burslar yattı mı / Öğrenim / Katkı Kredisi ve Burs Sorgulama

Burslar Yattı Mı

burslar yattı mı

PYBS İOKBS bursu yattı mı, ne zaman yatacak? 2023 Ocak ayı bursluluk parası ne kadar oldu? MEB ödeme takvimi...

İOBS 2023 Ocak ayı burs ödemeleri, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik olarak her yıl İOKBS sınavı gerçekleştiriliyor. 2022-2023 İOKBS'ye katılarak burs almaya hak kazanan öğrenciler, ocak ayı ödeme takvimini araştırıyor. Peki, PYBS İOKBS bursu yattı mı, ne zaman yatacak? 2023 Ocak ayı bursluluk parası ne kadar oldu? MEB ödeme takvimi açıklandı mı? Ayrıntılar haberimizde...

ahaber.com.tr

Giriş Tarihi: 20.01.2023 10:06Güncelleme Tarihi: 22.01.2023 12:29

BU ALBÜMÜ PAYLAŞ

ABONE OL

GALERİ DEVAM EDİYOR

Son dakika: PYBS bursu yattı mı? PYBS bu akşam, bugün yatıyor mu? Bayramdan önce yatar mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen PYBS bursunun bugün yatıp yatmayacağı merak ediliyor. Emeklilerin bugünden itibaren maaşlarının yatmaya başlayacak olması üzerine birçok öğrenci bursları sorguluyor. Peki ama Nisan ayı PYBS bursu yattı mı, ne zaman yatar?

Haber devam ediyorHaberin devamı
Haber devam ediyorHaberin devamı

Bayramdan önce PYBS bursu yatacak mı? sorusu gündemde... MEB tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine verilen PYBS bursunun yatacağı tarih sorgulanıyor.

PYBS bursu yattı mı?

Hürriyet'in haberine göre; Nisan ayı bursluluk parası henüz yatırılmadı. Bursluluk ücretleri her ayın 25’inde gerekli kişilerin hesaplarına yatırılıyor. Burstan faydalanan öğrenciler de T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile e-okul sistemi üzerinden sorgulayabiliyor. Bundan böyle aylık olarak verilecek burs miktarı ise 863,03 TL dir.

Bursların bayram öncesi yatırılması konusuna dair yapılacak açıklamalar takip ediliyor. 

Sıradaki haberSıradaki haber
Sıradaki haberSıradaki haber

İOKBS bursu yattı mı, ne zaman yatacak? Bursluluk parası (PYBS) ne kadar oldu?

Asgari ücret, memur ve emekli zammının belli olmasıyla birlikte İOKBS bursu da merak edilmeye başlanmıştı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak düzenlenen İOKBS ile burs almaya hak kazanan öğrenciler ödemelerin yatıp yatmadığını merak ediyorlar. Peki, İOKBS bursu yattı mı, ne zaman yatacak? Bursluluk parası (PYBS) ne kadar oldu? İşte tüm ayrıntılar...

İOKBS BURSU YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınav sonucu PYBS bursu 5,6,7,8 hazırlık sınıfı ve 9,10,11'inci sınıflara veriliyor. Sınav sonuçları 23 Eylül 2022 tarihinde adayların erişimine açılmıştı. Her il için farklı ödeme tarihi olsa da her ay hesaplara geçen PYBS bursunun Ocak ayının 25'ine kadar ödeniyor.

Bursluluk ücretlerinin yatırılıp yatırılmadığı e-Okul VBS üzerinden görüntülenebiliyor. 2023 yılının Ocak ayı burs ödemelerinin ayın 25’ine kadar hesaplara yatırılması öngörülüyor.

burs

BURSLULUK PARASI (PYBS) NE KADAR OLDU?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere verilen burs desteği ücreti bir yılda iki kez zamlanıyor. Son olarak burs ücreti 2022 yılının Temmuz ayında 663 TL olmuştu. Burs ücreti %40 zamlanmıştı.

Yeni yılda geçerli olacak burs ücretine ilişkin resmi bir açıklama ise henüz gelmedi. Ancak burs ücretine %30 zam yapılması durumunda İOKBS burs ücreti 860 TL'ye yükselmiş olacak. Konuyla ilgili resmi bir açıklama gelir gelmez haberimizin içerisine eklenecektir.

burs3

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA BURS ÜCRETLERİ İSE ŞU ŞEKİLDEYDİ;

2021 yılında (Ocak-Haziran arası) aylık burs ücreti 329,91 TL

2021 yılında (Temmuz-Aralık) aylık burs ücreti 358,10 TL

2022 yılında (Ocak-Haziran arası) aylık burs ücreti 468,54 TL

2022 yılında (Temmuz-Aralık) aylık burs ücreti 663,87 TL

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

PYBS bursu yattı mı? Haziran 2023 e-Okul PYBS-İOKBS bursu yattı mı, ne zaman yatacak, ne kadar?

PYBS bursu veya İOKBS burs ücretleri zammına ilişkin son gelişmeler merak ediliyor. Ocak ayı zamlı olarak hesaplara yatırılması beklenen PYBS burs miktarı hakkında öğrenciler araştırmalarına devam ediyor. Normal koşullarda PYBS ödeme tarihleri şehirlere göre değişkenlik gösteriyor. Parasız yatılılık bursu 12 ay üzerinden öğrenci hesaplarına yatırılıyor. 2023 Haziran ayı ödemeleri için geri sayım başladı. Peki PYBS yattı mı, ne zaman yatacak? İşte, MEB 2023 PYBS burs sorgulama ekranı

PYBS BURSU YATTI MI 2023?
MEB, PYBS bursluluk Haziran ayı ödemeleri henüz hesaplara yatırılmadı. PYBS burs ödeme tarihleri, illere göre değişkenlik gösteriyor. Bu durumda öğrencilerin hesaplarını kontrol etmesi gerekmektedir.
2023 Haziran ayı burs ödemelerinin bu ayın 25'ine kadar hesaplara aktarılması beklenmekte. Konuyla ilgili resmi açıklama yapıldığında detaylar eklenecektir.

PYBS BURSU NE KADAR OLDU?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere verilen burs desteği ücreti bir yılda iki kez belirleniyor. Son olarak burs ücreti 2022 yılının Temmuz ayında 663 TL'ye yükseltilmişti. Burs ücreti %40 zamlanmıştı.

Yeni yılda geçerli olacak burs ücretine ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak burs ücretine %30 zam yapılması durumunda İOKBS burs ücreti 860 TL olacak. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

Geçtiğimiz yıllarda burs ücretleri ise şu şekildeydi;

2021 yılında (Ocak-Haziran arası) aylık burs ücreti 329,91 TL

2021 yılında (Temmuz-Aralık) aylık burs ücreti 358,10 TL


2022 yılında (Ocak-Haziran arası) aylık burs ücreti 468,54 TL

2022 yılında (Temmuz-Aralık) aylık burs ücreti 663,87 TL

E-OKUL PYBS BURS SORGULAMA

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrenciler sınav notları, devamsızlık gibi birçok konuya ilişkin bilgiye ulaşabiliyor.

Öğrenciler T.C. kimlik numarası, okul numarası ile e-Okul sistemine giriş yaptıktan sonra güvenlik kontrolünü geçen kullanıcılar karşılarına gelen ekran sol bölümde bulunan menüden "Burs Ödeme Bilgileri" simgelerini işaretleyerek burs ödemelerine ilişkin detayları öğrenebilirler.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır