aksu anadolu öğretmen lisesi antalya / AKSU Liseleri - LGS Taban Puanları

Aksu Anadolu Öğretmen Lisesi Antalya

aksu anadolu öğretmen lisesi antalya

 

Okul, yılında Aksu Köy Enstitüsü adıyla kurulmuştur. yılında İlköğretmen Okulu, yılları arasında Aksu Öğretmen Okulu adını alarak bu dönemde köy ilkokullarına sınıf öğretmeni yetiştirmiştir.

Resim-İş dersi öğretmeni İsmail Hakkı TONGUÇ, Millî Eğitim Bakanlığında Genel Müdürlüğe atanmadan önce bir süre Avrupa’ya gönderilerek oradaki okullarda inceleme yapmış, notlar almış ve Türkiye’ye dönmüştür. 8 Mart yılında saat treniyle Antalya’ya hareket ettiğinde “Etimesgut istasyonundan sonra ışıksız, karanlık bir sokağın içine daldık” cümlesinin üzerine 10 Mart günü yapılan yerleşke seçiminde Aksu bucağında karar kılınmıştır. Aksu’nun adı “Karanlık Sokak”tır. Antalya-Manavgat yolu üzerinde bulunan okul, Antalya’ya 16 km, denize ise 15 km. uzaklıktadır.

İsmail Hakkı TONGUÇ, Perge uygarlığından, iklimin elverişli olmasından, toprakların verimli ama insanların yoksulluğundan söz ettikten sonra, “Bu diyarları yeni uygarlığın eserleriyle süslemek gerek. Köy Enstitülerini bunun için kurmalıyız.” demiştir. Ahmet Tekelioğlu’ndan dönüm arazi alınmış ve bu arazi için TL ödenmiştir. Yerleşke çevresi de Macun Köyü’nde ikamet eden Osman Ağa’dan satın alınmıştır. Aksu-Macun Köyü İlkokulu ilk çalışma yeri olur.

 

 

Okulun coğrafi konumu; güneyi, batısı ormanlık tepelerdir. Kuzeyi kıraç, fundalık bir tepedir. Tepeyle yerleşke arası çöküntülüdür. İçinde yılan, akrep, kaplumbağa, kurbağa olan bataklık yerlerdir.

İlk binalar kuzeydeki tepe yamaçlarında yapılmıştır. İlk büyük binanın ikinci katı müdür lojmanı, revir olarak kullanılmıştır. Birinci katı kızlar yatakhanesi, ikinci bina erkek yatakhanesidir. Yamaçlara, tepelere doğru öğretmen lojmanları, ilk derslikler, kitaplık ve yemekhane yapılmıştır.

yılı Haziran ayında okulda eğitmen kursu açılmıştır. Çiftelerden gelen 18 öğrenci sekiz baraka yapmış, dersler bu barakalarda başlamıştır. Enstitünün ilk öğrencisi Karabayır köyünden Süleyman KOÇ’tur. 30 kız, 30 erkek öğrenci alımına karar verilmiştir. Ancak o yıllarda köylerden okula gidecek kız öğrenci bulunamadığından bu nedenle çoğunlukla erkek öğrenci kaydı alınmıştır.

Yerleşke geliştikçe, öğrenci sayısı artmıştır. Enstitü; Antalya, Muğla, İçel başta olmak üzere yakın çevrelerden öğrenci almıştır.

 

 

Okul, yılından itibaren Aksu Öğretmen Lisesi adını almış, yılları arasında bünyesinde açılan Eğitim Enstitüsünden öğretmen mezun etmiştir. eğitim ve öğretim yılında Aksu Anadolu Öğretmen Lisesi adını almış ve o tarihe kadar ilkokula dayalı 6 yıllık eğitim ve öğretim yerine ortaokul veya ilköğretim okullarına dayalı Hazırlık + 3 yıl eğitim öğretime başlamıştır. Okul, yılı itibari ile Aksu Fen Lisesi olarak yenilenmiş şekilde eğitim öğretime devam etmekte olup hem Antalya ilini hem de ülkemizi çeşitli projelerde temsil etmektedir.

Öğrencilerini; düşünen, sorgulayan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen bireyler olarak yetiştirme gayreti içerisinde çalışmalarını yürüten okul, yıllar içerisinde çok sayıda başarılı mezunlar vermiştir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir