yaşlılık maaşı 2017 ne kadar / Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İşlemleri

Yaşlılık Maaşı 2017 Ne Kadar

yaşlılık maaşı 2017 ne kadar

Yaşlılık aylığı 16 yılda 21 kat arttı&#;

Güncelleme Tarihi:

AA

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz durumdaki yaşlılara sağlanan destek kapsamında verilen yaşlılık aylığı, son 16 yılda yaklaşık 21 kat artarak lirayı buldu.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesizlere verilen yaşlılık aylığı, son 16 yılda yaklaşık 21 kat arttı. Bu kapsamda, 'de 24 lira olan yaşlılık aylığı, yılı Haziran ayından itibaren lira olarak ödenecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, engelli ve aynı zamanda yoksul vatandaşların topluma uyumunu kolaylaştıracak her türlü araç gereç ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yardımlar yapılıyor.  

Ekonomik olarak zor durumda bulunan engelli vatandaşlara yönelik ve sayılı kanunlar doğrultusunda engelli aylığı, engelli yakını aylığı ve evde bakım yardımı veriliyor.  

sayılı "65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun" kapsamında ekonomik yoksunluk içinde bulunan 18 yaşından büyük engelliler ve kanunen bakmakla yükümlü olduğu 18 yaşını tamamlamamış engelli yakını bulunan vatandaşlara engelli aylığı bağlanıyor.  

Haberin Devamı

Bu çerçevede, 'de bin yaşlıya 1 milyar milyon bin lira, bin engelli ve engelli yakınına 3 milyar milyon bin lira yardım yapıldı.  

'in ilk üç aylık döneminde ise bin yaşlıya milyon bin 90 lira, bin engelli ve engelli yakınına milyon bin lira ödendi.  

Öte yandan, yaşlılık aylığı son 16 yılda yaklaşık 21 kat arttı. 'de 24 lira olan engelli yardımı lira 72 kuruşa yükseltildi. 'de 24 lira olan yaşlılık aylığı ise 'de aylık lira 80 kuruşa çıkarılırken, yılı Haziran ayından itibaren lira olarak ödenecek.  

YAŞLILIK YARDIMI

Yaşlılık yardımı, sayılı kanun doğrultusunda, 65 yaşını dolduran nafaka bağlanmamış veya nafaka bağlanması mümkün olmayan, sayılı kanun kapsamında harçlık almayan, sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından yararlanmayan, uzun vadeli sigorta kollarına tabi olacak şekilde çalışmayan, kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden az olan vatandaşlara bağlanıyor.  

Haberin Devamı

ENGELLİ YARDIMLARI

Yüzde engeli bulunan vatandaşlara yönelik ödemeler, 18 yaşından büyük ve 65 yaşından küçük olan, nafaka bağlanmamış veya nafaka bağlanması mümkün olmayan, sayılı Kanun kapsamında harçlık almayan, sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından yararlanmayan, uzun vadeli sigorta kollarına tabi olacak şekilde çalışmayan, talebine rağmen işe yerleştirilemeyen, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden az olan vatandaşlara yapılıyor. Bu aylık, 65 yaşın doldurulmasından önce bağlanmışsa ödemeye devam ediliyor.  

Yüzde 70 ve üzeri oranda engeli bulunan vatandaşlara yönelik ödemeler, 18 yaşından büyük, nafaka bağlanmamış veya nafaka bağlanması mümkün olmayan, sayılı kanun kapsamında harçlık almayan, sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından yararlanmayan, uzun vadeli sigorta kollarına tabi olacak şekilde çalışmayan, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden az olan vatandaşlara yapılıyor.  

Haberin Devamı

18 YAŞ ALTI ENGELLİ YAKINI YARDIMI

18 yaş altı engelli yakını yardımı ise fiilen bakımını gerçekleştirdiği, aynı hanede ikamet ettiği, yüzde 40 ve üzeri oranda engelli yakını olan, nafaka bağlanmamış veya nafaka bağlanması mümkün olmayan, sayılı Kanun kapsamında harçlık almayan, sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından yararlanmayan, uzun vadeli sigorta kollarına tabi olacak şekilde çalışmayan, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı almayan, hane içinde kişi başına düşen otalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının 1/3'ünden az olan vatandaşlara bağlanıyor.  

Milyonlarca vatandaşı doğrudan veya dolaylı yoldan etkileyen asgari ücrette temmuz ara zammı belli oldu. yılının Ocak ayında yapılan zammın üzerine yüzde 34 daha yükseltilen asgari ücret net 11 bin TL, brüt ise 13 bin TL oldu. Peki engelli maaşı ne kadar oldu? Temmuz engelli aylığı kaç TL oldu, yüzde kaç zam geldi? İşte detaylar

TEMMUZ 65 YAŞ AYLIĞI KAÇ TL OLDU, YÜZDE KAÇ ZAM GELDİ?

65 yaş aylığına yapılacak zam tutarı da yeni asgari ücretle değişiklik gösterecek. Mevcut 65 yaş aylığı lira olarak ödeniyor. Asgari ücrete yüzde 34,04 zam geldiğinden dolayı yeni 65 yaş aylığı lira oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında saat 'de toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, asgari ücretin brüt 13 bin lira, net 11 bin liraya yükseldiğini duyurdu.

YENİ ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI YÜZDE KAÇ?

Ocak - Temmuz arasında, yani zamdan önce TL olan asgari ücret net 11 bin TL oldu. Bu kapsamda asgari ücrete yüzde 34 zam gelmiş oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında bugün saat 'de 3. kez toplandı.

Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da katıldı. Toplantının ardından, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar basın mensuplarına açıklamada bulundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun görüşmelerine devam edeceğini belirten Ağar, hafta içerisinde sonuca ulaşmak için tekrar bir araya geleceklerini bildirdi. Ağar, asgari ücretteki artışın alım gücü ve günün şartları dikkate alınarak yapılmasını istediklerini dile getirdi.

ASGARÄ° ÃœCRET NE KADARDI?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin lira 80 kuruş olarak uygulanıyordu.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir