deneyimsel tasarım öğretisi konya / T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Konya

deneyimsel tasarım öğretisi konya

Ereğli Eğitim Fakültesinde “İletişim Ustalığı Zirvesi” gerçekleştirildi

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi'nde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Topluluğu'nun organize ettiği, Deneyimsel Tasarım Öğretisi İletişimde Ustalık Zirvesi Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi.

İstanbul Deneyimsel Tasarı Öğretisi Enstitüsü'nden gelen 12 kişilik uzman ekip tarafından gerçekleştirilen seminerlere Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Soner Yavuz, dekan yardımcıları, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı ve PDR Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Okan Bilgin, farklı bölümlerden öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve eğitim fakültesi öğrencileri katıldı. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören İki günlük etkinliğin ilk gününde, "Deneyimsel Tasarım Öğretisi Nedir", "İletişim ve İletişimin Gerçekleri", "İnsan Tanıma Sanatı", "Temsil Sistemleri ve Zihinsel Farklılıklar", Gizemli Zıtlıklar Yasası (GİZZIT) konularında seminerler verildi. Zirvenin ikinci günüde ise; "İkna Stratejileri", "İletişimde Bedelin Önemi", "Mutluluk için Beklentinin Önemi", "İletişimin Boyutları", "Sahne ve Sunum Teknikleri" konularındaki seminerler ile etkinlik tamamlandı.

Ereğli Eğitim Fakültesinde “İletişim Ustalığı Zirvesi” gerçekleştirildi

Ereğli Eğitim Fakültesinde “İletişim Ustalığı Zirvesi” gerçekleştirildi

Ereğli Eğitim Fakültesinde “İletişim Ustalığı Zirvesi” gerçekleştirildi

İHA




"Ben kimim?" ya da "Sen kimsin?" soruları, sadece merak edenlerin o anlık duygularını tatmin etmek için, sadece duymak istenenlerin söylendiği, üstünkörü cevapların üstünkörü sorusudur.

Ne zaman gerçekten anlamak isteyenler, karşısındakine &#;Sen kimsin?&#; diye sormuşlar ki?

Mesela sen, 

10 yıllık eşini tanıyor musun gerçekten?

5 yıllık ortağını&#;

İş arkadaşlarını&#;

Ya da kaç yıllık müşterini&#;

Dostların kim?

Veya seninle dost olmayı tercih etmeyenler?

İnsanlar kim olduğunu sana nasıl anlatıyor?

Meslekleri, yaşı, evli veya bekar olması onu tanıtıyor mu sence?

Mesela sana bir hediye veren ya da bir jest yapan  ya da seni öven biri iyi biri mi?

Hangi kötü, bunları bir zamanlar birilerine yapmadı ki?

  

Peki aslındaKim Kimdir?


Deneyimsel Tasarım Öğretisi bilimsel verilerden ve araştırma yöntemlerinden faydalanır. Ancak bunları strateji olarak insanlığın kullanımına sunarken çok yalın ve sade bir dil kullanır. Bilimsel olarak araştırır ama sanatsal olarak aktarır. Bu sebepten dolayı anlatılan bilgiler toplumun farklı eğitim ve kültür seviyelerindeki insanlar tarafından anlaşılabilir. İnsanları etkilemek için az bilinen kelimeler ve birtakım terminolojiler barındırmaz. 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi, anlaşılabilirlik ilkesini epistemoloji üzerine inşa eder. Epistemoloji, kavramların gerçek anlamlarını, doğasını ve kaynağını ele alır ve ortaya çıkartır. İnsan, doğası gereği duyduğu her bilgiyi bildiğini zanneder. Günlük dilde gerçek anlamlarını bilmeden onlarca kelime kullanır. Oysa kullandığı kelimelerin zihnindeki tanımı başka, gerçek tanımı başkadır. İnsan, bir davranışı ya da kavramı anlayamadığında ona verdiği tepkiler de doğaçlama olmaya başlar. Bir bilinmezin içinde denemeler ve yanılmalar yapar. Bir acı ile karşılaştığında uzaklaşan insan, bir haz bulunca da ona yaklaşmak ister. Edindiği tecrübe ve yanılgılarıyla bir kez geldiği şu hayata yön vermeye çalışır. Yön verirken varmaya çalıştığı tek yer, yani ana amaç, başarı ve mutluluktur. Amaçlar tüm insanlar için ortak olsa da buna götürdüğüne inandığı hedefler çok farklıdır. Hedefleri belirlerken de çoğu kez başarı ve mutluluğun epistemolojisini değil zihnindeki kendi tanımlamış olduğu başarı ve mutluluğa yönelik hedefler belirler. Belirlediği hedeflerin sonunda da o hedefin kendisini gerçek mutluluk ve başarıya götürmediğini farkeder. Halbuki gerçek başarıya ve mutluluğa ancak onları doğru tanımlayarak erişilebilir

Bu sebeple, Deneyimsel Tasarım Öğretisi, kavramların gerçek anlamlarını açıklar. Tıpkı başarı ve mutluluk gibi günlük dilde çok kullandığımız pek çok kelimenin de epistomolojisini (gerçek anlamını) deşifre ederek insanlığın kullanımına sunar. Kavramların gerçek anlamları bilindiğinde kişinin zihnindeki belirsizlikler ortadan kalkar. Bu sebepten dolayı da insan, düşebileceği tuzaklara ve alabileceği önlemlere karşı daha hazırlıklı olur. Bireyin hem doğru yerde tepkiler verebilmesini sağlar hem de gerçek problemini de fark ettirip bireyi çözüme ulaştırır.

İnsanoğlunun tepki verebilmesi için algılaması gerekir. İnsanın düşünceleri ne kadar önemli olursa olsun, iletişim kurduğu kişinin davranışlarına bakarak tepki verir.

İnsanlar, düşüncelerimize değil, davranışlarımıza bakarak bizleri değerlendirir ve hakkımızda bir fikir sahibi olurlar. Oysa biz, kendi inandığımız ve hissettiğimiz şeylerle diğer insanların hakkımızda fikir sahibi olduğunu ve değerlendirildiğimizi zannederiz.

İnsan, davrandığı kadardır. Kişi nasıl davranıyorsa, o kadar anlayabilmiş demektir.

Deneyimsel Tasarım Öğretisi'nde anlatılan tüm bilgiler bu dört temel süzgeçten geçirilmiş ve hayatın içindeki her alana uygulanarak bilgilerin tutarlılığı gözden geçirilmiştir. Bu dört temel ilkeden sadece bir tanesi bile o bilginin özelliği değilse bilgi müfredat dışı kalır.



Deneyimsel Tasarım Öğretisi tarafından; "İletişim kaliten hayat kalitendir. Hayatını ustaca yaşa!" sloganıyla düzenlenen etkinliğe öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Nisan tarihlerinde gün boyu süren zirvede eğitmenler aracılığıyla iletişimin ne olup ne olmadığından ve iletişim çeşitlerinden bahsedilirken, kişinin iletişim kuracağı insanları ve kendisini daha nitelikli tanıyabilmesi için ihtiyacı olan bilgiler, beklenti yönetimi, bedel, gizemli zıtlıklar yasası, üç boyutlu iletişim ve sahne sunum becerileri gibi konular anlatıldı. Zirvede daha iyi iletişim becerilerine sahip olabilmek, daha güçlü, mutlu ve özgüvenli olmayı öğrenebilmek, tekrar eden problemlere çözüm bulabilmek, yaşamın her alanında geçmişe göre daha iyi olabilmek, ikili ilişkileri ve aile içi ilişkileri geliştirebilmek adına da mesajlar verildi.

Organizasyonunla ilgili Yüksekokul Yönetimi, benzer seminerleri düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, seminerlerin öğrencilerin motivasyonu ve hayata hazırlanması bakımından önem taşıdığına vurgu yaptı. Konferans Salonundaki etkinliğe; akademik ve idari personel beraberinde Dönüşüm Konağı Başarı Psikolojisi Enstitüsü'nden eğitmenler ve yüksekokuldan çok sayıda öğrenci katıldı.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir