kadir gecesi pegasus çalışanları / Kadir Gecesi paylaşımı yapan Pegasus çalışanı serbest bırakıldı

Kadir Gecesi Pegasus Çalışanları

kadir gecesi pegasus çalışanları

'BUNLAR İŞTEN ATMA GEREKÇESİ OLAMAZ'

Çalışanların hedef gösterildiğini belirten Küçükosmanoğlu, “Bunlar işten atma gerekçesi olamaz. İnsanların kendi özel yaşamı. Mevcut iş yasasına göre de bunlar işten çıkarmaya gerekçe olamaz. Dini değerlere herkesin saygı göstermesi gerekir ama burada insanlar kendi özel yaşamı gerekçe gösterilerek hedef haline getirilemezler. Burada Pegasus’u hedef alan bir paylaşım da söz konusu değil” diye konuştu.

PEGASUS, ‘KABUL EDİLEMEZ’ BULDU

Pegasus Hava Yolları ise konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“27 Nisan akşamı kişisel bir sosyal medya hesabı üzerinden kişiye özel bir ortamda yapılan bir paylaşımın, farklı mecralarda şirketimiz ile ilişkilendirilmesi nedeniyle açıklama yapmak isteriz. Bu görüş ve ifadeler kişisel olup şirketimizin duruşu ile bir bağı yoktur.

Pegasus Hava Yolları olarak, ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlere atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurullarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır.”

pegasus-restoranda-icki-icerken-fotograf-paylasan-calisanini-isten-cikardi

SORUŞTURMA BAŞLATILDI!

Öte yandan söz konusu paylaşımla ilgili soruşturma başlatıldı. Fotoğrafta yer alan kişiler hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile suçlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün tahkikat yürüttüğü öğrenildi.

etiket Pegasus Çalışanlarının Kadir Gecesi Paylaşımına Soruşturma Başlatıldı

Haberler

Gündem

Pegasus Çalışanlarının Kadir Gecesi Paylaşımına Soruşturma Başlatıldı

Pegasus Havayolları çalışanlarının Kadir Gecesi yaptıkları rakılı paylaşımla ilgili olarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Bir grup Pegasus çalışanı Kadir Gecesi rakı masasında çekildikleri fotoğrafı  'Kadir gecesi özel. Rabbim kabul etsin' ifadeleriyle paylaşmıştı. 

Sosyal medyada tartışma yaratan paylaşım soruşturma konusu oldu. 

Sabah'ın haberine göre,İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturma başlattı. 

Soruşturma kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce tahkikat yürütüldüğü öğrenildi.

"Çalışanlar ölüm tehditleri alıyor"

"Çalışanlar ölüm tehditleri alıyor"

Nakliyat İş Sendikası Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Diken'e yaptığı açıklamada çalışanların telefon numaralarına ulaşan kişilerin tehdit ettiğini aktardı. 

Küçükosmanoğlu, Pegasus’un, fotoğrafın paylaşıldığı sosyal medya hesabının sahibi çalışanın işine son verdiğini söyledi. Küçükosmanoğlu şöyle konuştu: 

'Şu ana kadar bir kişi çıkarıldı. Kendisi paylaşımı yapan kişiydi.  Pegasus’un etik kurulu diğer çalışanlarla ilgili görüşmeleri sürdürüyor.  Bu insanların özel yaşamıdır, sadece kendilerini bağlar. Pegasus’un böyle bir karar vermeye hakkı yok. Nasıl olduysa fotoğrafı paylaşan kişinin telefon numarasını bulmuşlar. Arayıp tehditlerde bulunuyorlar. Ölümle tehdit ediyorlar. Fotoğrafta yalnızca Pegasus çalışanları yok, Türk Hava Yolları’ndan kaptan, devlet memuru da var. Tamamı Pegasus çalışanı değil.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Pegasus çalışanları içki masasında Kadir Gecesi paylaşımı yaptı, tepkiler çığ gibi büyüdü

Dün, İslam alemi için büyük bir önemi olan Kadir Gecesi tüm coşkusuyla idrak edildi. Müslümanlar, bu özel gece için cami ve mescitlere akın etti.

PEGASUS ÇALIŞANLARI OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

Manevi olarak İslam alemi için önem taşıyan bu gecede, sosyal medyada yapılan çirkin bir paylaşım ise pes dedirtti. Pegasus Hava Yolları çalışanları olduğu iddia edilen bir grup, alkol masasından bir fotoğraf paylaştı.

ALKOL MASASINI "KADİR GECESİ ÖZEL" DİYEREK PAYLAŞTILAR

Kadehlerin havaya kaldırıldığı kare, sosyal medyada "Kadir gecesi özel. Rabbim kabul etsin" ifadeleri ile paylaşıldı. Bu durum, sosyal medya kullanıcılarını çileden çıkardı.

Pegasus çalışanları olduğu iddia edilen grup alkol masasında Kadir Gecesi'ne dil uzattı! Tepki yağıyor

TEPKİ YAĞIYOR

Paylaşım sonrası kullanıcılar bunu yapanlar için harekete geçilmesi yönünde çağrı yaptı. Konu hakkında onlarca tweet atıldı. Ayrıca Pegasus'a da şahısların işlerine son verilmesi yönünde çağrı yaptılar. Öte yandan tepkilerin büyümesinin ardından fotoğraftaki şahıslar tek tek sosyal medya hesaplarını kapattı.

Tepkilerden bazıları:

Pegasus çalışanları olduğu iddia edilen grup alkol masasına Kadir Gecesi'ne dil uzattı! Tepki yağıyor
Pegasus çalışanları olduğu iddia edilen grup alkol masasına Kadir Gecesi'ne dil uzattı! Tepki yağıyor
Pegasus çalışanları olduğu iddia edilen grup alkol masasına Kadir Gecesi'ne dil uzattı! Tepki yağıyor
Pegasus çalışanları olduğu iddia edilen grup alkol masasına Kadir Gecesi'ne dil uzattı! Tepki yağıyor

Son Dakika›Güncel›Pegasus çalışanları içki masasında Kadir Gecesi paylaşımı yaptı, tepkiler çığ gibi büyüdü - Son Dakika

Kadir Gecesi paylaşımı yapan Pegasus çalışanı serbest bırakıldı

Kadir Gecesi paylaşımı yapan Pegasus çalışanı serbest bırakıldı

Geçtiğimiz günlerde Pegasus çalışanlarının Kadir Gecesi yaptıkları alkollü paylaşım gündeme oturmuştu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, olaya ilişkin "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan başlattığı soruşturma sürüyor.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen O.T, Güvenlik Şube Müdürlüğüne giderek teslim oldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne götürülen O.T, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Serbest bırakıldı

Nöbetçi Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Başsavcılık itiraz etti

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da şüpheli O.T. hakkında verilen karara itiraz etti.

O.T'nin, söz konusu sosyal medya hesabını kapatıp paylaşımı silerek suç delillerini yok etmeye çalıştığı ve kaçma şüphesinin bulunduğuna yer veren savcılık, itiraz dilekçesinde şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri düzenlenmesi yönünde karar verilmesini istedi.

Olayın geçmişi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadir Gecesi sosyal medya hesaplarından alkollü bir ortamda çekilmiş fotoğrafı "Kadir Gecesi özel", "Rabbim kabul etsin" ifadeleriyle paylaşan kişiler hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatmıştı.

Kadir Gecesi paylaşımı yapan Pegasus çalışanı serbest bırakıldı

Fotoğrafalkolpegasus

Google News ile Takip Et

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir