serbetli baklava / Baklava Derin Dondurucuda Saklanır mı? Şerbetli Baklava Buzlukta Saklanır mı?

Serbetli Baklava

serbetli baklava

Hazır Baklava Yufkasından Şerbetli Tatlı Tarifleri

Hazır Baklava Yufkasından Şerbetli Tatlı Tarifleri Tarifi

Nefis Yemek Tarifleri ülkenin en pratik şerbetli tatlı tarifleri listesini gururla sunar! Pek çok market zincirinde oldukça uygun fiyata satılan hazır baklava yufkası ile hazırlayabileceğiniz birbirinden leziz şerbetli tatlılar, tamamı denenmiş tam ölçülü tarifleriyle sizler için geliyor!

Hazır yufkadan çok kolay tatlı tarifleri hazırlamaya ne dersiniz? Şerbetli tatlılara Türk mutfağı olarak çok düşkünüz malum, ama çoğumuzun el açması yufka veya hamurdan tatlılar hazırlamaya da pek vakti yok, bu noktada baklavalık yufkadan tatlılar devreye giriyor. Hem pratik hem hızlı hem de bir o kadar lezzetli tatlı deneyimine kim hayır diyebilir?

Bırakın saatleri dakikalar içerisinde hazırlayıp afiyetle yiyebileceğiniz hazır yufkadan tatlı çeşitleri, geleneksel tatlı deyince akan suları durduracak çok kolay ve göz alıcı hazır yufkadan baklava çeşitleri, hazır alınanları aratmayan şöbiyet tarifleri, ikram ettiğiniz herkesi memnun edebilecek hazır yufkalı kadayıf sarmalar, bülbül yuvası, Laz böreği ve çok daha fazla şerbetli tatlı tarifi parmak yediren çeşitleriyle bu listede!

Şerbetli tatlıların tarifleri, resimli ve detaylı açıklamaları, püf noktaları ve lezzet sırları tek tıkla sizin de mutfağınızda, kaçırmayın!

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

#1 Baklavalık Yufka İle Cevizli Kadayıf Sarma

Suna atilla
Baklavalık Yufka İle Cevizli Kadayıf Sarma Tarifi

Baklavalık yufkalara sarılmış tel kadayıfların çıtırtısı, lezzeti ile bir bütün olarak sunuluyor. Dilerseniz kalabalık davetlerinizin özel tatlısı olarak bile hazırlayabileceğiniz tarifi için buraya bakabilirsiniz.

Tarif için: Baklavalık Yufka İle Cevizli Kadayıf Sarma

#2 Pratik Kekli Çıtır Baklava

Sevde
Pratik Kekli Çıtır Baklava Tarifi

Hem kek hem baklava lezzeti bir arada, kekli baklava! Arasına kek harcı eklenen bu tarif hem çok farklı hem de çok lezzetli bir tarif olarak defterinizdeki yerini almalı.

Tarif için: Pratik Kekli Çıtır Baklava

#3 Kaymaklı Cevizzade Baklava Tarifi (Videolu)

Esra Atalar Birinci
Olay Olacak! Kaymaklı Cevizzade Tarifi (videolu)

Baklava yufkası, yapısı gereği sarıldıktan sonra dilediğiniz şekilde kesebileceğiniz bir malzemedir. İçine fındık, fıstık, ceviz dilediğiniz yemişi koyarak sardıktan sonra parmak boyutunda keserek fırın tepsisine dizebilirsiniz. Biz bu tarifinde kaymak ve ceviz kullandık.

Tarif için: Kaymaklı Cevizzade Baklava Tarifi (Videolu)

#4 Bülbül Yuvası

şerifenin_mutfagii
Bülbül Yuvası Tarifi

Baklava çeşitlerinin en maharet isteyen tatlılarından bülbül yuvasını hazır baklava yufkası ile yapacaksanız işiniz aslında çok kolay! Basitçe şekil verebileceğiniz bu tarif için detaylara resimli anlatımından ulaşabilirsiniz.

Tarif için: Bülbül Yuvası

#5 Fındıklı Sarma Baklava (Videolu)

Şerife Tuna Çakır
Fındıklı Sarma Baklava (Videolu) Tarifi

Ne kadar kısa sürede hazırladığınıza sizin bile inanamayacağınız bir tarif: Fındıklı sarma baklava! Denemeniz ısrarla tavsiye edilir.

Tarif için: Fındıklı Sarma Baklava (Videolu)

#6 Şöbiyet Tatlım (Hazırlara Taş Çıkarır Güzellikte)

Tuğba Gamzeli Melek
Şöbiyet Tatlım (Hazırlara Taş Çıkarır Güzellikte) Tarifi

İçinin irmikli kaymağı ile şöbiyeti kim sevmez? Dışı çıtır içi yumuşacık tadı ve tam kıvamında ayarlanmış şerbeti ile şöbiyetin hazır baklava yufkasından yapılan çok kolay bir tarifi burada!

Tarif için: Şöbiyet Tatlım (Hazırlara Taş Çıkarır Güzellikte)

#7 Burma Baklava

Teyzemmutfakta
Burma Baklava Tarifi

Baklava yufkasından neler yapılır neler! En çok da şerbetli tatlılarını yapmayı severiz. Hazır yufka yapraklarının oklava yardımıyla burma şekli verildiği bu tarifi yine yaparken hiç zahmete girilmeyen tariflerinizden biri olacak gibi görünüyor.

Tarif için: Burma Baklava

#8 Hazır Baklava Yufkasından Kekli Baklava Tarifi (30 Dakikada Kekli Baklava) Videolu Tarif

Elif Atalar
Hazır Baklava Yufkasından Kekli Baklava Tarifi (30 Dakikada Kekli Baklava) Videolu Tarif

Kek ve baklava lezzetini tek bünyede barındıran tatlı mı tatlı bir tarif! Kısa sürede hazırlanması mı desek kendine has o yumuşak çıtır halleri mi desek bilemedik. İsterseniz denedikten sonra siz karar verin.

Tarif için: Hazır Baklava Yufkasından Kekli Baklava Tarifi (30 Dakikada Kekli Baklava) Videolu Tarif

#9 Kat Kat Kabaran Bohça Baklava Tarifi (Videolu İzle)

Yasemin Atalar
Kat Kat Kabaran Bohça Baklava Tarifi (Videolu İzle)

Şerbeti kaynatıp soğumaya bıraktıysanız dakikalar içinde hazır olacak bir tatlı sizi bekliyor: Kat kat kabaran bohça tarifi! Yapımı için oklavayla hamur açmaya gerek olmadan hazır baklava yufkası ile tüm işi çözebilirsiniz.

Tarif için: Kat Kat Kabaran Bohça Baklava Tarifi (Videolu İzle)

#10 Çıtır Kadayıf Sarması (Videolu)

KÜBRA PELVAN
Çıtır Kadayıf Sarması (Videolu) Tarifi

Tel tel ayrılmış kadayıflarınızı bu kez farklı bir sunum ile ortaya koymak isterseniz baklava yufkasına sararak tatlısını hazırlayabilirsiniz. Kolay bir anlatım için tarifini buradan paylaşıyoruz.

Tarif için: Çıtır Kadayıf Sarması (Videolu)

#11 Tadına Doyulmaz Villa Sefası

Sezince lezzetler
Tadına Doyulmaz Villa Sefası Tarifi

Canınız baklava çektiyse dışarıdan hazır almak yerine evde yapmayı tercih edeceğiniz kolay bir tarif paylaşıyoruz: villa sefası! Piştikten sonra bir güzel şerbetleyip yemek için sabırsızlanacağınız bu lezzetin yapımı için sizleri böyle alalım.

Tarif için: Tadına Doyulmaz Villa Sefası

#12 Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası)

Esin Akan Tarifleri
Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası) Tarifi

Elinizin altında bir paket hazır baklava yufkası varsa tatlınıza ne şekil vereceğiniz tamamen hayal gücünüze kalmış. Büzülerek yapılan şekli ile büzme baklava tam da hayaldi gerçek oldu denecek tariflerinden biri!

Tarif için: Pratik Büzme Baklava (Gazete Baklavası)

#13 Pratik Havuç Dilim Baklava

İkosun_kitchen
Pratik Havuç Dilim Baklava Tarifi

Borcam ölçüsüne göre kesilen hazır baklava yufkalarının aralarına fıstık veya ceviz serperek çok kolay bir yöntemle havuç dilim şekli verebilirsiniz. Tereyağının da etkisi ile mis gibi kızaran görünümü ve lezzeti ile baklavacıdan alınmış kadar nefis havuç dilim baklavanız hazır!

Tarif için: Pratik Havuç Dilim Baklava

#14 Parmak Yedirten Nefis Şöbiyet (Hazır Almaya Son )

Nurhayat&#;ın Mutfağı
Parmak Yedirten Nefis Şöbiyet (Hazır Almaya Son ) Tarifi

Baklavalık yufkadan şöbiyet yapımının kolaylığını fark ettikten sonra bir daha asla hazır şöbiyet almayacaksınız. Resimli anlatımı ile her aşaması fotoğraflanmış bir tarif için buraya tıklayabilirsiniz.

Tarif için: Parmak Yedirten Nefis Şöbiyet (Hazır Almaya Son )

#15 Çok Kolay Cevizli Burma ( Bayram İçin İyi Fikir)

♨️Derya Jerdev♨️
Çok Kolay Cevizli Burma ( Bayram İçin İyi Fikir) Tarifi

Elinizin altında hazır baklava yufkası varsa burma baklava yapmayı hem şık hem de çok pratik bir tarif olarak tercih edebilirsiniz. Sizi zahmete sokmayacak tarifini buraya ekliyoruz.

Tarif için: Çok Kolay Cevizli Burma ( Bayram İçin İyi Fikir)

#16 Yufkalı Kadayıf Sarması

Ş. BURAK
Yufkalı Kadayıf Sarması Tarifi

Kadayıf dolmasından sonra şerbetli tatlı tariflerinde bir yenilik: Yufkalı kadayıf sarması! İnanılmaz şık duran sunumu ile tam da davetlere layık görünen bu tarifi mutlaka defterinize kaydedin.

Tarif için: Yufkalı Kadayıf Sarması

#17 Hazır Yufkadan Kolay Baklava (videolu)

Pınar Özen Ç.
Hazır Yufkadan Kolay Baklava (videolu) Tarifi

Şerbetiyle, malzemelerinin tam ölçüsüyle dört dörtlük bir tarif! Hazır yufkadan kolaylıkla dilim dilim baklava yapmadan önce tarifin videosunu seyretmenizi tavsiye ederiz.

Tarif için: Hazır Yufkadan Kolay Baklava (videolu)

#18 İrmik Soslu Rulo Baklava (Hazır Yufka İle) Nefis Lezzette

Tuğba Gamzeli Melek
İrmik Soslu Rulo Baklava (Hazır Yufka İle) Nefis Lezzette Tarifi

Bir oturuşta dilim yenecek kadar güzel, dışı çıtır çıtır içi yumuşacık irmik soslu rulo baklava tarifi! Nefis Yemek Tarifleri kullanıcıları tarafından binlerce kez deftere eklenen ve deneyenlerden olumlu yorumlar alan bu tarifi siz de denemelisiniz.

Tarif için: İrmik Soslu Rulo Baklava (Hazır Yufka İle) Nefis Lezzette

#19 Laz Böreği

MÜGE
Laz Böreği Tarifi

Karadeniz'in muhallebi lezzetinde Laz böreği, hazır baklavalık yufka ile de gayet leziz hazırlanır. Üstelik gerçeğini aratmayacak kadar da başarılı bir tarifi var. Denemek isteyenleri böyle alabiliriz.

Tarif için: Laz Böreği

#20 Baklavalık Yufkadan Şöbiyet Tatlısı

Özlem Sezen Yılmaz
Baklavalık Yufkadan Şöbiyet Tatlısı Tarifi

İrmikli nefis bir kaymak hazırlanır, tereyağı ile güzelce yağlanmış baklavalık yufkalar kare şeklinde kesilir. Sonrasında zarf şeklinde katlanır. Evde şöbiyet tatlısı yapmak işte bu kadar kolay. Tarifin detayları ise tarifinde!

Tarif için: Baklavalık Yufkadan Şöbiyet Tatlısı

#21 İrmikli Perde Tatlısı (videolu)

Mine Yalcin Budak
İrmikli Perde Tatlısı (videolu) Tarifi

Şerbetli tatlılara çok yakışan irmik ve bu tatlıların pratik malzemesi baklavalık yufka ile sıradışı bir tat: İrmikli perde tatlısı! Böyle anlatınca sizleri çok merak ettirdik farkındayız o halde buyurun videolu tarifine.

Tarif için: İrmikli Perde Tatlısı (videolu)

#22 Kadayıflı Baklava

özgehan akçay
Kadayıflı Baklava Tarifi

Ceviz ve kadayıfın baklava yufkasına rulo olarak sarıldığı bir tarife geldik. Fırına vermeden önce üzerine tereyağı gezdirilen bu tarif dakika içinde nar gibi kızarmış bir hal alıyor. Sizlere de bu enfes tarifin tadına varmak kalıyor.

Tarif için: Kadayıflı Baklava

#23 Şöbiyet (Hazır Baklava Hamuru İle)

Çiğdem Sarı Türkmen
Şöbiyet (Hazır Baklava Hamuru İle) Tarifi

Zarf şeklinde katlanışı ile tabaklarda çok şık görünür, evet tam olarak şöbiyetten bahsediyoruz. Her detayı muhteşem hazırlanmış oldukça pratik bir tarif için buraya tıklayabilirsiniz.

Tarif için: Şöbiyet (Hazır Baklava Hamuru İle)Hazır baklavalık yufka, tatlı yapımını çok kolaylaştıran malzemelerdendir. Hem baklava hamuru yoğurma hem de açma zahmetini ortadan kaldırdığı için sizlere sadece hangi tatlıyı yapacağınızı seçmek kalır. Kadayıf, irmik, kaymak, fındık, fıstık ve ceviz ilaveleri ve biraz hayal gücü ile ortaya enfes lezzetler çıkarmak mümkün.

Hazır baklavalık yufka piştikten sonra çıtır çıtır olan yanı ile havuç dilim, parmak baklava, burma baklava, şöbiyet, muska baklava veya klasik baklava yapmaya gayet uygundur.

Bu konular da ilginizi çekebilir:

Baklavalık Yufkadan 32 Şahane Tarif

Milföy Hamurundan Çıtır Çıtır 25 Tatlı Tarifi

Şerbetli Tatlılar Tam Ölçülü 25 Enfes Tarif

Baklava Tarifleri Dünyanın En Kolay 15 Ev Baklavası

Yüzlerce farklı çeşitte tatlının yer aldığı Şerbetli Tatlılar kategorisine de göz atabilirsiniz.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol

Haberdar olmak ister misiniz?

Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?

Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.

Evet istiyorum

Daha sonra

Baklava nasıl yapılır? Baklava şerbeti nasıl yapılır, tarifi ve malzemeleri neler?

Masterchef yeni bölümleri ile ekranlara gelmeye devam ediyor. Masterchef'in yeni bölüm fragmanında baklava yapımı yer aldı. Baklavanın malzemeleri ve tarifi ise araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki baklava nasıl yapılır? İşte baklava tarifi ve malzemeleri

BAKLAVA MALZEMELERİ

Yufka için;
gr tereyağı
1 paket nişasta
Baklava hamuru için;
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi (hamurun kıtır kıtır olması için)
6 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Şerbeti için;
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
İç harcı için;
4 su bardağı orta çekilmiş ceviz
İsterseniz badem, antep fıstığı ya da yer fıstığı da ekleyebilirsiniz.

BAKLAVA YAPIMI İLE İLGİLİ DETAYLAR

Unu derin bir kaba alın. Ortasına havuz açılarak hamur için yazdığımız tüm malzemeleri içine koyun. İyice yoğrulunca hamur kulak memesi kıvamına gelecek. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak minik bezeler yapın. Bu bezeleri bir tepsiye altına ve üstüne nişasta serpiştirerek dizin. Bezeleri fazla bekletmeden açmaya başlayın. Nişasta serperek merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde yufkalar açın. Her bir yufkanın üzerine yeniden nişasta serpin ve böylece onar yufkadan oluşmuş tepecikler hazırlayın. Şimdi üst üste koyduğunuz mini yufka dağlarından büyük yufkalar açma vakti. İşleme önce merdane kullanarak başlayın. Yufkalara yuvarlak şekil verip biraz büyütünceye kadar oklava ile açmaya devam edin.Açtığınız yufkaları tepsiye dizin aralarına bolca ceviz, antep fıstığı ya da badem hangisini tercih ettiyseniz her kata bol bol koyun.
Son yufkayı da açınca kesme işlemine geçebilirsiniz. Önce daireyi ortadan ikiye böler gibi bir bıçakla kesin. Sonra tekrar ikiye bölün. Dört parça elde edince köşegen kesmeye başlayın. Bu sistemin adı kırlangıç kesmedir. Baklava sizin eseriniz olacağından istediğiniz gibi kesmeniz de mümkün.
Kesme işlemini bitirince tereyağını eritip kızdırın ve üzerine dökün.Önceden ısıtılan derece fırına verin. Üzeri kızarana kadar pişirin. Bu sırada şerbeti kaynamış olacak. Şerbeti kaynattıktan sonra biraz soğutun. Fırından çıkan baklavanızın üzerine şerbeti dökün. Biraz soğuduktan sonra bile yenmeye hazır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir