koşulsuz sevgi dövmesi / Çiftler İçin En İyi Dövme Fikirleri! Minimal Çift Dövmeleri - Aktüel Bilgi

Koşulsuz Sevgi Dövmesi

koşulsuz sevgi dövmesi

1 SUNUŞ TEKNİKLERİ DÖVME HAZIRLAYANLAR Hediye Elif AKGÜN Muhittin Can KARATAY Ümit Faik BARAN Mehmet YILMAZ

2 İÇİNDEKİLER 1.Dövme Tarihi 1.1 Dünya nın En Eski Dövmesi Buz Adam Ötzi nin 2. İlk Kadın Dövme Sanatçıları 2.1 Maud Wagner 2.2 Jessie Knight 3. Dövme ve din 4.Türk tarihinde dövme 5. Geçici dövme 6. Yarı kalıcı dövme 7. Kalıcı dövme 8. Dövme yapımında kullanılan malzemeler 8.1 Dövme makinesi 8.2 İğneler 8.3 Boyalar

3 9. Dövme anlamları 9.1 Kelebek dövmesi 9.2 Kartal dövmesi 9.3 Baykuş dövmesi 9.4 Kurt dövmesi 9.5 Kedi dövmesi 9.6 Köpek dövmesi 9.7 Aslan dövmesi 9.8 Kaplan dövmesi 9.9 Hilal/Ay dövmesi 9.10 Çin alfabesi dövmeleri 9.11 Müzik notaları dövmesi 9.12 Sonsuzluk dövmesi 9.13 Karahindiba dövmesi 9.14 Kalp atışı dövmesi 9.15 Yıldız dövmesi 10. Dövme yapma ihtiyacı neden doğar?

4 11. Dövme sildirme 12.

5 DÖVME SUNUMUNUN AMACI Dövmenin tarihinin ne kadar eskiye dayandığını, ilk kadın dövme sanatçıları, Türk tarihindeki yeri ve önemini, din ile ilişkisini, geçici-yarı kalıcı-kalıcı dövmelerin nasıl yapıldığını, dövmenin nasıl silindiğini, dövmenin anlamlarını, dövme yapma ihtiyacının neden doğduğunu bu konular hakkında bilgilendirmek. DÖVME SUNUMUNUN SONUÇU Sunumun sonunda dövmenin ne kadar eski tarihlere dayandığını, ilk kadın dövme sanatçıların kim olduğunu, Türk kültüründe dövmenin yeri ve önemini, geçici-yarı kalıcıkalıcı dövmelerin nasıl yapıldığını, dövme malzemelerinin neler olduğunu, dövmelerin nasıl sildirildiğini, dövmelerin anlamlarının neler olduğunu, dövme yapma ihtiyacının neden doğduğunu öğrenicez.

6 DÖVME TARİHİ Dövme kimi zaman bir harf ya da yazı, kimi zaman bir şekil ya da resim. Bazen süslenmek bazen bir şeyi vurgulamak içi. Ama belki de insanoğlunun en eski kendini ifade etme sanatı. Avusturya- İtalya sınırında dağlarda bulunan Buz Adam ın bedeninde taşıdığı Profesör Spindler tarafından 1991 de açıklandı. Muhtemelen İsa dan önce 10 bin ile 38 bin yılları arasında bir döneme denk düştüğü var sayılıyor. Kaynaklar ilk çağlarda kamış ve yaprak boyaları ile yapılan dövmelerden söz etmekte, İ lerden kalma Mısır mumyalarında dövmelere rastlanıldığını belirtmektedir. Bu dönemde insanlar dövmeyi bir statü sembolü olarak kullanmalarının yanı sıra, dövmenin onları kötü ruhlardan, hastalıklardan, büyülerden koruduğuna inanırlardı. Semboller ve motifler kişiyi ifade edecek mesajlar içerirdi. Geleneksel dövmelerde kullanılan bu motif ve sembollerin verdiği mesaj incelendiğinde, bunun bir tür yazı olduğu görülmüştür.

7 Hun kurganlarında çıkan cesetlerde son derece kıvrak çizgilerle ve dekoratif bir anlayışla yapılmış düşsel yaratıklar ve koç figürlerinden oluşan dövmeler görülmektedir. Dinselbüyüsel kaynaklı bu dövmelerin is olduğu ihtimali bulunan bir boyanın, deriye şırınga edilmesi ile oluştuğu düşünülmektedir. Pazırık kurganında bir başkana ait cesette bulunan dövmelerde olduğu gibi, Hunlarda da asil ve kahraman kişilerin dövme resimleri yaptırabildiği, daha sonraları Kazak ve Kırgızlarda devam eden bu geleneğin yine kahramanlık niteliği taşıyan bireylerce uygulandığı bilinmektedir. Taştık mezarlarında ve daha sonra Altın Yış mezarlarının birinde bulunan cesetlerde vücudun bazı kısımlarının av sahnelerini tasvir eden dövmelerle süslü bulunduğu görülmektedir.

8 Antik Trak kavmi dövmeyi asalet nişanesi sayarken, eski Yunanlılar için ahlaksızlık damgası gibiydi. Eski Roma da suçluları ve köleleri tanımaya yarayan dövmelere 19. yüzyıl İngiltere sinde de rastlanılmaktadır. Cezyirli gemiciler aracılığı ile Osmanlı denizcileri arasında yaygınlaşan dövme 17. yüzyıldan itibaren Yeniçerilerce bağlı bulundukları orta yı (bölük) simgelemek amacı ile yaptırılmaya başlanmış, Yeniçeri ocağı kapatılıncaya kadar sürmüştür. Bu açıdan bakıldığında; geçmiş kültürlerden, insanlardan, inanış ve yaşayışlardan bir ipucu olarak değerlendirilebilir. Dolayısıyla hiyerografik, etnografik ve antropolojik olarak ele alınması gereken bir konudur. Semboller de tıpkı mitolojiler gibi evrensel ölçekte aynı özellikleri gösterirler. Gerçek ile hayal arasındaki bağlantıyı oluşturur semboller. Etnik topluluklar, diller, inançlar, yaşam biçimleri farklı olsa da kullanılan sembollerin dili ortaktır.

9 Dünyanın tüm bölgelerinde dövmenin aşağı yukarı benzer nedenlerle yapıldığını, benzer geometrik şekillerin kullanıldığını görmek mümkündür. Sadece yapılış tekniği, dövme yapımında kullanılan malzemelerin farklı oluşu ve dövmenin vücutta uygulandığı yer bakımından birbirlerinden farklılık gösterdikleri görülür. Mitolojik mantık gereği, görünür görünmez her olgunun bir benzeri, bir eşi vardır. Bu yüzden masal, efsane ve mitolojiler mitolojik şifrelerle doludur. Soyut düşünceye erken ulaşmış Mezopotamya uygarlık merkezindeki motifler çoğunlukla simgeseldir. Göz deseni nazardan korunmayı, bolluk ve bereketi; yıldız mutluluğu; hayat ağacı figürü, yaşamı; kuş motifi yaşamı ve ruhu simgeler. Dövmeler deki yılan, boğa, kuş, kartal, inek, geyik, ceren, birbirine sarılı çift yılan, daire halka halhal, nokta, üçgen, sekizgen, kare, ikiye bölünmüş dörtgen, içinde yuvarlak noktaları olan geometrik şekillerin hemen tümü şu veya bu şekilde Ana Tanrıça yı kutsamayı, dolayısıyla hayat kaynağı olan annenin doğurganlığını, döl bereketini, kadın rahmini, anne karnına düşen spermin yumurtayı döllemesini, ceninin gelişim evrelerini ve nihayetinde hayat ve ölümü imgeler. Çok rastlanan güneş ve ay motifleri de yine yaşam kaynağını, sonsuz yaşam isteğini simgelemektedirler. Haç motifi Hıristiyanlığın bir simgesi diye bilinse de gerçekte bu motifin tarihi çok daha eskilere uzanıyor. Renkleriyle birlikte uğurlu yön bildirdiğine, kötü bakışların etkisini yok ettiğine inanılıyor. Ucu içe dönük okun deldiği daire ise döllenmenin bir göstergesi olarak doğurganlık ve bereketi Simgeliyor.

10 DÜNYA NIN EN ESKİ DÖVMESİ BUZ ADAM ÖTZİ NİN Dünyanın en eski dövmesi üzerine yapılan tartışmalar sonuçlandı. MÖ 3250 yılları civarında İtalya-Avusturya sınırındaki Alpler de ölüp buzulun altında kaldığı için mumyalaşan Buz Adam Ötzi nin, dünyada şimdiye kadar saptanan en eski dövmeye sahip olduğu anlaşıldı. Dünyanın en eski dövmeli adamı Ötzi nin sol bileğinde, alt bacaklarında, gövdesinde ve vücudunun diğer birçok yerinde, toplam 61 dövme bulunuyor. Ötzi, dövme üzerine çalışma yapan araştırmacılar arasındaki tartışmaları böylece sonlandırmış oldu. Birçok araştırmacı Güney Amerika nın Chinchorro kültüründen bir mumyanın en eski dövmeye sahip olduğunu düşünüyordu. Bu dövme çok ince bir bıyık şeklindeydi. Şili nin El Morro Bölgesi'nde bulunan ve yaşlarında ölen bir kişiye ait olduğuna inanılan bu mumya MÖ 4000 civarına tarihlendiriliyordu.

11 Journal of Archaeological science: Reports isimli akademik dergide kasım ayında yayımlanan bir makalede, Smithsonian Doğa Tarihi Müzesi'nin antropoloji bölümünden Lars Krutak ın da bulunduğu dört araştırmacı, Chinchorro mumyasının önceden düşünüldüğü kadar eski olmadığı sonucuna vardı. Araştırmacılar örnekleri tarihlendirebilmek için radyo karbon tarihleme yöntemini kullandı. Bu Ötzi nin mi yoksa Chinchorro mumyasının mı daha eski dövmeye sahip olduğunu belirlemek açısından önemliydi. Çalışmalar sırasında araştırmacılar, Chinchorro mumyasının akciğer dokusundan alınan bir örnekle yapılan radyo karbon tarihlemesinin yanlış olduğunu açığa çıkardı.

12 Bu örnek üzerinde 1980 yılında yapılan radyo karbon tarihlendirmesi sonucu 3830 BP (BP: Günümüzden Önce yani o günkü tarihten 3830 yıl önce) olarak belirlenince bunun yanlış olduğunu düşünüp, tarihi Milattan Önce 3830 yılını uygun görmüş ve çalışmayı o şekilde sonuçlandırmıştı. Bu hata sonraki çalışmalarda da tekrarlanmıştır. Hatanın anlaşılması üzerine Ötzi nin aslında Chinchorro mumyasından daha eski olduğu anlaşılmıştır. En eski dövmeli insan Ötzi olsa da bunun olasılıkla değişeceği belirtiliyor. Ötzi nin dövmeleri kendinden önce oluşmuş sosyal ve(ya) iyileştirici uygulamalara işaret ediyor. Gelecekteki arkeolojik bulgular ve yeni teknikler ilerde daha eski dövmeli mumyaların bulgularına ulaştıracaktır.

13 İLKKADIN DÖVME SANATÇILARI MAUD WAGNER Tarihte bilinen ilk kadın dövmeci yılları arasında yaşamış Maud Stevens Wagner dır. Maud, aslında gezici bir akrobattı ve sirklerde çalışıyordu. Kendisini Amerika nın en sanatsal adamı olarak tanıtan Gus Wagnerile tanışmasıyla birlikte dövme de hayatına girmiş oldu. Fotoğrafta Gus Wagner, Maud un ilk dövmesini yaparken görülüyor. Yıl 1907, St. Louis Dünya Fuarı nda tanışıyorlar ve daha sonra Gus, ona dövme yapmayı öğretmeyi teklif ediyor.

14 Bu iki âşık, evlenip birlikte seyahat etmeye başlar; böylece Amerika dövme kültürünün öncüsü olurlar. Şaşırtıcı bir şekilde, zengin ailelere mensup kadınlar, eğlenmek için bir dövme sanatçısının çizim odasına girmek istiyorlardı. Maud Wagner, mürekkebini, statü olarak üst sınıftaki kadınların ciltlerinde gezdiren dramatik bir örnek oldu. Maud un dövmeleri, dönemin tipik dövmeleriymiş. Maymunlar, kelebekler, atlar, yılanlar, ağaçlar, kadınlar ve sol kolunda yer alan kendi adı. Yukarıdaki fotoğrafta kol ve göğüs bölgesinin dövmelerle dolu olduğu fotoğrafta da bu ayrıntıları görmek mümkün.

15 JESSİE KNİGHT Jessie Knight, İngiltere nin ilk profesyonel kadın dövme sanatçısıydı te tam zamanlı meslek olarak dövmecilik yapıyordu ve İngiltere Dövme Sanatçısı Şampiyonluğunu kazandı. Jessie, profesyonel olarak günümüz dövme sanatçılığı işinin temellerini atan kadın oldu. Jessie Knight hakkında, kalan birkaç fotoğraf dışında kayıtlı fazla bilgi yok. Maud gibi onun da, dövme sanatçısı olmadan önce, çok uzun süre olmasa da sirklerde çalıştığı ve babasına yardım ettiği bilinmekte. Bir de mesleğinde çığır açan bir kariyere sahip olduğu.

16 DÖVME VE DİN Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye âdeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır. Hz. Peygamber (s.a.s.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah ın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir. Dolayısıyla dövme yaptırmak günahtır.

17 TÜRK TARİHİNDE DÖVME İnsan toplulukları arasında, yazının bulunmasıyla birlikte, dövme uygulamaları daha bilinçli ifade biçimiyle güçlenip, sosyal yaşamın olgularını ifade etmede ve dışa vuruşunda daha belirleyici olmuştur. Yazıyla birlikte insan yaşamı da sosyal sınıflara ayrılmış, dövme bu zaman diliminde zengini, fakiri, köleyi, sahibi, askeri birimler arasındaki kademe ve rütbe farklılığını, cesareti, mahkûmu, bekârı, nişanlıyı, evliyi, dulu, bereketi, umudu ve umutsuzluğu toplumun diğer bireylerine en kısa ve en anlaşılır yöntemle anlatmak hep dövmeyle olmuştur. Dünyanın en eski medeniyetleri içinde yer alan Türkler, milattan önceki yüzyıllarda oba yaşamından beyliğe ve daha sonra Anadolu da kurdukları imparatorlukla dünya tarihinde yerini almıştır. Orta Asya da gelişen atalarımız, kurdukları yaşamın her alanında, dövmeyi de yukarıda belirtilen nedenlerle, en güzel biçimiyle bedenlerine uygulamış ve taşımışlardır. Anadolu da dövme tarihi oldukça eskidir.

18 En eski bilgi M.Ö 2 binli yıllara kadar gidiyor. Güneşin, ayın, yıldızın kutsallığına inanıldığı yıllarda bunları ifade eden işaretler ellere, alınlara yapılırdı. Bir nevi kimlik bilgisi olarak kullanılmıştır. Kendilerine seçtikleri Budizm in kolu olan Şamanizm inanç biçimi Türk toplumunda dövmeyi daha anlamlı kılmıştır. Şaman rahiplerin müritlerine yaptıkları dövmelerle kötülüğün ve uğursuzluğun bedenden uzaklaştırıldığına inanılırdı. Tanrıya yakın olmanın, ona inanmanın bir ifadesi olarak da, dövme Türk topluluklarında yaygın bir biçimde kullanılırdı. Aynı tarihsel paralellikte yer alan, sahip oldukları coğrafya nedeniyle daha yerleşik düzeni olan Çinliler, dövme sanatını dünyada en iyi geliştiren ve geniş kitlelere uygulayan ülkelerin başında gelmektedir. Türklerin kendileriyle girdiği askeri, siyasi, ticari ve insani ilişkiler nedeniyle, Türkler dövme uygulamasında teknik ve sanatsal olarak daha da gelişmiştir.

19 Bulundukları coğrafyadaki, olumsuz iklimsel gelişmeler Türkleri yeni yurt arayışlarına iterken, Avrupa içlerine kadar ilerleyen Türk akıncılar bu kültürü Avrupa nın ortasına kadar taşımıştır. Bu akınların uzun yıllar ilk yerleşim alanlarından olan, özellikle bugün ki Macaristan da müzelerdeki günümüze kadar ulaşan gravürlerde, Türk akıncıları uzun saçlı, küpeli ve dövmeli olarak tasvir edilmişlerdir. Mezopotamya, Anadolu ve Arap yarımadasına yapılan akınlar neticesinde Türkler yeni inanç biçimi olarak Müslümanlığı seçmişlerdir. Bu tarihsel süreçte Arap yarımadasında, bedevi olarak adlandırılan kavimlerde, özellikle kadınlarda benzer nedenlerle dövme sıkça kullanılan bir vücut süsleme aracıydı. Günümüzde ise bu bölgelerde halen uygulanmaktadır. Dolayısıyla İslamiyet te ve Kuran da dövmeyi yasaklayan, kısıtlayan yazılı hiçbir ifade bulunmamaktadır. Daha sonra Anadolu toprakları üzerinde yerleşik düzene giren Türkler yazılı tarihiyle, bu coğrafya ve Arap yarım adasında, kutsal mekânların tam altı yüzyıl boyunca bekçilik ve koruyuculuğunu, kanı canı pahasına yapmış olmasına karşın, Atalarımız dövmeyi, İslamiyet i en doğru ve yoğun yaşadıkları bu uzun zaman diliminde bile yasaklamamıştır.

20 Bu uygulamayı özellikle ilk başta beyliklerde, beylerde, şehzadelerde ve hatta padişahlarımızda bile görmek mümkündür. Özellikle Leventlerimiz ve diğer askerlerimizde, savaşa girdiklerinde kısmen bedende giysilerin kalmaması sebebiyle ölü ve ağır yaralıların kimliklerini, rütbelerini tespit etmede dövme kullanılmıştır, bunların ceylan derisine işlenmiş tasvir ve çizimleri müzelerimizde sergilenmektedir. Anadolu da o günden bugüne, halen kadınlarımız dövmeyi severek bedenlerine uygulamış, henüz Hıristiyan inanç biçimi doğmadan önce Anadolu da haç simgesi, özellikle dövmelerde doğurganlığın ve bereketin simgesi olarak sıkça yapılmıştır ve halen bunların örnekleri canlı olarak bulunmaktadır.

21 Üstelik geçmişte olduğu gibi, bu insanlarımız inanç ve ibadetlerini bugünde doğru bir şekilde yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu da örneklerine sıkça rastlanan, özellikle ayak ve bacaklarında, ellerinde, boyun ve göğüslerinde hatta yüzlerinde olan bu dövmeler nedeniyle kimse kimseyi ayıplamamıştır ve günah işlediklerini düşünmemektedirler. Bugün halen Doğu ve Güneydoğulu insanımızın ellerinde, alınlarında, ayaklarında dövmelere rastlamak mümkündür. Mükemmel bir inanç sistemi olan dinimizde, yazılı bir belge olmaksızın, tarihler boyu birilerinin çıkarları için geliştirilen, tarikat ve hurafe sistematiği, günlük yaşamı etkileyip, inanç içinde daha önemli günah kriterlerini görmemezlikten gelen belli bir kesim, dövmeye günah tanımlaması getirmeye çalışmıştır. Bu yorumu yapanların, Türk kültürel yaşamını hiç tanımadıkları, tarihsel belge ve yazıları okumadıkları ya da gerçeklerin işlerine gelmediği açıkça belli olmaktadır.

22 GEÇİCİ DÖVME Ciltte 15 gün ile bir ay arasında kalan bir vücut boyama şeklidir. Dövmenin ciltte kalış süresi kullanmaya ve cilt tipine de bağlıdır. Sık duş alınması ya da suyla temas etmesi durumunda Geçici dövme yaptırırken uygun vücut bölgesini seçmek önemlidir. Elin üstü dövmenin en hızlı çıktığı bölgedir. Suyla sürekli temas ettiği için elin üstüne yapılan bir dövme en fazla bir hafta dayanır. Geçici dövme için en uygun bölge kol ve omuz bölgesidir. Çok ovalamazsanız geçici dövmenin ömrünü uzatabilirsiniz. Saunaya girmek ve duşta dövmenin bulunduğu bölgeyi keselemek de dövmenin çıkmasına neden olacaktır. Üzerine giydiğiniz kıyafetin dövmeye bir etkisi yoktur, hızlı ya da yavaş çıkmasına bir etki etmez.

23 Geçici dövme malzemeleri iki türlüdür; İlki; hazır malzemelerdir. Tüp içinde satılır ve kullanıma hazırdır. Boyası ve şablonu hazırdır. Çizim gerektirmez. Hazır şablonu vücutta nereye uygulamak istiyorsanız yapıştırırsınız, tüpten çıkan boyayla boşlukları doldurursunuz. İki saat beklettikten sonra geçici dövmeniz hazır olmuş olur. Diğer bir yöntem de kendi karışımınızı hazırlamaktır. Geçici dövme karışımı için gerekli malzemeler - Orijinal Hint kınası - Okaliptüs yağı - Karanfil yağı - Limon suyu Tüm bu malzemeleri karıştırarak, sürülebilir kıvama getirmeniz gerekir. Çok katı ya da çok sıvı halde olmamalıdır. Ardından bu karışımı hazır ya da kendi çizdiğimiz model üzerinden uygulayabiliriz. Kendi çizdiğimiz modeli aydınger kâğıdına çizebilir ve dövmenin uygulanacağı bölüme yapıştırıp, boşlukları hazırladığınız karışımla doldurabilirsiniz. Evde kendiniz geçici dövme yapmak istiyorsanız hazır şablon ve tüp boya kullanmak en pratik ve zahmetsiz yöntemdir. Suyla daha az temas eden bir bölgeye uygulayacağınız geçici dövmenizi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

24 YARI KALICI DÖVME Dövme yaptırmak istiyor fakat ilerde sıkılırım diye korkuyorsanız yarı kalıcı dövme tam size göre diyebiliriz. Normal de yapılan kalıcı dövmeler; boyanın kalitesine, dövmeyi yapan kişinin tecrübesine, dövmenin yapıldığı bölgeye göre çok uzun yıllar, ömür boyu vücudunuzda kalır. Boya iğne ile deri altına enjekte edilerek kalıcılık yakalanır. Peki, yarı kalıcı dövme nedir diye merak ediyorsanız, kalıcı dövmeden hiç bir farkı olmadığını söyleyebiliriz. Kalıcı dövmede kullanılan dövme tabancaları ve iğneler yarı kalıcı dövme işleminde de kullanılır tek fark, yarı kalıcı dövmede kullanılan boyanın kalıcı dövmelerde kullanılan boyadan yapısal olarak farklı olmasıdır. Normal bir dövme ömür boyu vücudunuzdan çıkmazken yarı kalıcı dövmenin ömrü 5 sene ile 10 sene arasında değişmektedir. Normal tekniklerle uygulanan işlem sonrası ilk yıllarda yapılan dövmenin normal bir dövmeden hiçbir farkı yoktur. Fakat kullanılan boyanın özelliğinden dolayı zamanla boya solmaya başlar ve ortalama 7-8 yıl gibi bir süre içerisinde de tamamen kaybolur. Sanki hiç dövme yaptırmamışsınız gibi geride hiç bir iz kalmaz. Yarı kalıcı dövmenin en büyük avantajı, dövme yaptırmakta tereddütleri bulunan veya yapılan dövmeden uzun bir süre sonra sıkılacağından ya da bu dövmeyi artık istemeyebileceğini düşünen kişiler için tam bir çözüm olmasıdır. Ayrıca yaptırdığınız dövmeye alışırsanız ve bir ömür boyu taşımak isterseniz aynı

25 KALICI DÖVME Dövme yapımında kullanılan pigmentlerin (boyanın), günlük olarak döktüğümüz dış deri tabakasının daha alt kısımlarına ulaşacak şekilde vücuda yerleştirilmesidir. Dolayısıyla deri dökülse de, dövmeyi oluşturan boya bu dökülmeden etkilenmez. Tarih boyunca çeşitli uygarlıklar bunu başarabilmek için birbirinden farklı birçok yöntem geliştirmişlerdir. Ancak bugün kullanılan dövme iğnelerinin uygar sayılabilecek en eski atası, Thomas Edison'ın oyma makinesinden ilham alınarak icat edilmiştir ve elektrikle çalışmaktadır. Günümüzdeki dövme iğneleri ise çok daha yüksek hızda çalışarak, uçlarındaki boyayı deri içerisine enjekte etmektedir. Yine sayısal konuşmak gerekirse, kullanılan tipik dövme iğneleri dakikada 50 ila defa deriye girip çıkabilecek şekilde tasarlanmıştır.

26 Uygulamaya bağlı olarak bu hız ayarlanabilir ve değiştirilebilir. İğne, derimizin epidermiz tabakasını boydan boya deler ve böylece ucu, dermis adı verilen daha derin deri tabakasına kadar ulaşabilir. Boya, buraya enjekte edilir. Dermis içerisinde kolajen ipçikler, sinirler, salgı bezleri, kan damarları ve benzeri yapılar bulunur. Dövme iğnesi vücuda her girdiğinde, vücutta bir delik açar ve yara izi bırakır. Bu da, normal olarak, vücudu hemen uyarır ve savunma sistemini harekete geçirir. Vücudumuzdaki savunma hücreleri iğnenin girdiği yara bölgesine üşüşürler ve yarayı tamir etmeye çalışırlar. İşte vücudumuzun bu savunma çabası, aslında dövmeleri kalıcı yapan ana unsurdur

27 DÖVME YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER Günümüzde tattoo uygulamasında kullanılan başlıca malzemeler: Tattoo Makinesi, Steril İğneler, Orijinal Tattoo Boyaları, Transfer Malzemeler, Antiseptik ve Anestezik Kremler. DÖVME MAKNESİ: Cihaz; Dövme cihazı paslanmaz çelikten imal edilmiş olmalı ve her uygulama sonrası sterilize edilmeli, edilmeyen parçaları ise tek kullanımlık olup atılmalıdır.

28 DÖVME İĞNESİ: İğneler; Kesinlikle steril paketinde yer alan tek kullanımlık çelik iğneler kullanılmalı ve işlem sonrası imha edilmelidir. DÖVME BOYASI: Boyalar; Dövme de kullanılacak boyalar bitki özlü, su bazlı, anti-allerjik olmalı, klinik testlerden geçirilmiş olmalı ve ağır metal gibi toksik ürünleri içermemelidir. Kullanılan boyanın zararlı etkileri çok uzun yıllar sonra ortaya çıkabilir

29 DÖVME ANLAMLARI Dövme, eskiden beri bir şeyleri sembolize etmek için ( güç, gurur, dayanıklılık vs. gibi) bu özellikleri taşıyan canlıların resimleri kullanılmış ve bu özellikler taklit edilmiştir. Genelde dövme yapımında resmedilen çoğu canlı figürlerinin ( özellikle hayvanlar ) iyi yanları anlam olarak temel alınmış ve yapılmıştır ve halen de yapılmaya devam etmektedir. Dövme olarak tercih edilen canlı ya da cansız varlıkların ne anlam taşıdığı hep bir tartışma konusu olmuştur fakat burada önemli olan şey sizin niyetinizdir ki siz bir dövme yaptırırken ona ne anlam yüklemek istiyorsanız dövmenizin anlamı odur. Yine de dünyanın geri kalan kısmında klasikleşmiş bazı desenler vardır ki anlamları artık benimsenmiş ve kabul edilmiştir.

30 KELEBEK DÖVMESİ: Sık karşılaşılması dışında kısa ömür, değişken kişilik ve kibir gibi anlamlara da gelebildiği için çoğu insan tarafından yaptırmamamızın önerileceği bir dövmedir. Ama kelebeklerin son derece pozitif ve ruhen derin anlamları da mevcut. Eskiçağ kültürlerinde bu kırılgan hayvanların ruhları dünyadan cennet e transfer ettiğine inanılırdı ve tırtıldan kelebeğe muhteşem geçişleri ve kısa hayatları ise insan hayatına bir gönderme olduğuna Ayrıca kalbinizde önemli bir yere sahip olan ve fakat hayatını kaybetmiş bir kadını da sembolize edebilir.

31 KARTAL DÖVMESİ: Kişiler, kartal dövmesi ile güç, kudret ve erdem sahibi olduklarını simgeler. Kartal dövmesi estetik açıdan da güzel bir görünüm vermektedir. Uçan bir kartal dövmesi gücü ve kudreti elinde olan kişiyi simgeler. Kartalların ışığın simgesi olduğunu düşünen kişiler karanlıkta bile ışıklarının olacağını kartal dövmeleri ile yansıtırlar. Cesareti de anlamlarında barındıran kartal dövmesi, yılan figürü ile uygulanır ise ayrılık anlamını taşımaktadır. Bu dövmeyi, ateş veya su figürleri ile kullanmak gücün ve kudretin kendi ellerinde olduğunu gösterir. Kartal dövmesi kılıç ve ejderha motifleri ile de kullanılır. Özgürlük anlamını da taşıyan kartal dövmeleri, yükseklerden sessizce uçarak süzülen özgür, güçlü ve bağımsız ruhu temsil eder.

32 BAYKUŞ DÖVMESİ: Meşhur ötüşü ve gece yaşayışıyla görüşün, bilgeliğin ve anlayışın simgesidir. KURT DÖVMESİ: Özellikle bakışları ile bizi bizlerden alan kurtlar hemen hemen köpek dostlarımıza benzemektedirler. Hatta onları da evcilleştirmeye başladık ki artık onlarda dövme konusunda öğretme yeteneği, sadakati ve işbirliğini simgelemektedirler.

33 KEDİ DÖVMESİ: İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleştirilen kediler dünyanın dört bir yanında insanlar tarafından sevilmekte ve sahiplenilmektedir. 9 canlı denildiği içinde kediler çabuk iyileşme, medeni özgürlüğü ve düşünce özgürlüğünü simgelemektedir. KÖPEK DÖVMESİ: İnsanoğlunun varlığından beri insanlara kalıcı yoldaş ve dostluk kuran köpekler diğer hayvanlardan çok daha fazla insanlara bağlıdır. Birçok köpek sahibi kendi köpeklerini vücutlarına portre ettirmişlerdir. Bu nedenle köpek dövmeleri genel olarak dostluğun ve sadakatin simgesidir.

34 ASLAN DÖVMESİ: Herkesin bildiği üzere aslanlar ormanların tek kralıdır. Bu yüzden de anlaşılacağı gibi aslan dövmeleri liderliği ve cesareti temsil etmektedir. KAPLAN DÖVMESİ: Kaplan dövmesine sahip insanlar dışa dönük, kendine güvenli, girişken, aktif kişilikler olarak görülmektedir. Kaplanın hızı ve atikliği başlanılan her işi hızlı bitirildiğini gösterir. Güzellik kavramını öne çıkaran kaplan dövmeleri genellikle kadınlar tarafından tercih edilir.

35 HİLAL/AY DÖVMESİ: Türkler Müslümanlığa geçip de bayraklarına bu sembolleri koymadan çok çok yıllar önce bu onların şaman inançlarının sembolüydü. Bati kültüründe ay kadının cinsiyeti, modlari, gelgitleri, gizemi ve gücüyle benzetilir. Hilal, cenneti, ruhaniligi ve kadınsılığı çağrıştırdığından çok güçlü bir dövme motifidir. Oberjinler ayın kadınları hamile bıraktığına inanır; Hint kültüründe yansımayı temsil eder. Gümüş rengi ay gizem ve romantizmin sembolüdür. ÇİN ALFABESİ DÖVMELERİ: Küçük ama yine de çok şey anlatabilen bir dövme istiyorsanız, Çin alfabesi odaklanabileceğiniz seçenekler sunuyor. Bunlar sadece harf ya da küçük havalı şekiller değil, hepsinin güç, inanç, cesaret gibi bir anlamı var.

36 MÜZİK NOTALARI DÖVMESİ: Dünyaca ünlü çoğu müzisyenin de tercih ettiği notalar, sadece profesyonelleri değil müziğin vazgeçilmez olduğunu düşünen insanlar için de oldukça anlamlı bir seçenek. SONSUZLUK İŞARETİ DÖVMESİ: Bitmeyen bir döngüyü temsil eder ve yan yatmış 8 şeklindedir. Dövme sanatında da hiç bitmeyen veya sınırsız ihtimalin sembolü olarak kullanılıyor. Bazı kültürlerde ve inanışlarda ise yeniden doğuşu veya reenkarnasyonu temsil eden bir işaret olarak kullanılmakta.

37 KARAHİNDİBA DÖVMESİ: Karahindiba kırılgan bir çiçektir. Karahindiba dövmeler gerçek yerine rüyaları ifade eder. Yani her şeyden önce karahindiba dövmeler sıkıca insan hayalleri ile ilişkilidir. Ayrıca hayatın çok kısa oldugunuda sembol eder. KALP ATIŞI DÖVMESİ: Kalbin inişleri ve çıkışlarını gösteren bir dövme tasviridir. Bu düz bir çizgi haline gelirse kalp durur hayat biter.

38 YILDIZ DÖVMESİ: Küçük el feneri gibi gece boyunca parlayan bu astronomik nesneler yolda yolcuları aydınlatan bir durumu sembolize eder. Yıldız dövmeler kişisel görüşe göre çeşitli şeyleri sembolize edebilir. ÇAPA DÖVMELERİ: Sorunlu sularda geminin istikrarlı olması için çapa denize bırakılır. Yani vücut dövmesi olarak çapa hayatın her alanında istikrar ve güvenlik için bir referanstır. Ayrıca su için büyük bir sevgi göstergesidir.

39 ELMAS DÖVMESİ: Elmas bayanlar için lüks ve güzelliği büyük bir sevgiyi ifade eder. Elmas dövmesini parmak etrafınıza yaptırarak gerçekçi görünmesini sağlayabilirsiniz. Elmas yunan kökenli bir kelime olup kırılmaz yenilmez anlamına gelir. TAÇ DÖVMESİ: Kızlar için küçük şirin bir dövme. Bu dövmeyi vücudun herhangi bir yerine yaptırabilirsiniz. Taç dövme kadının güçlü olduğunu ve başkalarını yönetme hakkına sahip olduğunu gösterir.

40 DÖVME YAPMA İHTİYAÇI NEDEN DOĞAR? Bu bir istençtir ve dövme yapmak isteyen kişi tarafından geliştirilir öncelikle. Bu kişinin hem görsel, hem de düşünsel derinliğiyle ilgili olarak bir ihtiyaç olarak doğar dövme yapmak. Dövme, bir gösteriş amacı taşımaz asla. Çünkü onun gösterişi, taşıdığı anlam ve derinliğinde saklıdır. Kesinlikle dekoratif bir amaçla ele alınmaz. Dövme yapmak, gerçek bir ihtiyaç olarak duyumsanan bir şeydir. Bu ihtiyacı duyumsayan kimse, bunu paylaşabileceği, aurasından keyif ve haz alabileceği dövme sanatçısını bulmakla yükümlüdür

41 DÖVME SİLDİRME Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de dövme yaptıranların sayısında bir hayli artış gözlenmektedir. Dövme yaptırma kararı, genellikle çok fazla düşünülmeden, anlık bir heves ile alındığından, bir süre sonra pişmanlık duyulmakta ve dövmeyi sildirmenin yolları aranmaktadır. Araştırmalara göre, Dövme yaptıranların yaklaşık %50 si daha sonra dövmelerini sildirmek istemektedir. Dövmenin ne kadar uygulama sonrasında silineceği, silme işleminin ne kadar başarılı olacağını belirleyen birçok faktör vardır. Dövme iki seansta silinebileceği gibi on seans sonrasında tamamen kaybolmayabilir. Hiçbir Dövme Silme işlemi %100 garantili değildir. Bazı Dövmeler tamamen silinirken, bazı Dövmeler belirsiz bir iz bırakabilirler. Başarıyı belirleyen en önemli faktörlerden biri, Dövmelerde kullanılan renklerdir. En iyi netice siyah ve gri renkli Dövmelerde alınmaktadır. Yeşil ve mavi ise en zor netice alınan renklerdir.

42 Dövme sildirmek isteyenler, işlemin çok kısa sürede gerçekleşmesini talep ederler. Fakat çok sık aralıklar ile yapılan uygulamalar komplikasyon riskini artırmaktadır. Uygulamalar arasında dört-altı hafta olması ideal olup, bazı durumlarda sekiz hafta aralıklar tercih edilebilir. Kol ve bacakların uç kısımlarındaki Dövmeler genel olarak daha dirençli olmaktadır, Dövme kalbe ne kadar yakın ise silme işlemi o kadar başarılı olmaktadır. Bu kan dolaşımının daha iyi olması ile izah edilen Dövmenin profesyonel biri tarafından yapılmış olması silme işleminin başarısını artırır. Çünkü profesyonel işlemlerde boya maddesi cildin daha derinlerine ve aşağı yukarı aynı seviyelere yerleşmektedir. Bazı durumlarda ise boya çok yoğun olabilmekte ve silme işlemini zorlaştırmaktadır.

43 SUNUM SLAYTLARI

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

82 KAYNAKÇA n-en-eski-dovmesi-buz-adam-otzinin-- /haber/ buyuk-din-ve-dovmeyaptirmak

83 e-sildirme-hakkinda-bilmeniz-gereken-hersey/

7 film vizyona giriyor

Ünlü tiyatro ve opera yönetmeni Rufus Norris'in ilk sinema filmi ''Koşulsuz Sevgi'', izleyicilerle buluşacak.

Daniel Clay'in ''Broken'' adlı romanından uyarlanan İngiliz yapımı dram türündeki filmde, Cillian Murphy, Tim Roth, Bill Milner, Robert Emms ve Zana Marjanovic rol alıyor.

Filmde, şeker hastası 11 yaşındaki Skunk'ın yaz tatilinde komşuları Bay Oswald'ın, Rick'i tecavüzle suçlayıp dövmesi sonucu yaşadıkları izlenebilecek.

-''Sıcak Kalpler''

Yönetmenliğini ve senaristliğini Jonathan Levine'nin yaptığı ''Sıcak Kalpler'' filminde, Teresa Palmer, John Malkovich, Nicholas Hoult, Rob Corddry ve Dave Franco rol alıyor.
Romantik komedi türündeki ABD yapımı film, dünyayı dönüştürme sürecindeki bir ''zombi'' ile genç ve güzel bir kızın imkansız aşkını anlatıyor.

-''Aşk, Şimdi''

Ol Parker'ın yönetmenliğini üstlendiği ''Aşk, Şimdi'' filminin oyuncuları arasında Dakota Fanning, Kaya Scodelario, Olivia Williams, Jeremy Irvine ve Paddy Considine bulunuyor.
ABD yapımı dram türündeki filmde, gördüğü 4 yıllık kemoterapinin ardından doktorların iyileşemeyeceği teşhisi koyduğu lösemi hastası bir genç kızın hikayesi konu ediliyor.

-''Öldüren Tutku''

Gerilim ve dram türündeki Alman-Fransız ortak yapımı ''Öldüren Tutku'' filminin yönetmen koltuğunda Brian De Palma oturuyor.
Rachel McAdams, Noomi Rapace, Karoline Herfurth, Dominic Raacke ve Rainer Bock'un izleyici karşısına çıkacağı filmde, çalıştığı şirkette bir fikri patronu tarafından çalınan genç iş kadınının intikam için cinayete kadar uzanan plan yapma süreci anlatılıyor.

-''Karlar Kraliçesi''

Vlad Barbe ve Maksim Sveshnikov'un yönettiği animasyon türündeki 3 boyutlu ''Karlar Kraliçesi'' filmi, çocukları salonlara çekmeyi hedefliyor.
Danimarkalı yazar Hans Christian Andersen'in kaleme aldığı ''The Snow Queen'' masalından uyarlanan Rus yapımı film, insanları dondurmak isteyen Kuzey Kutbu kraliçesinin, sihirli aynası tarafından ''Vegard'' isimli cam ustasından gelecek tehdit için uyarılması üzerine yaşanan gelişmeleri konu ediyor.

-''Koleksiyoncu 2''

Yönetmenliğini Marcus Dunstan'ın üstlendiği ''Koleksiyoncu 2'' filminde, Josh Stewart, Christopher McDonald, Navi Rawat, Daniel Sharman, Johanna Braddy izleyici karşısına çıkacak.
Gerilim ve korku türündeki ABD yapımı filmde, gizli bir depoda yapılan partiye gitmek için arkadaşları tarafından ikna edilen Elena'nın tuzağa düşürüldüğünü anlaması üzerine kaçmak isterken bir sandığın içinde bilinmeyen bir yere götürülmesi sonucu yaşanan gelişmeler izlenebilecek.

-''El-Cin''

Haftanın yerli yapımı, ''Dabbe'' ve ''Semum'' filmlerinin yönetmeni Hasan Karacadağ'ın yazıp yönettiği ''El-Cin''.
Fulya Zenginer, Oğuzhan Yıldız, Mine Vurankaya, Serdal Genç ve Hande Kaptan'ın oyuncu kadrosunda yer aldığı gerilim türündeki filmin konusu şöyle:
''İstanbul Şile'de küçük bir kız, kimliği belirsiz kişilerce kaçırılır. Olaylardan habersiz, kendi halinde yaşayan 5 üniversiteli genç, bir anda bu kızla ilgili garip olaylar yaşamaya başlar. Aniden beliren, telepatik görüntüler, belirsiz fısıltılar, lanetli olaylar çevrelerini sarar. Kızla ve ailesiyle hiçbir ilgileri yokken neden bu görüntülerle karşılaştıklarını çözemezler. Kendi kendilerine bir çıkış yolu ararken, gizemli kaçırılmanın ardındaki sırlar onları 'cinler alemi'ne doğru sürükler.''

AA

İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.

Dövmenin anlamı “Geyik. Beyaz Geyik - Daha Yüksek Güçlerin varlığının Kelt sembolü

Bir yıla kadar çocuklar

Geyik dövmesi saflığın, özgüvenin ve gücün sembolüdür. Eski zamanlardan beri, bu zarif asil hayvanlara insan tarafından saygı duyuldu ve sevildi. İskandinav halkları için geyik, Büyük Anne İsa'nın bir simgesiydi. Keltler de geyiğe saygı duyuyorlardı - onlar için bu hayvanların görüntüsü yeniden doğuş ve uzun ömür anlamına geliyordu. Keltlerin inançlarına göre, geyik, tanrıların büyülü sürülerindeki ana hayvanlardır (bu arada, bu, Noel Baba'nın bir ren geyiği takımında gökyüzünde seyahat ettiği geleneğe yol açmış olabilir). V Ortaçağ avrupası bu hayvan bir güç, adalet işareti olarak kabul edildi. Çin'de "geyik" kelimesi "bolluk" kelimesiyle uyumludur. Bu hayvanın iyi şanslar ve zenginlik getirdiğine inanılıyor. Ayrıca geyik, Çinliler için (Japonlar kadar) uzun ömürlülüğü simgelemektedir.

Bir geyiğin görüntüsü, Hıristiyan kültürüyle yakından bağlantılıdır. Örneğin, bir yılanı çiğneyen bir geyik, kötülüğün yok edilmesi anlamına gelir. Geyik aynı zamanda dindarlığın ve özverinin sembolüdür. Genellikle boynuzlu geyik Hıristiyan kültürüİsa Mesih'i sembolize etti.

Bir geyik görüntüsü olan dövme uzun zamandır Amerikan Kızılderilileri tarafından uygulandı. Onlar için, bir geyiğin dallı boynuzlarının görüntüsü kutsal Hayat Ağacı ile tanımlandı ve canavarın kendisini güneşin, yeniden doğuşun ve yaşamın döngüsel doğasının bir sembolü olarak adlandırdılar - bu, boynuzların yıllık değişimini hatırlatıyor. geyik

Bir geyik dövmesi pozitif enerji taşır. Kendine güven, asalet, sakinlik ve metanet ifade eder. Ayrıca, bu işaret gezginlerin ve gezginlerin özelliğidir, asil yalnızlığı sembolize eder. Böyle bir dövme yaptıktan sonra, kendinize yaşam yolu boyunca iyi bir rehber edinirsiniz.

Bolluğun sembolü ve amblemi, yetişkin bir erkek geyiğin görüntüsüdür. Bu yüzden erkekler genellikle kendileri için bir geyik dövmesi seçerler. Antik çağda bile, bir geyik imajı erkek cinselliği ve tutkusu ile ilişkilendirildi. Geyik erkeksi gücü ifade eder. Bununla birlikte, kızlar genellikle böyle bir dövme yaparlar, sadece erkek bir geyik yerine dişi bir geyik seçerler, daha sonra dövme korkuyu, zarafeti, güzelliği sembolize eder, ayrıca, koşulsuz sevgi ve nezaket. Adil seks temsilcileri de bir geyik görüntüsüyle dövme yaparlar. Geyiğin sembolizmi, bir geyiğin sembolizmiyle örtüşür, ancak daha fazla hassasiyet, saflık ve naifliğe sahiptir.


geyik uğurlu sembol Güneş, gün doğumu, ışık, saflık, yenilenme, yeniden doğuş, yaratılış ve maneviyat ile ilişkilidir. Geyik boynuzlarının dallara benzemesi nedeniyle, geyik görüntüsü Hayat Ağacı ile ilişkilendirilir. Ayrıca geyik boynuzları güneş ışınlarını, doğurganlığı simgelemektedir. Yetişkin bir erkek geyik, bolluğun güneş amblemidir.

Kartal ve aslan gibi geyik de yılanın ebedi düşmanıdır; sembolik olarak gökyüzü ve ışıkla, yılan ise yeraltında gece ve yaşamla ilişkilendirilir. Yılanla kavga eden bir geyik, olumlu ve olumsuz, ışık ve karanlık arasındaki çatışmayı sembolize eder.

Kartal ve at gibi geyik de gök ile yer arasında aracı, tanrıların habercisidir. Hitit, Sümer-Semitik ve Şinto tanrıları geyik üzerinde hareket etti, geyikler Zaman ve Noel arabalarına dizildi.

Çoğu özellikler geyik - çabukluk, zarafet ve güzellik; belki de bu yüzden geyik şiir ve müzikle ilişkilendirilir.

Batı'daki ortaçağ sanatında geyik, yalnızlığı ve saflığı ve Japon şiirinde - yalnızlık ve aşk özlemini sembolize ediyordu.

Çinliler mutluluk ve uzun ömür anlamına gelir, beyaz erkek geyik, uzun ömür tanrısı Shou-Xin'i sembolize eder. Ayrıca geyik zenginlik ve iyi şansla ilişkilendirilir, Çin'deki "geyik" kelimesi "bolluk" kelimesiyle uyumludur.


Eski Mayalar kendilerini Ah-Maya, "Geyik Halkı" olarak adlandırdı. Bu hayvan, kabilenin ana büyük atası ve bu nedenle kutsal bir hayvan olarak kabul edildi. Mayalar arasındaki Geyik (Oğlak) takımyıldızı, yaşamın bir sonraki aşaması olan yeni yıl ile ilişkilendirildi. Bu ay sadece dünyevi kaygılara odaklanmanız önerildi. Aktif Geyik ayını yaşamayı başardığınız anda, bunun tüm yıl olacağına inanılıyordu. Bu ay doğanların, bir yandan geleneklerle olan bağlantılarıyla, diğer yandan da yeni bir şeye, var olanı iyileştirmeye olan arzularıyla ayırt edildiğine inanılıyordu. Bu ay boyunca, antik Maya tahminler için rahiplere döndü ya da kendileri kehanetle uğraşıyorlardı.

Keltler arasında geyik, Güneş'in, doğurganlığın ve canlılığın, haysiyetin, erkekliğin, hızın, tanrıların dünyası ile insanların dünyası arasında bir aracının sembolüdür. Keltler, geyiklerin tanrıların büyülü sürülerindeki ana hayvan olduğuna inanıyorlardı. Geyik boynuzları, bir ağacın dallarının sembolik bir temsili olarak kabul edildi. Boynuzların dalları, ağaçlardaki dallar ve yapraklar gibi, yeniden doğuş ve üremenin sembolleri olarak kabul edildi. Doğanın ölme ve yeniden doğuş döngüleriyle ilişkilendirilen Kelt tanrısı Cernunnos, dallı boynuzlarla veya ayaklarının dibinde duran bir geyik ve bir boğa ile tasvir edilmiştir. Efsaneler, Keltler için Öte Dünya'dan dünyaya gelen ve bilgelik ve her şeyi bilme armağanına sahip mistik bir hayvan olan beyaz bir geyiği içerir.


Almanca İskandinav mitolojisi dört geyik dünya ağacı Yggdrasil'in yapraklarını kemiriyor. Ek olarak, geyik Eikturmir ("meşe uçlu boynuzlu") ve keçi Heidrun, Valhalla'nın çatısında dururken yapraklarını yerler.


Greko-Romen geleneğinde geyik, Artemis'in (Diana) bir özelliğidir. Artemis tarafından öfkelenen avcı Actaeon, onun yıkandığını gördüğü için bir geyiğe dönüşmüştür.

Hıristiyan sembolizminde, din değiştirenler bilgiye aç oldukları için, "bir geyik içmek için serin bir dereye ulaşmayı özlerken" geyik, dini coşku ve gayreti temsil eder. Bu anlamda, geyiğin vaftiz yazı tiplerinde ve ayrıca dini resimde - çarmıhın dibinde içerek tasvir edildiği anlamına gelir. Hıristiyan ikonografisinde, bir yılanı çiğneyen bir geyik, kötülüğe karşı savaşan bir Hıristiyanın amblemidir. Bazı azizler, nitelikleri olarak bir geyikle tasvir edilir, örneğin, boynuzları arasında haç olan bir geyik - Saint Hubert'in amblemi.


Simyada, tek boynuzlu at ile birlikte geyik, Merkür'ün ikili doğasını, felsefi cıvayı ifade eder. Simyacılar görmek eski efsane tanrıça Artemis tarafından bir geyiğe dönüştürülen avcı Actaeon hakkında, metallerin dönüşüm olasılığının kanıtı.

Slavlar arasında geyik, ataların kişileşmesi olarak kabul edildi. İnançlara göre çeşitli mucizeler gerçekleştirebildi, insan sesiyle konuşabildi. Eski ilahilerde geyik, atlar gibi ölülerin ruhlarını diğer dünyaya taşır. Geyik kraliyet hayvanı olarak kabul edildi: tüm boynuzlu hayvanlara hükmeder.

Geyik genellikle "zarafet ve ılımlılık anlamına gelen" hanedan görüntülerde görünür.


Geyik

Kelimeler borulara işkence ediyor
derin ormanda gürleyen,
birbirinizi kaba bir şekilde çağırarak takip edin,
Alevi nereye taşıyacağım?
Ama açgözlü Diana'nın havlaması bana ne?
serseri yakalamak ve uçuş?
Ruhum kocaman bir geyik -
Çılgın köpekleri silkeleyin!
Sallayın - ve yanan yol boyunca
koşar, boynuzlarını açar,
kara geceler boyunca
ateşli kıyılara!

Vladimir Nabokov

Geyik nazik ve pozitif bir hayvandır. Uzun zamandır gücü ve güzelliği ile insanları kendine hayran bırakmış, saygı ve hayranlık uyandırmıştır. Bu, asil yalnızlık anlamına gelen tüm gezginlerin ve gezginlerin bir sembolüdür.

Renkli güllü geyik resmi

Geyik dövmesi ne anlama geliyor?

Geyik bir dereceye kadar mistisizmle ilişkilendirilir. Genellikle "Hayat Ağacı" ile karşılaştırılır. Ayrıca bir yılanın yanında tasvir edilmiştir. Bu durumda, kötü ve iyi güçler arasındaki mücadeleyi sembolize eder. Bir geyik toynaklarıyla bir yılanı çiğnerse, bu, ışık güçlerinin karanlık olanlara karşı zaferini, ideal kavramların maddi olanlara karşı zaferini kişileştirir.

Geyik iyiliğin, hayırseverlerin sembolüdür, hayati enerji.

Önkoldaki bir geyiğin siyah beyaz görüntüsü

Geyik dövmesinin tarihi

Geyik dövmesi ne anlama geliyor? Eski efsanelerde ve mitlerde geyik, nazik bir ilahi haberciydi. Hıristiyan hikayelerinde bile, boynuzları arasında haç olan bir geyiğin anlatıldığı bir hikaye vardır. O, Tanrı'nın işareti ve enkarnasyonuydu. Kutsal yazılarda susamış geyikler ile kutsal gerçeğe ve ilahi aydınlanmaya susamış insanlar arasında benzerlikler bulunabilir. Erkek, Tanrı'ya saygının bir işareti olarak, genellikle vaftiz yazı tiplerine boyanır.

Önemli! Tüm dövmeler dikkat çekmek için değildir. Kozmetik dövmeler veya kalıcı makyaj da vardır. Göz kalemi sürmeyi, dudak hatlarını vurgulamayı, kaşları boyamayı içerir. Bu tür dövmeler kozmetikten tasarruf etmeye yardımcı olur, ancak onları uygun biçimde korumak için düzeltme hala gereklidir.

Bir geyiğin arka planında meşe yaprakları

Amerikan Kızılderilileri, boynuzları hayat ağacıyla ilişkilendirdi. Ve hayvanın kendisine, varlığın ve güneş ışığının döngüselliğinin bir sembolü dediler. Geyik, acıma ve sevgi duygularıyla ilişkili, inkar edilemez derecede nazik bir hayvandır. Gerçek aşkı aramada yardımcı olur.

Çocukken "Bambi" çizgi filmini gerçekten çok severdim. Büyüdüğümde bu sevimli geyiğin dövmesini yaptırmak istiyordum. Omzuma dövme yaptırdım. Oldukça güzel görünüyor.

Rimma, Volgograd

Roma'da ve Antik Yunan geyik Diana'nın simgesiydi. İskandinavya'da kutsal ritüeller için geyik derisi kullanıldı. Ren geyiği, nadir bir hayvan olduğu için burada özellikle saygı görüyor. Maya kabileleri, geyiği avcılığın koruyucu azizi olan tanrı Takhil'in prototipi olarak görüyorlardı. Eski Keltler, geyiği en eski hayvanlar olarak kabul ettiler, bu yüzden burada yeniden doğuş ve uzun ömürlülüğü simgeliyordu. Orta Çağ boyunca Avrupa'da bu hayvan adaletin ve adaletin simgesiydi. yaşam gücü. Çinliler bolluk, şans ve maddi refah ile özdeşleştiler.

Ek olarak, geyik şunlarla ilişkilidir:

  • yeniden doğuş;
  • müzik ve şiir;
  • güzellik ve zarafet;
  • dikkat ve kendine güven;
  • özgünlük ve özgünlük

Anlamı kızlar ve erkekler için sadece olumlu yönleri olan bir geyik dövmesi çok uzun zaman önce ortaya çıktı, ancak yerini buldu. modern dünya dövmeler.

Çimenlerin arasında küçük geyik dövmesi

Modern dünyada geyik dövmesi

Geyik hem kadınlar hem de erkekler tarafından vücuduna uygulanabilmektedir. Her durumda, güzel ve orijinal görünecek. İnsanlığın güzel yarısı, kural olarak, bir dişi geyik veya sevimli bir geyik şeklinde bir dövme seçer. Aynı zamanda, dövmenin anlamı aynı kalır, ancak saflık, hassasiyet, korku ve zarafet eklenir. Ancak erkekler bolluğun simgesi olan yetişkin hayvanları tercih ederler. Bugün, böyle bir dövme nadiren tılsım ve büyülü bir sembol olarak kullanılmaktadır. Kural olarak, bu mevcut görüntüye bir tür ektir. Fotoğrafı en çok sunulan dövme geyiği farklı görüntüler, nüfusun farklı kesimleri arasında aynı popülerliğe sahiptir.

Benim için geyik her zaman asaletin bir sembolü olmuştur, bu yüzden olumlu niteliklerimi vurgulamak istediğim böyle bir dövmenin yardımıyla oldu.

Misha, Omsk

Bir geyiğin ilkel çizimi

Bir geyik nasıl tasvir edilebilir?

Bir geyiğin tipik nitelikleri güzellik, zarafet ve hızdır. Bu hayvanı vücuduna koyan kişi, bu niteliklerini başkalarına da göstermek ister. Herhangi bir geyiğin bir diğer önemli özelliği de yalnızlıktır, çünkü ormanda yalnız yaşamayı tercih ederler. Boynuzlu bir hayvan, kural olarak, kadın cinsiyeti ile ilişkilidir, bu nedenle zarafet, korku, saflığı sembolize eder.

Bazen bir geyik boynuzlu olarak tasvir edilir. Tabii ki, böyle bir dövme olumlu bir anlam taşıyamaz. Şeytani güçlerle ilişkili insanlar veya bu dünyaya olumsuz bir bakışla bakan insanlar tarafından seçilir. Eskizleri herhangi bir dövme salonu kataloğunda bulunan bir geyik dövmesi de yaratıcı insanlar arasında popülerdir.

Göğüste bir tür geyik. Bu tarzda yapılabilir

Yaratıcı insanlar için geyik dövmesi

Geyik dövmesi bir tür semboldür yaratıcı insanlar. Güzelliği ve zarafeti nedeniyle bu hayvan genellikle çeşitli tipler sanat - şiir, müzik vb. bir temsilci iseniz yaratıcı meslek ya da sadece sanata düşkünseniz, o zaman geyik sizin tılsımınız olabilir. Tabii ki, onu dövme şeklinde uygulamak hiç de gerekli değil, ancak bu durumda özel bir büyülü güce sahip olacak.

Video: 25 geyik dövmesi

Geyik dövmesi eskizleri





Bugüne kadar dövme, en popüler vücut süslemelerinden biri olarak kabul edilir. Bazı insanlar, bir desen seçerken, zevklerine ve tercihlerine göre yönlendirilir. Diğerleri için, her dövmenin belirli anlam. Her durumda, vücuda bir resim çizmek artık korkunç ve utanç verici bir şey olarak kabul edilmiyor. Vücuda çizim desenleri sanat olarak adlandırılabilir.

Geyik ne anlama gelir: dövme

Vücuda herhangi bir desen doldurmadan önce, birçok insan tam olarak neyi sembolize ettiğiyle ilgilenir. Şu anda geyik, saflık, nezaket, sadakat ve güzelliğin bir sembolüdür.

Ayrıca, bu hayvan erkekliğin bir simgesidir. Sonuçta, içinde gerçek hayat bir geyik sırf birkaç geyiğe rehber olmak için ölümcül bir dövüşe katılabilir.

Erkekler için geyik dövmesi

Şu anda tanışabilirsiniz çok sayıda dövmeleri için böyle asil bir hayvan seçen insanlar. Anlamı erkeklik ve kararlılıkta olan geyik, birçok erkeğin kalbini fethetti. Büyük geyik boynuzları da eşin cinselliğini simgeler.

Yaratıcı insanlar neden geyiği seçer?

Yaratıcı bir mesleğin kişisine dikkat edin. Çoğu zaman, zarif, zarif ve biraz utangaçtır. Bir geyiği bu şekilde karakterize edebilirsiniz. Bu tür insanlar benzersiz bir ruha ve tuhaf bir tutuma sahiptir. Amaçları bu dünyaya güzellik vermektir.

Aynı şey böyle asil ve güzel hayvanlar için de söylenebilir. Bu nedenle, bir geyik, görüntüleyen bir dövmedir. yaratıcı potansiyel kişi.

Bir kız için geyik dövmesi

Geyik - özellikle zayıf cinsiyette popüler olan bir dövme. Vücuduna geyik takan kızlar saflığı, güzelliği ve bilgeliği simgelemeye çalışıyor. Bu model aynı zamanda iç huzuru ve pozitif enerjiyi de karakterize eder.

Dövme: üçgen içinde geyik

Çoğu zaman, böyle bir hayvan görüntüsü, kendilerini yenilikçi olarak gören gençlerde bulunabilir. Bu durumda, vücuda üçgen şeklinde çekilmiş bir geyik portresi çizilir. Bu sembol, belirli bir insan grubunun benzersizliğinden bahseder.

Bir geyik görüntüsünü uygulamak için en iyi yer neresidir?

Aslında, böyle bir dövme vücudun herhangi bir yerinde harika görünecek. Çoğu zaman, bacaklarda, kollarda, gövdede veya sırtta bir geyik bulunabilir. Bazı kızlar boyun bölgesinde küçük bir çizim yapar. Burada hayal gücünüzü istediğiniz gibi ifade edebilirsiniz.

Farklı kültürlerde geyik

Geyik - tarafından farklı yorumlanan bir dövme farklı insanlar Barış. En popüler değerleri göz önünde bulundurun:

Kelt halkları arasında geyik şeklindeki çizim uzun ömürlülüğü simgelemektedir;

Avrupalılar genellikle bu sembolü cinsellik ve erkekliği ifade etmek için kullanırlar;

İskandinav mitolojisine göre, vücuttaki geyik görüntüsü, ona sahip olan kişinin cennetten gelen bir elçi olduğuna ve insanlığa hizmet etmesi gerektiğine dair özel bir işarettir;

- Kuzey halkları, geyiğin bilgelik, enerji ve canlılığın sembolü olduğuna inanır;

Geyik dövmesi yapan Çinliler buna inanıyor verilen işaret onlara iyi şanslar ve finansal refah getirecek. Ancak beyaza boyanmış bir hayvan, saflığın, uzun ömürlülüğün ve zekanın sembolüdür.

Yürütme Yöntemleri

Üzerinde şu ançok sayıda geyik dövmesi tasarımı bulabilir veya kendi eskizinizi oluşturabilirsiniz. Bu durumda, fantezi sınırsız olabilir. Bu durumda, çizim hem siyah beyaz hem de renkli olarak yapılabilir.

Geyik dövmesi hem kadınlar hem de erkekler için mükemmel bir seçimdir. Bu sembolü kullanarak sadece vücudunuzu dekore etmeyecek, aynı zamanda ona özel bir enerji vermiş olacaksınız. Ana şey buna inanmaktır ve geyik size mutluluk getirecektir.

Geyik - olan bir dövme özel anlam. Genel olarak, söylemeliyim ki, bazı hayvanların sembolleri gizli anlam. Ve her zaman bir dövme salonuna gitmeden önce öğrenmelisin. Sonuçta, anlamı bir kişinin karakteriyle örtüşmeyen veya genel olarak onun için özellikle iyi veya uygun olmayan bir şey ifade edecek bir görüntü ile kendinizi doldurabilirsiniz.

sembolizm tarihi

Peki geyik ne anlama geliyor? Bu hayvanı tasvir eden bir dövme çok uzun zaman önce kültürümüze girdi. Bu tür resimler çok uzun süre insanlar tarafından çizildi. Geyik uzun zamandır tüm ülkelerin halkları tarafından saygı görüyor. Güzel, cesur ve güçlü bir hayvan olarak kabul edildi. Görüntüleri genellikle mitlerde ve kültürde bulunur. çeşitli halklar. Geyik, herkesin geleneksel olarak erkek imajı olarak gördüğü bir dövmedir. Ancak insanlığın güzel yarısının birçok temsilcisi kendilerini bu şekilde dekore etmeye karar veriyor. Bununla ilgili not etmek istediğim tek şey, kızların yetişkinlerden ziyade geyik lehine daha sık bir seçim yapmasıdır. Daha sevimli, narin ve çekici görünüyorlar. Genel olarak - kızlar için en uygun seçenek.

halk anlamı

Geyik - çok derin bir anlamı olan bir dövme. Ve bundan bahsetmemek imkansız. Asalet, özgürlük, yalnızlık - bu sembolün anlamı budur. Ayrıca, bu hayvan gezginlerin yanı sıra gezginlerin bir sembolü olarak kabul edilir.

Ancak Rusya'nın kuzey kesiminde yaşayan halklar, geyiğin hayati enerjinin ve aynı zamanda ailenin doğurganlığının kişileşmesi olduğuna inanıyordu. Bu hayvanın şık boynuzları Güneş ışınlarıyla ilişkilendirildi. A Doğu halkları geyiği gün doğumu, yenilenme ile karşılaştırdı insan ruhu ve uyanış. Çok derin bir anlam.

diğer kültürlerde

Bir ulusun kolundaki “geyik” dövmesinin ne anlama geldiğini, diğer insanlar tamamen farklı bir şekilde yorumlayabilir. Eh, her bir değer hakkında bilmek önemlidir. V Çin KültürüÖrneğin, bir geyik de sınırsız bir servettir. Japonlar bu hayvanı, tüm kötülüklere karşı iyiliğin zaferinin somutlaşmışı olarak görürler. Ve işte geyik Beyaz renk uzun ömür ve bilgelik sembolü olarak kabul edilir.

Hint halkı, geyiğin yalnızlığı, cesareti ve adaleti simgeleyen Yaşamın somutlaşmışı olduğunu iddia etti.

En tuhaf görüntülerden biri, oklarla yaralanmış bir geyiğin sembolü olarak kabul edilebilir. Birçok insan bilmiyor gerçek değer Bu görüntü. Bununla birlikte, böyle bir “geyik” dövmesi (çoğunlukla bacak veya göğsün üzerine doldurulur) aşk, kıskançlık ve tutkulu özlemin somutlaşmış halidir.

A Hristiyanlık dini ve bu hayvanı Tanrı'nın somutlaşmışı ve işareti olarak kabul eder. Özellikle boynuzları arasında bir haç görünüyorsa. Genellikle bu hayvanın görüntüsü vaftiz yazı tiplerinde görülebilir. Çünkü geyik, ilahi yüce hürmetin bir simgesidir.

Sürümler

Kollar, bacaklar, göğüs, sırt, bilekler - sadece insanların dövme yaptırmaya karar vermediği yerler. Herkes kendi önyargılarına göre şu ya da bu yer lehinde bir seçim yapar. Ancak çoğu zaman, bacakta veya göğüste (erkekler için) bir geyik dövmesi bulunabilir. Kızlar kürek kemiğini süslemeye veya sırtını indirmeye karar verir. Diğerleri, resmi hiç yenmemeye karar verir, ancak bir geyiğin yalnızca görünümü, ana hatları (ki bu da oldukça ilginç görünür) - ve bu, başın arkasında veya bileğinde iyi görünür.

Bugüne kadar dövmeler için çok sayıda farklı eskiz var. Hem siyah beyaz hem de renkli olarak mevcutturlar. Suluboya stili veya “Polinezya” olabilir. Gerçekçilik veya soyutlama. Aslında, günümüzde dövme sanatı o kadar gelişmiş ve çok yönlüdür ki, seçeneklerin çeşitliliği baş döndürücüdür. Ancak hangi görüntünün doldurulacağına karar verilecek, yalnızca kişinin isteklerine bağlıdır. Mevcut seçeneklerden hiçbirini beğenmediyse, ustadan her zaman kendi tercihlerini ifade ederek sipariş için bir eskiz yapmasını isteyebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir