samsung tv de kanal taşıma nasıl yapılır / Samsung TV kanal listesi nasıl yapılır?

Samsung Tv De Kanal Taşıma Nasıl Yapılır

samsung tv de kanal taşıma nasıl yapılır

Yardım Kılavuzu

Yazdır

İlgili ayar ekranına atlamak için metin içindeki öğesini seçin.

Tercih ettiğiniz sıraya göre kanal görüntüsünü sıralayabilirsiniz.

Uydu kanalları için

  1. HOME düğmesine basın, ardından [Ayarlar] — [TV izleme] — [Kanallar] — [Kanal Ayarı] — [Dijital kurulum] — [Uydu Ayarı] — [Uydu Program Listesi Düzenleme] öğesini seçin.
  2. Yeni bir konuma kaydırmak istediğiniz programı seçin.
  3. Seçilen programı kaydırmak istediğiniz yeni konumu seçin.

Dijital kanallar için

  1. HOME düğmesine basın, ardından [Ayarlar] — [TV izleme] — [Kanallar] — [Kanal Ayarı] — [Dijital kurulum] — [Dijital ayarlar] — [Program listesi düzeltme] öğesini seçin.
  2. Yeni bir konuma kaydırmak istediğiniz programı seçin.
  3. Seçilen programı kaydırmak istediğiniz yeni konumu seçin.

Analog kanallar için

  1. HOME düğmesine basın, ardından [Ayarlar] — [TV izleme] — [Kanallar] — [Kanal Ayarı] — [Analog ayar] — [Program Sıralama] öğesini seçin.
  2. Yeni bir konuma kaydırmak istediğiniz programı seçin.
  3. Seçilen programı kaydırmak istediğiniz yeni konumu seçin.

Not

  • Seçenekler bölgenize/ülkenize bağlı olarak değişebilir.

Sayfa Başına Git

Samsung Smart Tv&#;lerde Uydu Tarama ve Kanal Listesi Düzenleme

tv 4ktv 8ktv turksat yayinlar - Samsung Smart Tv'lerde Uydu Tarama ve Kanal Listesi Düzenleme

Samsung Smart tv’lerde uydu tarama, tekil frekans tarama, yeni frekans ekleme nas&#;l yap&#;l&#;yor? Dahili uydu kanal listesi nas&#;l düzenleniyor? Gereksiz kanallar&#; nas&#;l siliyoruz?.. Smart tv ile ilk defa tan&#;&#;anlar bu i&#;levleri ilk ba&#;ta bulmakta baya zorlanabilirler çünkü bende ayn&#; zorlu&#;u ya&#;am&#;&#; hatta kanal ta&#;&#;may&#; bir türlü bulamam&#;&#;t&#;m. Bu yaz&#;mda özel bir model belirtmeden son dönemde piyasaya sunulmu&#; birçok Samsung Smart tv’de (Mesala tüm F modellerinin) uydu tarama ve kanal listesi düzenlemelerin nas&#;l yap&#;laca&#;&#;n&#; sizlerle payla&#;aca&#;&#;m..

TÜRKSAT 4A KURULUMU &#;LE &#;LG&#;L&#; TIKLAYIN!

seafoodplus.info

TÜRKSAT 4A GÜNCEL FREKANS L&#;STES&#; &#;Ç&#;N TIKLAYIN!

seafoodplus.info

&#;EBEKE TARAMASI &#;Ç&#;N!

Kumandan&#;z ile Menü > Yay&#;n (Kanal) > Kanal Ayarlar&#; > Manuel Ayarlama > Turksat 42E Tara >

Transponder (V/R) veya  (H/L) Tarama modu: Tüm kanallar &#;ebeke arama: Etkinle&#;tir

ARA > Enter

Yolunu izleyerek Türksat uydusunu s&#;f&#;rdan taratmal&#;s&#;n&#;z tüm yeni frekanslar mevcut kanal listesinin sonuna eklenecek. Daha sonra konuda anlatt&#;&#;&#;m gibi yada Samsung list editor yaz&#;l&#;m&#; ile kanal listenizi yeniden s&#;ralayabilirsiniz.

&#;&#;FRES&#;Z HD KANALLAR

seafoodplus.info

SORULARINIZ &#;Ç&#;N! 

Konu alt&#;ndaki son yorumlara göz atabilir, sorunuzun cevab&#; yoksa yorum gönderebilir, Veya Samsung mü&#;teri destek hatt&#;n&#; arayabilirsiniz: 77 11

DOKUNMAT&#;K YÜZEYL&#; KUMANDA KULLANICILARI!

Samsung Smart tv’ler ile modele ba&#;l&#; olarak ya bilindik uzaktan kumandalar yada dokunmatik yüzeyli kumandalar veriliyor. E&#;er kumandan&#;z bilindik kumandalardan ise a&#;a&#;&#;da anlatacaklar&#;ma bakarak Menü’ye rahatl&#;kla girebilir, ayarlamalar&#;, kanal taramalar&#;n&#;, kanal düzenlemelerini rahatl&#;kla yapabilirsiniz. Fakat dokunmatik yüzeyli kumanda kullan&#;yorsan&#;z bu k&#;sm&#; atlamay&#;n!

Dokunmatik yüzeyli kumanda da Menü’ye ula&#;mak için;

Kumanda üzerinden MORE tu&#;una bas&#;n, ekran&#;n sol alt kö&#;esindeki menüyü takip edin e&#;er rakam tu&#;lar&#; varsa dokunmatik tu&#;u mouse gibi kullanarak sa&#; ikinci menüye geçi&#; yap&#;n. &#;kinci menü a&#;a&#;&#;daki gibi olacak. Burada sa&#; en alttaki MENU seçene&#;ine gelip orta tu&#;a basarak as&#;l i&#;imize gereken menüye geçi&#;i onaylay&#;n.

samsung smarttv more menu zps - Samsung Smart Tv'lerde Uydu Tarama ve Kanal Listesi Düzenleme

Menüye ula&#;t&#;ktan sonra yaz&#;da anlatt&#;&#;&#;m yollar&#; izleyerek tüm i&#;lemleri tamamlayabilirsiniz.

Ayr&#;ca yeni frekans eklerken rakam tu&#;lar&#;n&#; bulam&#;yorsan&#;z kumandadan tools tu&#;una basman&#;z gerekti&#;ini &#;imdiden hat&#;rlatay&#;m.

Uydu Tarama:

&#;lk kurulumda Samsung yetkilisi yan&#;nda getirdi&#;i usb bellek üzerinden kay&#;tl&#; kanal listesini televizyonunuza yüklüyor fakat yüklenen liste eski tarihli oldu&#;undan illaki tekrar tarama yapman&#;z gerekiyor.

Tarama yapmak için iki seçene&#;iniz bulunuyor; Birinci seçenek de full uydu taramas&#; yap&#;yorsunuz ve bu tarama sonucu tüm frekanslar taran&#;p karmakar&#;&#;&#;k bir kanal listesi önünüze sunuluyor.

Full tarama için ak&#;ll&#; tv kumandan&#;zdan Menu tu&#;una bas&#;yor ve s&#;ras&#;yla;

Menü > Yay&#;n (Kanal) > Otomatik Ayarlama > Otomatik Ayarlama > Ba&#;lama yolunu izliyorsunuz.

Full tarama ba&#;latt&#;&#;&#;n&#;zda eski kanal listeniz var ise bu liste siliniyor ve tekrar s&#;ralama yapman&#;z, gereksiz tv ve radyo kanallar&#;n&#; silmeniz gerekiyor.

&#;kinci seçenekte ise tek tek istedi&#;iniz frekanslar&#; tar&#;yor ve mevcut kanal s&#;ralaman&#;z&#; kaybetmeden yeni tv, radyo kanallar&#;n&#; televizyonunuza eklemi&#; oluyorsunuz. Tabi bu yöntem ile yeni frekanslar&#; da televizyonun dahili uydu al&#;c&#;s&#;na ekleme imkan&#;n&#;z bulunuyor.

Tekil tarama için ak&#;ll&#; tv kumandan&#;zdan Menu tu&#;una bas&#;yor ve s&#;ras&#;yla;

Menü > Yay&#;n (Kanal) > Kanal Ayarlar&#; (Listenin alt&#;nda) > Manuel Ayarlama > (Hotbird yada Türksat) Tara > Ara yolunu izliyorsunuz.

samsungsmart5 zps21d2d3d8 - Samsung Smart Tv'lerde Uydu Tarama ve Kanal Listesi Düzenleme

samsungsmart7 zps32bcc - Samsung Smart Tv'lerde Uydu Tarama ve Kanal Listesi Düzenleme

samsungsmart3 zpsbc7 - Samsung Smart Tv'lerde Uydu Tarama ve Kanal Listesi Düzenleme

Tara menüsünde Transponder ba&#;l&#;&#;&#; seçiliyken enter tu&#;u ile transponder yani frekanslar listesini aç&#;yor ve burada taramak istedi&#;iniz frekans&#; buluyorsunuz. Tekrar enter tu&#;una basarak seçimi gerçekle&#;tiriyorsunuz. E&#;er yeni bir frekans ekleyecekseniz transponder listesi aç&#;kken yukar&#;ya gidiyor ve listenin en ba&#;&#;ndan bir öncesine yani YEN&#; seçene&#;ine gidiyor, enter tu&#;u ile seçimi yap&#;yor, Frekans, Simge h&#;z&#;, Polarite de&#;erlerini girip yeni frekans&#; ak&#;ll&#; tv’nize ekliyorsunuz.

samsungsmart4 zpsab8f0 - Samsung Smart Tv'lerde Uydu Tarama ve Kanal Listesi Düzenleme

Tekil frekans taramalar&#;nda mevcut kanal listeniz silinmez. Yeni bulunan kanallar listenin sonuna eklenir.(Uydu tarama ile ilgili sorular&#;n&#;z olursa yorum panelinden gönderebilirsiniz.)

>> Samsung Smart Tv’ler için Kanal Listesi Düzenleyici

Kanal Ta&#;&#;ma:

Televizyonu ilk defa kullanmaya ba&#;lad&#;&#;&#;mda kanal ta&#;&#;ma i&#;levini bulmak ve bulduktan sonra kullanmak gerçekten benim için baya zor olmu&#;tu. Ayr&#;ca sistemin biraz zahmetli olmas&#;, tv kanallar&#;n&#;n topluca de&#;il de tek tek ta&#;&#;n&#;yor olmas&#; da 2bin’den fazla kanall&#;k listeyi düzenleme de epey bir zorluk ç&#;karm&#;&#;t&#;. &#;imdiden kolay gelsin.

Kanal ta&#;&#;ma için s&#;ras&#;yla;

Menü > Yay&#;n (Kanal) > Kanal&#; Düzenle > (Ta&#;&#;nacak kanal&#;n üzerine gelip) Kumandadan A tu&#;una bas > (A&#;a&#;&#; yukar&#; yön tu&#;u ile) Kanal&#; yeni yerine ta&#;&#; ve Enter tu&#;u ile ta&#;&#;may&#; bitir.

samsungsmart6 zpsf2a9cbdf - Samsung Smart Tv'lerde Uydu Tarama ve Kanal Listesi Düzenleme

samsungsmart1 zpsfbd7 - Samsung Smart Tv'lerde Uydu Tarama ve Kanal Listesi Düzenleme

&#;imdilik kanal ta&#;&#;man&#;n tek yolu bu. Diyelim ki , ve  s&#;radaki 3 tv kanal&#;n&#; en ba&#;a 1, 2 ve 3. s&#;raya ta&#;&#;yacaks&#;n&#;z, tek tek s&#;rayla kanallar&#; A tu&#;u ile seçip, kanal numaras&#;n&#; bas&#;p kanal&#; yeni yerine enter tu&#;u ile b&#;rakacaks&#;n&#;z. (Enter tu&#;u kumandan&#;zdaki yön tu&#;lar&#;n&#;n ortas&#;ndaki tu&#; oluyor. Kendisine siz seçim tu&#;uda diyebilirsiniz.)

(Kanal ta&#;&#;ma ile ilgili sorular&#;n&#;z olursa yorum panelinden gönderebilirsiniz.)

Kanal Silme:

Samsung Smart tv’lerde kanal silme neyseki ta&#;&#;ma i&#;levi gibi tek tek yap&#;lm&#;yor. A&#;a&#;&#;da anlataca&#;&#;m &#;ekilde kanal listesi düzenlemeye girecek ve silinecek kanallar&#; tek tek seçip sonras&#;nda toplu silme yapacaks&#;n&#;z.

Kanal silme için s&#;ras&#;yla;

Menü > Yay&#;n (Kanal) > Kanal&#; Düzenle > (Silinecek kanal&#;n üzerine gelip) Kumandadan enter tu&#;una bas > (Silinecek kanallar&#;n hepsini seçtikten sonra) Kumandadan C tu&#;una bas ve onay ekran&#;nda Evet seçene&#;ini seçerek silme i&#;lemini tamamla.

samsungsmart6 zpsf2a9cbdf - Samsung Smart Tv'lerde Uydu Tarama ve Kanal Listesi Düzenleme

samsungsmart2 zps1e1b3b8c - Samsung Smart Tv'lerde Uydu Tarama ve Kanal Listesi Düzenleme

(Kanal silme ile ilgili sorular&#;n&#;z olursa yorum panelinden gönderebilirsiniz.)

Kanal Listesi Yedekleme:

Bu kadar u&#;ra&#;&#;p dahili uydu listesini düzenledikten sonra yede&#;ini al&#;p saklamamak olmaz. Hemen a&#;a&#;&#;da görece&#;iniz yolu izleyerek mevcut kanal listesinin tamam&#;n&#; usb belle&#;e yedekleyebilir ve laz&#;m oldu&#;undan tekrar fazla u&#;ra&#;madan televizyonunuza geri yükleyebilirsiniz.

Liste yedekleme için s&#;ras&#;yla;

Menü > Yay&#;n (Kanal) > Kanal Ayarlar&#; > Kanal Listesini Aktar&#;n > Yönetici pin girin (De&#;i&#;tirmediyseniz ) > USB’ye gönder

samsungsmart5 zps21d2d3d8 - Samsung Smart Tv'lerde Uydu Tarama ve Kanal Listesi Düzenleme

samsungsmart8 zps8c61cf5a - Samsung Smart Tv'lerde Uydu Tarama ve Kanal Listesi Düzenleme

samsungsmart9 zps07d1ef42 - Samsung Smart Tv'lerde Uydu Tarama ve Kanal Listesi Düzenleme

Tabi bu i&#;lemi yaparken televizyonunuza bir usb bellek ba&#;lamay&#; unutmay&#;seafoodplus.infoi geri yüklemek istedi&#;inizde de ayn&#; yolu izleyip USB’den al&#;n komutunu seçerek yedek listeyi geri yükleyin.

LNB AYARLARI &#;Ç&#;N!

Türksat 4A’ya geçi&#;ten sonra lnb ayarlar&#;n&#; bozan kullan&#;c&#;lar var bu nedenle do&#;ru lnb ayarlar&#;n&#; a&#;a&#;&#;da sizlerle payla&#;&#;yorum.

lnb ayarlar&#;

“Uydu” k&#;sm&#;nda tabi ki Türksat 42E, 1C, 2A, 3A yada 4A yaz&#;yor olmal&#;. veya 1B de&#;il.

“Transponder” k&#;sm&#; çok önemli de&#;il. v seçebilirsiniz.

“Diseqc modu” e&#;er bir tane çanak anteniniz varsa kapal&#; olacak birden fazla çanak varsa Türkiye çana&#;&#; hangi diseqc giri&#;ine tak&#;l&#;ysa o rakam seçilecek. Örne&#;in bende 3 uydu aktif, 1 Türksat, 2 Hotbird, 3 Astra. Bu sebeple 1/4 seçili.

“LNB Osilatörleri Alt” kesinlikle olacak.

“LNB Osilatörleri Üst” kesinlikle olacak.

“22kHz tonu” otomatik olacak.

GÜNCELLEME! 29 May&#;s

Baz&#; modellerde otomatik tarama s&#;ras&#;nda frekans&#;nda ya&#;anan kilitlenme ve resetleme sorunu için yorum yazar&#; Ersin bey’in çözüm önerisi a&#;a&#;&#;dad&#;r. Öneri için te&#;ekkür ederiz.

“Tüm kanallar&#; silin. Kanal menüsünden manuel aramaya gelin. Yeni (Transponder : , Simge h&#;z&#;: , Polarite: Yatay H ) olarak aratt&#;&#;&#;n&#;zda sorun çözülecektir.”

Konu geneliyle ilgili sorular&#;n&#;z olursa yorum panelinden gönderebilirsiniz müsait oldu&#;umda öncelikle cevap vermeye çal&#;&#;aca&#;&#;m.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir