2b arsa sorgulama / T.C. Beykoz Belediyesi Resmi Web Sitesi

2b Arsa Sorgulama

2b arsa sorgulama

2B ARAZİ SORGULAMA

Gelişen teknoloji ile birlikte internet kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. İnternet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte birçok işlemimizi internet üzerinden yapabilmekteyiz. Eğer teknolojinin gelişimini ya da internetin gelişimini olumlu olarak kullanabilirsek bizlere oldukça yararı olacağınız görebiliriz. İnternet bizim hayatımızı kolaylaştırmada oldukça önemlidir. Örnek verecek olursak, daha önceleri kurumlara giderek ve kurumlardaki kuyruklarda saatlerce sıra bekleyerek yaptığımız işlemlerimizi artık bir tıkla internet üzerinden online olarak sadece birkaç dakikamızı ayırarak yapabilmekteyiz. Bu sayede zamandan da tasarruf seafoodplus.infoet üzerinden yapabileceğimiz  işlemlerden bahsedecek olursak, internet üzerinden birçok sorgulama işlemimizi yapabiliriz.

Vatandaşlık ile ilgili sorgulama, arama, bilgi edinme işlemlerimizi internet üzerinden oldukça kısa bir süre içinde yapmamız mümkündür. İnternet üzerinden yapabileceğimiz işlemlerden biri de fatura ödeme işlemidir. İnternet üzerinden fatura ödememiz mümkündür. Kimlik bilgilerimizi ve kredi kartı bilgilerimizi paylaştığımızda internet üzerinden online olarak fatura ödeme işlemi gerçekleştirebiliriz. Fakat dikkat etmemiz gereken önemli bir nokta bulunmaktadır. Kişisel bilgilerimizi ve kredi kartı bilgilerimiz gibi önemli bilgilerimizi tüm internet siteleri ile paylaşmamanız gerekmektedir. Sadece resmi kurumların internet sayfaları ve güvenilir olduğundan emin olduğumuz internet sayfaları ile bilgilerimizi paylaşmalıyız. Son zamanlarda internet dolandırıcılığının artması ile internet üzerinden birçok insan dolandırılmaktadır. Bu nedenle bilgilerinizi tüm internet sayfaları ile paylaşmayınız.

İnternet üzerinden yapılabilen işlemlerden bir tanesi de 2B arazi sorgulama işlemidir. 2B arazi sorgulama ya da 2B kullanıcı sorgulama işleminizi internet üzerinden yapmanız mümkündür.2B arazi sorgulama işleminiz için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasını kullanmanız gerekecektir. 2/B taşınmazları üzerinde hak sahibi olan vatandaşlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından resmi sitesinde yayınlanan güncelleme listeleri ile kadastro tutanakları esas alınarak belirlenmekte olup, listede bulunmayan kayıtlar daha sonra sorgulama işlemlerini yapabilir. 2B arazileri üzerinde hak sahibi olan gerçek kişiler ve tüzel kişiler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan güncelleme listelerine göre belirlendiği için 2B arazi sorgulama işlemi oldukça önemli bir sorgulama işlemidir. 2B arazi sorgulama yani bir diğer ismi ile 2/B kullanıcı sorgulama işlemini internet üzerinden nasıl yapacağınızı yazının devamında sizler için kısaca anlatacağız. Yazılanları takip ederek ve  bu yazıda anlatmış olduğumuz gibi uygulayarak 2/B kullanıcı sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Sizler için açıkladığımız 2B arazileri kullanıcı listesi sorgulama işlemlerini gerektiği gibi yaparsanız sorgulama işlemleriniz tamamlanmış olacaktıseafoodplus.infoımızın tamamını okuduğunuzda 2B Arazi sorgulama işlemini nasıl yapacağınızı öğrenmiş olacaksınız.

2B Arazi Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

2B arazi sorgulama işleminizi yapabilmeniz için sizlerle açıklamalı ve görselli olarak bilgilerimizi paylaştık. 2B arazi sorgulama işlemini yapabilmek için ilk olarak yazının sonunda vermiş olduğumuz &#;2/B Kullanıcı Sorgulama İşlemi İçin LÜTFEN TIKLAYINIZ!&#; adlı bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfanın sol alt kısmında yer alan il seçme kısmından ilinizi seçiniz ve ileri tuşuna basınıseafoodplus.infotiğimiz işlemi aşağıdaki görselde ayrıntılı olarak göstermeye çalıştık. Aşağıda göreceğiniz görselden yardım alarak işleminizi yapabilirsiniz.

34

Görselde de gördüğünüz gibi siyah renkte kutucuk içine aldığımız kısımdan ilinizi seçtikten sonra ardından ilçe seçeneği açılacaktır. İlçe kısmına bulunduğunuz ilçeyi seçseafoodplus.infoçenizi de seçtikten sonra tekrar İleri butonuna tıklamalısınız.

4

Daha sonra karşınıza yeni bir sayfa açılacaktır. Yeni gelen bu sayfada bulunan ad soyad/ ünvan ve TC kimlik numarası ya da vergi numarası kısımlarını doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Bilgilerinizi sistem ile paylaştıktan sonra 2B kullanıcı sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için son işlem olarak ise sorgulama butonuna tıklamanız gerekmektedir. Aşağıdaki Hak Sahipliği Sorgulaması adlı siyah renkli çerçeve içine alınmış kısımdaki gibi görselde görmüş olduğunuz bilgileri eksiksiz bir şekilde ilgili kısımlara girdiğinizde 2/B arazileri hak sahipleri kullanıcı listeleri sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Böylelikle yeni açılan sayfa ile birlikte 2/B arazileri kullanıcı listesi sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

6

Sizlerle paylaşmış olduğumuz adımları izleyerek 2B arazi sorgulama ya da 2B kullanıcı sorgulama işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Bu işlemleri yaparak 2/B taşınmazları üzerinde hak sahibi olan gerçek kişilerin ve de tüzel kişilerin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan Güncelleme Listeleri sayesinde Kadastro Tutanakları esas alınarak belirlenen listelere ulaşabilirsiniz.

2B Arazi Sorgulama İşlemi İçin LÜTFEN TIKLAYINIZ!

ETİKETLER:2/b kullanıcı listesi sorgulama, 2/b kullanıcı sorgulama, 2b arazi sorgulama, 2b arazi sorgulama işlemi, 2b arazi sorgulama nasıl yapılır, 2b arazi sorgulama nereden yapılır

2B Arazileri Örnek Hesaplama

Örnek 2B Arazisi Özellikleri

Taşınmazın Alanı :  m2

Hazine Hissesi : Tam

Rayiç Bedeli :  TL

Sınırları Belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde: Evet

Ecrimisil :  TL

Kullanıcısı : B

Proje Durumu : Proje alanında kalmamaktadır.

2B Arazisi Örnek Hesaplama

Buna göre;

  • Başvuru bedeli; TL(Taşınmazın belediye ve mücavir alan sınırları içinde bulunması nedeniyle)

  • Satış Bedeli = Rayiç Bedel x % 70

    • = TL x % 70 =  TL.
  • Peşin ödemede tahsil edilecek tutar = Satış Bedeli - (Satış Bedeli x % 20) - Başvuru Bedeli

    • = TL - ( TL x % 20) - TL =  TL
  • En az yarısının peşin ödenmesi halinde tahsil edilecek tutar = Satış Bedeli - (Satış Bedeli x % 10) - Başvuru Bedeli

    • = TL - ( TL x % i O) - TL =  TL
  • Taksitle ödeme halinde tahsil edilecek tutar = Satış Bedeli - Başvuru Bedeli

    • = TL - TL =  TL

Olacaktır.

Diğer taraftan, B'den son 5 yıl için TL ecrimisil tahsil edilmişti. Bu bedel satış bedelinden mahsup edileceğinden satış bedeli;

  • Peşin ödemede tahsil edilecek tutar = TL - TL = TL
  • Taksitle ödeme halinde ise tahsil edilecek tutar = TL - TL = TL

Olacaktır.

( TL'n in TL'si alınarak TL'si en fazla 3 yılda 6 eşit taksitle faizsiz olarak tahsil edilecektir. En az yarısı peşin ödenerek % 10 indirimli taksitlendinne seçeneğinden yararlanmak istenilmesi halinde TL'den satış bedelinin % 10'u olan TL düşülerek bulunan TL’nin en az yarısı olan TL peşin, kalan TL ise taksitler halinde tahsil edilecektir.)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir