lüleburgaz saray otobüs / Saray Otogarı Otobüs Bileti Ara, En Ucuz Saray Otogarı Otobüs Bilet Fiyatları - ENUYGUN

Lüleburgaz Saray Otobüs

lüleburgaz saray otobüs

Lüleburgaz Otobüs Bileti Ara

Kırklareli’nin bir ilçesi olan ve İstanbul’a yakınlığı ile öne çıkan Lüleburgaz, Edirne, Çorlu ve Tekirdağ illerine de yakın bir mesafede yer alıyor. Trakya bölgesinin 4. büyük yerleşim yeri olma özelliğini taşıyan Lüleburgaz’ın tarihi ise Tunç Çağı’na kadar uzanıyor. Tarihteki ilk adı Arcadiapolis olan Lüleburgaz’a Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden otobüsle ulaşım mümkün olabiliyor. İzmir’den 9,5 saat, İstanbul Esenler’den 2,5 saat, Kırklareli merkezden ise  1 saat 8 dakikalık otobüs yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Lüleburgaz, Ankara’ya ise 10 saatlik sürüş mesafesinde konumlanıyor. Hem turistik hem de tarihi açıdan şehrin en önemli şehri haline gelen Lüleburgaz’ın tamamını gezme gibi bir fikriniz varsa eğer en az 2-3 günlük bir seyahat planı yapmanızda fayda var.

Lüleburgaz’ın sembolü haline gelmiş olan Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü, Mimar Sinan’ın en güzel eserlerinden biri olmakla birlikte 84 metre uzunluğa ve 6 metre genişliğe sahip. Koca Sinan başyapıtlarından biri olan Sokullu Mehmet Paşa Hamamı da Lüleburgaz Belediye Başkanlığı tarafından kent müzesine dönüştürülmüş durumda. Yine bu bölgenin en önemli tarihi yapılarından biri olan Sokullu Mehmet Paşa Camii’nin geniş avlusundaki Şadırvan da kesinlikle görülmeye değer.

Marmara Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Lüleburgaz, Tekirdağ’ın Muratlı, Hayrabolu, Çorlu ve Saray ilçeleri; Kırklareli’nin ise Babaeski ve Pınarhisar ilçeleri ile sınırlarını paylaşıyor. Genelinde karasal iklimin etkilerinin görüldüğü Lüleburgaz’da kışlar soğuk ve yağışlı geçtiği için bölgeyi ilkbahar veya yaz mevsiminde ziyaret etmeniz daha uygun olacaktır. Ağustos ayının sonunda; eylül ayının başında düzenlenen Trakya Kırklareli Bağbozumu Şenlikleri’ne de ev sahipliği yapan Lüleburgaz’da Trakya’nın en leziz şaraplarını tatma fırsatı bulabilirsiniz.

Çok sayıda şehirde otobüsle ulaşım sağlayabileceğiniz Lüleburgaz, Kırklareli il merkezinden yaklaşık 66 km uzaklıkta yer alıyor. Hemen hemen her bütçeye uygun konaklama imkanının olduğu Lüleburgaz’da 5, 4 ve 3 yıldızlı otellerin yanı sıra uygun fiyatlı butik otel ve pansiyon da bulmak mümkün. Şehir içi ulaşımın genellikle otobüs ve dolmuşlar ile sağlandığı Lüleburgaz çok büyük bir yüz ölçümüne sahip olmadığı için zaman zaman taksi kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Kırklareli mutfağına özgü envaiçeşit lezzeti bulabileceğiniz Lüleburgaz yeme içme mekanlarında mutlaka tatmanız gereken yemekler arasında papaz yahnisi, tarla yemeği, nohutlu ekmek, çimdik ve pilavlı dolma bulunuyor. Kırklareli lezzetlerini tadabileceğiniz Birtat adlı restorana ek olarak, Aytaç Çorbacısı, Hayal Bahçesi veya Arzum Et Lokantası’nı da tercih edebilirsiniz.

Saray Otogarı Otobüs Bileti Ara

Saray ilçe merkezinde İstanbul Caddesi üzerinde bulunan terminal, çok merkezi bir noktada bulunduğu için ulaşımı da oldukça kolay. Kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz otobüs terminaline çok bavulunuz veya aceleniz varsa belediye otobüsleri ve taksilerle de kolayca gidebilirsiniz.

Belediye Otobüsleri

Hastane Caddesi, Stadyum Caddesi, Midye Caddesi ve Çukuryurt Yolu üzerinde ve her mahallede durağı bulunan Yeni Hastane-Otogar hattı ile saat 07:15’ten gece saat 19:45’a kadar terminale kolayca gidebilirsiniz. Bu saatten sonra merkezi noktalarda bulabileceğiniz taksilerle ulaşım sağlamanız gerekiyor. Belediye otobüsü fiyatları ise normal 3 TL ve indirimli 2 TL.

Minibüsler

Minibüsler, ilçenin merkezi caddelerinde de durakları olmasına rağmen çoğunlukla çevre il ve ilçeler arasında ulaşım hizmeti sağlıyor. Kırıkkale’nin her ilçesinden ve köyünden terminale minibüs var, ayrıca Silivri, Çerkezköy ve Çatalca’dan da Saray ilçesine minibüslerle ulaşım mümkün.

Taksi

(0282) 768 30 53 numaralı telefonla 24 saat ulaşabileceğiniz Yonca Taksi, Vize Caddesi’nde adliye önünde hizmet veren (0282) 768 60 10 numaralı Adliye Taksi ve yine 24 saat taksi çağırabileceğiniz (0282) 768 50 30 numaralı Garaj Taksi ile de kolayca otobüs terminaline gidebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır