facebook geçmişi nasıl silinir / Facebook’ta Video İzleme Geçmişi Nasıl Silinir ?

Facebook Geçmişi Nasıl Silinir

facebook geçmişi nasıl silinir

Facebook Sohbet Geçmişi Nasıl Silinir

Facebook yazışmaları nasıl silinir, Facebook sohbet metinlerini silme, Facebook yüz milyonlarca üyesiyle şu anda en büyük sosyal ağ platformu konumundadır. Facebook’ta yer alan Sohbet ile Mesajlar araçları kullanıcılar tarafından benimsendi ve bu nedenle geriye kalan tüm anlık mesajlaşma platformları önemlerini büyük ölçüde kaybetti diyebiliriz. Facebook arkadaşlarıyla yapılan sohbetler kaydediliyor ve daha sonra tekrar görüntülenebiliyor. Eğer arkadaşlarınızla sohbet içeriklerinizde başkalarının görmesini istemediğiniz diyaloglarınız varsa güvenlik önlemi almak adına Facebook sohbet geçmişinizi silmek isteyebilirsiniz.

Facebook Mesajlarını Silme

Bir süre önce yenilenen “Mesajlar” uygulamasında Facebook sohbet geçmişini silmek oldukça kolay. Öncelikle Facebook’a erişin, hesap bilgilerinizi girerek oturum açın ve “Mesajlar” bölümüne ulaşın. Açılan sayfada sol bölümdeki listeden sohbet geçmişini silmek istediğiniz arkadaşınızı seçin. Sağ bölümde gönderdiğiniz ve aldığınız mesajları göreceksiniz. Burada arkadaşınızla yaptığınız tüm sohbetler kayıt altında. İletilerin tümünü silmek için sağ üst bölümde yer alan “İşlemler” menüsünden “Mesajları Sil” seçeneğine tıklayın ve silme işlemine onay verin. Gönderdiğiniz ve aldığınız tüm mesajların silindiğini göreceksiniz. Arkadaşlarınızla yaptığınız konuşmayı silmek istiyorsanız yine “İşlemler” menüsünde yer alan “Konuşmayı Sil” seçeneğine tıklayıp silme işlemine onay vermeniz yeterli olacaktır.

Facebook Arama Geçmişi Silme 2023 [İzleme Silin] Güncel

Facebook arama geçmişi silme 2023 uygulaması kendi tarayıcısına sahiptir ve herhangi bir tarayıcıda olduğu gibi bir önbellek vardır. Facebook tarayıcınızın ön belleğinin boyutunu sınırladığı için çok fazla yer kaplayabilir bu nedenle de uygulamanın durgunlaşıp yavaşlamasına neden olabilir.

Bu durumdan kurtulmanız için Facebook uygulamasını tarayıcınızın ön belleğinden nasıl sileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Facebook Arama Geçmişi Silme

Facebook Arama Gecmisi Silme

1– Facebook uygulamasını açın ve daha sonra sağ üst köşedeki 3 çizgiye sekmeyi açmak için tıklayın.

facebook arama geçmişi silme 2021

2– Daha sonra aşağıya doğru ilerleyin ve (Settings) Ayarlar düğmesine basın. Facebook’un değişik ayar çeşitleri vardır. Bunun için öncelikle Hesap Ayarları ‘na basın.

3– Hesap Ayarlarından devam ederek (Browser) Tarayıcı başlığını seçin. Bu başlıkta sadece bir seçenek vardır .(Clear Data) Verileri Sil butonuna bastığınızda verileriniz anında temizlenir.

facebook arama geçmişi silme

4– Facebook’un bu uygulaması, tarayıcınızın önbelleği siz uygulama içindeki bağlantıları ziyaret ettiğinizde oluşur.

Örneğin: BBC’nin Facebook sayfasından bir haber ögesinde ilginizi çeken bir bağlantı görüp onu ziyaret ettiğinizde bu sayfa tarayıcınızın önbelleğine eklenir.

Bunun Facebook tan yaptığınız herhangi bir beğeni veya yorumla ilgisi yoktur. Önbelleği temizlemekle Facebook etkinliğinizin tüm kayıtlarını silmiş olmazsınız. Hepsi halen olduğu gibi yerinde ve kayıt altındadır.

İzleme ve Gizlilik (Tracking & Privacy )

Bu metod sadece şu anda kullandığınız cihazda çalışan bir uygulamadır. Eğer Facebook uygulamasını iki değişik cihazda açıyorsanız;

Örneğin: iPhone ve Ipad’de kulanıyorsanız her iki cihazda da bu işlemi uygulamanız gerekir. IPhone’nunuzdaki önbelleğin silinmesinin.

iPadinizdeki Facebook uygulaması üzerinde bir etkisi olmayacaktır. Bu durum gizliliğinize fazla bir katkıda bulunmayacaktır.

Facebook kendi uygulamasındaki bağlantıları ziyaret ettiğiniz sürece önbellekten bağımsız olarak sizi takip eder. Önbellek silindiği takdirde uygulama yavaşlamış olabilir ve cihazınızda nispeten daha az yer kaplar. Bunun dışında başka bir avantaj elde etmezsiniz.

Gizlilik hakkında daha fazla endişeleriniz varsa, o zaman Facebook kullanmayı tamamen bırakmak isteyebilirsiniz.

Fakat eğer bu tercih ettiğiniz bir seçenek değilse, ya da işle ilgili nedenler yüzünden kullanmak zorunda iseniz, rutin gezinti etkinliğinizi gizli tutmak için masaüstünde ayrı bir tarayıcı profilinde oturum açmanızı öneririz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Etiketler: internet

Facebook Arama Geçmişi Nasıl Silinir?

Facebook Arama Geçmişini silmek. Diğer sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi, Facebook’ta arama geçmişini saklamaktadır. Bazı özel nedenlerden dolayı sayfanızda yaptığınız aramaları silmek isteyebilirsiniz. Facebook arama bölümünde yaptığınız Facebook kişi aramalarını temizlemek istiyorsanız web tarayıcı üzerinden ve Mobil uygulama üzerinden arama Geçmişi kayıtları nasıl silinir bakalım. Facebook hareketler Dökümü altında yer alan arama geçmişini temizleyerek, Facebook’ta aradığınız başka hesap profillerini temizlemiş olursunuz.

Yazı İçeriği:

Web Üzerinden Arama Kayıtlarını Nasıl Silinir?

  • Kullandığınız web tarayıcı üzerinden Facebook Sayfanıza giriş yapıyorsunuz. Sayfanızın sağ üst köşesinde yer alan “Aşağı Ok” işaretini tıklayıp menüyü açın.
  • Açılan Menüden “Hareketler Dökümü” menüsünü göreceksiniz orayı tıklayın.

  • Ekranın Sol tarafında bulunan “Filtreler” menüsü altında bulunan “Arama Geçmişi” menüsünü göreceksiniz. Bu menüyü tıkladığınızda tarih bazlı arama geçmişiniz ekranda listelenecektir.
  • Aynı ekranın hemen sağ üst köşesinde yer alan “Arama Kayıtlarını Sil” menüsünü tıklamanız yeterlidir. Bu sayede o zamanda kadar yapılmış olan bütün arama geçmişinizi silebilirsiniz.

Arama Geçmişinizi Mobil üzerinden nasıl silinir?

  • Facebook mobil uygulamasından giriş yapın ve ardından üst tarafta bulunan profil simgenizi tıklayın. Profil sayfanızın sağ tarafında (…) nokta görüceksiniz o kısmı tıklayın.
  • Karşınıza gelen yeni sayfada “Hareketler Dökümü” menüsünü tıklayın.

  • Karşınıza gelen yeni sayfadan üst bölümde bulunan “Filtreler” sekmesini tıklayın.
  • Açılan yeni sayfanın hemen altında yer alan “Kategoriler” sekmesini tıklayın.
  • Karşınıza gelen yeni sayfanın hemen altında yer alan “Kayıtlı İşlemler ve Diğer Hareketler” menüsünü genişletin.
  • “Arama Geçmişi” yazısını göreceksiniz. Burayı tıkladığınızda arama kayıtlarınız varsa “Arama Kayıtlarını Sil” butonu aktif olacaktır. Buraya tıklayıp o ana kadar yapılan arama kayıtlarını mobil uygulama üzerinden silebilirsiniz.

 

Önerilen Blog Yazısı; Facebook profilinizi arkadaş olmayanlara, tanımadığınız kişilere karşı gizli yapmak istiyorsanız BU BAĞLANTI adresini tıklayıp öğrenebilirsiniz.

Ayrıca bu ekranda temizlemek isterseniz Facebook üzerinden “Aradığının Videolar” sekmesini de temizleyebilirsiniz. Facebook’un arama kayıtlarının nasıl silindiğini web tarayıcısı üzerinden ve mobil uygulama üzerinden anlattım. Takıldığınız bir yer varsa yorum kısmında belirtebilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir