cvc kartın neresinde yazar / CVV kodu nedir? Kredi kartı ve banka kartında güvenlik kodu CVV nerede yazar? - Yaşam Haberleri

Cvc Kartın Neresinde Yazar

cvc kartın neresinde yazar

Son Güncellenme:

Hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen kredi kartları ile online (İnternet) alışverişlerinde sıklıkla kullandığımız esnada alışverişi tamamlamadan önce kredi kartı üzerinde yer alan isim, kredi kartı numarası ve CVV kodu soruluyor. Kredi kartını yeni kullanmaya başlayan vatandaşlar özellikle CVV kodu nedir, nereden yazar sorularına yanıt arıyor. Peki Kredi kartı güvenlik kodu kartın hangi bölümünde yazıyor?

Haberin Devamı

CVV KODU NEDİR?

CVV kodu veya güvenlik numarası, kredi kartının arka yüzündeki, genelde beyaz alana basılı rakamların son 3 hanesidir. Aşağıdaki resimdeki örnekte kırmızı daire içinde görülen 3 rakamdır.

CVV kodu nedir, nerede yazar Kart güvenlik kodu nerede
milliyet logodemiroren logo

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2023 Milliyet.com.tr

CVV kodu nedir? Kredi kartı ve banka kartında güvenlik kodu CVV nerede yazar?

CVV kartı günümüzde birçok alanda karşımıza çıkıyor ancak esas kullanım alanı olan online alışverişte kilit rol oynamaktadır. CVV numaranızı bir çevrimiçi satıcıya vermek, gerçekten fiziksel bir kredi kartı veya bankamatik kartına sahip olduğunuzu kanıtlar ve dolandırıcılık veya sahtecilik riskini azaltırken online alışveriş yaparken güvende kalmanıza yardımcı olur. Peki CCV kodunu nerede bulabilirsiniz.

CVV numaraları, kartınızın gizli PIN'i DEĞİLDİR (Kişisel Kimlik Numarası).

CVV'nizi vermeniz istendiğinde PIN numaranızı (kart şifrenizi) asla girmemelisiniz. (PIN numaraları, kredi kartınızı veya banka kartınızı bir ATM'de veya banka kartınızla şahsen satın alırken veya herhangi bir kredi kartında nakit avans kullanmanıza izin verir.)
CVV numaraları aynı zamanda CSC numaraları ("Kart Güvenlik Kodu") olarak da bilinir, ayrıca CVV numaraları ile aynı olan CVV2 numaraları, "kötü niyetli insanların tahmin etmelerini" zorlaştıran bir 2. nesil işlem koruyucusudur.

CVV numaranız, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi, kredi kartınıza veya banka kartınıza bakılarak bulunabilir:

CVV veya CVC nedir?

Türkçe karşılığı kart doğrulama kodu ya da kart doğrulama değeri olan CVC (Card Verification Code) ve CVV (Card Validation Value), kart şifresi girmeden yapılan uzaktan satışlarda güvenli alışveriş amacıyla kullanılan, kartın arkasında yer alan 3 haneli bir doğrulama kodudur. 

CVV ile CVC Farkı Nedir?

CVV ve CVC aynı anlama gelir, bu kod kart şirketlerince farklı şekilde adlandırılmıştır. 

Kredi kartı üzerindeki diğer rakamların anlamlarını öğrenmek için kredi kartı üzerindeki numaralar ve anlamları sayfamızı inceleyin.

Kredi Kartı Güvenlik Kodu (CVV, CVC) Nedir?

Kredi Kartı Güvenlik Kodu (CVV, CVC) Nedir?

Kredi Kartı Güvenlik Kodu Nerede Yazar?

Kredi kartı güvenlik kodu, genellikle kartın arka yüzünde, imza bölümünde ya da imza bölümünün üst kısmında yer alır. Burada yazan kod 3 haneden daha uzunsa, son üç rakam kredi kartı güvenlik kodu olarak kullanılır. 

Mastercard - Visa:

CVV Kodu

American Express:

CID Kodu

American Express kredi kartlarında ise kartın ön yüzünde, kredi kartı numarasının üst kısmında yazan dört haneli kod, kredi kartı güvenlik kodudur. 

CVV Kodunun 1. ve 2. Karakteri Nedir?

CVV kodunda 1. ve 2. karakter, 3 haneli olan kodun ilk ve ikinci hanesinden bahsedilir. Örnek olarak 567 olan CVV kodunun il ve ikincisi olan 5 ve 6 numaralarından bahsedilmektedir.

Bir internet sitesinin güvenirliği nasıl anlaşılır öğrenmek için internet sitesinin güvenilirliği nasıl anlaşılır sayfamızı inceleyin. 

CVV kodu nedir, ne demek? CVV kodu kartın neresinde yazar?

Haberin Devamı

Card Validation Value kelimelerinin kısaltılmışı olan CVV, kredi kartlarında güvenlik sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir koddur. 3 haneden oluşmaktadır. Bu kod yalnızca VISA ve Mastercard kartlarında bulunmaktadır. 1 Ocak 2001 tarihinden itibaren bütün VISA kartlarında kredi kartı güvenlik kodunun bulundurulması zorunlu hale gelmiştir. Bu kod kredi kartı numarası gibi kabartmalı değil de baskı olarak yazılmaktadır.

CVV KODU NE İŞE YARAR?

İnternet alışverişlerinde dolandırıcılık faaliyetlerini önlemek ve maksimum güvenlik sağlamak amacıyla var olan bir koddur. Bu kod vasıtası ile internet üzerinden güvenli alışveriş yapılabilir. Bu kodun güvenlik oluşturmasının sebebi, kredi kartının şifresinin alışveriş esnasında verilmemesidir. Alışveriş esnasında; kredi kartı numarası, isim soy isim, kart son kullanma tarihi ve CVV dediğimiz güvenlik kodu istenir. Bu bilgiler doğrultusunda şifre verilmeksizin güvenli bir şekilde alışveriş yapılabilir.

Haberin Devamı

CVV KODU NEREDE YAZAR?

Banka kartı güvenlik kodu, kredi kartlarının arka yüzeyinde imza bandının üzerinde bulunmaktadır. Bu bantta yazan rakamların son 3 hanesi CVV kodunu temsil eder. Örneğin, kredi kartının arka yüzeyinde imza bandının üzerinde 0000 2222 4444 666 777 yazıyorsa son 3 hane olan 777 kredi kartının CVV kodudur.

Çoğu zaman sadece 777 gibi üç hane yazar. Bazı durumlarda ise 5676 777 gibi rakamlar yazar. Burada önemli olan kısım; orada kaç rakam olursa olsun CVV kodu son üç haneli rakamdır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır