dört mevsim tiyatro salonu ankara nerede / Türk dili | Турецкий язык – Telegram

Dört Mevsim Tiyatro Salonu Ankara Nerede

dört mevsim tiyatro salonu ankara nerede

Plastik Aşklar Билет

Süre         : 90 dk
Yaş Sınırı : 7+

Oya Başar ve Ebru Kural’ın oynadığı iki kişilik tiyatro oyunu ’’Plastik Aşklar’’ günümüzün plastikleşen ilişkilerini, hızla tükenen duygularını iki kadının hikayesiyle komik ve eğlenceli bir şekilde anlatıyor!

İki farklı hayattan iki farklı kadının kendi hayatlarını neye evireceğini göreceğimiz; bizden, içimizden, sımsıcak bir komedi sizleri bekliyor!

Kendinizle ne kadar barışıksınız ya da küs?…Hiç düştünüz mü içinizdeki terk edilişin tuzağına?

Plastik Aşklar, tıpkı yaşadığımız zamandaki aşklar gibi… bu yapaylıkla dalga geçebildiniz mi? Gittiğiniz her ortamda, hayatın en ortasında yüzünüze iliştirdiğiniz bir Mona Lisa gülüşüyle sıyrılabildiniz mi tüm olumsuzluklardan, aşktan, sevdadan? Bir tarafta eğitimli, kültürlü, hayatla eğlenebilen, avam ama bir o kadarda alaturka bir kadın, diğer tarafta çekingen, kendini savunmaktan korkan, geleneklerden bihaber saf bir kadın…Mayıs ayı, Hıdırellez günü, doğa uyanmaya baharı getirmeye hazırdır. Farklı geçmişlerden, farklı serüvenlerden gelen bu iki kadın kendi baharlarını, karşılaştıkları bu gecede acaba neye evirecekler. Ödüllü komedi oyunu ’’Plastik Aşklar’’seyirciye unutamayacağı dakikalar vadediyor.

Yazar: Ali Cüneyd Kılcıoğlu
Yönetmen: Orçun Ucal
Reji Asistanı: Sebahat Ok
Dramaturg: Nevra Ayşem Savaşçı
Oyuncular: Oya Başar - Ebru Kural
Dekor Tasarım: Mete Yılmaz
Işık Tasarım: Mehmet Şerif Tozlu
Kostüm Tasarım: Pınar Demir
Müzik Tasarım: Ramazan Yıldırım – Arda Görgün
Kareografi: Pınar Ataer
Pr Management: Emre Duymaz
Kondüvit: Muna Dablan
Halkla İlişkiler: Ruhi Türkmen
Organizatör: Berkan Öz
Medya Sponsoru: Kral Pop Radyo

Etkinlik Kuralları

  • Satılan biletler promosyonlu/indirimli olduğu için koltuk seçimi yapılmamakta olup, Tiyatro/Organizatöre en uygun koltuğu etkinlik girişinde tarafınıza sağlayacaktır.
  • Kullanıcı seafoodplus.info üzerinden satın almış olduğu biletler için etkinlik için geçerli olan yaş sınırı kurallarına uyduğunu kabul eder. Yaş sınırları için satın alınan biletin etkinlik mekanında kimlik ibrazı zorunlu olacaktır.
  • Satın alınan biletlerde iptal, iade ve değişiklik işlemleri yapılamamaktadır.
  • Etkinlik saatine geç kalınması durumunda seafoodplus.info kullanıcının etkinlik mekanına alınması konusunda hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Geleneksel Toplu Eğlencelerin Mekân Dönüşümü: Ankara Ferfeneleri

ÖZET Ömer Seyfettin, Türk hikâyeciliğin en önemli isimlerinden birisidir. Olayların yaşandığı dönemle ilgili bize çeşitli ipuçları veren Maupassand tarzındaki kısa, yer yer mizahi hikâyeleri; sade bir Türkçe ile yazıldığı için günümüze kadar çok okunagelmiş ve klasikleşmiştir. Bazı öykülerinde kendi çocukluk anılarına yer vermesi, bazılarında da çocuk kahramanları anlatması; onun bir çocuk edebiyatçısı olarak algılanmasına neden olsa da yaşadığı 36 yıllık kısa ömründe, yazarın çocuk edebiyatçısı olma gibi bir amacı olmamıştır. Bu çalışma ile Ömer Seyfettin’in seçme hikâyelerindeki çocuk ve çocukluk unsuru; hikâyelerdeki olay, kurgu, dil ve anlatımın çocuklar üzerinde meydana getireceği olası etkiler incelenerek yazarın çocuk edebiyatındaki yerinin sorgulanması amaçlanmıştır. 'ü aşkın hikâyesi mevcut olmasına karşın çocukların, yazarı sadece birkaç bilindik hikâyesinden tanıdığı gerçeğinden yola çıkarak kütüphanelerin çocuk kitaplıklarında sıkça görülen on dokuz (19) hikâye, bu kıstaslara göre incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Değerlendirmeye alınan öyküler şunlardır: Diyet, Kaşağı, And, Gizli Mâbed, Forsa, Bomba, Kütük, Başını Vermeyen Şehit, Ferman, Pembe İncili Kaftan, Topuz, İlk Cinayet, Yalnız Efe, Perili Köşk, Üç Nasihat, İlk Namaz, Yüksek Ökçeler, İlk Düşen Ak, Falaka. Çalışma nitel araştırma yöntemlerinden doküman incelemesi desenine uygun olarak yürütülmüş, elde edilen bulgular betimsel analizlerle yorumlanmıştır. Yapılan incelemelerde bu hikâyelerden yalnızca 7’sinin (Kaşağı, And, İlk Cinayet, İlk Namaz, Yalnız Efe, İlk Düşen Ak ve Falaka) çocuk ya da çocukluk ile alakalı olduğu, geri kalanlarda herhangi bir çocuk figürü içermediği ya da çocukluk kavramı ile ilgili olmadığı; hatta “Topuz, Başını Vermeyen Şehit, Bomba, Ferman” hikâyelerinde çocuklar bir yana, yetişkinlerin bile okurken ürperecekleri bazı şiddet ve ölüm sahneleri içermesi dolayısıyla çocuk psikolojisi açısından sakıncalı olarak değerlen¬dirilebilecek şiddet unsurlarının yer aldığı görülmüştür. Anahtar Sözcükler: Ömer Seyfettin, çocuk edebiyatı, çocukluk, öykü ve çocuk psikolojisi, hikâye.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir