whatsapp görüntülü arama bildirimi / WhatsApp görüntülü arama zil sesi bildirimi gelmiyor

Whatsapp Görüntülü Arama Bildirimi

whatsapp görüntülü arama bildirimi

Whatsapp görüntülü arama zil sesi gelmiyor sorunu uzun zamandır var ve Whatsapp&#; ı açmadan gelen arama duyulmuyor. Peki arama geldiğinde neden ses çıkmıyor?

Sponsorlu reklam
mobil teknoloji reklam

Whatsapp arama geldiğinde bildirim sesi gelmiyor sorunu çoğunlukla eski modellerde karşılaşıyoruz. Bazen yazılım sıkıntı çıkarmakta ve bazen de yanlış yapılandırma nedeni ile yaşanıyor. Yakın bir zamanda iki markanın telefonunda bu sıkıntıyla karşılaştık. Biraz uğraştırdı ama çözüm kesin sağlandı. Konumuzda sizlere neden ses gelmiyor ve bildirim sesi nasıl açılır bununla ilgili başımıza gelen bir olayla yaptıklarımızı paylaşacağız.

WhatsApp arama bildirim sesi gelmiyorWhatsApp görüntülü arama sesi neden çıkmıyorArama sesi için çözümde uygulanacaklarWhatsApp ses arama bildirimini açma

Bilgi olarak deneme yaptığımız cihaz Samsung ve diğeri ise Oppo. Aklımıza gelmişken birde Turkcell T50 modelinde görmüştük.

WhatsApp arama bildirim sesi gelmiyor

Sıkıntı zaman zaman farklı nedenlerle geçici olarak görüldüğü oluyor. Lakin bu öyle bir durum değil ve bazıları bununla yaşıyor. Düşünün arama geliyor ama sesini duymuyorum diyen kişilerin belki %20&#; si buna bir çözüm bulamıyor. Özellikle orta ve yaşlı kişilerde daha sık görülebilir. Birisinin aradığını ancak Whatsapp&#; ı açınca görebiliyorsunuz. Arayan kişi ise uygulamayı açıp beklemesini söyleyerek görüşme yapabiliyor.

Öncelikle kontrol edecekleriniz olacak ve şöyle ki;

  • Cihazınızı yeniden başlatmanız,
  • Uygulamanın arka planda çalıştığından emin olmanız,
  • Bildirim ayarlarınızı kontrol etmeniz,
  • Son olarak telefonun işletim sistemine göre uygulayacağınız bir kaç işlem olacak.

Duruma göre yapacağınız adımları verilen sıralamaya göre denemeniz.

Sponsorlu reklam
mobil teknoloji reklam

WhatsApp görüntülü arama sesi neden çıkmıyor

Daha önce bir kaç önemli yazı hazırlamıştık ve bunlarda karşılıklı ses sorunlarına değinmiştik. Buradaki durumun çoğunlukla ilgili ayarlardan ve cihazdan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Yapacağınız işlemlerin durumuna göre sonraki çözüm sağlayacak önerilerimize kulak verin.

  • Telefon bildirim ayarlarında bir sıkıntı çıkması veya bildirim ayarlarıyla alakalı yanlış yapılandırma.
  • Telefonun güvenliği ya da kullanılan bir uygulamanın engellemesi.
  • Arka planda çalışan uygulamaların durdurulması meselesi.
  • Uygulamadaki uyum sorununun olması veya herhangi bir güncellemenin buna sebep olması.
  • Kronik sebepler. Bunla daha önce iPhone&#; un bazı modellerinde yaşamıştık.

Peki sonrasında yapacağımız işlem ne olmalı diyenlere yukarıdakilerin dikkate alınarak uygulanacak adımlara bakılması gerekiyor.

Arama sesi için çözümde uygulanacaklar

  • İki bildirim ayarlarının da doğru yapılandırıldığından emin olalım. Hem telefonun hem uygulamanın.
  • Ekran kilitliyken gelen bildirimin açık olması gerekiyor. Bunun içinde bir kaç seçeneğin olduğunu belirtelim.
  • Bildirimlerin sessiz konumda bırakılmış olması. Ya da yüksek öneme sahip bildirimler şeklinde seçeneğin kullanılıyor olmasından dolayı gerekli düzenlemeleri uygulayın.
  • Uygulamalarda bulunun tüm güncellemelerin yapılması gerekiyor. Yazılım dahil. Güncel ise, belki yayına alınan sürümde cihazınızla çalışmaya engel olacak bir sorun var. Böyle bir şey için önceki Whatsapp sürümlerini deneyin.

Biz aşağıya eklediğimiz işlemi yaparak sorunu kaldırdık. Bu yöntem aynı zamanda Whatsapp&#; ı açmadan arama gelmiyor sorunu içinde çözüm sağlamakta. monash.pw

WhatsApp ses arama bildirimini açma

  1. Samsung telefondan uygulamaya girin.
  2. Üst köşeden noktalar olan kısma dokunun.   
  3. Ayarlarını açın.    
  4. Bildirim pencerelerini her zaman göster yapınız.    
  5. Yüksek öncelikli bildirimleri kullan açık olacak.       
  6. Arama zil sesi manuel değiştirin. 
  7. Titreşimi açın.

Test edin ve sorun varsa telefonun ayarlarına geçin ve bildirimlerde ilgili uygulamanın arka planda çalıştığından emin olunuz.

WhatsApp görüntülü arama zil sesi bildirimi gelmiyor
WhatsApp görüntülü arama bildirimi gelmiyor

WhatsApp görüntülü arama zil sesi bildirimi gelmiyor hatasında uygulayacağınız adımların bir çoğu deneme yolu ile çözüm sunmakta. WhatsApp durumum gözükmüyor yazısına da göz atmanızı öneriyoruz.

Sponsorlu reklam
mobil teknoloji reklam

Görüntülü arama nasıl yapılır

Görüntülü arama özelliği, kişilerinizi WhatsApp üzerinden görüntülü olarak aramanıza olanak verir.

Görüntülü arama yapma

  1. Görüntülü arama yapmak istediğiniz kişiyle aranızdaki WhatsApp sohbetini açın.
  2. Görüntülü arama’ya dokunun.
Dilerseniz WhatsApp’ı açıp ARAMALAR sekmesi >
Yeni arama’ya da dokunabilirsiniz. Görüntülü arama yapmak istediğiniz kişiyi bulun ve
Görüntülü arama simgesine dokunun.

Görüntülü arama alma

Biri sizi aradığında telefonunuz kilitliyse, gelen Görüntülü WhatsApp araması ekranını görürsünüz. Bu ekranda aşağıdakileri yapabilirsiniz:

  • Kabul etmek için yukarı kaydırın.
  • Reddetmek için yukarı kaydırın.
  • Cevaplamak için yukarı kaydırın seçeneğini kullanarak aramayı reddedip kısa bir mesaj gönderebilirsiniz.

Telefonunuz kilitli değilken biri sizi görüntülü aradığında Gelen görüntülü arama açılır bildirimini görürsünüz. Bu bildirimde Reddet veya Cevapla’ya dokunabilirsiniz.

Görüntülü ve sesli arama arasında geçiş yapma

Görüntülü aramadan sesli aramaya geçiş yapma

  1. Görüntülü aramadayken
    Kamerayı kapat simgesine dokunun. Kamerayı kapattığınız karşınızdaki kişiye bildirilir.
  2. Görüştüğünüz kişi de kamerasını kapattıktan sonra sesli aramaya geçiş yapılır.

Sesli aramadan görüntülü aramaya geçiş yapma

  1. Sesli arama sırasında
    Görüntülü arama > GEÇ’e dokunun.
  2. Sesli arama yaptığınız kişiye görüntülü aramaya geçme isteği gönderilir. Kişi bu isteği kabul edebilir veya reddedebilir.

Not:

  • Görüntülü grup araması yaparken veya alırken sizin ve kişilerinizin güçlü bir İnternet bağlantısına sahip olmanız gerekir.
  • Görüntülü arama özelliği sadece veya daha yeni bir Android sürümü yüklü telefonlarda kullanılabilir.

İlgili kaynaklar:

WhatsApp görüntülü arama kapatma işlemini gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar için bir rehber hazırladık. Hazırladığımız yazıda popüler anlık mesajlaşma uygulamasında yer alan görüntülü görüşme özelliğini nasıl kapatabileceğinizi öğreneceksiniz. Dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe sahip olan WhatsApp’ta kullanıcıların görüntülü olarak iletişim kurabilmesine olanak tanıyan bir özellik yer alıyor. Popüler uygulamanın en sevilen özellikleri arasında yer alan görüntülü konuşmayı devre dışı bırakmak isteyebilirsiniz. Peki, WhatsApp görüntülü konuşma nasıl kapatılır?

İnsanların görüntülü olarak iletişim kurabilmesine olanak tanıyan özelliği kapatmak için Android ve iOS kullanıcılarının benzer adımları uygulaması gerekiyor. Bu yazıda söz konusu özelliğin her iki cihazda nasıl kapatılacağını öğreneceksiniz.

WhatsApp Görüntülü Arama Kapatma Nasıl Yapılır?

  • Ayarlar sayfasını görüntüleyin.
  • "Uygulamalar" kategorisini açın.
  • WhatsApp’ı seçin.
  • "İzinler" menüsünü açın.
  • "Kamera" butonuna dokunun.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta yer alan özelliklerin çoğunu devre dışı bırakmak neredeyse imkansızdır fakat görüntülü görüşme özelliğini kapatmak için uygulanabilecek bir yöntem mevcuttur. Popüler mesajlaşma uygulamasında söz konusu özelliği devre dışı bırakmak için ilk olarak ayarlar sayfasını açmanız gerekiyor çünkü uygulama içerisinden bu özelliği kapatmak için bir seçenek bulunmuyor.

Ayarlar sayfasında bulunan "Uygulamalar" kategorisini seçin. Akıllı telefonunuzda yüklü olan uygulamaların yer aldığı liste üzerinden WhatsApp’ı bulun ve üzerine dokunarak seçin. Daha sonra "İzinler" menüsünü görüntüleyin. Açılan sayfa üzerinden "Kamera" butonunun üzerine dokunarak izni devre dışı hale getirin. Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde popüler mesajlaşma uygulamasında yer alan görüntülü görüşme özelliğini kapatılacaktır.

Kamera iznini etkisiz hale getirdiğiniz takdirde anlık mesajlaşma uygulaması üzerinden durum paylaşımı ya da fotoğraf çekimi gibi özellikleri kullanamazsınız. Bu sebepten ötürü bu özellikleri kullanmak istediğinizde aynı adımları takip ederek aktif edebilir, daha sonra yeniden devre dışı bırakabilirsiniz.

iPhone'da WhatsApp Görüntülü Görüşme Kapatma Adımları

  • Ayarlar sayfasını ziyaret edin.
  • WhatsApp uygulamasını seçin.
  • "Kamera" seçeneğini devre dışı bırakın.

Benzer işlemler iPhone kullanıcıları için de geçerlidir. iOS işletim sistemine sahip olan akıllı telefonunuzda söz konusu özelliği devre dışı hale getirebilmek için ilk olarak ayarlar sayfasını açmanız gerekiyor. Ayarlar sayfasını görüntüledikten sonra Whatsapp uygulamasını bulup seçmelisiniz. Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde konum, kişiler, kamera gibi seçeneklerin yer aldığı bir sayfa açılacaktır. Açılan sayfa üzerinden kamerayı etkisiz hale getirin.

Whatsapp, diğer kullanıcı çevrimdışıyken aramayı gösterir, kullanıcı çevrimiçiyse ve cep telefonu çalıyorsa, çalıyor olarak görünecektir. Peki Birinin WhatsApp'ta başka bir aramada olup olmadığını nasıl anlarsınız? Zaten başka bir görüşmede olan bir kişiyi WhatsApp'ta aradığınızda, meşgul tonu duyabileceksiniz ve 'başka bir aramada' yazan bir açılır pencere belirecektir.

Belirli bir süre için bireysel veya grup sohbet bildirimlerini de sessize alabilirsiniz. Bireysel veya grup sohbetine gönderilen mesajları almaya devam edeceksiniz, ancak bu mesajlar alındığında telefonunuz titremeyecek veya ses çıkarmayacaktır. Yukarıda yer alan adımları uygulayarak WhatsApp görüntülü arama kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Apple Watch üzerinde bildirim ayarlarını değiştirme

  • 1 Saat Sessize Al veya Bugün Sessize Al: Önümüzdeki 1 saatte veya günün geri kalanında bildirimler, Apple Watch aygıtınız ses çıkarmadan veya bildirimi görüntülemeden doğrudan Bildirim Merkezi’ne gönderilir. Bu bildirim uyarılarını tekrar görmek ve duymak için bildirim üzerinde sola kaydırın, Daha Fazla düğmesi simgesine dokunun, sonra Bildirimi Aç’a dokunun.

  • Özet’e Ekle: Gelecekte bu uygulamadan alacağınız bildirimler, iPhone’unuzdaki Bildirim Özeti’nde görünür.

    Uygulamanın yeniden size anında bildirmesini sağlamak için iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını açın, Bildirimler’e dokunun, uygulamaya dokunun, sonra Anında Gönderim’e dokunun.

  • Zamana Duyarlı’yı Kapat: Zamana duyarlı bildirimler, çoğu bildirimi erteleyen bir odak kullanıyorsanız bile her zaman anında iletilir. Ancak bu uygulamanın zamana duyarlı bildirimleri bile hemen iletmesini engellemek istiyorsanız bu seçeneğe dokunun.

  • Kapatma: Uygulama bildirim göndermez. Uygulamanın bildirimlerini yeniden etkinleştirmek için iPhone’unuzda Apple Watch uygulamasını açın, sırasıyla Saatim’e, Bildirimler’e ve ayarlamak istediğiniz uygulamaya dokunun, sonra Bildirimlere İzin Ver’e dokunun.

  • nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır