günümüzde kullanılan ram çeşitleri / RAM Nedir? RAM Çeşitleri Nelerdir ve Nereden Alınır? » Teknobeyin

Günümüzde Kullanılan Ram Çeşitleri

günümüzde kullanılan ram çeşitleri

Anakarta RAM takmanın kolay 4 adımı


Unregistered Memory Nedir?

Unregistered memory denilen tür üzerinde; registered memory gibi bir ön kontrol mekanizması bulunmamaktadır. Hafıza üzerinden herhangi bir istek yapıldığında, veri kayıtlı olan tüm verilerin içerisinde aranır. Bilginin varsa var olduğu, yoksa yok olduğu ortaya çıkar.


ECC Memory Nedir?

ECC Memory denilen hafıza tipleri; hafızada meydana gelecek olan hataların büyük kısmını kendi kendine düzeltebilmektedir. ECC Memory denilen türler; 64 bit bir hafızanın bloğu üzerindeki hatayı rahatlıkla düzeltmektedir. Şimdi diyebilirsiniz ki, hafıza üzerinde nasıl hata oluşabilir?

Memory üzerindeki çiplerin elektronik olduğunu hepimiz biliyoruz. Elektronik bir devredeki ayaklar her zaman elektrik akımı ile açılır ve elektrik akımı ile de kapanır. Dolayısıyla ortamdaki aşırı manyetik alan etkisi, kapanıp açılan bu ayaklar üzerinde birtakım hata ya da yanlışlıklara neden olabilmektedir.

Oluşabilecek bu manyetik alanlara da birçok örnek verilebilir. İlk akla gelenleri sıralamak şöylece mümkündür; alfa ışınları, kozmik ışınlar, statik elektrik, radyo dalgaları, makine içerisindeki başka bir donanımın oluşturacağı aksaklıklar, sistem çalışma saatinin yanlış ayarlanması durumu ve birtakım enerji sorunları olarak gösterilebilir.

1. Non-ECC Memory Nedir?

Non-ECC Memory hakkında söylenebilecek tek fark, hafızada oluşabilecek hataları kontrol eden bir yapıya sahip olmayışlarıdır.

2. Registered ECC Memory Nedir?

Bu teknoloji oldukça sağlıklıdır. Çünkü Registered ECC Memory üzerindeki en güzel özellik; hem ön kontrol yapması hem de hata düzeltme yapısına sahip olmasıdır.

3. Full Buffered ECC Memory Nedir?

Bu tip teknolojiler; özellikle sunucu tipindeki makineler üzerinde kullanılmaktadır. Çünkü hata payını adeta minimize eden bir yapıya sahiptir. Bu teknoloji ile birlikte hata payı sıfıra indirgenmek istenmiştir. Bunun sebebine gelince de; bilgisayarlar bilginin doğruluğunu, mutlak olarak garanti etmek zorundadır. Ancak ev için kullanmakta olduğunuz performans yani oyun makinelerinde bu tip hafıza kullanımı hem gereksiz hem de performans kayıpları yaratmaktadır.

RAM nedir? RAM nasıl çalışır? RAM çeşitleri nelerdir? Dinamik Rasgele Erişilebilir Bellek: Bu tip RAM’ler kısaca DRAM olarak isimlendirilirler. Günümüz bilgisayarlarında en yaygın kullanılan sistem belleği tipidir. Her DRAM bellek hücresi, basitçe bir entegre devre içerisinde yer alan transistör ve kapasitörlerden oluşur. Veri bitleri kapasitör içerisinde depolanır. Transistörler daima bir miktar sızıntı yaptıklarından, kapasitörler yavaş yavaş deşarj olurlar. Bu da depolanan verinin kaybolmasına sebep olur. Bu yüzden DRAM üzerine milisaniye aralığında yeniden elektrik yükü verilerek verinin kaybolması önlenir.

2- SRAM

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır