avamys sprey nedir / Avamys Burun Spreyi 27.5 mcg 120 Doz ilacı fiyatı, yan etkileri, endikasyonları nedir

Avamys Sprey Nedir

avamys sprey nedir

Avamys Burun Spreyi 27.5 mcg 120 Doz

Solunum Sistemi - Burunla İlgili İlaçlar - Topikal Dekonjestanlar ve Diğer Nazal İlaçlar - Kortikosteroidler - Flutikazon Furoat

İlaç Adı:Avamys Burun Spreyi 27.5 mcg 120 Doz
Firma:Glaxo SmithKline İlaç
Etkin Madde:Flutikazon Furoat
ATC Kodu:R01AD12
Kamu Kodu:A11195
Barkod:8699522541379
Fiyatı:82,42 TL
Reçete Tipi:Normal Reçete
e-Reçete:Aktif
Temin:İlacınızı sadece eczaneden alınız!

Avamys Burun Spreyi 27.5 mcg 120 Doz Endikasyonları

Avamys Nazal Sprey;
• Burun tıkanması, akıntısı veya kaşıntısı
• Hapşırma
• Gözlerde sulanma, kaşıntı veya kızarıklık
gibi alerjik semptomların tedavisi için kullanılır.
Avamys Burun Spreyi içerisinde Flutikazon Furoat etkin maddesi bulunmaktadır.

Avamys Burun Spreyi Fiyatı

Avamys Burun Spreyi 27.5 mcg 120 Doz, ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı İEGM (TİTCK) tarafından 23.04.2023 tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı 82,42 TL dir. Glaxo SmithKline İlaç firması tarafından satışa sunulan 8699522541379 barkod numaralı bu ilaç Orijinal/Jenerik/Yirmi Yıllık sınıflandırmasında Orijinal ilaç sınıfındadır.

Avamys Burun Spreyi 27.5 mcg 120 Doz ilacının Kategorisi

Solunum Sistemi - Burunla İlgili İlaçlar - Topikal Dekonjestanlar ve Diğer Nazal İlaçlar - Kortikosteroidler - Flutikazon Furoat

Avamys Burun Spreyi 27.5 mcg 120 Doz Uyarılar

ilaç tr uyarısı: Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. Bu sayfada Avamys Burun Spreyi kullananlar veya diğer kişiler ilaç hakkında yorum yapamaz.

Avamys Burun Spreyi Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Avamys nazal sprey, alerjik rinit (saman nezlesi) tedavisinde burun içine püskürtülerek kullanılan bir ilaçtır. Spreyin etkin maddesi olan flutikazon furoat, alerjinin neden olduğu burun içi kaşıntısı, akıntısı, tıkanması, hapşırma, gözlerde sulanma ve kızarıklık gibi semptomları giderir.

Makaleye Genel Bakış

Avamys Sprey Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Avamys burun spreyi, doz göstergeli cam şişe içinde satışa sunulan, burun içine püskürtmek için düğmeli fısfıs aplikatöre sahip bir ilaçtır. Her bir şişe toplamda 120 kez püskürtme yapabilecek kadar süspansiyon içerir.

Avamys nazal spreyin içeriğinde bulunan etkin maddesi flutikazon furoat, alerjiye bağlı olarak ortaya çıkan burun kaşıntısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, hapşırma, göz sulanması, göz kaşıntısı ve göz kızarıklığı gibi rahatsız edici semptomları gideren bir tür steroiddir. Yaygın olarak, mevsimsel veya yıl boyu sürebilen alerjik rinit tedavisinde kullanılır. Ancak, burada belirtilmeyen başka bir tıbbi durum için de doktorunuz bu ilacı reçetelendirmiş olabilir.

Bu spreyin her dozu 27.5 mikrogram flutikazon furoat ihtiva eder. İçeriğinde bulunan diğer maddeler ise glukoz, süspanse olabilen selüloz, polisorbat 80, benzalkonyum klorür, disodyum edetat ve saf sudur.

Avamys burun spreyi kortizonlu mu?

Evet, Avamys sprey kortizonludur. Bu spreyin etken maddesi olan flutikazon furoat, kortikosteroidler veya kısaca steroidler olarak adlandırılan ilaç sınıfının bir üyesidir. Alerjiye neden olan bazı kimyasal habercilerin üretimini bloke ederek çalışır ve rahatsız edici semptomları gidererek kişide rahatlama sağlar.

Avamys Sprey Hakkında Uyarı ve Önlemler

  • Bu ilacın etkin maddesine veya içeriğindeki herhangi bir yardımcı maddeye karşı duyarlılığınız varsa kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendirin.
  • Yakın zaman önce burun ameliyatı olduysanız veya burnunuzun içinde henüz iyileşmemiş yara varsa doktorunuza söyleyin.
  • Yakın zaman önce kalp krizi geçirdiyseniz veya kemik erimesi, tiroid, böbrek, diyabet, göz tansiyonu, kalp-damar, katarakt, tüberküloz, mide-bağırsak hastalığınız varsa kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendirin.
  • Kullanmakta olduğunuz başka ilaç(lar) varsa, Avamys ile etkileşime girip girmeyeceğini öğrenmek için doktorunuzla konuşun.
  • Bu spreyi kullandığınız tedavi süresi boyunca suçiçeği olan kişilerle temastan kaçınmalısınız.
  • Avamys dahil steroid içeren ilaçlar uykusuzluk, duygu durum değişiklikleri veya depresyon gibi çeşitli psikolojik etkilere neden olabilir.
  • Önerilen dozajdan daha fazlasını kullanmayınız. Bu spreyin tavsiye edilenden sık veya yüksek dozajda kullanılması ”böbrek üstü bezlerinin baskılanması” riskiyle ilişkilendirilmiştir.
  • 2 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz.

Bu sprey ne zaman etki eder?

Avamys burun spreyini ilk kullanımdan dakikalar sonra etkisini göstermesini beklememelisiniz. Genellikle ilk kullanımdan 8 ila 24 saat sonra alerji semptomlarını azaltmaya başlar. Ancak yine de etki süresi birkaç günü bulabilir. Spreyin işe yaraması için düzenli olarak kullanmanız önemlidir.

Spreyinizi 1 hafta düzenli kullanmanıza rağmen herhangi bir iyileşme yaşamazsanız veya durumunuz daha kötüye giderse kullanmayı bırakıp doktorunuzla görüşün.

Avamys Burun Spreyi Nasıl Kullanılır?

İlacınızı doktorunuzun veya eczacınızın söylediği şekilde kullanın. Ancak, kullanımına yönelik uzman birinden tavsiye almadıysanız aşağıdaki yönergeleri takip edin.

  • Bu spreyin günlük kullanım dozajı yaş gruplarına göre değişkenlik gösterir.
  • 2 ila 11 yaş arası çocuklarda önerilen başlangıç dozu her burun deliğine günde 1 kez sıkılan 1 spreydir. (Her burun deliğine günde 1 fıs)
  • 12 yaşından büyük ergen gençlerde ve yetişkinlerde önerilen başlangıç dozu ise her burun deliğine günde 1 kez sıkılan 2 spreydir. (Her burun deliğine günde 2 fıs)
  • İlk kez kullanacaksanız, püskürtme ucunu kendinizden uzağa çevirip 6 kez havaya püskürterek test edin.
  • Uygulamaya başlamadan önce burnunuzu sümkürerek mukoza birikimi varsa temizleyin.
  • Başınızı hafifçe öne eğin ve spreyin ucunu burun deliğinizin birinin içine yerleştirin.
  • Spreyin püskürtme ucu burun pasajının dış duvarına bakacak şekilde konumlandırın.
  • Püskürtme için düğmeye bastığınız esnada burnunuzdan nefes alın ve ağzınızdan nefes verin.
  • Aynı işlemi diğer burun deliğinizde tekrarlayın.
  • Uygulama sonrası burnuza giren ucu kuru bir bezle silerek temizleyin ve kapağını kapatmayı unutmayın.
  • Yaşlılar için özel bir dozaj programı gerekmez, yetişkinlerdeki gibi kullanılabilir.
  • 2 yaş altı çocuklarda/bebeklerde kullanılmaz.
  • Kazara gözlerinize püskürtürseniz bol suyla yıkayın.

Avamys Sprey Yan Etkileri

Bu spreyin yaygın yan etkileri baş ağrısı ve burun kanamasıdır. Ayrıca, boğaz ağrısı, hoş olmayan bir tat veya koku, sersem hissetmek, ateş yükselmesi, burun içinde yara oluşumu, karın ağrısı, bulantı-kusma, ishal, gribal enfeksiyona benzer etkiler veya sırt ağrısı gibi istenmeyen etkilerle karşılaşabilirsiniz.

Daha nadir olarak görülen yan etkilerinden bazıları ise gözlerde kuruluk, göz iltihaplanması, göz tansiyonu sorunları, katarakt, bulanık görme, çarpıntı, titreme, kaşıntı, boğaz kuruması, burun mantarı, bronşlarda daralma, genital bölge mantarı, ses kısılması ve ses tonunda değişikliktir.

Avamys sprey çok sayıda yan etkiye neden olabilme potansiyeline sahip bir ilaç olsa da, size sağlayacağı faydalarının olası yan etki riskinden daha ağır bastığı için doktorunuz tarafından reçetelendirildiğini unutmayın. Sizi rahatsız eden herhangi bir istenmeyen etkiyle karşılaşırsanız, bunlarla nasıl başa çıkabileceğinizi veya alternatif tedavi seçenekleri hakkında doktorunuzla görüşün.

Sorumluluk reddi: Mortilki.com olarak amacımız işinize yarayacak en doğru bilgileri sunmaktır. Ancak, söz konusu tıbbi tedaviler olduğunda ilaçlar herkesi farklı etkileyebileceğinden, burada yazılanların (olası yan etkiler dahil) eksiksiz olduğunu garanti edemeyiz. Bu nedenle, herhangi bir ilacın kullanımında doktorunuzun veya eczacınızın talimatlarını esas alın. Kullanmadan önce kutu içinden çıkan prospektüsü anlayarak okuduğunuzdan emin olun.

Hamilelik ve Emzirme Döneminde Avamys Burun Spreyi

Bu spreyin etkin maddesi olan flutikazonun hamilelikte zararlı olduğuna dair klinik bir kanıt olmasa da temkinli olmak en iyisidir. Güvenli tarafta kalmanız için doktorunuz hamilelikte Avamys kullanmamanız konusunda sizi uyarabilir veya başka tedavi seçeneğinin olmadığı durumlarda ve faydaları risklerinden daha ağır bastığında reçeteleyebilir. Bu durumda muhtemelen size uygun olan en düşük dozu önerecektir.

Bu spreyin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle, gebelikte olduğu gibi emzirme (laktasyon) döneminde de kullanılıp kullanılmayacağına doktor karar vermelidir.

Hamileyseniz, hamilelik şüpheniz varsa veya bebeğinizi emziriyorsanız Avamys nazal sprey kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendirin.

Avamys Spreyi 30 derecenin altındaki direkt güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin. Buzdolabında saklamayın veya dondurmayın. Bu ilacın yalnızca sizin için reçetelendirildiğini unutmayın. Semptomlarınız aynı olsa bile bir başkasına kendi ilacınızı kullandırmayın veya kullanmasını önermeyin.

Avamys Burun Spreyi Nedir?Avamys Etken MaddeAvamys Sprey Kortizon Var mı?

Burun çocuklar için "Avamys" sprey: yorumlar, fiyatlar, açıklama

Uygulamada, KBB uzmanları, geleneksel burun vazokonstriktör ilaçlar etkisiz durumlar vardır. Bu gibi durumlarda, çocukların sıklıkla ilaç "Avamys" reçete (burun spreyi, içinde damla burun).Kullanım talimatları ilacın bu makalede dikkatinize sunulacaktır. Sen ilacın bilgi ile tanışırız, hem de onun fiyatlandırma ve bu konuda değerlendirme öğreneceksiniz. Ilaç "Avamys" çocukların sağlığına düzenler nasıl söylemek değer.

Çocuk yorumlara Avamys

Bileşim hazırlanması ve tarifi

Yani Bileşiminde ilacı (çocuklar için) "Avamys" içerir? Yorumlar çocuk doktorları, kulak burun boğaz ve talimatlar aşağıdaki bilgileri rapor. Sprey hormonal bir maddedir. Ancak, o kendi hormonların üretimini etkilemesi mümkün değildir. Maddenin ana aktif bileşimdir flutikazon furoat. ilaç (enjeksiyon) tek doz maddenin 27.5 g ihtiva eder.

Burun incelemeleri "e« Avamys sprey ilaç turuncu bir cam şişede kullanılabilir olduğunu söylüyorlar. Bu bir tapa ile bir kapağa sahip olan özel bir püskürtme cihazı içine yerleştirilir. kasıtsız vanaya basarak Yani, İlaç sprey olamaz. Şu anda, üretici sırasıyla ilacın, 30, 60 ya da 120 dozunu ihtiva eden bir şişe satın sunuyor. doz başına valf spreyleri üzerinde bir itme.

Avamys yorum rehber fiyat

Çocuklarda ilaç kullanımı: endikasyonları

Bazı durumlarda çocuklar için ürünü "Avamys" uygulamak gereklidir? Çeşitli pediyatristlerin Yorumlar ve tedaviye aşağıdaki endikasyonları önermek otorinoloarngologov:

  • Nazal konjesyon eşlik ettiği çeşitli bitkiler, çiçeklenme mevsimsel alerjik reaksiyonu;
  • vazokonstriktör ilaçlar güçsüz KBB hastalıkları, kompleks tedavisinde;
  • Adenoidit düzeltilmesi için ve cerrahi müdahaleden sonra tedavide;
  • sinüzit, kronik rinit.

Bazen doktorlar ilaç reçete ve diğer durumlarda. Bu ürünün, bileşik bir terapide kullanıldığı zaman.

Avamys burun spreyi burun kılavuzuna damlaları

Kontrendikasyonlar

Doktorlar kategorik olarak çocuklar için "Avamys" ilacın kullanılmasını yasaklar zaman? doktorlar ve talimatların Yorumlar bileşimin kullanımına açık bir kontrendikasyon şu durumlardır olduğunu düşünelim:

  • Çocuğun en az iki yıl yaşı;
  • ilacın bileşenlerinden birine karşı aşırı duyarlılığı varlığı;
  • Karaciğer ve akut bir şekilde böbrek patoloji;
  • Sprey formu üç yaşından küçük çocuklar için kullanılmaz.

Uzun süre ilaç kullanmayın. tedavi süresi en fazla hastalık semptomlarının doğasına ve şiddetine bağlı olarak, doktor tarafından belirlenmektedir.

Avamys çocuk sağlığı

İlaç "Avamys": Bir yorum ve uygulanması

Sen, bazı durumlarda, tedavi ilaç verilerini reçete edilir biliyorum. Doktorlar aracı tek başına kullanılmamalıdır söylüyorlar. Kontrolsüz kullanımı olumsuz çocuğun refahını etkileyebilir. Tüketici yorum tedavisi advers reaksiyonlar gelişebilir iken söylüyorlar. Bu için alerjik reaksiyonlar, kaşıntı ve ürtiker içerir. Bu olaylar nadiren görülür. Genellikle ilaç yan etkileri nazal kanama olarak ifade edilir. Tipik olarak, uzun süreli tedavi (tek bir aydan fazla) sırasında karşılaşılan bu etki olmadı.

Bir çocuğa "Avamys" ilaç kullanıldığı gibi? Doktorların Yorumlar ve talimatları kullanmak ilaç yaşı 12 yıllık ulaşmış çocuklar için iki doz için kullanıldığını söylüyorlar. İlacın tanıtımı her bir burun deliğine gerçekleştirdi. hastalık semptomlarının kabartma meydana geldikten sonra, tıbbi madde dozu, her burun kanalı az biri düşürülür. 6 yaşına kadar çocuklar için, ilaç her burun deliğine bir vana dokunarak uygulanır. günde bir defa sadece ilaç kullanılmalıdır. Bu, aynı zamanda yapılmalıdır.

adenoidler değerlendirmeleri ile Avamys çocuklar

Kullanım Özellikleri

Zaten adenoids ilaç "Avamys" çocukları enjekte biliyorum. ilacın Yorumlar doğru kullanılırsa ilaç sadece pozitif ve hızlı bir etkiye sahip olacağı söyleniyor.

Kullanmadan önce, on saniye boyunca flakon sallayın. Bu sıvılaşma harç için gereklidir. Yoksa, sadece burun spreyi bir doz tanıtmak mümkün olmayacaktır. Ardından vana birkaç kez tıklayın. delikten dışarı ayırmaya ilişkin bir bulut olacak gibi kısa sürede, sen ilaç kullanabilirsiniz.

Kullanım Talimatı Eğer çocuğun burun deliğine spreyi girmeniz gerektiğini gösterir. Sonra hafifçe öne eğik bebeğin başını sorun. Bundan başka öğrenciye doğrudan sıkma ve pistonu. Derin bir nefes almalı çocuğu püskürtme sırasında. genze gelen dağıtıcı çıkarın ve bebek ağzından nefes sorun. bu preparat koşullar altında nazal septum doğrudan düşer. Bu tedaviden maksimum etkiyi elde etmek için izin verir.

Çocuklarda lenf bezleri ve sinüzit içinde Avamys Sprey

İlaç etki Yorumlar

adenoidlerde ilacı "Avamys" (sprey) ve hareket ne kadar hızlı başlar Çocuklarda sinüzit? Doktorlar ve hastalar tedavi etkisi hemen oluşmaz söylüyorlar. Diğer Vazopresörler aksine, "Avamys" Olabildiğince hızlı değil davranır, ancak patoloji düzelterek daha etkilidir.

ilacın ilk etkisi, ilk tatbikattan sonra sadece 8 saat sonra gözlenmiştir. Maksimum etkinin düzenli kullanım iki gün sonra elde edilir. bir plan reçete ile size uygun olması gerektiğini unutmayın. Aksi takdirde olumlu bir eylemi alamadım.

yetişkinlerde ve çocuklarda alerjik rinit ve lenf bezleri gelen İlaç "Avamys" çok iyi yapar. Aktif madde burun yollarının mukoza üzerinde kuvvetli iltihabik bir etkiye sahiptir. Ayrıca tıkanıklığı giderir ve ödem ortadan kaldırır. Bir çocuğun orta kulak iltihabına karşı bir eğilim varsa, sprey "Avamys" kullanımı hayati bir eylem olduğunu belirtmekte fayda vardır. Aksi takdirde yüksek komplikasyon ihtimali vardır.

Doktorlar ilaç böbreklerin çalışmasını etkilemez söylüyorlar. Hastaların idrarında aktif madde tespit edildiğinde değildir. Vücuttan ilacın eliminasyon süresi çok kısadır. İlaç sistemik dolaşımda kalmaz ve bu nedenle gebelik ve (reçeteyle) emzirme sırasında bile kullanılabilir.

burun spreyi e Avamys yorum

maliyetli tıbbi madde dozları sayısına bağlıdır

Tüketiciler ilaç nispeten yüksek maliyetine sahip olduğunu söylüyorlar. Ancak, bu fiyat kategorisinde ilaç etkinliğini kaynaklanmaktadır. Burun 120 doz size yaklaşık 800 rubleye mal olacak "Avamys" sprey. 60 doz içeren bir formülasyon satın almak istiyorsanız, bunu 500 ruble ödemek zorunda kalacak. Bu paketin en daha iyi bir fiyat olduğunu belirtmekte fayda vardır.

Tüketiciler ve eczacılar gerektiğinde, periyodik bir uygulama 120 dozlarını ihtiva eden şişe tercih gerektiğini göstermektedir. Bir çocuk bir kez adenoidler veya sinüzit şiddetli inflamasyon acı varsa, bu ilaç her zaman ecza dolabında olması gerekir.

Avamys inceleme ve uygulama

Makalenin özetlenmesi

Sen ilacın farkına "Avamys." Yorumlar, rehber, ilaç fiyat makalede anlatılan. bir doktora danışın ve bireysel bir uygulama şeması almalısınız bu tesis kullanmadan önce unutmayın. Aksi takdirde, daha çoğu durumda ilacın yetersiz ve aşırı kullanımda, yan reaksiyonlar söz konusu olabilir. İkincisinin olması durumunda en kısa sürede ilaç iptal ve tıbbi yardım alınmalı gerekir.

Burun bazen damlacıklar şeklinde kullanılması tavsiye Sprey. Ancak bu tedavinin etkinliği kanıtlanamamıştır. aracını kullanırken tüm gerçeği nedeniyle, belirli kurallara uymanız gerektiğini söyledi. Doktorunuzun önerilerine dinleyin ve sağlıklı olmak!

Alerji Burun Spreyleri Zararlı mı

Alerji burun spreyleri, steroidli burun spreyleri, kortizonlu burun spreyleri … gibi konularda bilgi edinmek için videomuzu izleyebilirsiniz.

Not: Buradaki içerik izlediğiniz videoya ait metindir.

Bir diğer sprey ise Steroid’li spreyler; Yani içinde alerjiyi durduracak, en azından kısmi olarak durduracak spreyler. Bunlarda genelde marka verecek olursak; Nasonex, Avamys, Nasocort, Flixonase, Rinoclenil, Risonel gibi spreylerdir. Bu spreyler de kortizon içerikli spreyler olduğu için alerjide çok etkin spreylerdir. Bunların uzun süreli kullanımlarında bir sıkıntı yoktur.

Alerji spreylerinin çok uzun süre kullanımına dikkat

Fakat ne kadar uzun süre? Eğer 1 ayı geçersek 1 ayın sonunda bir ara vermek gerekir. Çünkü devamlı kullanımları burun içerisinde bir bağımlılık durumu yapmaz fakat burun içerisinde kuruma, kabuklanma ve kanamalara yol açabilir. Bu kanamalar da bir süre sonra burun içerisindeki burun perdesinin zedelenmesine ve delinmesine yol açabilir.

Alerji spreylerini aralıklı kullanmak daha güvenli

Bu bağlamda benim hekiminiz olarak önerim: Dönem dönem bu spreyleri bırakıp, dönem dönem kullanmak yani 1 ay ya da 2 ay kullandıysanız 10-15 gün kadar spreyinizi bırakmanız. Ayrıca bu spreyleri kullanırken de burun içerisine nemlendirici bir takım kremler kullanırsanız (Benim kişisel tercihim Bephanten’den yana ama siz diğer markalarda nemlendirici spreyler, nemlendirici kremler de kullanabilirsiniz. Bunları da kullanırsanız) bu spreylerin zararlı etkilerini en az düzeye indirirsiniz.

Alerji tamamen yok olacak bir hastalık değildir

Fakat alerji spreylerinde diyeceğim o ki kullanmak zorundayız çünkü alerji bünyemizden gelen bir hastalıktır ve tamamen yok olması mümkün değildir. Dönem dönem burnunuzda tıkanıklıklar yapabilir bazen de tüm yıl boyunca da tıkanıklık yapabiliyor. Bu bağlamda da bu spreyleri dikkatli bir şekilde, hekiminizin tavsiye ettiği doğrultuda kullanırsanız çok mutlu olursunuz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır