hamam böceği ısırığı nasıl olur / Böcek Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi – İstanbul Alerji

Hamam Böceği Isırığı Nasıl Olur

hamam böceği ısırığı nasıl olur

Böcek Isırığı Nasıl Olur Ve Nasıl Anlaşılır? Böcek Isırığı Nasıl Geçer Ve Ne İyi Gelir?

Haberin Devamı

Şişkinliktir.

Böceklerin türlerine göre belirtiler ise;

Pirenin ısırığı çizgiler ve kümeler halinde görülmektedir. Isırdığı alanda şişme, kaşıntı ve kızarıklık görülür.

At sineğinde ısırdığında, ısırdığı alanda büyük bir acı hakim olur. Isırılan bölge su toplar ve şişer.

Tahtakurusu ısırdığında ise alanda çok acı olmayabilir. Fakat bir süre sonra acı, şişkinlik ve kaşıntı yaratabilir.

Kene ısırığı da ilk başta belli olmaz. Daha sonra şişkinlik, kızarma, morarma ve kaşıntı görülür. Borrelia adında enfeksiyon taşıyan keneler herhangi bir yerinizi ısırdığında mutlaka hastaneye gitmelisiniz.

Akar ısırdığında ciltte çok fazla kaşıntı meydana gelir.

Örümcek sokması ise, ağrı yaratabilir. Kızarıklık ve şişkinliğin yanı sıra bulantı, kusma, terleme, baş dönmesi gibi belirtilerin görülmesi de muhtemeldir.

Haberin Devamı

Eşek arısı soktuğunda ise acı çok fazla olur. Isırdığı alan saniyeler içerisinde şişer ve kızarır.

Akrep ise zehirli bir böcektir ve ısırdığında mutlaka doktora gidilmesi gerekmektedir. Bölgece kızarıklık, şişkinlik, ağrı, yanma ve uyuşukluk meydana gelir.

böcek Sokmadı Durumunda Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Böceklerin farklı türlerde olduğunu unutmayın. Bu yüzden herhangi bir ısırıkla karşılaştığınızda ilk olarak nerede bulunduğunuzu anımsayın. Genellikle ormanda bulunduysanız sizi ısıran böcek kene, sivrisinek ya da karıncadır. Özellikle bir sokak hayvanını sevdiyseniz sizi ısıran böcek muhtemelen piredir. Fakat merak etmeyin hayvanlardaki pireler insanlara bulaşmazlar. Muhtemelen sadece ısırıp gitmiştir.

Öncelikle sizi hangi böceğin ısırabileceğini tespit etmelisiniz. Eğer bundan emin değilseniz mutlaka doktora gidin. Yine de tedaviyi doğru uygulamak açısından anımsamaya çalışmanız önemlidir. Kaşıntı ne zaman başladı ya da ne zaman ısırıldığınızı fark ettiniz, o süre içerisinde neredeydiniz gibi soruları kendinize sorun.

Böcek Sokması Tedavisi Nasıl Yapılır, Ne iyi Gelir?

Öncelikle enfeksiyon riskini ortadan kaldırmak amacıyla, ısırılan bölgeyi sabunlu su ile yıkayın. Böceğin ısırdığı alanı kaşımayın, çizmeyin ya da sıkmayın. Eczanelerde satılan kremlerden her zaman yanınızda bulundurun. Şişen bölgeye soğuk kompres uygulayın. Eğer ısıran böcek zehirli ise, o halde ısırılan bölgenin kan akışını kesmek amacıyla yukarı doğru tutun ya da bölgenin yukarısındaki bir bölgeyi biraz sıkarak sarın. Daha sonra hemen en yakın hastaneye gidin ya da 112’yi arayın.

Amerikan Hamam Böceği

Eve sızmış bir amerikan hamam böceği açıkta kalan yiyeceklere kokusunu, salgısını, dışkısını ve dolaştığı pis yerlerdeki mikropları bulaştırarak hem yiyeceklerin yapısını bozabildiği gibi hem de etrafa taşıdığı mikropları saçabilir.Ağzı açıkta kalmış bir meyve tabağının üzerinden, gece siz uyurken kaç tane hamam böceğinin dolaştığını ve o meyvenin tadına baktığını bilemezsiniz.Alkollu içecekler de amerikan hamam böceklerinin beslenme ve ilgi alanları arasındadır.Hamam böceği dışkıları ve dökme derileri; insanda cilt döküntüleri, sulanmış gözler ve hapşırma, burun pasajlarının tıkanması ve astım gibi alerjik rahatsızlıklara sebep olabilir.Özellikle büyük metropollerde yapılan araştırmalara göre; alt yapısı sağlam olmayan, daha yoksul kentsel bölgelerde yaşayan çocukların astıma yakalanmaları ile hamam böceklerinin arasında doğru orantı olduğu tespit edilmiştir.Amerikan hamam böceği insanın ağzına girmese de, hamam böceği dışkısı ve ölü böceklerin vücut kısımlarına maruz kalmak bile alerjileri ve astımı tetikleyebilir.Bir araştırma sonucunda, hamam böceği üzerinde 14 milyon bakteri olduğu saptanmıştır.Hatta yapılan araştırmalarda amerikan hamam böceklerinin kanserojen madde taşıdıkları da gözlemlenmiştir.

Mükemmel bir yaradılışa sahip bu zararlı canlıların, yaşanılan ortamda var olduğunu bilmek ve örneğin mutfak dolaplarının içinde dolaştığını anlamak bile insanı rahatsız etmektedir.Aslında doğrudan fiziksel zararları yoktur, insanları ıssırmazlar ve kan emici özellikleri de yoktur.Fakat gerek görüntüsü gerekse varlığından haberdar olmak, insanı oldukça tedirgin edebilir ve sağlıklı uyku uyumasını engelleyebilir.Bu durum bazı kişilerde psikolojik sorunlara da yol açabilir.Amerikan hamam böcekleri orta derece uçan hayvanlardır.Bu sayede taşıdıkları mikropları hızlı bir şekilde bulaştırabilirler.Yeni doğmuş bebeklerin ya da evcil hayvanların üzerinde dolaşma ihtimalleri bile insanın bu canlıdan uzak durması için yeterli bir sebeptir.Antalya'nın bir turizm kenti olması ve yerli yabancı turistlerin yoğun olarak tercik ettikleri göz önünde bulundurulduğunda ve bu yabancı turistlerin bulundukları ülkelerde bizim kurtulmaya çalıştığımız hamam böceklerinin üretimini yaptıklarını ve yediklerini düşündüğümüzde olası bir göç ihtimali her zaman vardır.Özellikle otel gibi konaklama merkezleri ve restoran işletmelerinde bu ihtimalle karşılaşmak, başta müşterilerin, kurum prestijinin ve çalışanlarının psikolojik olarak olumsuz etkilenmesine sebep olabilir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır