ösym tercih son günü ne zaman / YKS tercih son gün: YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? - Son dakika eğitim haberleri – Sözcü

Ösym Tercih Son Günü Ne Zaman

ösym tercih son günü ne zaman

2022 YKS tercihleri için son gün ne zaman? YKS 2022 tercihleri nasıl yapılır?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzunun yayımlandığını duyurdu.

YKS tercihleri ne zaman yapılacak?

Bugün başlayan tercihler 5 Ağustos 2022 saat 23.59'a kadar yapılabilecek.

Aygün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Değerli YKS adaylarımız, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun güncel hali internet sitemizde yayımlanmıştır. 2022-YKS tercih işlemlerinizi 27 Temmuz-05 Ağustos tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr ’den yapabilirsiniz, tercihlerinizin hayırlı olmasını dilerim."

YKS tercih kılavuzuna nasıl ulaşılır?

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, http://osym.gov.tr sitesinde yayımlandı. Üniversitelerin toplam kontenjanı 1 milyon 61 bin 686 olarak belirlendi.

YKS 2022 tercih kılavuzu için tıklayınız.

ÖSYM'den önemli hatırlatma

ÖSYM ise tercihlerin sadece elektronik ortamda alınacağının altını çizerek şunları hatırlattı:

"Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır."

Açıklamada ayrıca, adayların tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemesi gerektiği duyuruldu. 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır