belçika kurdu yavru eğitimi / Belçika Kurdu (Malinois) Özellikleri ve Bakımı » Petibom

Belçika Kurdu Yavru Eğitimi

belçika kurdu yavru eğitimi

Guardia Turca de Smyrna

Kendinden emin duruşu, akıllı ve korumacı mizacı ile Belçika Kurdu (Belçika Malinois) pek çoklarının sadık dostu olmayı başarıyor. Çalışkan olmasıyla bilinen bu köpekler sahipleriyle de sağlam bir bağ kurarlar.

Sahipleneceğiniz bir Belçika Kurdu size ömür boyu eşlik etmekten mutluluk duyacaktır. Ailesine yeni bir üye katmak isteyenler de bu köpeği sahiplenmeyi düşünebilirler. Çünkü bu ırk ailesiyle bir arada olmayı seven, sportmen ve sevgi dolu bir yapıya sahiptir.

Zekası, atletik yapısı ve eğitime açık olması onu harika bir polis köpeği yapar. Ülkemizde bu ırk hem polis teşkilatlarında hem de askerî birliklerde görev alır.

Belçika Malinois, Beyaz Saray arazisinde devriye gezmek için Gizli Servis tarafından da istihdam edilmektedir. Aynı zamanda, ABD Donanması SEAL ekiplerinin bir parçasıdır ve çeşitli operasyonlarda görev alırlar. Bu köpekler vücut zırhı giyebilir, gece görüş gözlüğü kullanabilir ve paraşütle atlayabilirler.

Beyaz Saray'da görevli Belçika Kurdu köpekler

Belçika Kurdu Tarihçesi

Bu köpek ırkı Belçika’nın yerli ırkıdır ve bu ülkede yer alan yerli çoban köpeğinin dört çeşidinden biridir. Diğer üç çeşit Tervuren, Groenendael ve Laekenois’tir.

Belçika Malinois ırkı ’lerin sonlarında Malines şehrinin civarında geliştirildi. Malines’te ırkın eğitmenleri ve sahipleri çok olduğundan zamanla bu isimle anılmaya başlanmıştır.

yılında Club du Chien de Berger Belge, yani Belçika Çoban Köpeği Kulübü kuruldu. Bu kulübün amacı birçok farklı çoban köpeği türü arasından hangi türün Belçika Kurdu olarak kabul edilebileceğini belirmekti.

Kasım ayına gelindiğinde yetiştiriciler ve köpek meraklıları inceleme yapmak için Brüksel’e geldi. İnceleme sonucunda ırkın ana özelliklerine karar verildi ve veteriner Adolphe Reul düzenlenen panelde kararı açıkladı. Karara göre Belçika Kurdu üçgen kulaklı ve koyu kahverengi gözlü olmalıydı. Irkın boyu orta olmakla beraber kürk rengi, dokusu ve uzunluğu değişkenlik gösterebilirdi.

Belçika Malinois birçok ülkede asker köpeği olarak kullanılır.

’de Reul bu standartları yazıya döktü. The Club du Chien de Berger Belge, Belçika’nın köpek ırkları konusundaki yetkili birimi olan Societe Royale Saint-Hubert’e başvurdu. Kulüp bu köpeklerin yeni bir ırk olarak kabul edilmesini istiyordu. Başvuru en başta reddedilse de yılında ayrı bir ırk olarak taydedilmeyi başardı.

Belçika Malinois ilk olarak civarında ABD’ye geldi ve popülerlik kazandı. Bazıları I.Dünya Savaşı sırasında askeri amaçla iş köpeği olarak kullanıldı. Büyük Buhran sırasında sayıları oldukça azaldı. Ancak ’lerin sonlarında ve ’ların başlarında tekrar bilinçli üretimle eski sayılarını yakaladılar.

’da American Kennel Club (AKC) tarafından ilk defa ırk olarak tanındı. Asıl popülerliğini ise yüzyılın başında, askerî ve polis çalışma köpeği olarak kullanılmaya başladığında yakaladı. Çoğunlukla uyuşturucu tespiti ve arama kurtarma çalışmaları için kullanıldılar.

Bugün bu muhteşem dostlarımız, çalışkan ve zeki K-9 köpekleri olarak pek çok ülkede hizmete devam ediyor.

Belçika Kurdu Karakter Özellikleri

Oldukça zeki bir ırktır. Bitmek bilmeyen enerjisini zekasıyla birleştiren bu köpekler kolay öğrenir ve hızlı adapte olurlar.

Bu ırkın inatçı olduğunu söyleyebiliriz. Eğitim sırasında tutarlı ve kararlı olmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

Çalışmayı ve görev almayı sever ve zorlu eğitimlerden başarıyla çıkacak potansiyele sahiptir.

Koruma eğitiminde bir Belçika Kurdu

Hızlı, çevik ve atletik köpeklerdir. Sahibiyle spor etkinliklerine katılmaktan büyük mutluluk duyar.

Dost canlısı ve aile yaşamına uygun köpeklerdir. Çocuklarla araları iyidir fakat erken yaşlarda çocuklarla birlikte büyütülüp sosyalleştirilmeleri gerekir.

Bunun yanında diğer köpeklere karşı daha soğuktur. Yavruyken doğru şekilde sosyalleştirme ile bu da bir sorun olmaktan çıkarılabilir.

Korumacı bir kişiliğe sahiptir. Ailesini korumak için kendisini öne atabilir.

Belçika Kurdu Fiziksel Özellikleri

Irkın ortalama yaşam süresi yıl arasındadır.

Kürk renkleri tek renk veya iki renk olabilir. Kürk genellikle şu üç rengi içerir: Maun, ten rengi ve siyah

Dişilerinin boyu santimetreye kadar çıkabilir. Bunun yanında erkeklerin boyu yaklaşık santim arasında değişir.

Ağırlıkları dişilerde kg, erkeklerde ise kilo arasında dağılım gösterir.

Besleme ve Bakım

Aktif bir köpektir ve bol proteine ihtiyaç duyar. Ayrıca yağlar da enerji ihtiyacını karşıladığından çok önemlidir. Köpeğinizin diyetini % protein, %10 yağ olacak şekilde düzenleyebilirsiniz.

Sık sık fırçalanarak tüylerinin açılmasına gerek duymaz. Yine de günde bir defa fırçalamanız köpeğinizin etrafa tüy dökmesini engelleyecektir. Köpeğiniz çok kirli değilse her hafta banyo yaptırmanıza gerek yoktur fakat banyolar arasındaki sürenin 6 haftayı geçmemesi daha uygundur.

Siz de akıllı, uyanık ve enerjik bir Belçika Kurdu yavrusu sahiplenmek istiyorsanız Yavrular sayfasına göz atabilirsiniz. Yavrular hakkında detaylı bilgi ve fiyat teklifi almak için bize ulaşın.

Belçika Kurdu (Malinois) Resimleri

Sizde bu değerli bilgileri önerin.

Belgian Malinois ağır, oval kemik yapısına sahip, kare oranlı ve sağlam bir köpektir. Malinois, Fransa ve Belçika'da Chien de Berger Belge adıyla tanınan dört Belçika çoban köpeği cinsinden biridir. Kendine güvenen, gururlu karakter özelliğini zarif bir biçimde yansıtır. Hantal değillerdir. Güçlü, pürüzsüz, zahmetsiz ve kolay bir yürüyüşe sahiptir. Yürüyüş yapıları bile Belçika Kurdu’nun yorulmak nedir bilmeyen yapısını ortaya koyar. Belgian Malinois, küçük bir alan yerine daha geniş bir arazide koşma isteği olan bir cinstir. Malinois kısa, düz ve sert kürküyle heybetlidir. Zeki, sorgulayıcı ifadesiyle ve yüksek enerjisiyle sahibinin hayatında önemli bir yeri olan sadık dostu olacaktır. Belgian Malinois ailesini koruyan ve kendine verilen görevleri yerine getiren işçi köpeğidir.

Diğer Evcil Hayvanlarla Dostluk

Tür

Gütme Köpeği, Çoban Köpeği, Bekçi Köpeği, İşçi Köpeği

Kişilik & Karakter Özellikleri

Belçika Kurdu, ailesine düşkün ve sahibiyle çok güçlü bir bağa sahiptir.  Ailesine karşı gösterdiği güçlü bağlılığın ve sadakatin karşılığını almak onlar için çok önemlidir. Ailenin bir parçası olmak isteyen Belçika Kurdu, sevgisine karşılık aldığında çok muttu olur. Malinois ailesiyle birlikte aynı evi paylaşmaktan, birlikte vakit geçirmek ister.

Belgian Malinois çocuklarla çok iyi anlaşır ve onlarla birlikte oyun oynamaktan hoşlanırlar. Yabancı kişilerle ilk iletişimleri çok sıcak olmaz. Malinois sevdiklerine karşı çok ilgili ve şefkatli olurken yabancı insanlara mesafeli, ilgisiz ve tedbirli yaklaşır. Mesafeli yaklaşımları köpek ve diğer evcil hayvanlara da böyledir.

Belçika Kurdu genel olarak saldırgan köpek cinsleri arasında yer almaz. Saldırgan karakter özellikleri yoktur ancak gerekli durumlarda ailesini ve kendini korumak için saldırma pozisyonuna geçmeleri de mümkündür. Ayrıca hiçbir köpek gerekmedikçe, kendini tehlikede hissetmedikçe ve sahibi tarafından saldırı komutu alıp onaylanmadıkça saldırma içgüdüsüyle hareket etmez. Maalesef ki saldırgan köpekler, kötü eğitmenlerin ve yetiştiricilerin eseridir.

İnsanlara olan mesafesi, temkinli davranışları ve bekçilik yetenekleriyle ailesini, evini ve mallarını çok iyi koruyan bir köpektir. İşçi köpeği olarak bilinen Belgian Malinois kendisine verilen görevleri başarıyla tamamlamak için çaba gösterir.

Çok enerjik, aktif ve yerinde duramayan hareketli bir köpektir. Yüksek enerjisi sebebiyle egzersiz ihtiyacının oldukça fazla olduğu görülür. Gün içerisinde fiziksel, zihinsel egzersiz ihtiyacı karşılanmış ve sahibiyle birlikte oyunlar oynamış Belçika Kurdundan daha mutlu köpek bulamazsınız. Oyun oynamaktan çok zevk alacaktır.

Belçika kurdu çok zeki ve akıllı bir köpektir. İnsanları zekası, kolay eğitilmesi ve verilen işleri başarıyla yapmasıyla hayran bırakır. Dayanıklı, zeki ve güçlü yapısıyla iyi eğittiğiniz zaman farklı performans gerektiren görevlerde üstün başarı gösterebilirler. İyi eğitilmiş Belçika Kurdu Malinois köpeğini askeriye ve polisiye görevlerinde, becerilerini ortaya koyarken, görevlerde başarı elde ederken görebilirsiniz.

İyi eğitilen ve egzersiz ihtiyaçları günlük karşılanan Belçika Kurdu, apartman yaşamına uyum sağlayabilir. Çok havlamayan uyumlu yapısı apartmanda yaşamını kolaylaştırır. Ancak yüksek egzersiz ihtiyacı bazen apartman yaşamını güçleştirir. Çünkü Belgian Malinois ev ortamında da aktif yapıda olan bir köpektir. Eğer Belgian Malinois ırkı sahiplenmek istiyorsanız ideal ortamın apartmandan ziyade, orta büyüklükte bahçeli bir ev olduğunu bilmelisiniz. Belçika Kurdu köpeğini bir dairede büyütmek istemeniz onların özgürlüklerini kısıtlayıcı bir davranış bile olabilir.

Belgian Malinois bahçeli evde daha rahat ve daha mutlu olacaktır. Ilıman iklimin hakim olduğu şehirde, bahçe yaşamına uyum sağlaması oldukça kolaydır. Sıcak ve soğuk havaları tolere edebilir ama ideal yaşam alanı serin, ılıman iklimdir.  Belçika Kurdu köpeği ister apartmanda isterse bahçeli bir evde yaşasın koşullar her ne olursa olsun köpeğinize gün içinde ayıracağınız vakit onları için çok önemlidir.

Belgian Malinois uyanık, gururlu, akıllı, eğitilebilir, korumacı, güvenilir ve sadık bir işçi köpeğidir. Evlerinin, sevdiklerinin ve sahibinin mallarının kendinden emin yapısıyla iyi bekçi köpeği olacaktır. İlk defa köpek sahiplenecek kişilerin zaman zaman zorlanacağı ancak birlikte bir uyum yakaladıktan sonra uzun yıllar mükemmel bir arkadaşlık kuracağı köpek cinsidir.

Tarih

Belçika Kurdu, Belçikalı Çoban Köpekleri arasında yer alır ve Chiens de Berger Belge olarak da bilinir. Belçikalı çoban köpekleri, eski zamanlardan itibaren Belçika&#;nın çok amaçlı çoban köpekleri oldu. Evlerin, hayvanlarının koruyucuları ve bekçi köpekleri olarak yer aldı.

İşçi köpekler olarak dış görünüşten ziyade, yetenekleri üzerine yetiştirildi. Yapılan değişiklikler yetenekler üzerine oldu ve bunlarında kayıtları çok dikkatli tutulmadı&#;lü yılların sonlarında köpek gösterileri popüler hale gelmişti. Belçika da ulusu temsil edecek, gururla sergilenecek tanınan bir köpek ırkına sahip olup olmadığı net değildi.

&#;de Profesör Reul&#;den, yetiştirilen köpeklerin farklı ırklara ayrılıp ayrılamayacaklarını görebilmek için yerli köpekleri incelemesi talep edildi. Yerli köpekleri incelemesi sonucunda kürk tipi ve rengi farklı olan ve bir grup benzer köpek buldur. Bulduğu köpeklerin hepsi Belçika Çobanları olarak gruplandırıldı.

Kısa tüylü çeşit Malines şehri çevresindeki bölgede geliştirildi. Geliştirilen ırkın adı bu nedenle Belçika Malinois olarak adlandırıldı ve bilindi. Belçika Malinois köpek cinsi, anavatanındaki Belçikalı çoban ırkları içerisinde en popüler tür olmaya devam etmektedir. Amerika&#;da ise popülerliği biraz daha zor süreçler sonrası gelişmiştir.

&#;de Mals Amerika&#;ya ilk kez getirildi yılıyla, II. Dünya Savaşı arasında kalan sürede Malinois Amerika&#;da oldukça popüler oldu. II. Dünya Savaşı’nın başladığı yıllarda ve savaş sonrasındaki yıllarda Malinois köpek cinsinde kayıplar yaşadı. Güçlü, çevik olan Malinois bulmak güçleşti. ’un sonu ’lı yılların başında Malinois türü bir kez daha artmaya başladı. Ancak yaşadığı kayıplardan sonra yine de diğer Belçika Çoban Köpeklerinin gerisinde kaldı.

Bekçilik yeteneği, koruması ve çok zeki olarak farklı görevlerde başarılı olmasıyla ünlendi. Belçika Malinois, köpeği, en çok talep edilen Alman Çoban Köpeğini bile yakın geçmişte geride bırakarak, dünyanın önde gelen polis köpekleri arasında yer aldı. Kazandıkları bu ün nedeniyle tekrar popüler hale geldiler.

Orta- büyük köpek cinsleri arasında yer alan Belçika Kurdu Malinois köpeği, ev bakımı zor olabilecek köpek ırkları arasında yer alsa da, dünya çapında sadık koruyucular arasında yer aldılar. Belçika Kurdu, barışın koruyucusu olarak dünya genelinde sahip olduğu ünü ve varlığını sürdürmektedir.

Vücut

Belçika Malinois uzunluğu ile yüksekliği birbirine neredeyse eşit olan güçlü ve kaslı vücuda sahiptir. Kıvrak, çevik ve oldukça uyanık bir çoban köpeğidir. Kendinden emin duruşu, gururlu karakteriyle birleşir ve heybetli görünürler. Hantal bir bedene sahip değildir. Çalışmak için yetiştirilmiş ve kaslı bedenleriyle bu ihtiyacı karşılarlar. Genel olarak vücudu tüm bedeniyle orantılı yapıdadır.

Kafa

Belçika Kurdu’nun kafa yapısı vücuduyla orantılıdır. Kafatasının genişliği ve namluya doğru olan uzunluğu neredeyse aynıdır ve düzdür. Belçika Kurdu’nun namlusu orta uzunlukta, kafatasının tepesine eşit, daralan ancak çok sivrileşmeyen yapıdadır. Burun rengi siyahtır. Güçlü çenesi ve makas ısırığında ya da düz ısırıkla kapanan dişleri vardır. Dudakları aralıksız ve sıkı şekilde birleşir. Belgian Malinois kafasını tıpkı bedenini olduğu gibi aynı zariflik içerisinde, kendinden emin ve gururlu taşır.

Kulaklar

Belgian Malinois dik ve üçgen şeklinde kulaklara sahiptir. Dik kulakları, siyah, kahverengi tonlarındadır. Siyah kulakları, siyah maske ile uyumludur. Her zaman dik olan kulakları ve kısa tüyleriyle ayırt edici bir güzellikleri vardır.

Gözler

Orta boyutta, siyah maskenin içerisinde yer alan koyu badem şeklinde gözleri vardır. Kahverengi, siyah ve genellikle koyu göz rengine sahiptir. Belçika Kurdunun bakışlarında, meraklı, tetikte duran ve etrafını sorgulayan bir ifade vardır.

Bacaklar ve Ayaklar

Belgian Malinois cinsinin ön bacakları düz ve birbirine paralel durmaktadır. Belçika Kurdu uzun bacaklı, iri kemikli bir köpektir. Heybetli vücudu, güçlü ayak ve bacak yapısıyla köpeğin çevik yapısını yansıtır. Yürüyüşleri zarif ve kendinden emin biçimdedir.

Kuyruk

Belçika Kurdu’nun kuyruk yapısı, tabandan kalın ve güçlü şekilde başlar. Dizinin kemikli kısmına gelecek kadar kuyruğunun uzun olduğu görülür. Kuyruktaki tüyleri, vücudun diğer kısımlarına göre daha uzundur.

Tüy

Belçika Malinois ırkının çift katmanlı, kısa, düz ve sert yapılı dayanıklı kürkü vardır. Farklı hava koşullarına dayanmalarını sağlayan kürkünde, kalın, sert bir üst katman ve yoğun alt tabaka bulunur. Genel olarak kısa tüylere sahiptir. Ancak boyun ve kuyruk bölgesinde biraz daha yoğun tüyler görülebilir. Boyun çevresindeki tüyler uzun bırakıldığında yele görünümüne ulaşabilir. Kısa, parlak ceketinde siyahtan, kahverengine, kırmızıya ve maun rengine kadar çeşitli renk ve tonları görülür.

Renk

Belgian Maliniois kürk rengi açık kahverengi, kahverengi, sable, kızıl ve koyu kahverengi renklerindedir. Kürk üzerinde bu renk tonlarının geçişleri görülmektedir. Tüylerinin uç kısımlarında siyahlıklar bulunabilir. Yüz bölgesi ve burnunun çevresinde yer alan maskesi ile kulak uçları siyah renktedir. Açık renkli Malinois köpeklerinin göğsünde ve ayak uçlarından beyaz tüyler az olduğu müddetçe kabul edilmiştir. Bu beyazlık, küçük bir leke gibidir. Gövdenin alt kısmı, kuyruğu ve arka uç bölgelerinde daha açık kahverengi tüyler görülebilir.

Bakım

Malinois&#;in kısa, dayanıklı ve su geçirmez kürkü, oldukça az bakım istemektedir. Genel olarak az tüy dökerler. Orta sertlikte fırça, lastik eldiven veya tazı eldiveniyle haftada bir, iki kez fırçalamanız dökülen tüylerin azalması ve toplanması için yeterlidir. Çok fazla, sık yapılacak bir tüy bakımına ihtiyacı yoktur. Belçika Kurdu yılda iki kez tüy döker. Bu dönemde taranma ihtiyacı artar.

İlkbahar ile sonbahar mevsimleri gibi yoğun tüy döktüğü zamanlarda gerekirse her zaman kullandığınızdan daha ince bir fırçayla, günlük tarama ve fırçalama yapabilirsiniz. Belgian Malinois köpeğini taramanız tüylerinin etrafa dökülmesini azaltmanın yanında, yeni tüylerin çıkmasına ve cilt yağlarının eşit dağılmasına da faydalı olacaktır.

Belçika Kurdu’nun çok sık yıkanmasına gerek yoktur. Bir banyo düzeni kurarak ona göre belli aralıklarla yıkayabilirsiniz. Ayrıca aşırı kirlendiğinde, çamura girdiğinde tüy ve deri sağlığı için en kısa zamanda yıkamalısınız.

Genel olarak sık, kısa ve kalın tüy yapısı görülür. Tüyler boyun ve kuyruk bölgesinde ekstra uzundur. Bu sebeple, gerektiğinde çok fazla olmayacak ve Belçika Kurdu’nun dışarıdaki gezintilerinde bedenine zarar vermeyecek şekilde tüylerini kırpma işlemi yapabilirsiniz.

Belçika Malinois köpeğinin tırnaklarını uzamasına bağlı olarak ayda kez kesebilirsiniz. Uzun tırnak ağrı, yürümede zorlanma ve daha farklı sorunlar oluşturabilir. Dik ve açık kulaklarının temiz olması içi haftada bir kez bakım yapabilirsiniz. Ağız ve diş sağlığı için haftada kez dişlerini fırçalamayı da ihmal etmemeniz önemlidir.

Haftalık, aylık, günlük ve yıllık şeklinde Belgian Malinois Köpeğine yapacağınız her bakım rutini daha sağlıklı bir yaşam sürmesine yardımcı olacaktır. Kendi yaptığınız bakımlarının yanında veteriner kontrollerine gitmeyi de kesinlikle ihmal etmeyiniz.

Belçika Malinois, veterinerinizin onay verdiği evde hazırlanmış yiyecekleri ve yüksek kaliteli hazır köpek mamalarını tüketebilir. Çok hareketli oldukları için kilo almaya yatkın değillerdir. Her zaman formda kalmaları, sağlıkları olmaları için beslenme düzeni ve kalori kontrolü yapılmalıdır.

Belçika Kurdu yaşına, egzersiz miktarına ve sağlık durumuna uygun beslenmelidir. Sağlıklı beslenme sürecinde düzenli olarak Royal Canin, Proplan, Acana, Hills, N&D, Gimcat, Brit, Purina, Felix, Brit Care gibi markaların ürettiği yüksek kaliteli köpek mamalarını tüketmeleri önerilir. Çeşitli markalar ve çeşitli içerikler arasından köpeğinize uygun olanı tercih ettikten sonra, Belçika Kurdu’nun yiyeceğin tadını sevmesine göre aldığınız ürüne devam edebilirsiniz. Mama alırken tat ve yaş bilgilerinin yanında, köpeğinizin alerjen durumu varsa içerik bilgisindeki uyarılara da dikkat etmelisiniz.

Belçika Kurdu Malinois köpeğinin beslenme ihtiyacı için toplam ölçek mamayı, iki öğüne bölerek verebilirsiniz. Verdiğiniz mama miktarı köpeğin yaşına, boyuna ve ihtiyacına göre değişiklik gösterecektir. Ölçeklendirmeyi köpeğinize göre en uygun şekilde yapmaya çaba gösterin. Gerekirse veterinerden veya köpek yetiştiricisinden bilgi alın.

Belçika Kurdu ev yemeği yer mi? Beslenme konusunda çok sorulan sorulardan birisidir. evet yiyebilir. Ancak ne yedikleri, ne kadar yedikleri çok önemlidir. Köpeklerin yemesi uygun olmayan gıdaları tüketmemeleri gerekir. Ayrıca insan gıdalarından Belgian Malinois ırkı günlük ihtiyaç duyduğu besinleri, mineralleri ve vitaminleri sağlayamaz. Günlük beslenme ihtiyacını en iyi yüksek kaliteli köpek mamalarından alır. O yüzden önceliğiniz her zaman kuru, yaş mama çeşitleri olmalıdır. Ev yemekleri vermeniz çok tavsiye edilmez.

Belçika Kurdu köpeğinizin kilosu, beslenme düzeni ve diyetiyle ilgili herhangi bir sorunuz ya da sorununuz olduğunda veterinerinize danışın. Kilo artışında beslenme, egzersiz düzeni gözden geçilip olası sağlık sorunlarının önüne geçilebilir.

Malinois,aktif ve enerjisi yüksek bir köpek cinsidir. Enerjisini dışarıya atabilmesi ve daha sakin olabilmesi için hem zihinsel hem de fiziksel olarak çok fazla egzersiz yapmaya ihtiyacı vardır.

Belçika Kurdu, sahibiyle yapacağı günlük yürüyüşlere ek olarak yüksek tempolu bir koşu ve oyun zamanına ihtiyaç duyar. Belçika Malinois kısa, günlük yürüyüşlerle egzersiz ihtiyacı karşılanacak bir köpek değildir.

Belçika Malinois Köpeği’nin günlük egzersiz ihtiyacını karşılamak için 60 dakikalık aktivitelere veya kilometrelik yürüyüşe, koşuya ihtiyacı vardır. Sahibiyle birlikte geçireceği bir süre onlar için çok önemlidir.

Egzersizler süresince tasma takmalısınız. Güvenlik önlemleri alınmış ve herhangi bir durumda köpeğinizi kontrol edemeyeceğiniz bir ortamdaysanız kesinlikte tasmasız dolaşmasına izin vermemelisiniz. Hayvanları gütmekten hoşlandıkları için, kendinden küçük insanlar sürü gütme duygusuyla koşturabilir.

Atletik, kaslı yapılı Malinois çok iyi bir koşu, yürüyüş ve bisiklet arkadaşı olacaktır. Egzersizleri ve eğitimleriyle çeviklik, iz sürme, hayvan sürüsü, itaat ve koruma gibi çeşitli yarışmalarında çok iyi başarılar elde edecek yetenekte bir köpektir.

Belçika Kurdu Malinois yürümeyi, koşmayı genel olarak hareket etmeyi seven bir aile ortamında daha mutlu olacaktır. O yüzden Belgian Malinois ırkını sahiplenmeyi düşünüyorsanız, bu hareketli hayata sıcak bakmalısınız.

Çok zeki ve akıllı bir ırktır. Söylenenleri anlayan, çevrisinde olanları fark edebilen ve komutları uygulamak için çabalayan bir köpek cinsidir. Eğitilmesi saydığımız bu özellikleriyle birlikte oldukça kolaydır. Ancak duygusal bir köpek oldukları için, eğitimlerde sert ve kaba davranışlarda bulunmanız gerilemeye neden olabilir.

Belçika Malinois Köpeği eğitirken iyi bir lider olarak, tutarlı, sakin, dengeli ve sabırlı olmalısınız. Bu pozitif pekiştirme yöntemleriyle eğitim süreciniz daha da kolaylaşacak ve hızlı sonuç almanıza yardımcı olacaktır.

Belçika Malinois Köpeği birçok çoban ırkı gibi, yüksek av yeteneğine ve hareketliliğe sahiptir. Hareketlere karşı oldukça hassastırlar. Bu yüzden hareket eden nesneler, çocuklar, araçlar ve hayvanlara karşı kovalama, gütme istekleri bulunur. Eğitimlerle bu istekleri ve davranışları kontrol altına alınmaktadır.  Gütme isteği yüksek olan Belçika Kurdu’nun  eğitimlerin öncelikli konularından birisi bu davranışını kontrol altına almaktır.

Takip ve gütme yetenekleri içgüdüsel olduğu için doğru bir eğitim almaları gerekir. Aksi halde çocukları, hayvanları ve hareket eden her şeyi hatta arabaları bile takip edip koşturmaya çalışabilir. Oyun parklarında, dışarıda daireler çizerek koşuşturması içgüdüsel olarak sürü toplama eyleminin bir parçasıdır.

Erken aşamada iyi eğitilmesi kadar, erken aşamada sosyalleşmeleri de çok önemlidir. Yabancı insanlara, köpeklere ve evcil hayvanlara yaklaşımı, iletişimi erken sosyalleşmeleriyle daha iyi olacaktır.

Eğitimlerinde itaat eğitimi, tuvalet eğitimi, alan koruma eğitimi, ileri itaat eğitimi ve daha bir çok farklı eğitimler vardır.  Bu eğitimler onların hem egzersiz ihtiyacını karşılayacak hem de iyi bir yetişkin köpek olarak yetişmesini sağlayacaktır.

Eğitilmesi her ne kadar kolay olsa da oldukça hareketli olan ve iyi, otoriter bir lidere ihtiyaç duyan Belçika Malinois Köpeği’ni ilk kez köpek sahiplenecek ve yetiştirecek kişiler zorlanacaktır. Bu yüzden Belçika Kurdu ilk kez köpek sahiplenecek kişiler için doğru tercih olamayabilir.

Malinois genel olarak sağlıklı bir cinstir. Genetik olarak bazı sağlık sorunlarına eğilim gösterebilir. Bu rahatsızlıkların neler olduğu ve belirtileri hakkında bilgi sahibi olunması önemlidir.

Sorumlu yetiştiriciler, kalça ve dirsek displazisi, progresif retinal atrofi (pra), anestezi hassasiyeti ve belirli göz problemleri gibi sağlık sorunları için Belgian Malinois köpeğinin üreme stokunu taramaktadır.

Tüm köpek cinslerinde olduğu gibi, Belçika Malinois köpeğinin bakımlı olması sağlığını da olumlu etkileyecektir. O yüzden göz, kulak, burun, tırnak, tüy, ağız ve diş sağlığı açısından rutin bakımlarını düzenli olarak yapmalısınız. Yaptığınız kontrollerin yanında düzenli olarak veteriner kontrollerini de yaptırmaya özen göstermelisiniz.

Ulusal Irk Kulübünden Önerilen Sağlık Testleri:

  • Kalça Değerlendirmesi
  • Dirsek Değerlendirmesi
  • Göz Doktoru Değerlendirmesi

Sıkça sorulan sorular

Sağlıklı bir Belçika Kurdu ( Belgian Malinois) yaşam süresi 16 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Bu süre köpeğin bakımına, sağlığına ve daha farklı birçok değişkene bağlıdır.

Belçika Malinois fit, kaslı ve formda bir vücuda sahiptir. Dişi ve erkek köpekleri ağırlığı 29 kilogram arasında değişiklik gösterebilir. Yükseklikleri ise cm arasındadır. Erkeklerin dişilere göre boyunun daha uzun olduğu da görülmektedir. Erkeklerin yüksekliği 61 – 66; dişilerin ise 55 – 61 santimetredir.

Belçika Malinois cinsi yıl genelinde oldukça az miktarda tüy döker. Haftada bir iki kez taranmanız ve fırçalamanız dökülmeleri kontrol edebilmeniz için yeterlidir. İlkbahar ve sonbahar döneminde ise yılda iki kez tüy dökme mevsimine girerler. Bu dönemde daha sık taramanız gerekir. Boyun çevresinde

Belçika Kurdu yaşına, egzersiz miktarına ve sağlık durumuna uygun beslenmelidir. Sağlıklı beslenme sürecinde düzenli olarak Royal Canin, Proplan, Acana, Hills, N&D, Gimcat, Brit, Purina, Felix, Brit Care gibi markaların ürettiği yüksek kaliteli köpek mamalarını tüketmeleri önerilir. Mama alırken tat ve yaş bilgilerinin yanında, köpeğinizin alerjen durumu varsa içerik bilgisindeki uyarılara da dikkat etmelisiniz. Belçika Kurdu Malinois köpeğinin beslenme ihtiyacı için toplam ölçek mamayı, iki öğüne bölerek verebilirsiniz. Verdiğiniz mama miktarı köpeğin yaşına, boyuna ve ihtiyacına göre değişiklik gösterecektir. Ölçeklendirmeyi köpeğinize göre en uygun şekilde yapmaya çaba gösterin. Gerekirse veterinerden veya köpek yetiştiricisinden bilgi alın.

Belçika Kurdu ev yemeği yer mi? Beslenme konusunda çok sorulan sorulardan birisidir. evet yiyebilir. Ancak ne yedikleri, ne kadar yedikleri çok önemlidir. Köpeklerin yemesi uygun olmayan gıdaları tüketmemeleri gerekir. Ayrıca insan gıdalarından Belgian Malinois ırkı günlük ihtiyaç duyduğu besinleri, mineralleri ve vitaminleri sağlayamaz. Günlük beslenme ihtiyacını en iyi yüksek kaliteli köpek mamalarından alır. O yüzden önceliğiniz her zaman kuru, yaş mama çeşitleri olmalıdır. Ev yemekleri vermeniz çok tavsiye edilmez.

Sağlıklı yavrular dünyaya getirebilmesi için dişi Belçika Kurdunun gelişimini tamamladıktan sonra, kızan döneminde çiftleştirilmesi gerekir. Gelişimlerini tamamlamaları yaşından sonra yani Aydan itibaren görülür. Bu süreci takip ederek uygun zamanda çiftleştirebilirsiniz.

Belçika Malinois Kurdu köpek bakımı zor değildir. Belçika Kurdu bakımı oldukça azdır ve kolaydır. Yıl genelinde az tüy döktükleri görülür. Haftalık tarama ve fırçalama ile dökülen tüyleri kontrol edebiliriniz. Yılda iki kez mevsim geçişlerinde yoğun tüy dökülmeleri yaşamaları mümkündür. Yoğun dökülmelerde ise gerekirse günlük yada gün aşırı Belçika Malinois köpeğini tarayabilirsiniz.

Banyo ihtiyacı çok sık değildir. Gerektiğinde ve belirli aralıklarla yıkayabilirsiniz. Suya dayanıklı kürk yapısı fazla yıkandıklarında olumsuz etkilenir. Genel kulak, burun, göz, kulak ve ağız diş bakımı ise her köpek ırkında olduğu gibi haftalık ve aylık belli aralıklarla yapılmalıdır.

Belçika Kurdu iyi bir çoban köpeği olması, av ve bekçilik yeteneğiyle ilgi görmektedir. Cinsin bu özelliklerinin yanında yaşı, cinsiyeti, eğitim durumu ve şecere durumu fiyatlandırılmasını belirler.

Belçika Kurdu yavrusunun fiyatı TL ve TL arasında satılmaktadır. Belgian Malinois) yavrusunun fiyatı satılan yere, satan kişiye ve birden çok farklı etkene göre artıp azalabilmektedir.

Not: Petibom olarak bizler; bir köpek satın almaktansa sahiplenmenin daha değerli olduğu düşüncesindeyiz. Okurlarımızın barınaklardan ya da gönüllü sahiplendirme sitelerinden köpek almalarını ve sıcak yuvalarını onlara açmalarını diliyoruz. Özellikle de barınaklarda yardıma ve sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyan birçok köpek bulunuyor. Satın almak yerine sahiplenerek sizler de onları mutlu edebilirsiniz.

Belçika Kurdu cinsi köpeğin sağlıklı dişisi 6 ila 10 arasında değişen yavru dünyaya getirebilir. Sağlıklı yavrular dünyaya getirmesi için önerilen yılda bir kez doğum yapmasıdır. Doğan yavru sayısını birden fazla doğum yapmak, yaş ve annenin sağlığı gibi farklı durumlar etkilemektedir. Dişinin sık doğum yapması hem yavrunun hem de annenin sağlığını olumsuz etkileyen en büyük etkenlerdendir.

Belgian Maliniois kürk rengi açık kahverengi, kahverengi, sable, kızıl ve koyu kahverengi renklerindedir. Kürkündeki tüylerinde siyah uçlar ve açık renkten, kırmızıya kadar farklı renk tonlarının geçişleri görülmektedir.

Yüz bölgesi ve burnunun çevresinde yer alan maskesi ile kulak uçları siyah renktedir. Açık renkli Malinois köpeklerinin göğsünde ve ayak uçlarından beyaz tüyler az olduğu müddetçe kabul edilmiştir. Bu beyazlık, küçük bir leke gibidir. Gövdenin alt kısmı, kuyruğu ve arka uç bölgelerinde daha açık kahverengi tüyler görülebilir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır