kümpem / KÜMPEM konferansında "perakendede verinin gücü" konusu ele alındı

Kümpem

kümpem

İSTANBUL (AA) - Koç Üniversitesi ve Migros iş birliğiyle bu yıl sekizinci kez düzenlenen KÜMPEM Forum Perakende Konferansı’nda perakende sektörüne yön veren isimler bir araya geldi.

Migros'tan yapılan açıklamaya göre, Migros’un desteğiyle Koç Üniversitesi’nde perakende sektörünün ihtiyaç ve dinamiklerinin geliştirilmesi amacıyla kurulan KÜMPEM (Koç Üniversitesi-Migros Perakende Eğitim Merkezi) bu yıl seafoodplus.info düzenlediği Perakende Konferansı'nda dünyadan ve Türkiye’den önemli isimlere ev sahipliği yaptı.

Perakendeyi yeniden tasarlarken dijitalleşme, çoklu kanal kullanımı, çalışanların geleceğe katkısı, market marka ürünlerin sektöre kazandırdıkları gibi konularda değerlendirmelerde bulunuldu.

Konferansta, Tilburg Üniversitesi’den Prof. Dr. Marnik Dekimpe ve Prof. Dr. Els Gijsbrechts, Mays Business School Coleman Pazarlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Venkatesh Shankar, Microsoft EMEA Perakende Direktörü Ramy Fares, European Business School, Operasyon ve Tedarik Zinciri Yönetimi bölümünden Prof. Dr. Alexander Huebner, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KÜMPEM Forum Akademik Direktörü Prof. Dr. Gürhan Kök yaptıkları sunumlarda bugünün dünyasında perakendenin yeri ve gelecekteki konumu ile ilgili görüşlerini paylaştı.

KÜMPEM Forum Direktörü Dr. Meltem Kayhan’ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde ise Xedzone Kurucu Ortağı Prof. Dr. Kerem Rızvanoğlu, Demand Known Kurucu Ortağı ve CTO’su Özgür Yazlalı ile Data-Driven Company’den Barış Karakullukçu “Dijital Transformasyon Sonrası ve Deneyim Operasyon Yönetimi” konusundaki deneyimlerini aktardı.

- "Çalışanlarımızın yüzde 80’inini Y kuşağı oluşturuyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Migros Ticaret AŞ İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Demir Aytaç, perakendede dönüşümün merkezinde kalifiye ve inovatif düşünebilen işgücünün yattığını kaydetti.

Aytaç, şunları aktardı:

“Migros olarak 45 bin kişilik çok büyük bir istihdam merkeziyiz. Çalışanlarımızın yüzde 80’inini Y kuşağı oluşturuyor. Geleceğin perakendeciliğini de şekillendirecek olan bu kuşaktan öğrenecek çok şeyimiz var. Teknolojiyi en aktif kullanan kuşak. Sürekli değişimi ve gelişimi destekleyen, dinamizmi ön planda tutan çalışma ortamımıza güç katıyorlar. Çalışanlarımız rengarenk, yeni nesil salonlarımızda, küçük-büyük gruplar halinde toplanarak yeni projeler üretebiliyorlar. Bu genç ekipten çıkan tüm projeleri destekliyor, yeni fikirlerin yeşerebileceği platformlar hazırlıyoruz. Perakende çok dinamik bir sektör. Gelecekte daha çok insan perakende sektöründe çalışıyor olacak. Biz de Migros olarak her yıl yaklaşık 6 bin yeni çalışanı bünyemize dahil ediyoruz. Yüzde 98 iç kaynaklardan geleceğin yöneticilerini yetiştiriyoruz."

- "Türk perakende sektörü teknolojik inovasyona yöneldi"

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KÜMPEM Forum Akademik Direktörü Prof. Dr. Gürhan Kök ise Türk perakende sektörünün ’li senelerde yakaladığı başarıyı sürdürülebilir kılmak için özellikle son 5 senedir teknolojik inovasyona yöneldiğini belirterek, “Perakendenin her alanında görülen değişimi Türk perakende firmaları global seviyede yarışacak hatta liderlik yapacak ölçüde adapte ediyorlar ve geliştiriyorlar. Biz KÜMPEM olarak bu teknolojik değişime yön verecek araştırmacıları yetiştirmek ve yerli perakendecilerle bu tip projeler geliştirmek için buradayız.” değerlendirmesinde bulundu.

- “İnsanlar artık otomobillerini bile online olarak alıyor”

Microsoft EMEA Perakende Direktörü Ramy Fares, perakendedeki dijital dönüşüme dikkati çekti.

Fares, “İnsanlar artık otomobillerini bile online olarak almaya başladılar. Perakendede başarılı olmak için dijital dünya ile fiziksel dünya arasında bağ kurmak gerekiyor. Perakendenin modeli değişiyor. Tüketiciyi odak noktasına alarak fiziksel mağazalarda deneyim yaşatmak önem kazanıyor. Perakendeciliğin geleceği parlak, dönüşümün kalbinde de inovasyon yatıyor." ifadelerini kullandı.

Ramy Fares, perakendeye bir sanat olarak bakmak gerektiğini belirterek, Perakende Fütüristi Doug Stephens’in perakendeyi inşa etmek için gerekli kurallarından bahsetti.

Thomson Reuters tarafından yenilikçilik konusunda dünyanın en etkili 10 bilim insanından biri olarak gösterilen Mays Business School Coleman Pazarlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Venkatesh Shankar ise mobil aplikasyonların online ve offline satın almalardaki etkilerine ilişkin, “Kullanıcıların yüzde 90’ı telefonlarına indirdikleri uygulamaları 30 gün içinde silebiliyor. Yüzde 70’i de 90 gün içinde silebiliyor. Mobil işinde olmak kolay değil. Gelecekte 1 trilyon sensör internete bağlı olacak. Her türlü bilgiye herkesin her an erişimi olacak. Yapay zeka pazarlamada çok daha kişileştirilmiş olarak kullanılacak. Bunu kullanamayan şirketler mağazalarını kapatacaklar.” ifadelerini kullandı.

- “KÜMPEM’in kuruluş amacı endüstri-üniversite iş birliğini geliştirmek”

KÜMPEM Forum Direktörü Dr. Meltem Kayhan da konferans teması olan “Perakendeyi yeniden tasarlamak” başlığını aktararak, özellikle mobil ve online’daki gelişmeler sebebiyle yeni uygulamalar geliştirmiş perakendecilerin dijital trendlere iyi adapte olarak operasyonlarındaki verimliliği ve optimazasyonu sağlayabildiklerini bildirdi.

Kayhan, KÜMPEM’in kuruluş amacının endüstri-üniversite iş birliğini geliştirerek sektöre değer yaratmak olduğunu belirterek, “Perakendecilik ve pazarlama alanında uzman akademisyen konuşmacılarımız müşteri gözüyle araştırma sonuçlarını bizle paylaştılar. Perakendelerin değişiminden bahsederken, perakende araştırmalarının da kendini değiştirdiğini gördük. Sektörün gelişmesi açısından bu tür bilgi paylaşımlarına çok önem veriyoruz.” ifadelerini kullandı.


Retail Future Contest Tamamlandı!

senesinde ilki gerçekleşen RFC yarışmasında 11 farklı üniversiteden öğrencilere ait olup perakendenin farklı alanlarına değinen 33 farklı proje değerlendirmeye girdi. Nisan ayında gerçekleşen finalde 10 farklı proje sunumu değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda dereceye girmiş olan 3 proje ve proje sahipleri:

1- Next Generation Pop Up Store – Ayça Başaran

2- The Invisible Eye- Anıl Kul& Serra Çetinel

3- Dönüşümlü Poşet Uygulaması- Damla Buz& Göksun Çatalkaya

RFC  Perakendenin Geleceği için yenilikçi ve yaratıcı fikirlerin yarışması. KÜMPEM Perakende araştırma forumu ile Marketing Club işbirliğinde gerçekleşen yarışma ile perakendeye öğrencilerin gelecek için hayal ve öngörülerini taşımakta köprü olmak amaçlanıyor.

Mağaza, ürün ya da hizmetleriyle ilgili gelecekte neden olmasın diye düşündüklerin mi var? Ya da perakende de  iletişim ya da teknoloji için yeni bir  alan mı düşündün?
Hiç durma, Retail Future Contest – Perakende Fikir Yarışmasına başvur. Fikrini paylaş, perakendenin önde markaları ile çalış, çeşitli ödüller kazan…

Gelişmeleri takip etmek için sayfamızı takip edebilirsiniz.

Anadolu AjansıAnadolu Ajansı

İSTANBUL (AA) - Perakende sektörüne yön veren ve dünyaca ünlü üniversitelerin “gelecek” konusunda uzmanlaşmış akademisyenleri, Koç Üniversitesi ve Migros iş birliğiyle bu yıl 9. kez düzenlenen KÜMPEM Forum Perakende Konferansı’nda bir araya geldi.

Migros'tan yapılan açıklamaya göre, Migros ve Koç Üniversitesi iş birliğinde kurulan KÜMPEM’in (Koç Üniversitesi-Migros Perakende Eğitim Merkezi) perakende alanındaki gelişmeleri mercek altına aldığı KÜMPEM Forum Perakende Konferansı, Mayıs'ta gerçekleştirildi.

Bu yıl 9. kez perakende dünyasını bir araya getiren konferansın teması “Yeni Perakende DNA’sı” oldu. KÜMPEM Forum Perakende Konferansı’nda dünyaca ünlü üniversitelerin “gelecek” konusunda uzmanlaşmış akademisyenleri ve sektörün etkili isimleri, katılımcılarla buluştu.

- “Topluma karşı sorumluluk taşıyan her işin sonu başarıdır”

Açıklamada konferanstaki görüşlerine yer verilen Migros Ticaret AŞ Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Demir Aytaç, KÜMPEM’in Türkiye’nin perakende alanındaki ilk üniversite-özel sektör iş birliği olduğunu belirterek, sektör oturumunda ise perakende alanındaki güncel gelişmeler hakkında bilgiler vererek sektörün yeni bir çağa adım attığına dikkati çekti.

Aytaç, şunları kaydetti:

“Satış odaklı yaklaşım artık yerini müşteriler için fiziksel, duygusal ve sosyal değer yaratan hizmet anlayışına bıraktı. Topluma karşı sorumluluk taşıyan her işin sonu başarıdır. Bu vizyonda yapılan projelerin ve kampanyaların iş sonuçlarının geri dönüşü de doğal olarak çok hızlı olur. Migros olarak Sağlıklı Yaşam Yolculuğu projemizi de bu bakış açısıyla hayata geçirdik. Fiziksel ve dijital kanalları entegre kullandığımız projemizin içeriği interaktif olarak müşterilerimizin davranışları ile şekilleniyor böylece ilgi daima canlı kalıyor. Bu sayede sadece 9 ayda 1,3 milyon kişiye ulaştık. Bilinçli müşterilerimizle sürdürülebilirlik Migros’un rekabette avantajı oldu.”

- “Hibrit müşteri için dijital ve fiziksel kanallar birbirinin rakibi değil, tamamlayıcısı”

Migros Ticaret AŞ Büyük Mağazacılık, Toptan ve E-Ticaret’ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bartın ise 'Perakendecilikte Online2Offline Entegrasyonu” başlıklı konuşmasında şunları aktardı:

“Hem dünyada hem de ülkemizde, dijital ve mobil platformların kullanımında yaşanan artışla doğru orantılı olarak online perakende uygulamaları hızla büyüyor. Müşterilerimize baktığımızda yalnızca mağazalardan alışveriş yapan ya da yalnızca online alışveriş yapan olarak ayrılmadıklarını görüyoruz. Bu noktada hibrit müşteri için dijital ve fiziksel kanallar birbirinin rakibi olarak değil, tamamlayıcısı olarak öne çıkıyor. Migros olarak, Avrupa’nın ilk online market platformu Sanal Market’in yanı sıra Macrooline ve tazedirekt olmak üzere toplamda 3 markamızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda iki noktada hizmet verdiğimiz Migros Hemen’i ise çok yakında daha yaygın bir şekilde müşterilerimizle buluşturacağız. Migros Hemen ile 2 bine yakın ürünü 30 dakikanın altına tüketicilerimize ulaştırıyoruz.”

Güney Afrika’nın en büyük perakende zincirlerinden Pick n Pay’in Pazarlama Başkanı John Bradshaw, “Müşteri odaklılığın olmazsa olmazı müşteriyi dinlemek ve anlamaktır. Sadakat programlarının sağladığı büyük veri sayesinde onların önceki alışverişlerini analiz ederek bundan sonraki alışveriş davranışlarını ve tercihlerini öngörebilirsiniz. Zaman, para ve sağlık konusunda herkesten daha fazla avantaj sunduğunuza inanırlarsa sizin sadık müşteriniz olurlar. Müşteriye kraliçe gibi davranırsanız, o da sizi kral yapar.” ifadelerini kulandı.

Harvard Business School İşletme Profesörü Antonio Moreno da “Omnikanal Perakendede Bilgi ve Offline Deneyimler” başlıklı konuşmasında, “Fiziksel ve online perakende şirketleri güçlerini birleştiriyor, bu da çoklu kanal perakendeciliğini yaratıyor. Gıda dışı markalarda mağazaların yerini artık doğrudan satış yapmayan showroomlar almaya başlıyor. Bu showroomlarda ürünler sadece denenebiliyor satış ve teslimat online üzerinden gerçekleşiyor. Bu da mağazaların stok maliyetini azaltırken, verimliliklerine katkı sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Anthesis Group’un Sürdürülebilirlik Başkanı Paul Crew sürdürülebilir çevre yönetiminin temel taşları olan enerji, su ve atık yönetiminin, perakendede risk ve fırsatların iyi değerlendirilmesinin ve aynı zamanda ticari açıdan sürdürülebilir büyümenin anahtarı olduğunu söyledi.

KÜMPEM Forum Direktörü Dr. Meltem Kayhan, gerek online perakendeciliğin gerekse mağazacılığın yepyeni bir doğaya kavuştuğunu ve müşteri deneyiminin ’da daha önce hiç olmadığı kadar zengin ve farklılaşmış durumda olduğunu vurguladı.

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KÜMPEM Forum Akademik Direktörü Prof. Dr. Gürhan Kök, perakende dünyasında gelişen iki büyük trend olduğunu belirterek, “Trendlerden birisi müşterilerinin tercihlerine göre kişiselleştirilmiş hizmet sunan online perakendecilik. İkincisi ise perakendecilerin analitik çözümler yaratmanın ve bunları kullanmanın fayda sağlayacağına inançlarının artmış olması.” değerlendirmesinde bulundu.


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir