etin yanına kuşkonmaz nasıl pişirilir / Kuşkonmaz nedir? Kuşkonmaz nasıl pişirilir? - Mutfak Tüyoları

Etin Yanına Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir

etin yanına kuşkonmaz nasıl pişirilir

Vitamin, mineral ve protein açısından zenginliğiyle sağlığa çok faydalı olan kuşkonmaz, doğru şekilde pişirildiğinde keyifle yenecek sebzelerden biri.

Kuşkonmazı pişirmeden önce ayıklamanın inceliklerine bir bakalım. İşe, kuşkonmazın üzerindeki dikenlerden kurtulmakla başlamalısınız. İnce uçlu bir bıçak ya da sebze soyucu ile bu dikenleri temizleyin. Kuşkonmazı çiğ olarak da tüketebilirsiniz. Pişirmek için de farklı yöntemler var. İster kızartın, isterseniz haşlayın. Eğer haşlayarak pişirmek istiyorsanız sapları ile uçlarının pişme süresi aynı olmadığından tencereye dik olarak yerleştirmelisiniz. Dilerseniz bunu kavanozun içinde de yapabilirsiniz. Kavanozu tencerenin içerisine koymanız yeterli. Kuşkonmazı bol tuzlu ve kaynamış suya koyun ve 3 dk. pişirin. Haşlanan kuşkonmazı soğuk suya tutun ve yemeklerin yanında servis edin. Tavuk ve etin yanına çok yakışacaktır.

Kuşkonmaz Fırında Nasıl Pişirilir?

Fırında pişirmeyi tercih edecekseniz, fırın kabına pişirme kağıdı serin. Kuşkonmazların üzerine zeytinyağı gezdirin, derece ısıda 10 dakika pişirin. Fırından alınca kuşkonmazların üzerine erimiş peynir ekleyebilirsiniz.

Kuşkonmaz Yemekleri: Mutlaka Denemek İsteyeceğiniz 16 Nefis Tarif

Kuşkonmaz Yemekleri: Mutlaka Denemek İsteyeceğiniz 16 Nefis Tarif Tarifi

Bu Faydaları say say bitmez; lezzeti bir defaya yetmez!

Mevsiminin yavaş yavaş kapımızı çalmasıyla, tekrar gündeme gelip alışveriş listelerimize giren bir bitki var: kuşkonmaz. Kendisi uzun ince, yemyeşil görüntüsüyle insanları ikiye ayırıyor: “bu yenen bir şey mi?” diyenler ve “ay kraker gibi yerim ben bunu!” diyenler… Gerçekten de yiyip yiyip şişmeyeceğiniz, mide dostu ve ferah bir atıştırmalıkmış gibi görünse de, aslında klasik bir akşam yemeği menüsünün her detayında var olabilecek kadar vizyon sahibi bir bitki.

Peki kuşkonmaz neden bu kadar revaçta? Tahmin edeceğiniz üzere içerdiği besin değerleri ve vitaminler, hepimizin ihtiyacı olan türden de ondan. Doğal bir antibiyotik olarak nitelendirilen bu bitki, protein açısından zengin olup kalori açısından zengin olmaması durumuyla da yüzümüzü epey güldürüyor. Özellikle A, C, K ve B vitamini açısından zengin kuşkonmaz yemeklerinin bulunmaz bir nimet olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Biz bu listede kuşkonmazlı tariflere odaklanacağız. Her ne kadar bütçeye çok uygun, ekonomik bir besin olmasa da en azından mevsimindeyken birkaç kez satın alıp, farklı farklı hallerini sofranızda sunarak faydalarından yararlanabilirsiniz. Lezzetinin bünyede yaratacağı etkileri ise bonus olacak.

İşte karşınızda kuşkonmaz yemekleri!

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

#1 Kuşkonmaz Çorbası

Profil fotoğrafı
Kuşkonmaz Çorbası Tarifi

Kuşkonmazı konuk edebileceğiniz ilk tarif, başlangıç niyetine nefis mi nefis bir çorba. Kreması, tavuk suyu, içinde kuşkonmaz parçalarıyla içinizi ısıtan bu çorbayı, davet yemeklerinde tercih ederek övgüler kazanabilirsiniz.

Tarif için: Kuşkonmaz Çorbası

#2 Kremalı Kuşkonmazlı Makarna

caggifood
Kremalı Kuşkonmazlı Makarna Tarifi

Kuşkonmazın hafif ve lezzetli yanını kremalı makarna ile birleştirmek muhteşem bir fikir olabilir. Günlük beslenmenizde almanız gereken birçok vitamini lezzetli bir yemekle mideye indirmesi de bonusu!

Tarif için: Kremalı Kuşkonmazlı Makarna

#3 Enginarlı Kuşkonmazlı Bezelyeli Pilav

Cihan Avcı Cecan
Enginarlı Kuşkonmazlı Bezelyeli Pilav Tarifi

Enginar ve bezelye ile pişirilmiş harika bir kuşkonmaz yemek tarifi, leziz pirinç pilavı! Öyle enfes bir görünümü var ki davet sofrasına bile çok yakışacak gibi duruyor. Enginar ve kuşkonmazın lezzet tamamlayıcısı dereotu ile süslenen bu tarif kaçmaz.

Tarif için: Enginarlı Kuşkonmazlı Bezelyeli Pilav

#4 Kuşkonmaz Salatası

Kuşkonmaz Salatası Tarifi

Kuşkonmazın en ferah, en yenileyici halidir salata. Kaçıncı çatalda olursanız olun, tadına doymanız, “bu kadarı yetti” demeniz pek mümkün değildir. Eğer kuşkonmaz ile bir meze, bir salata hazırlamak niyetindeyseniz bu tarif, o tarif!

Tarif için: Kuşkonmaz Salatası

#5 Fırında Kuşkonmaz Tarifi

ErensKitchen
Fırında Kuşkonmaz Tarifi

Diyet menülerine, hafif öğünlere kolaylıkla uyum sağlayabilecek bir tarif var sırada! Fırında oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilir, mozzarella peyniri ile bu lezzeti üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Dilerseniz et yemekleri ile birlikte garnitür olarak sunup tabaklara hoş bir renk katabilirsiniz.

Tarif için: Fırında Kuşkonmaz Tarifi

#6 Kuşkonmaz Ve Tavada Biftek Tarifi

Tuğba Gamzeli Melek
Kuşkonmaz Ve Tavada Biftek Tarifi

Özel davetlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz şık sunumlu ve fark yaratan tarifler mi arıyorsunuz? Kolayı var! Beyaz kuşkonmaz tarifi, kabukları soyulmuş özel soslu kuşkonmaz, lokum gibi pişmiş yumuşacık biftek ile bu tabak tüm damaklarda yer edecek!

Tarif için: Kuşkonmaz Ve Tavada Biftek Tarifi

#7 Kuşkonmaz Meze

Seda ve mutfağı RT
Kuşkonmaz Meze Tarifi

Bu tarifinde kuşkonmaz, konserve olarak kullanılıyor. Bu sayede de birkaç dakika içinde hazır olan bir meze. Aynı tarifi taze kuşkonmazla hazırlamak isterseniz kuşkonmazları dakika haşlamanız gerekir. Ardından sarımsak ve baharatları ile buluşan kuşkonmaz, salata veya meze olarak sofralara eklenebilir.

Tarif için: Kuşkonmaz Meze

#8 Kuşkonmaz İle Tavuk Göğsü

esra_oemer
Kuşkonmaz İle Tavuk Göğsü Tarifi

Kuşkonmazla çıktığımız bu yolda, biraz olsun dünya mutfağına açılmaya da hakkımız var elbette. Son derece basit ama farklı olduğu için tüm dikkatleri üzerine çekecek, hollandaise soslu kuşkonmaz tarifinden bahsediyoruz. Özellikle dünya mutfağına merakınız varsa bu tarif kaçmaz!

Tarif için: Kuşkonmaz İle Tavuk Göğsü

#9 Zeytinyağlı Biber Dolması (Videolu)

Kutu Mutfak
Zeytinyağlı Biber Dolması (Videolu) Tarifi

Kuşkonmaz, dolma tariflerinin malzeme listesinde pek de görmediğimiz bir malzeme çünkü bu dolma bildiklerimizin dışında! Değişik bir lezzet sunan bu tarifte sotelenen patlıcan ve kuşkonmazlar dolmalık biberden çanaklara doldurularak hazırlanıyor. Fırınlandıktan sonra servise hazır olan bu tarife şık görüntüsüyle misafir sofralarında yer verebilirsiniz.

Tarif için: Zeytinyağlı Biber Dolması (Videolu)

#10 Kuşkonmazlı Turta

Gulustan Coban
Kuşkonmazlı Turta Tarifi

Kuşkonmazın krema eşliğinde tart harcına dönüştüğü bu tarifi, kuşkonmazla neler yapılır neler dedirtiyor.

Tarif için: Kuşkonmazlı Turta

#11 Girit Usulü Kuşkonmaz (Avronez Veya Asparagus)

mutfakta peri var
Girit Usulü Kuşkonmaz (Avronez Veya Asparagus) Tarifi

Yemeklerin yanında ferahlatıcı bir aperitif olarak Girit usulü kuşkonmaz salatası, ikram ettiğiniz herkesten tam not alacak! Resimli yapılış aşamalarıyla kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, birkaç temel malzeme ile hazırlanıyor, sizi hemen tarife alalım!

Tarif için: Girit Usulü Kuşkonmaz (Avronez Veya Asparagus)

#12 Kuşkonmaz Yemeği

Sevilay TC Yildiz
Kuşkonmaz Yemeği Tarifi

Kuşkonmaz ile oldukça hafif bir o kadar da besleyici ana yemek hazırlamaya ne dersiniz? Domates, biber, soğan ve sarımsak eşliğinde lezzetini taçlandıran bu yemeği ister ana yemek olarak tüketebilir isterseniz de yanında et veya balık servis edebilirsiniz.

Tarif için: Kuşkonmaz Yemeği

#13 Parmesanlı Kuşkonmaz

Arzu Ayla
Parmesanlı Kuşkonmaz Tarifi

Kuşkonmaz denilince akla ilk gelen kavurmasıdır. Lezzetine lezzet katmak için parmesandan biraz yardım alın ve sonucu görün. Gelip gidip yemek isteyeceğiniz, atıştırmalık kıvamında olacak gibi duruyor. İşte can çektiren görüntüsüyle parmesanlı kuşkonmaz tarifi!

Tarif için: Parmesanlı Kuşkonmaz

#14 Limon Soslu Kuşkonmazlı Tavuk

Hatice Türk Dirican (Muğlalı)
Limon Soslu Kuşkonmazlı Tavuk Tarifi

Kuşkonmaza en çok yakışanlardan biri de limon biliyorsunuz ki… Bu tarifte limon sosunu kuşkonmazlı tavukla buluşturuyor, ana yemeği şölene dönüştürüyoruz. İsterseniz yanına nefis bir bulgur pilavı ekleyin, isterseniz tek başına servis edin!

Tarif için: Limon Soslu Kuşkonmazlı Tavuk

#15 Kuşkonmaz Havuç Mantar Uyumu

Emeti
Kuşkonmaz Havuç Mantar Uyumu Tarifi

Adeta vitamin deposu bir tarif ile karşınızdayız! Sağlıklı beslenmek istiyorum diyenler, kilosuna dikkat edenler ya da ana yemeğin yanında alternatif arayanlar, bu tarif tam size göre! Kuşkonmaz, havuç ve mantarı soteleyin, sıcak servis edin. İşte, bu kadar basit!

Tarif için: Kuşkonmaz Havuç Mantar Uyumu

#16 Kuşkonmazlı Krep

Renkli Mutfağım
Kuşkonmazlı Krep Tarifi

Hem kahvaltılık hem de akşam yemeğine uygun tariflere bir benzerini daha ekleyelim. Kuşkonmaz lezzetini bolca hissedeceğiniz, bir kez denediniz mi vazgeçemeyeceğiniz bir tarif bu. Kuşkonmazlı krep, yediden yetmişe herkesin ilgisini çekebilecek bir lezzet!

Tarif için: Kuşkonmazlı KrepBu konular da ilginizi çekebilir:

Pırasa Yemekleri - Pırasalı Tarifler

Lif Deposu Kuşkonmaz Kalori ve Besin Değerleri

Kuşkonmaz Pişirmenin 5 Farklı ve Kolay Yolu

Kuşkonmaz Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Temizlenir?

Avokadolu Tarifler: Kahvaltıdan Ana Yemeğe Favoriniz Olacak 15 Tarif

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol

Haberdar olmak ister misiniz?

Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?

Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.

Evet istiyorum

Daha sonra

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir