instagram telif hakkı mesajı nedir / Instagram Telif Hakkı Mesajı Geldi Ne Yapmalıyım? Aman Dikkat - Instakip

Instagram Telif Hakkı Mesajı Nedir

instagram telif hakkı mesajı nedir

Son günlerde herkese geliyor! Tıklarsanız hemen adli makamlara başvurun

Haberin Devamı

Hesabınıza tam erişiminizi kaybetmeniz durumunda, sorunu Instagram'ın yardım merkezi üzerinden kademeli olarak bildirebilir; kaydolduğunuz cep telefonu numaranız veya e-posta bilginizle kimliğinizin onaylamasını bekleyebilirsiniz.

Eğer hiçbir şekilde hesabın geri alınma durumu söz konusu değilse “taklit hesap” bildirimiyle hesabın tamamen kapatılabilmesi de söz konusudur. Ancak burada da dikkatli olmak şart. Zira sosyal medyada “çalınan hesaplar ücret karşılığında geri alınır” adı altında birden çok dolandırıcının profil oluşturduğu görülmektedir. Bu tip kişilere de para kaptırmamak son derece mühimdir” dedi.

Son günlerde herkese geliyor Tıklarsanız hemen adli makamlara başvurun

İKİ FAKTÖRLÜ KİMLİK DOĞRULAMA ŞART

Doç. Dr. Ali Murat Kırık sosyal medya hesaplarının korunmasıyla ilgili de birkaç detaya dikkat çekti. Kırık, "Instagram gibi sosyal paylaşım ağları telif hakkı ihlalini bizzat incelemekte, bu noktada kullanıcılardan herhangi bir bilgi ya da itiraz almamaktadır.Hele hele DM üzerinden diğer klasörüne mesaj atma gibi bir durum asla söz konusu değildir.

Şayet bir ihlal varsa gerek bildirimler kısmına, gerekse de e-postanıza bilgi göndermekte ve durumu aktarmakta, telif ihlali içeren içeriği yayından otomatik olarak kaldırmaktadır. Aynı şekilde hesapları da inceleyerek telif hakkı ihlali içeren bir profilse doğrudan kapatmaktadır. Yani size itiraz hakkı tanımamaktadır.

Böylelikle orijinal eserlerin korunması amaçlanmaktadır. Instagram, telif haklarını ABD Telif Hakkı Dairesi veya Dünya Fikri Mülkiyet Kurumu kapsamında değerlendirmektedir. Telif hakkı ihlalleri bir form üzerinden Instagram’a bildirilmekte ya da içeriklere bildirim yoluyla inceleme talebi gerçekleştirilmektedir.

Dolandırıcılara karşı Instagram hesap güvenliği şarttır. Hesabınız için kesinlikle iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmeniz gerekmektedir. Bu şekilde, siber hırsız giriş bilgilerinizi alsa bile hesabınıza erişemez. İki faktörlü doğrulama için ayarlar > güvenlik > iki faktörlü kimlik doğrulama' üzerine tıklayın ve etkinleştirin. Hesaplarınız için her zaman güçlü, en az sekiz karakter olmak kaydıyla büyük harf, küçük harf, sayı, özel karakter içeren şifreler kullanın. “Profilime kim baktı”, “seni kim takipten çıktı”… vb. gibi üçüncü taraf uygulamalara erişimi kaldırın.

Asla şüpheli bağlantılara tıklamayın. Instagram gibi bir uygulamadan giriş bilgilerinizi isteyen bir e-posta alırsanız hiçbir şekilde bilgi girmeyin. Ve hesabınıza erişimi tamamen kaybetmeniz durumunda kurtarma kodlarının önemini asla unutmayın. Instagram hesabınıza giriş yaptıktan sonra, profilinizdeki üç yatay çizgiye tıklayın.

Buradan “Ayarlar”a dokunun. “Güvenlik” sekmesine tıklayın. Daha sonra “İki faktörlü kimlik doğrulaması”na tıkladıktan sonra “Kurtarma kodları”na dokunun. Kodların ekran görüntüsünü alın. Güvenlik açığı ya da herhangi bir nedenden ötürü hesabınıza erişim sağlayamıyorsanız, Instagram kurtarma kodu hesabınızı kurtarmanıza yardımcı olacaktır" dedi. 

SOSYAL MEDYA RESMİ HESAPLARINA DİKKAT

Konu hakkında açıklama yapan Av. Sefa Karcıoğlu,"Instagram’ın "Telif Hakkı Bildirimini Onaylayın” şeklinde bir iletişim yolu olmadığını, kullanıcıların Hesap güvenliği ve girişler ile ilgili olarak son 14 günde instagram tarafından gönderilen e-postalara ilişkin kayıtların uygulama içindeki Güvenlik ve Diğer kısmından kontrol edebileceklerini, ayrıca güvenlikle ilgili resmi Instagram mesajları sadece e-posta adresine gönderildiğini ve Direct Mesajları yoluyla Instagram’ın herhangi bir mesaj ile iletişim kurmadığını" belirtti.

KULLANICILAR DOLANDIRICILARDAN KORUNMAK İÇİN NELER YAPABİLİR?

Dolandırıcılar bilgilerinizi ele geçirir geçirmez Instagram profilinizin kontrolünü ele geçirebilir ve hesabınızı geri almak için ihtiyaç duyacağınız bilgileri değiştirebilirler. Bu adımdan sonra da hesabınızı geri vermek için sizden fidye isteyebilirler ya da ele geçirdikleri hesabınızı kullanarak her türden spam ya da zararlı içeriği yayabilir, sizin adınız arkadaş listesinden para toplayabilir.

Av. Sefa Karcıoğlu, sosyal Medya Kullanıcıları dolandırıcılık faaliyetlerinden korunabilmek için"Instagram hiçbir zaman e-posta ya da Direkt mesaj yoluyla link gönderip şifre istemediğini, zaten bu verilerin Instagram’da olduğunu, şüpheli bağlantılara tıklamamalı, web sayfasının URL’si için adres çubuğunu kontrol etmeli,Instagram uygulaması Google Play veya Apple Store mağazasından indirilmesi gerektiğini" belirtti. Ayrıca, Karcıoğlu, "Üçüncü partiler tarafından sunulan hizmetler ve uygulamalar üzerinden doğrulama yapmak amacıyla hesap giriş bilgilerinizi kesinlikle girilmemelidir. Özellikle, takipçilerin analizini yapan programlara güvenilmemeli, hiç kimse ile şifre paylaşılmamalıdır" dedi.  

Karcıoğlu, "Instagram hesabında ve mail adresinde kullanılan şifrelerin güçlü olmasına özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak,  iki faktörlü doğrulama yöntemleri aktif edilmesini tavsiye etti. İki faktörlü kimlik doğrulaması, Instagram hesabınızı ve şifrenizi korumanıza yardımcı olan bir güvenlik özelliğidir. İki faktörlü kimlik doğrulamasını ayarladıysanız birisi hesabınıza tanımadığımız bir cihazdan giriş yapmaya çalıştığında bir bildirim alırsınız veya özel bir giriş kodu girmeniz istenir. Böylelikle, hesabın ele geçirilmesinin önüne geçilecektir" açıklamasında bulundu. 

Son günlerde herkese geliyor Tıklarsanız hemen adli makamlara başvurun

Grafik: Harun Elibol

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ VERMEYİN

Köksal&Partners Avukatlık Ortaklığı ve KP Veri Kurucusu ve Yönetici Ortağı Mehmet Ali Köksal da konuyla ilgili tıklanacak adresin doğruluğuna dikkat çekti. Köksal, "Aslında kim iletişime geçti ya da geçiyordan bağımsız tıklatmak istedikleri adresin doğru olup olmadığına bakmak lazım. Twitter bir bildirim gönderdiyse bu Twitter.com'dan olmalı, Youtube bir bildirim gönderdiyse Youtube.com'dan olmalı. Ancak Youtube'a dair bir siteye tıkladığınızda kredi kartı kullanıcı adı ve parola gibi kişisel verilerinizi istiyorsa o gerçek değildir ve oltama saldırısıdır" DEDİ.

Köksal sahte siteler konusunda da uyardı ve "Site adresi en önemli detay. Genelde benzer adresler tercih ediliyor. Tıklamak yerine o adrese girip ulaşmaya çalışabilirsiniz. Tıkladığınızda açılacak adres o siteye ait mi çok önemli bir detay. Örneğin youtube.intersitesi.com gibi mi... Bu tür sahte sitelerine yönlendirme çok sık yaşanan durumlardan" dedi.

MUTLAKA ADLİ MAKAMLARA BAŞVURUN
Hesabı ele geçirilen sosyal medya kullanıcıları için Sefa Karcıoğlu "Kullanıcıların dolandırıcılık faaliyetine uğraması durumunda ilk etapta konuyu derhal Instagram kurumsal iletişim adresinden Instagram yönetimine bildirmeli, en yakın kolluk kuvvetine veya C.Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmalıdır’’ dedi.

Öte yandan Mehmet Ali Köksal da "Asla tıklayarak girdiğimiz yerde önemli bilgilerimizi, kisişel verilerimizi vermememiz gerekiyor. Eğer kişisel verilerinizi verdiyseniz hemen emniyet avukat gibi adli makamlara başvurmalısınız. Eğer Sosyal medya hesabınızı kurtarmak isterseniz hemen doğrulamayla değiştirmelisiniz, kredi kartı bilgilerinizi verdiyseniz, bankanızı arayıp iptalde bulunmalısınız" açıklamasında bulundu. 

Instagram telif hakkı mesajı, platformda size ait olmayan bir içeriğin paylaşımını yaptığınız zaman gelen bir mesajdır. Ancak durum her zaman böyle olmayabilir. Özellikle son zamanlarda Instagram üzerinden buna benzer mesaj alan kişilerin tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirtelim. Çünkü bu mesaj kimi zaman hesap hırsızlığı ya da dolandırıcılığın ilk aşamasıdır.

Bu içeriğimizde Instagram telif hakkı mesajı hakkında detaylı bilgileri ele aldık. Bu mesajın gerçekliğini nasıl ayırt edebileceğinizi ve bu durumda ne yapmanız gerektiğini de içeriğimize ekledik. Ayrıca hesabınızı daha güvenli bir hale getirmek için gerekli ipuçlarını da sizinle paylaştık.

Şimdi lafı daha da uzatmadan telif hakkı ihlali nedir ve Instagram’da nasıl karşımıza çıkar sorularını yanıtlayalım!

Instagram Telif Hakkı İhlali Nedir?

Telif hakkı ihlali, hesabınızda size ait olmayan bir içeriği izniniz dahilinde olmadan Instagram hesabınızda paylaştığınızda ortaya çıkan ihlaldir. Bu içerikler arasında bir metin, ses, fotoğraf ya da video yer alabilir. Eğer izinsiz bir şekilde paylaşım yaparsanız fikri mülkiyet hakkını ihlal ettiğiniz için ceza ile karşılaşmanız olasıdır. Benzer durumlar farklı internet sitelerinde de geçerlidir.

Instagram’ın topluluk kurallarından birisi telif hakkı ihlalidir. Bu nedenle platform bu konuyu ciddiye almaktadır diyebiliriz. Farklı bir kullanıcının oluşturduğu içeriği kendisi yapmış gibi paylaşan bir kullanıcı bu kuralı ihlal etmektedir.

Instagram telif hakkı ihlali gerçekleştirirseniz platform sizinle iletişime geçebilir. Bunun sonucunda paylaştığınız içeriğin kaldırılması söz konusudur. Ayrıca telif hakkı ihlalinin devam etmesi durumunda hesabınızın tamamen kapanması da muhtemeldir. Bu nedenle daha önce kaldırılmış bir içeriği tamamen aynı şekilde yeniden paylaşmamanızı ve uyarı aldığınız takdirde telif hakkı konusunda daha dikkatli olmanızı öneriyoruz.

Instagram Telif Hakkı Mesajı Geldi Ne Yapmalıyım?

Buna ek olarak Instagram telif hakkı ihlali mesajı tarzında bir uyarı metni son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiştir. Instagram direkt mesaj ya da DM üzerinden gönderilen bu mesajda telif hakkı ihlali gerçekleştirdiğiniz ve hesabınızın güvenliği için bir bağlantıya tıklayarak bazı bilgileri paylaşmanız gerektiği yer almaktadır. Ancak bu kişilerin Instagram’ın parçası olan bir ekip olmadığını söylemek gerek.

Instagram DM’den gelen telif hakkı mesajı aslında bir dolandırıcılık ve hesap hırsızlığı yöntemidir. Instagram yetkilileri sizinle DM üzerinden irtibata geçmezler. Mesaj kutunuza gelen telif hakkı ihlali mesajı ise hesap bilgilerinizi çalmaya yönelik bir çabadır.

Bu nedenle mesaj geldiği anda yapmanız gereken ilk şey gerçek olup olmadığını kontrol etmektir. Bunun ilk adımı ise mesajın nereden gönderildiği ve size ulaştığıdır. Bahsettiğimiz gibi DM kutusu mesajın sahte ve riskli olduğunun en büyük göstergelerinden biridir. Instagram yetkilileri sizinle uygulama içerisinde yer alan “Instagram’dan E-postalar” bölümünden iletişime geçmektedir. Bu bölüme ulaşmak için:

  • Profilinize girin ve Ayarlar menüsüne ulaşın. Bunun için sağ üst tarafta yer alan üç çizgi ikonuna tıklamanız gerekmektedir.
  • Daha sonra Güvenlik seçeneğine dokunun.
  • Son olarak Giriş Güvenliği başlığının altında yer alan Instagram’dan E-postalar seçeneğine dokunun.

Bu bölümde yer alan mesajların tamamı Instagram tarafından gönderilmektedir. Eğer hesabınız ile ilgili bir sorun söz konusuysa platform, sizinle bu bölüm üzerinden iletişime geçecektir.

Eğer mesaj DM kutunuza geldiyse göz ardı edebilirsiniz. Instagram help center dolandırıcılığı olarak da bilinen bu yöntem ile hesap bilgilerinizi ele geçirmeye çalışan kötü niyetli kişilerin tuzağına düşmeyin. Ancak Instagram’dan E-postalar kısmında telif hakkı ihlalinde bulunduğunuza dair bir ibare yer alıyorsa gelen mesajı dikkatle okumanızı tavsiye ediyoruz.

Şirket konuyla ilgili gönderdiği e-postada hangi içeriğin telif hakkı ihlali içerdiğinden bahsedebilir. Buna ek olarak size uyguladığı cezai yaptırıma da iletide yer verebilir. Bunların arasında paylaşımı silmek ya da hesabı kapatmak gibi yaptırımların da olduğunu hatırlatalım.

Hesabımı Güvenli Hale Getirmek için Ne Yapmalıyım?

Instagram telif hakkı mesajı ile karşılaştıysanız ve hesabınızın riskte olduğunu düşünüyorsanız ne yapmalısınız? Hesabınızı daha güvenli hale getirmek için atacağınız adımlara bir göz atalım. Eğer DM’den ya da e-posta üzerinden sahte olduğunu düşündüğünüz bir mesaj aldıysanız şu adımları atarak hesabınızı daha güvenli hale getirebilirsiniz:

Panik Yapmayın

Öncelikle sakin olmaya ve panik davranışlar sergilememeye özen gösterin. Eğer telif hakkı ihlaline dair bir mesaj aldıysanız doğrudan ceza alacağınızı düşünebilirsiniz. Ancak yukarıda sıklıkla belirttiğimiz gibi bu mesajlar kimi zaman sahte olabilmektedir. Bu nedenle panik olmuş bir şekilde mesajda yer alan bağlantılara tıklamayın ya da kişisel bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın!

Sakinliğinizi koruduktan sonra size gönderilen mesajı dikkatli bir şekilde inceleyin. Eğer yazım hataları ya da sahte olduğunu düşündüğünüz ifadeler yer alıyorsa mesajı göz ardı edebilirsiniz. Burada düşünmeniz gereken önemli bir unsur ise telif hakkı ihlaline yol açabilecek bir paylaşım yapıp yapmadığınızdır. Eğer yapmadığınızı düşünüyorsanız mesajın sahte olma ihtimali oldukça yüksektir.

Göndereni Kontrol Edin

İster Instagram DM üzerinden ister e-posta üzerinden gönderilsin, gönderen kişinin kim olduğu ile mesajın sahte olup olmadığını hemen anlayabilirsiniz. Instagram yetkilileri şahsi hesapları üzerinden sizinle iletişime geçmezler. Ayrıca doğrulanmamış bir hesap üzerinden de Instagram’ın sizinle iletişime geçmesi gerçek dışıdır. Ayrıca Instagram’ın sizinle iletişime geçeceği tek kısım Güvenlik ayarlarında yer alan Instagram’dan E-postalar bölümüdür.

E-posta ile iletişimde ise gönderen kişinin adresinde Instagram sözcüğü yer alabilir. Bu da sizi kandırmak için kurulmuş bir tuzak olabilir. Eğer e-posta kutunuzda yer alan bir mesaj uygulamadaki Instagram’dan E-postalar bölümünde yer almıyorsa sahteliğinden şüphelenebilirsiniz.

Buna ek olarak Instagram’ın sizden herhangi bir şifre ya da e-posta şifresi istemeyeceğini hatırlatalım. Eğer sizinle iletişime geçilen mesajda e-posta adresinizi, Instagram kullanıcı adınızı ve hesaplarınızın şifresini paylaşmasını isteniyorsa mesajın sahte olduğunu varsayabilirsiniz.

Bağlantıların Güvenilirliğini Kontrol Edin

Hesabınızın güvenliğini sağlamak için dikkat etmeniz gereken önemli bir diğer önemli unsur ise gönderilen bağlantılardır. Eğer size gönderilen mesajda bir link yer alıyorsa ve bu link Instagram’ın resmi internet sitesine ait değilse tıklamamanızı öneriyoruz. Çünkü bu bağlantının spam ya da hesap hırsızlığı için düzenlenmiş bir tuzak olması muhtemeldir.

Bu neden instagram.com adresine sahip olmayan bağlantılardan uzak durmanız gerekmektedir. Kötü niyetli kişiler oluşturdukları internet sitelerinde Instagram ismini geçirmeye özen gösterirler. Ancak Instagram’ın bilinen tek resmi adres instagram.com olarak ifade edilmektedir.

Ayrıca bu bağlantılardaki siteler de görünüş olarak Instagram’a fazlasıyla benzemektedir. Bu nedenle resmi sayfayla karıştırmanız son derece doğaldır. Yine de adres çubuğuna göz atarak herhangi bir zarar görmenizin önüne geçebilirsiniz. Buna ek olarak sitede sizden Instagram hesabınızın ismi ve şifresi ya da e-posta şifreniz istenirse siteyi hemen terk etmenizi tavsiye ederiz.

Resmi Uygulamayı Kullanın

Önemli bir diğer konu ise yalnızca resmi Instagram uygulamasını kullanmaktır. App Store, Huawei AppGallery ya da Play Store üzerinden indirebileceğiniz resmi Instagram uygulaması haricinde bir uygulama kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü sahte uygulamalara verdiğiniz izinler ve girdiğiniz bilgiler hesabınızın çalınmasına yol açabilmektedir.

İki Faktörlü Doğrulama Kullanın

En önemli konulardan birisi ise iki faktörlü doğrulamadan faydalanmaktır. Bu sayede hesabınızın güvenliği için ek bir katman sağlamış olursunuz. Ayrıca bunu sadece Instagram hesabınız için değil tüm hesaplarınız için kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Buna ek olarak bir parola yöneticisi de kullanmanız güvenliğin daha da artmasını sağlayacaktır.

Tabii ki bunun yanı sıra diğer hesaplarınızla benzer şifreler kullanmamanızı da tavsiye ediyoruz. Ayrıca şüpheli bir telif hakkı mesajı aldıysanız bunu çevrenizdeki kişilerle de paylaşabilirsiniz. Böylece benzer mesajlar aldıysanız durumun dolandırıcılık olduğunu ayırt etmeniz daha da kolaylaşacaktır.

Instagram Telif Hakkı Mesajı: Sıkça Sorulan Sorular

Instagram telif hakkı mesajı nedir?

Fikri mülkiyet hakkını ihlal eden bir kullanıcıya gönderilen uyarı mesajına Instagram telif hakkı mesajı demek mümkündür. Kullanıcı izni olmadan hakları kendisine ait olmayan bir metin, ses, fotoğraf ya da video paylaştıysa Instagram’ın topluluk kurallarını ihlal etmiş sayılmaktadır. Bu nedenle Instagram kullanıcıyla iletişime geçebilmektedir. Ancak bu yöntem ile hesap hırsızlığı yapmaya çalışan kişilerin de olduğu unutulmamalı ve mesajın sahte olup olmadığına dikkat edilmelidir.

Instagram telif hakkı mesajı geldi ne yapmalıyım?

Eğer Instagram’dan telif hakkı mesajı geldiyse öncelikle doğruluğundan emin olmalısınız. Mesaj DM üzerinden geldiyse sahte olması çok yüksek bir ihtimal taşımaktadır. Instagram yalnızca Güvenlik ayarlarında yer alan Instagram’dan E-postalar bölümü aracılığıyla iletişime geçmektedir. Ayrıca telif hakkı ihlali gerçekleştirmediğinizden eminseniz mesajın sahte olma ihtimali daha da yüksektir. Ancak Instagram’dan E-postalar kısmında bir mesaj yer alıyorsa iletiyi dikkatle okumanızı tavsiye ederiz. Eğer Instagram paylaşımı kaldırırsa aynı gönderiyi tekrar yüklememenizi de öneriyoruz. Bu durumda hesabınızın kapanması da dahil cezai yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz.

Telif hakkı yememek için ne yapılmalı?

Size ait olmayan bir ses, görüntü ya da metni sahibinden izinsiz bir şekilde paylaşmamanız gerekmektedir. Ayrıca bir başka kullanıcının paylaşımlarını da kendi hesabınızda paylaşmamalısınız. Tabii ki izinler dahilinde bu eylemleri gerçekleştirmek mümkündür.

Instagram telif yediğimi nasıl anlarım?

Eğer Instagram’dan E-postalar bölümünde telif hakkıyla alakalı bir mesaj yer alıyorsa topluluk kurallarını ihlal etmiş olabilirsiniz. Ayrıca paylaştığını gönderi silindiyse ya da hesabınız askıya alındıysa telif hakkı kurallarını ihlal etmiş olmanız muhtemeldir.

Instagram Telif Hakkı Mesajı: Genel Değerlendirme

Bu içeriğimizde Instagram telif hakkı ihlali mesajı hakkında bilmeniz gereken unsurları detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştık. Son zamanlarda bu yöntemle hesabını kaybeden pek çok insan bulunmaktadır. Eğer hesabınızın çalınmasını istemiyorsanız anlattıklarımıza dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Bunun yanı sıra riski sıfıra indirmek için yapmanız gereken size ait olmayan bir içerik paylaşmamaktır. Eğer telif haklarını ihlal etmediğinizden eminseniz bu tuzaklara düşmemek için önemli bir gerekçeniz olacaktır. Bunun yanı sıra içeriği üreten kişinin emeklerine de saygısızlık etmemiş olursunuz. Bir kez daha hatırlatalım, eğer içeriğin oluşturucusundan izin aldıysanız kullanmanızda bir sıkıntı olmayabilir.

Instagram telif hakkı ihlali mesajı sonucunda hesap bilgilerinizi paylaştıysanız yapmanız gereken ilk şey hesaplarınızın güvenliğini sağlamaktır. Farkına varır varmaz paylaştığınız bilgileri değiştirmenizi tavsiye ediyoruz. E-posta şifreniz ve Instagram hesap şifrenizi daha güvenli bir parolayla değiştirin. Buna ek olarak bir parola yöneticisinden de yardım alabilirsiniz.

Daha sonrasında hesabın güvenliğini daha da artırmak için iki faktörlü doğrulamayı aktif hale getirmenizi öneriyoruz. Böylece hesabınız ek bir aşama ile korunacaktır. Tabii ki ilerleyen dönemde Instagram yetkilisi olduğunu söyleyen kimselerle şifrenizi paylaşmamanız da önem taşımaktadır.

Instagram telif hakkı ihlali mesajı nedir sorusunu yanıtladığımız içeriğimiz burada sona eriyor. Konuyla ilgili sorularınızı aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın! Ayrıca içeriğimizle ilgili görüşlerinizi de bizimle paylaşabilirsiniz!

Mert 3.Karakaya

Teknolojiye yoğun bir ilgi duyan Mert, 10 yılı aşkın süredir teknolojik gelişmeleri ve haberleri yakından takip etmektedir. Özellikle oyunlara ve teknolojik cihazlara oldukça meraklıdır.


Instagram’da son zamanların en popüler dolandırıcılık yöntemlerinden biri Instagram telif hakkı mesajı dolandırıcılığı. WhatsApp, Direct Mesaj ya da e-posta üzerinden gönderilen telif hakkı mesajları içerisinde bulunan sözde itiraz formlarındaki büyük tehlike hakkındaki tüm detayları bu yazıda bulabileceksiniz.

Instagram Telif Hakkı Nedir?

Normal şartlarda Instagram’da telif hakkı ile korunan bir içeriği paylaşmanız yasaktır. Bir video içerisideki müzik ya da videonun kendisi herhangi bir içeriğin kopyası olabilir. İzinsiz kullanım sebebi ile Instagram telif hakkı bildirimi alabilirsiniz. Ama bu bildirimler genellikle E-Posta ve Instagram bildirimi olarak size gönderilir.

E-Posta ile gönderilen telif hakkı bilgisinde göndericiye dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ederiz. [email protected] göndericisi tarafından size gönderilen telif postaları gerçek olabilir. Burada mail adresinin @instagram.com kısmından öncesi pek önemli değil. Önemli olan mesajın instagram.com alan adından gönderilmiş olması. Buraya dikkat etmek gerekiyor.


instagram telif mesajı

Sahte mesajın içeriği;

Instagram

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır