rüyada perdeciye gitmek / Rüyada perdeci dükkanı görmek - rüyam hayır mı?

Rüyada Perdeciye Gitmek

rüyada perdeciye gitmek

CİLT- 1 MEVLÂNÂ DÎVÂN-I KEBÎR farsça aslından çeviren ABDÜLBÂKİ GÖLPINARLI

Konuşmalar diye adlandırdığımız bu kitabın aslı, Farsça ve Arapça ile karışık, onüçüncü yüzyılda yazılmış çok çetin ve arkaik pasajlar ve deyimlerle dolu bir elyazmasıdır. Eser, çok önemli ve şaşırtıcı tasavvuf konularını içine aldığı gibi, o çağın belli başlı şahsiyetlerini, zamanın kültür ve bilim hareketlerini yansıtması, hele Mevlânâ Celâleddin'ln karanlıkta kalmış olan bazı yönlerini aydınlatması bakımından da bir hazine değerindedir. Şems-i Tebrizî, Konya'ya niçin gelmiştir? Mevlânâ ile onun arasındaki ilişki nasıl başlamıştır? Mevlânâ'nın normal hayatını birdenbire altüst ederek ona coşkun ve taşkın yepyeni bir ruh aşılayan bu adam kimdir? İşte bu noktaları bize açıkça gösterecek çok Önemli bilgileri bu kitapta bulmaktayız. Kitabın gerçi çok çetin ve dikenli tarafları vardır ve bu özelliği, bugüne kadar bir çevirisinin yapılmasına engel olmuştur. Ancak mutlu bir raslantının bana bu eseri Türk aydınlarına ve tasavvuf meraklılarına tanıtmak fırsat ve cesaretini vermiş olduğunu söylersem, okurlarımın beni yadırgamayacaklarını sanırım. Bu çeviriye kaynak olan kitap, çok saygıdeğer dostum Mevlânâ torunlarından Prof. Dr. Ferudun Nafiz Uzluk tarafından vaktiyle bana armağan edilmiş olan elyazması bir nüshadır. Bu metin, 27x21 ölçüsünde ve sayfadır. Nesih kırması, nesih, sülüs ve ta'lik gibi çeşitli yazı örnekleriyle temiz ve okunaklı bir şekilde yazılmış, üzerinde yer yer ufak tefek nüsha farkları işaret edilmiştir. Metnin bazı kısımlarının kenarlarına bol haşiyeler, açıklamalar eklenmiştir. Tarihi ve yazarı belli olmayan bu nüshanın, merhum Mevlevi arif meşahirinden Ayaşlı Şakir tarafından Dergâh müzesindeki iki nüsha ile karşılaştırılarak orijinal bir metinden kopya edildiği, sayfa kenarlarındaki haşiyelerin de sonradan eklendiği anlaşılmaktadır, işte üstad Prof. Dr. Uzluk'un himmetine borçlu olduğum bu kitabı her ihtimale karşı memleket kitaplıklarında bulunan başka elyazmalarıyle de karşılaştırmak lüzumunu duyduğum için önce Konya'dan işe başladım. Mevlânâ Müzesi Kitaplığı'ndaki ve sayılı iki yazma metinle yer yer karşılaştırdım. Daha sonra istanbul'da Beyazıd Kütüphanesi Kataloglarına baş vurdum. Veliyüddin Efendi Kitaplığından aktarılmış bir Makalât yazması buldum ama bu kitapçık ufak bir özetten başka bir şey değildi, istanbul

Rüyada perdeciye gitmek ününü ülke dışına taşıyacağına, iş hayatında çok çalışarak yüksek mevkilere terfi edeceğine, kendisini sıkan ve yoran kişilerden ve durumlardan uzak duracağına, kendisini ailesine vereceğine, maddi açıdan ferahlayacağına, canını sıkan şeyleri yeneceğine işaret ettiğine inanılır.

Rüya anlamına göre rüyayı gören kişinin torununun çocuğunu görecek kadar yaşayacağına, büyük miktarda kazanç elde edileceğine, hikmetli ve âlim insanlar arasında yer alacağına, yaşadığı sorunlardan ve sıkıntılardan kurtulacağına, nazara gelinecek başarılar elde edileceğine, elindeki imkanları sevdiklerini mutlu etmek için kullanacağına yorulmaktadır.

Rüyada perdeciye gitmek dertlerin son bulacağına ve çok hayırlı ve bol kazançlı bir işe girileceğine, rahatının, keyfinin ve huzurunun yerine geleceğine, kendisine daha uygun ve rahat edebileceği bir hayat kuracağına, mutlu ve güzel günlerin geleceğine, yönetici makamına oturacağına, üzüntülerin ve tartışmaların biteceğine inanılmaktadır.

Rüya ansiklopedisine göre rüya sahibi kişinin sermayesini riske etmeyeceğine, uğradığı zararların yakın zaman içinde telafi edileceğine ve çok daha iyi bir iş için destek alacağına, zarara giren bir işte çok büyük bir kara girileceğine, güzel çalışmaların gerçekleştirileceğine, yarınlara karşı umutsuz olmayacağına, varlık içinde yaşayacağına rivayet etmektedir.

Rüyada perdeciye gitmek vasıflarını geliştirerek, her zaman aranan ve sorun çözümünde etkin biri olarak düşünülen biri haline geleceğine, ağız tadının, keyfinin ve neşesinin artacağına, istediğini elde etmede başarılı olacağına, büyük kazançlar elde ederek uzun yılardan beri hayal ettiği ve hep sahip olmak istediği şeyler için kullanacağına, sorunlarından ve sıkıntılarından kurtulacağına, aile hayatında çok mutlu zamanların yaşanacağına, sevdiği bazı kişilerden yardım göreceği bir işe gireceğine, moral, şifa, mutluluk ve huzur bulacağına inanılır.

Rüya açıklamasına göre rüyayı gören kimsenin dertlerin uzaklaştırılacağına, hayatını garanti altına alacağına, maddi olarak çok büyük kaynaklara sahip olunacağına, ağız tadı içinde ve afiyette yaşayacağına, yorgunluğun atılacağı ve yeni iş fikirleri ile dönüleceği bir tatile çıkılacağına, ince eleyip sık dokuması sayesinde kendisi için hep doğru ve isabetli adımlar atmayı başaracağına delalettir.

Gönderdiğiniz Rüyanın Tabiri En Kısa Sürede Bu Sayfada Yayınlanacak. Sayfayı Hemen Kaydet

Hayırlı tabiri için rüyanızı "Gündüz Niyetine Perdeciye Gitmek" diye aratmanız gerektiğini biliyor muydunuz?

Sosyal Medyada Bizi Takip Ederek Desteğini Göster !

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır