kpss başarının sırrı / 16 Adımda Başarının Sırrı - Bkmkitap

Kpss Başarının Sırrı

kpss başarının sırrı

KPSS&#;de Bir Türlü Başarılı Olamıyorum Diyenler! Memur Olabilmek İçin 8 Altın Kural!

KPSS, artık sınav sistemi olmaktan çıktı. Gençlerin korkulu rüyası haline geldi.   

Kamu Personeli Seçme Sınavı 2 yılda bir yapılan, adayların devlet dairelerinde çalışmasını sağlayan bir sınav sistemi.

2 senede bir yapılıyor fakat adaylar tüm hayatlarını bu sınava bağlıyor. Önümüzdeki aylarda da KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavları yapılacak. Peki sınavda başarılı olmak için ne yapmak gerekir? sizler için araştırdık.

*Psikolojik olarak hazır olunmalı! Sınav başlamadan önce sınav kitapçığına bakılırsa, kişi sınava psikolojik olarak kendini hazırlamış olur. 

*Sorularla inatlaşılmamalı! Sınavdaki her sorunun zorluğu aynı. Lakin aralarda çok kolay sorular olduğu gibi, seçici sorularda olacaktır. Zorlandığınız sorulara takılıp vakit harcamayın. 

*Zaman kazanmak için “Turlama Tekniği’’ kullanılmalı! İlk turda hemen çözebileceğiniz soruları, ikinci turda zor ve zaman alıcı soruları çözün. 

*Yapabilecek sorular boş bırakılmamalı! Soru tarzı zor ve karmaşık görünen sorular bazen çok kolay cevaplandırılır. Soruyu okumadan gözünüzü korkutup soruyu boş bırakmayın.

*Daha önce sorulmuş soruları çözmeden sınava girme! Eski sorulara bakmadan asla gerçek sınava girmeyin. Mutlaka eski sınavlardaki sorulara benzer veya aynı sorular çıkacaktır. 

*Zaman Baskısından Uzaklaşılmalı! Daha önce benzer sınavlara girdiğinizi, bunun da onlardan bir farkı olmadığını düşünün. 

*Sınav kaygısından uzaklaşılmalı! Sınav kaygısının başarıyı azaltacağını düşünerek kaygıdan uzaklamaya çalışın.

Bu yöntemleri kullanan adayların KPSS sınavlarında oldukça başarılı olduğu gözlendi. Bunların yanında tabi ki konulara çalışmış olmak şart! 

Tüm KPSS adaylarına başarılar dileriz. Sizler için araştırmalar yapmaya devam edeceğiz.

seafoodplus.info

#KPSS, memur, KPSS adayı, memur adayı, Memur Olabilmek İçin 8 Altın Kural

KPSS Başarının Sırları ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri

KPSS DE YÜKSEK PUAN ALMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

1- KPSS’den Başka Bir Hedefiniz Olmasın

KPSS’ye hazırlanırken, aynı zamanda ALES, KPDS, yüksek lisans, ikinci üniversite gibi hedefleriniz veya faaliyetleriniz olmasın..

2-Kendinizi Bir Anda Bıktırıp, Sonra Gevşemeyin

Yine yapılan bir yanlış, büyük bir hevesle başlayan aşırı çalışma ve sonradan bırakmadır. İlk günler bir-iki saatle başlayıp yavaş yavaş çalışma temponuzu artırın.

3- Matematik Bilgilerinizi Oturtun

Öğrenilmesi uzun bir süreç isteyen ilk derslerden bir tanesidir matematik. Bunun için de matematik çalışmaya zamanında başlamak ve asla pes etmemek gerekir.

4-Başarı Ayrıntılarda Gizlidir

KPSS’den yüksek puan alanların ayrıntılara önem veren kişiler olduğu bilinmektedir. seafoodplus.info Geneli herkes bilir; önemli olan özele girmektir. Çoğu defa sorular hiç umulmayan ayrıntılardan gelir?

5-Özet Çıkarmaya Üşenmeyin

KPSS’de başarılı olmak için mutlaka çalıştığınız konuların özetlerini çıkartıp notlar tutun. Bu sayede kolay tekrar etme şansınız olur.

6- Konuları İyice Kavramadan Testlere Geçmeyin

Çok soru çözmeniz gerekiyor tabii ama konular üzerinde iyice çalışıp anlamadan sorulara geçerseniz çok zorlanırsınız. Ve daha da önemlisi zaman kaybedersiniz.

7- Herhangi Bir Dersi Gözden Çıkarmayın

KPSS’den yüksek puan almak istiyorsanız, zor kolay ayrımı yapmadan bütün derslere yoğunlaşmalısınız.

8- Deneme ve Test Çözmek İçin Zamanınız Kalsın

Konularınızı bitirmek için son günleri beklemeyin. seafoodplus.info  Sınava 2 ay kala, konularınız bitmiş olsun. Artık bol bol soru çözüp, denemelerle kendinizi deneyin ve eksik konularınızı tekrar gözden geçirin.

9-Zamanla Yarışın

KPSS’de çoğu aday zamanın yetmediğinden şikayetçi olur. Bunun de yöntemi denemelerde kendinize zaman kotası koymak yani zamanla yarışmaktır. Bu sayede zaman konusunda da egzersiz yapmış olursunuz.

Asla Pes Etmeyin, Başarıya İnanın

Etiket

YGS de Nasıl Başarının Sırrı

19 Aralık

 

Peki başarılı olmak veya başarısız olmak  neye bağlıdır? Bu yazımızda daha çok YGS de nasıl başarılı olunur? Sorusunun cevabını vereceğiz.

 

Öncelikle adayların en çok dikkat etmeleri gereken konuların başında, stresten uzak durmak, baskı altında kalmamak, karşılarına çıkabilecek engellere karşı dik durmak gibi dikkat edilmeyen fakat aslında başarının temelini oluşturan bu maddelere dikkat etmeleri gerekmekte. Şöyle ki her yıl  binlerce aday sınav stresi yüzünden piskolojik tedavi görmeye başlamakta kimisi ise intihara kadar uzanan bir süreç geçirmekte. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bunun sadece bir sınav olduğu ve hayatın sonu olmadığıdır. Bu şekilde düşünerek öncelikle en önemli noktalardan biri olan kafamızı yormamış olarak, dersin başına oturabiliriz. Hiçbir şey sağlıktan ve kendinizden önemli değildir.

 

NASIL BAŞARILI OLUNUR ?

 

Yazımızın başında belirttiğimiz piskolojik rahatlığı sağladıktan sonra geriye sadece düzenli bir çalışmaya başlamak kalıyor. Düzenli çalışmaktan kast edilen belli bir program dahilinde ders çalışmak değildir. Unutmayın ” zamanı programlayamassınız”. Düzenli ders çalışmak; Her gün en az 1 saat de olsa ders çalışmaktır. Ygs sisteminde elbette günde sadece 1 saat ders çalışmak size beklediğiniz başarıyı getirmeyebilir ancak her gün düzenli bir şekilde ve odaklanılarak(kendinizi derse vererek) ders çalışılırsa başarı gelecektir.

 

Her gün kitap okuyun. Kendinize ait okuma kitaplarınız olsun ve her gün en az 1 saat kitap okuyun. Ygs bilgi dışında yorum ağırlıklı bir sınav. Kitap okumak size sadece Türkçede değil diğer derslerin testlerini çözerken de büyük bir fayda sağlayacaktır. Ygs için en önemli konu KİTAP OKUMAK.

 

Sayısal derslerin konularını bitirin ve çözebildiğiniz kadar soru çözmeye çalışın. Müzik dinleyin bir yandan soru çözün. Geometri değilde bulmaca çözer gibi çözmeye çalışsın. Bu şekilde çalışıldıkça emin olun ders çalışmak hem keyif verici hemde çok faydalı olmaya başladığını göreceksiniz.

Sosyal hayatınızı ihmal etmeyin. Arkadaşlarınızla gezin, eğlenin, hayatın keyfini çıkartın. Elbette abartmadan bir sınav olduğunuzu bilerek ama sınav olması kesinlikle sosyal hayatınıza engel olmasın.


KPSS Sınavında Son Yüz Metreye Girerken Başarıyı Arttırmak İçin Ne Yapmalı?

Bu durum, sporun ve yarışmaların her alanı için geçerlidir. Hakemin bitiş düdüğü çalmadan bir futbolcunun koşmaktan vazgeçtiği ya da bir boks müsabakası bitmeden bir boksörün rakibine yumruk atmayı bıraktığı görülmüş şey değildir. Ve unutulmaması gereken temel durum, bitiş düdüğü çalmadan oyunu/yarışmayı bırakmış olan bir kazananın yeryüzünde olmadığıdır. 

Elbette ki KPSS sınavına hazırlanmak, uzun, yıpratıcı ve tarif edilmez zorluklarla dolu bir süreç. Sınava hazırlanan adaylar mezun olduktan sonra kısa bir tatil yapıp, eylül ayından başlamak suretiyle tempolu bir sürecin içine giriyorlar. Bugün itibariyle düşünüldüğünde yaklaşık dokuz aydır ders çalışıyorlar. Ayrıca bu yıl gelen sınırlı kadro ilanlarının gecikmiş olması, hem kadro ilanı bekleyenlerin hem de yeni hazırlanmaya başlayanların moral değerlerini ciddi düzeyde olumsuz etkiledi. Sonuçta sınava hazırlanan büyük bir kitle, verilmiş büyük bir emek ve son bir aya sıkışmış umutlar var.

KPSS ve diğer yarışma sınavlarına hazırlananlar açısından önemli bir açmaz, son yüz metredir. Son düzlüğe girerken, umutların yeşermesi, güzel güneşli günlere bir adım daha atmanın dayanılmaz mutluluğunun adaylarda belirmesi beklenirken, aksi bir durum gerçekleşir ve adaylar strese girerler. Yarıştan kopmaların başladığı, kitapların bir kenara itildiği, kütüphaneye gitmekten vazgeçilen bir dönemdir bazıları için son yüz metre. Strese girmelerinde başaramama riski, aile, arkadaş ve akraba baskısı, öğrenemediği derslerin ve konuların ağır yükü gibi nedenler etkili olur. Stres ve kaygının fazlası, adayı bir bataklık gibi içine çeker ve ders çalışamaz hale getirir. Ve bunalım bir defa başladı mı, artan bir biçimde kendini gerçekleştirir.

Peki sınav yaklaşırken, başarıyı arttırmak için adaylar ne yapmalı? Bu soruya verilecek cevapları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sınavı kazananların tüm soruları doğru cevaplayamadığı hatırlanmalı. Yani sınav kazananlar kusursuz olanlar değil, az yanlış yapanlardır. Ortalama 40 alan sorusunun yarısından biraz fazlasını doğru yapanlar kurum sınavlarına girme hakkı kazanmaktadır. Bu durumda eksiklere rağmen kazanmak mümkündür. Kaldı ki eksikler, kurum sınavlarına kadar tamamlanabilir.
  • KPSS sınavına kalan zaman eksikleri tamamlamak için bir fırsat olarak görülmeli ve kaygılanmak yerine eksiklere odaklanılmalı.
  • İlave bir ya da iki doğru cevabın sonuçları değiştirdiği hatırlanmalı ve bol soru çözülerek netler arttırılmaya çalışılmalıdır. Hatalı yapılan soruların çözümleri iyi analiz edilmeli ve bu eksikler tamamlanmaya çalışılmalıdır.
  • Kalan sürede her gün bir deneme sınavı yapılarak tempo arttırılmalıdır. Deneme sınavları genel bir tekrar niteliği taşıdığı için sorular iyi hazırlanmış ise ÖSYM formatına uygun olacaktır. Buradan eksikleri tespit etmek ve eksiklere dayalı hızlı tedbir almak mümkün olacaktır.
  • Son on güne, on deneme çözülmesi başarıyı arttıracaktır.
  • KPSS sınavına kadar tempoyu arttırarak çalışan adaylar için sınavı nasıl geçerse geçsin eylül ayında yapılacak kaymakamlık sınavına da bir ön hazırlık olmuş olacaktır. Bu açıdan ayrı bir motivasyon kaynağı olacaktır.

Sonuç olarak “son yüz metreyi koşmayan, asla yarışı kazanamaz”.




   Facebook   Twitter   Whatsapp

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir