sultan dizisi nerede çekildi / Muhteşem Yüzyıl Nerede Çekildi? - Haber365

Sultan Dizisi Nerede Çekildi

sultan dizisi nerede çekildi

Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9" width="1037" height="1549">

KÜNYE:
Kanal: Kanal D
Yapımcı: İstanbul Mass Media
Türü: Dram- Komedi
Yayın Tarihi: 28 Mayıs- 29 Ekim 2012
Mekan: Diyarbakır- İstanbul
Süresi: 110 dakika
Müzik: Cem Erman
Başrol: Nurgül Yeşilçay, Şahin Irmak, Merve Altınkaya, Nur Sürer, Settar Tanrıöğen.
Oyuncular: Seray Gözler, Orhan Güner, Esra Kızıldoğan,  Hande Dane, Orhan Şimşek, Kadir Özdal, Burak Deniz, Haluk Cömert, Ebru Ojen Şahin, İbrahim İris, Hakan Karsak, Nazmi Kırık, Ferhat Yılmaz, Meriç Aral , Hüseyin Karataş, Burak Temiz.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Yayınlandığı dönemde dizinin sosyal medya hesaplarından fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşıldı.

Twitter:https://twitter.com/dizisultan
Facebook:https://www.facebook.com/dizi.sultan/
Resmi internet sayfası:https://www.kanald.com.tr/sultan

GENEL İZLENİM:

2012 yılında Kanal D’de yayınlanan Sultan dizisi yayınlanan ilk bölümü sonrası sosyal medyada olumlu yorumlar alırken,  çeşitli açılardan da olumsuz eleştiriler aldı. O dönem posta yazarı Mesut Yar, dizinin uzun süredir ekranlarda dayatılan ‘aşiret-töre-infaz üçgeni’nde gerçekleşen diğer coğrafik dizilerin tersine yarı trajik yarı da komik bir havası olduğunu yazdı.

Radikal’den Tayfun Atay, dizinin tema ve hikâyesinin özgün olmadığını; dizinin Kürt coğrafyasında geçtiğini ve dizinin belli yerlerinde Kürtçe konuşulabileceğini belirtti. Atay dizinin ‘kadın sorunu’ nu temel alırken hem ‘yerli oryantalizm’le hem de ‘beyaz’ feminizmle malûl bir çalışma olduğunu da aynı yazıda ifade etti.

Dizide konuşulan Diyarbakır ağzına yönelik olumsuz görüşler belirtildi. Televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ, yazısında Diyarbakırlıların sanal alemde bölgelerine özgü şivenin bu dizide harap edildiğini, bunun saygısızlık olduğunu dile getirdiklerini belirtti. Kendisi de bu görüşü onayladığını yazdı. Mesut Yar ise, her oyuncunun farklı bir şive ya da aksanla konuşuyor olması Diyarbakır ağzının bir türlü tutturulamamasına neden olduğunu ifade etti.

Sultan Dizisi   Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

HİKAYESİ:

Sultan, yıllar önce yaşanan büyük bir aşktan ‘geriye kalan’ üzerine şekillenir.  Üç kuşaktır aynı coğrafyada yaşayan iki ailenin hayatı üzerinden öncelikle yaralı bir aşkı, beraberinde acıyı, sevinci, hayatın bütün duygu ve durumlarını, Diyarbakır’ın çok kültürlü dokusunu zemin alarak anlatan sıcak bir insan hikayesi. İsimleri aynı türbeden adanan ‘Şeyhmus ile Sultan’ın’ büyük aşkı; birinin gitmesiyle diğeri için sonsuz, muallak bir beklemeye, dönüşür. Bu şehirde yaşayan ‘ezeli rakip’ iki aileden birinin, Kendir’lerin oğlu Şeyhmus; 90’lı yıllarda siyasi nedenlerle Fransa’ya gitmek zorunda kalır. Bu zorunlu gidişte, geride bıraktıklarıyla irtibatı kopartmış, yaşanamamış aşkı, Kendir’lerin evinde kalan gelini Sultan’a rağmen bir başka kadınla kendisine yeni bir hayat kurduğunu sanmıştır.

15 yıl sonra, içinde kaybolduğunu sandığı hayat; Fransız karısının ölümü ile eksikli, kusurlu bir hal alınca, geçmiş bütün ağırlığı ile geri gelir, hesap sorar. Gün; hesaplaşma günüdür. Yıllar sonra, yanında başka bir hayat yaşadığının sanal olmadığına dair tek delili, oğlu François ile Diyarbakır’a geri döner. Diğer ailenin, Ayvazoğulları’nın kızı Sultan; evlendiği gün bir ihbar sonucu nikah masasından götürülen, 18 yaşın bütün masumiyetiyle aşık olduğu, uzun yıllar boyunca gelin olduğu evde beklediği adamı, Şeyhmus’u o gün kaybeder. Sultan, Şeyhmus’un dünyasının bir parçasıdır, Şeyhmus ise Sultan’ın bütün dünyası. Evliyalardan geçilmeyen bu şehirde Sultan bir kez bile kendisi için çocuk dileyememiştir. Belki bu yüzden bir gün Şeyhmus eve dönünce ama ona dönmeyince; çıkar gider evden. İlk durağı, yıllardır kini taze diye ses etmeden kendisini affetmesini beklediği babasının evidir.

Ancak babasının kapısı ona kapalıdır. Artık iki ailede de kendine yer olmadığını düşünen Sultan kendi hikayesini çizmek, hayatını kurmak ve ilk kez kendi ayakları üzerinde durmak için yola çıkar. Ama kadın başına bir hayat kurmak öyle kolay değildir, ev diye bildiği bütün kapılar yüzüne kapanınca, Sultan’ın yolu, o gün tanıştığı ve kaderine ortak olacağını bilmeden bir otele yolladığı Pınar’la kesişir. Sığındıkları otelde hayatta kalabilmenin yollarını birlikte ararlar. Sultan en iyi bildiği işi yapmaya, kahvaltıcı dükkanı açmaya karar verir. Mücadele böyle başlar…

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)

Nurgül Yeşilçay (Sultan)

Şahin Irmak (Şeyhmus)

Settar Tanrıöğen (Aziz)

Nur Sürer (Ayşe)

Seray Gözler (Karaca)

Orhan Güner (Zülküf)

Esra Kızıldoğan (Hatice)

Merve Altınkaya (Pınar)

Hande Dane (Dicle)

Orhan Şimşek-Kadir Özdal (Yılmaz)

Burak Deniz (Tarık)

Haluk Cömert (Bekir)

Ebru Ojen Şahin (Melda)

İbrahim İris (Mehmet)

Hakan Karsak (Bilal)

Nazmi Kırık (Haydar)

Ferhat Yılmaz(Kibar)

Meriç Aral (Diyar)

Hüseyin Karataş (Kerim)

Burak Temiz (Francois)

Sultan Dizisi  <div><h2>Alparslan Büyük Selçuklu nerede çekildi? Alparslan Büyük Selçuklu çekim yerleri: Merv, Rey, Ani şehirleri! </h2><div><div><figure></figure></div><h3>                             TRT 1’nin yeni dizisi Alparslan: Büyük Selçuklu’nun ilk tanıtımı yayımlandı. Yeni sezon dizileri arasında yer alan Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinin çekim yeri merak ediliyor. İşte Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi nerede çekiliyor? Sorusunun yanıtı.                          </h3><div><div>Haber devam ediyorHaberin devamı</div><div>Haber devam ediyorHaberin devamı</div></div><p>Barış Arduç, Fahriye Evcen gibi isimlerin başrolünde yer aldığı yeni dizisi Alparslan: Büyük Selçuklu izleyiciyle buluştu. Peki ama Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi nerede çekiliyor?<br><br><strong>Alparslan: Büyük Selçuklu nerede çekiliyor?</strong><br><br>Alparslan Büyük Selçuklu dizisi İstanbul'da çeşitli stüdyolarda çekiliyor. TRT1 ekranlarında yayınlanacak olan ve Sultan Alparslan'ın fetih serüveninin anlatılacağı dizide yer alan Ani Şehri Vaspurakan Bölgesi'nin, Gazne Devleti'nin Büst şehrinin dekorları, dizi için gerçeğinin bire bir kopyası olarak hazırlandı.</p><div>Sıradaki haberSıradaki haber</div><div>Sıradaki haberSıradaki haber</div></div></div></p>
            <span class=nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır