diprospan / Diprospan İğne Kullanıcı Yorumları - Bizde Kalmasın

Diprospan

diprospan

Diprospan İğne Kullanıcı Yorumları Yazımızla karşınızdayız. Bu yazımızda size diprospan iğne kullananlar yorumları, ne işe yaradığını, yan etkilerini, ne için kullanıldığını vb. bütün sorularınızın cevaplarından bahsedeceğiz. Diprospan , Kronik inflamasyon, Kaşıntı , Kızarıklık , Kuruluk , Kabuklanma, Ölçekleme , Enflamasyon ve çeşitli cilt rahatsızlıklarının rahatsızlığı, Otoimmün reaksiyonlar gibi hastalıkların tedavisinde ve diğer durumlarda endikedir. Disprospan Enjeksiyon, betametazon dipropionat ve betametazon sodyum fosfatın steril, sulu, enjekte edilebilir bir süspansiyonudur.

Disprospan Enjeksiyonu, kortikosteroide yanıt veren bozuklukların tedavisinde güçlü anti-inflamatuar, antiromatizmal ve antialerjik etkiler sağlar. Betametazon gibi glukokortikosteroidler, derin ve çeşitli metabolik etkilere neden olur ve vücudun çeşitli uyaranlara karşı bağışıklık tepkisini değiştirir. Betametazon glukokortikosteroid aktivitesine sahiptir.

Diprospan İğne Ne İşe Yarar?

Diprospan Süspansiyon, akut ve kronik kortikosteroide yanıt veren bozuklukların tedavisi için endikedir. Betametazon (Diprospan) Enjeksiyonu, osteoartrit, romatoid artrit, bursit/tendinit, bronşiyal astım, atopik dermatit, rhus dermatiti, nörodermatit, kronik hipertrofik liken simpleks, alopesi ile ilişkili sinovit gibi akut ve kronik kortikosteroide duyarlı hastalıkların tedavisinde endikedir. Ayrıca Diprospan İğne Kullanıcı Yorumları ile alakalı birçok detayı da sizlerle paylaşacağız.Ayrıca areata ve sedef hastalığı, kortikosteroid hormon tedavisi, geleneksel tedavinin yerine geçmez, tamamlayıcıdır.

Diprospan İğne Yan Etkileri

Diprospan Inyectable topikal kullanırken bu yan etkilerden herhangi biri meydana gelirse derhal doktorunuza danışmalısınız:

Daha yaygın:

  • Uygulama yerinde yanma, kaşıntı veya batma

Daha az yaygın:

Bilinmeyen insidans:

  • Ciltte kabarma,
  • Yanma,
  • Kabuklanma
  • Kuruluk veya pullanma
  • Tahriş
  • Ciltte kaşıntı
  • Pullanma
  • Şiddetli kızarıklık
  • Ağrı veya şişme
  • Ağız çevresinde kızarıklık ve ölçekleme
  • Özellikle cildin birlikte katlandığı yerlerde (örneğin parmaklar arasında) kullanıldığında kolay morarma ile ciltte incelme

Ayrıca buna benzer olarak Vigrande 100 mg kullananlar yorumları yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Diprospan İğne Kullanıcı Yorumları

Diprospan iğne kullanıcı yorumlarıPin

Öncelikle Diprospan ve kontrol gruplarına sırasıyla on beş ve yedi hasta alındı. Bu iğne Diprospan grubunda on iki hasta ve kontrol grubunda altı hasta çalışmayı tamamladı. Hiçbir hasta kan şekeri düzeylerini etkileyebilecek herhangi bir ilaç kullanmamış veya terk etmemiştir. Hiçbir hasta akut enfeksiyonu düşündüren semptom/belirtiler ya da belirti/belirtiler bildirilmemiştir.

Çeşitli siteler kullanıcılarının anket raporlarına dayanarak, yaklaşık Diprospan İğne Kullanıcı Yorumları faydalı yüzdesi Diprospan’ın semptomlarını ve hastalıklarını azaltmada kendileri için yararlı olduğunu iddia etti. Bununla birlikte, ilacın etkinliği, semptomun algılanması, koşulların ciddiyeti ve diğer bazı faktörler gibi birçok faktörden etkilenebilmektedir; marka adı da bir dereceye kadar bir faktör olabilmektedir. İlacın sizin durumunuzda aynı etkili sonucu vermemesi durumu da vardır. Hastalığınız veya semptomlarınız hakkında sizi yeniden muayene etmesi için tıp uzmanınıza danışın ve bundan sonra alternatif ilaçlar reçete edin. Diprospan İğne Kullanıcı Yorumları da bunu destekler niteliktedir. Aşağıda sizlere ülkemizdeki kullanan kişilerin yorumlarını sunacağız.

  • Son derece etkili bir ilaç ben 2 aydır kullanıyorum cildimdeki problemler sona erdi.
  • İlk başlarda son derece iyiydi fakat sonradan etkisi kayboldu. Siz dilerseniz doktorunuza danışın.

Diprospan İğne Kullanıcı Yorumları ile alakalı şu yorumlara da bakabiliriz:

“Son derece etkili fakat eklemlerimde bazen ağrı hissettiğim oluyor.”

“Tüm sorunlarıma çözüm oldu, doktoruma ve ilaca teşekkür ederim.”

Diprospan İğne Nedir?

Çeşitli kas, doku ve eklem rahatsızlıkları için kullanılan bir ilaçtır. Enjeksiyon yolu ile vücuda uygulanır. Ve etkisi birçok hasta tarafından tescil edilmiştir. Bunun yanında Diprospan İğne Kullanıcı Yorumları incelendiğinde son derece etkili ve iyi bir ilaç olduğu anlaşılmaktadır. En belirgin özelliklerinden bir tanesi de yabancı bir madde içermemesidir.

Ayrıca buna benzer olarak İvig kullananlar yorumları yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Diprospan İğne Ne İçin Kullanılır?

Bu iğne aşağıdakiler gibi akut ve kronik kortikosteroide yanıt veren bozuklukların tedavisinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır:

  • Romatoid artrit, osteoartrit, bursit, ankilozan spondilit, epikondilit, radikülit, koksidinia, siyatik, lumbago, tortikolis, ganglion kisti, ekzostoz ve fasiit dahil olmak üzere kas-iskelet sistemi ve yumuşak doku rahatsızlıkları
  • Kronik bronşiyal astım (status astmatikus için ek tedavi), saman nezlesi, anjiyonörotik ödem, alerjik bronşit, mevsimsel veya sürekli alerjik rinit, ilaç reaksiyonları, serum hastalığı ve böcek ısırıkları dahil alerjik durumlar
  • Atopik dermatit (nümerik egzama), nörodermatit (sınırlı liken simpleks), kontakt dermatit, şiddetli güneş dermatiti, ürtiker, hipertrofik liken planus, nekrobiyoz lipoidika diyabetikorum, alopesi areata, diskoid lupus eritematozus, sedef hastalığı, keloidler ve pemfiformis dahil dermatolojik durumlar kistik akne
  • Yaygın lupus eritematozus, skleroderma, dermatomiyozit ve periarteritis nodoza dahil olmak üzere kollajen hastalıkları Diprospan İğne Kullanıcı Yorumları da bunu desteklemektedir.
  • Erişkinlerde lösemi ve lenfomaların palyatif yönetimi ve çocukluk çağı akut lösemi dahil neoplastik hastalıklar
  • Adrenogenital sendrom, ülseratif kolit , bölgesel ileitis, sprue, podiatrik durumlar (heloma durum altında bursit, halluks rijidus, digiti quinti varus), subkonjonktival enjeksiyon gerektiren hastalıklar, kortikosteroide duyarlı kan diskrazileri, nefrit ve nefrotik sendromu içeren diğer durumlar

Diprospan İğne Kilo Yapar Mı?

İlk olarak Diprospan iğne’nin yan etkilerinden biri de kilo almadır. Eğer kilo alırsanız derhal doktorunuza başvurunuz.

Diprospan Kullananlar

Diprospan, yaygın olarak kullanılan bir kortikosteroid ilaçtır. Bu ilaç, vücuttaki iltihaplanma ve alerjik reaksiyonları azaltmak için kullanılmaktadır. Diprospan, birçok farklı sağlık sorununun tedavisinde etkili olabilmektedir. Astım, romatoid artrit, cilt hastalıkları gibi durumlar için genellikle reçete edilir. Diprospan Kullananlar, genellikle bir enjeksiyon şeklinde verilir ve etkileri uzun sürebilir. Bununla birlikte, her ilaç gibi diprospanın da yan etkileri olabilir. Bazı kişilerde, uyku sorunları, kilo artışı, ciltte incelme gibi yan etkiler görülebilir. Diprospan kullananlar, ilacın doğru dozda ve doktorun önerdiği şekilde kullanılması gerektiğini unutmamalıdır. Ayrıca, düzenli kontroller ve takip randevuları için doktorlarıyla iletişimde kalmak önemlidir.

Diprospan Ampul Ne İşe Yarar?

Öncelikle Diprospan Ampul, aşağıdaki hastalıkların, durumların ve semptomların tedavisinde, kontrol altına alınmasında, önlenmesinde & iyileştirilmesinde kullanılmaktadır:

  • Kaşıntı, kızarıklık, kuruluk, kabuklanma, pullanma, iltihaplanma ve çeşitli cilt rahatsızlıklarının rahatsızlığı
  • Kronik iltihap
  • otoimmün reaksiyonlar
  • Ancak Diprospan Ampul burada listelenmeyen amaçlar için de kullanılabilmektedir.

Diprospan ne kadar sürede etki eder?

İğne ve ampul yani hap formunda 2 farklı halde bulunan Diprospan ampul halinde 3 hafta etkisini sürdürmektedir. İğne halinde ise daha kısa bir müddet etki eder.

Diprospan iğne de kortizon var mı?

Evet, Diprospan’da kortizon bulunmaktadır. İçindeki yapay kortizon olarak da bilinmektedir.

Diprospan iğne kullanıcı yorumları Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bu ve bunun gibi yazılarımızı sağlık kategorimizden takip edebilirsiniz.

Ana sayfaya bizdekalmasin.com bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Kategoriler Sağlık

Diprospan İğne Nedir? Ne İşe Yarar? Kullanıcı Yorumları

Diprospan iğne, etken maddeleri betametazon dipropiyonat ve betametazon sodyum fosfat olduğu için kortikosteroid adı verilen ilaç sınıfına aittir. Kas ve eklem gibi doku içerisine enjeksiyon ile uygulanan bir ilaç olmakla birlikte damar ya da cilt altına kesinlikle enjekte edilmemelidir.

Diprospan İğne Nedir?

Diprospan iğne, yabancı madde içermeyen ve kolaylıkla süspansiyon haline geçen beyaz tanecikler içermesine rağmen berrak, renksiz ve kıvamlı sıvı bir ilaçtır. Diprospan iğne 1 ml’lik ampuller halinde satışa sunulmaktadır.

Diprospan İğne Ne İşe Yarar?

Diprospan iğne, mikropsuz bir süspansiyon olarak, DİPROSPAN kortikosteroid ilaçlara duyarlı olan akut ve kronik hastalıklar için kullanılmaktadır.

  • Astım, anjiyoödem ve alerjik burun iltihabı gibi alerjik durumlarda,
  • Tendinit, bursit gibi iltihap ile seyreden iskelet ve kas sistemi hastalıklarında,
  • Osteoartrit, romatoid artrit gibi eklem hastalıkları ile romatizmal hastalıklarının çoğunda,
  • Ürtiker, ekzema ve sedef gibi alerjik olan cilt hastalıklarında,
  • Hormonal hastalıklarda,
  • Kolajen doku hastalıkları gibi bağışıklık sistemi hastalıklarında kullanılmaktadır.

Diprospan İğne Nedir? Ne İşe Yarar? Kullanıcı YorumlarıPin

Diprospan İğne Eczane Fiyatı 2020     

Diprospan iğne eczane fiyatı 2020 yılı için 19,33 TL olarak belirlenmiş olup, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ücreti karşılanmaktadır.

Magnorm 365 Mg ile İlgili Bilgiler için BURAYA TIKLAYIN!

Saneloc 50 Mg ile İlgili Bilgiler için BURAYA TIKLAYIN!

Benical Cold ile İlgili Bilgiler için BURAYA TIKLAYIN!

Diprospan İğne Yan Etkileri

Diprospan iğne yan etkileri çok seyrek görülmekle birlikte, ciddi yan etkiler olduğu için acil müdahale gerektirmektedir.

  • Anaflaktoid ya da aşırı duyarlılık reaksiyonları (döküntü ile beraber ateş gibi alerjik reaksiyon, yüz ile dil ve boğazda şişme, solunum zorluğu ile birlikte yutma zorluğu)
  • Tansiyon düşüklüğü,
  • Şok ve benzeri reaksiyonlar

Diprospan İğne Nasıl Kullanılır?

Diprospan iğne, doktor tarafından ya da doktor kontrolü altında sağlık personeli tarafından uygulanmalıdır. Aynı zamanda uygulama sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır.

  • Cilt hastalıkları için hasta olan bölge içine,
  • Sistemik etkili kortikosteroid uygulaması gereken durumlarda kas içine,
  • Gerekli görülmesi durumunda yumuşak doku içine,
  • Eklem iltihapları için eklem içine ya da eklem çevresine,
  • Ayakta ya da yumuşak dokularda iltihap olması durumunda aynı zamanda kist şeklindeki hastalıklar için doku ya da kist içinde bölgesel enjeksiyon ile uygulanan bir ilaçtır.

Ayrıca Diprospan iğne mutlaka aseptik yani mikropsuz koşullarda uygulanmalıdır. Kasların kemiğe yapıştığı kortikosteriodler tendon adı verilen bölgelere direk olarak enjekte edilmemelidir.

Diprospan İğne Faydaları

Diprospan iğne faydaları arasında,

  • Cilt hastalıkları,
  • Bağışıklık sistemi hastalıkları,
  • İskelet ve kas sistemi hastalıkları,
  • Alerjik durumlar,
  • Hormonal hastalıklar,
  • Romatizmal hastalıklarında kullanılmak yer almaktadır.

Diprospan İğne Nedir? Ne İşe Yarar? Kullanıcı YorumlarıPin

Diprospan İğne Zararları

Diprospan iğne zararları arasında çok ciddi etkiler yer almakta olup, doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir.

  • Kan basıncında artış ve kalp atış hızında değişiklik
  • Kalsiyum kaybı, kas güçsüzlüğü ve ağrı
  • Ödem (su tutulumu)
  • Yaraların yavaş iyileşmesi, ciltte incelme ve morarma, yüzde kızarma
  • Aşırı duyarlılık reaksiyonları ile birlikte terleme, kurdeşen
  • Hıçkırık, ülser gibi mide ve bağırsak ile ilgili bozulmalar
  • Aşırı bir coşkunluk hali, uyumakta zorluk, nöbet, baş ağrısı, duygu durum bozukluğu, aşırı sinir ve depresyon hali, psikiyatrik olarak bozukluk olan hastalarda psikotik reaksiyonlar,
  • Gözde bozukluk, bulanık görme
  • Yüzde şişme, sivilce, adet ve libido bozuklukları, gizli şeker hastalık belirtileri
  • Anne karnındaki bebeğin ya da çocuğun yavaş büyümesi
  • Enfeksiyon semptomları maskelenmesi ve gizli enfeksiyon oluşumu
  • Kilo alımı
  • Tüberküloz gibi virüslerin neden olduğu enfeksiyonlara karşı direncin düşmesi

Magnorm 365 Mg ile İlgili Bilgiler için BURAYA TIKLAYIN!

Saneloc 50 Mg ile İlgili Bilgiler için BURAYA TIKLAYIN!

Benical Cold ile İlgili Bilgiler için BURAYA TIKLAYIN!

Diprospan İğne Kullanıcı Yorumları

Diprospan iğne kullanıcı yorumları incelendiğinde hastaların genellikle tedavi sonrasında memnun olduğunu göstermektedir.

Kullanıcı diyor ki,

Kortikosteroid ilaç ve ampul formunda olup, üç hafta boyunca etkili olan bir ilaçtır. Yan etkileri çok olmakla birlikte nadir kullanıldığında katlanılır ölçüde ve alerjik rinit ve alerjik astım gibi hastalıklardan şikayetçi olan insanların yaşam kalitesini artırarak rahat bir şekilde soluk ve koku almasını sağlamaktadır.

Kullanıcı diyor ki,

Ampul şeklinde satılan ve iğnesi vurulduktan sonra 1 saat gibi kısa süre içerisinde kişiyi dirilten, bahar alerjisinin tüm olumsuzluklarını yok eden bir ilaçtır.

Kullanıcı diyor ki,

Vücudu rahatlatan kortizonlu bir iğnedir. Alerjik durumlara iyi geldiği gibi sivilce tedavisinde de etkili olan bir ilaçtır. Ama tüm kortizonlarda olduğu gibi fazlası kullanıldığında zarardır.

Diprospan İğne Nasıl Yapılır?

Diprospan iğne doktor tarafından ya da doktor kontrolü altında sağlık personeli tarafından mikropsuz ortamlarda yapılması gereken bir iğnedir.

Diprospan Kortizon İğnesi mi?

Diprospan iğne, kortizon iğnesi olmakla birlikte doktor kontrolünde kullanılması gereken bir ilaçtır.

Diprospan İğne Nedir? Ne İşe Yarar? Kullanıcı YorumlarıPin

Diprospan İğne Şikayetleri

Diprospan iğne şikayetleri incelendiğinde çok fazla şikayet olmadığı görülmektedir.

Kullanıcı diyor ki,

Bilseydim asla vurulmazdım dediğim can acıtmayan bir iğnedir. Doktor tarafından bronşit ve alerjik bademcik problemim için verilmesine rağmen hiçbir işe yaramadığını hissettiğim bir ilaçtır. Baş dönmesi, uyku ve eklem ağrısı yapması da cabası…

Diprospan İğne Emziren Anneler Kullanabilir mi?

Diprospan iğne emziren anneler tarafından kullanılacaksa mutlaka doktora danışılması gerekmektedir. Emziriyorsanız bu ilacı almadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Fakat emzirme döneminde Diprospan iğnenin güvenli olarak kullanıp kullanılmadığı bilinmemektedir.

Magnorm 365 Mg ile İlgili Bilgiler için BURAYA TIKLAYIN!

Saneloc 50 Mg ile İlgili Bilgiler için BURAYA TIKLAYIN!

Benical Cold ile İlgili Bilgiler için BURAYA TIKLAYIN!

Diprospan İğne Yakar mı?

Diprospan iğne kullanıcı yorumları incelendiğinde iğnenin yakıcı olmadığı belirtilmektedir.

Diprospan 1 ml Ampul

Diprospan 1 ml ampul 6,43 mg betametazon dipropiyonat ile 2,63 mg betametazon sodyum fosfat etken maddesinden oluşmuş steril süspansiyondur.

Yardımcı madde olarak sodyum fosfat, sodyum klorür, dibazik susuz, disodyum edetat, benzil alkol, polisorbat 80, propilparaben, metilparaben, polietilen glikol, sodyum karboksimetilselüloz ve enjeksiyonluk su içermektedir.

Diprospan

Ampul

Betametazon dipropiyonat 6.43 mg, betametazon sodyum fosfat 2.63 mg/ml

Ambalaj:

 1 mL’lik Ampul.

Endikasyon:

 Kortikosteroid Tedavisi gerektiren çeşitli hastalıklarda kullanılır.

Kontrendikasyon:

 -Özel antienfektif tedavi uygulanmadıkça sistemik enfeksiyonlarda kontrendikedir.Betametazona aşırı duyarlılık durumunda ve canlı virüs aşıları ile(örn. çiçek, kızamık, sarı humma aşısı gibi) birlikte kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Kortikosteroidler enfeksiyon belirtilerini gizleyebilir ve kullanımları sırasında yeni enfeksiyonlar gö-rülebilir. Ayrıca direnç azalması olduğundan enfeksiyonların lokalize edilmesi gelişebilir. Yüksek dozlarda kullanıldığında su ve tuz retansiyonu, aşırı potasyum atılımı ve kan basıncında artış olabilir. Tedavi edilen hastalığı kontrol altına almak için mümkün olabilen en düşük doz kullanılmalıdır. Mümkün olan durumlarda doz yavaş yavaş azaltılmalıdır. Gebelere, emziren annelere ve gebe kalma olasılığı olan kadınlara kortikosteroidler olası yararları,anne, embriyo ve fetüs üzerinde yapabileceği olası zararlı etkilere karşı değerlendirilerek verilmelidir. Gebeliği sırasında yüksek doz kortikosteroid alan annelerin çocukları hipoadrenalizm belirtileri bakımından izlenmelidir.

Yan Etkileri:

 Steroid Miyopatisi, kas zaafı, kas kitlesinde azalma, osteoporoz, vertebralarda kompresyon kırıkları femur ve humerus başında aseptik nekroz, kemik fraktürleri, peptik ülser perforasyonu, özofajit, deride ekimoz ve peteşiler, konvülsiyonlar, kafa içi basıncında artış, menstrüasyon bozuklukları, pankreatit, karbonhidrat toleransında azalma, latent diabetes mellitus belirtileri, diyabetiklerde oral hipoglisemik ajanlar veya insülin ihtiyacının artması, ekzoftalmi, protein yıkımına bağlı olarak azot dengesinde negatifleşme, abdominal distansiyon, ciltte incelme, yara iyileşmesinde bozulma, fasiyal eritem, Cushing sendromu, vertigo, baş ağrısı gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Fenitoin,fenobarbital, rifampisin ve olasılıkla efedrin kortikosteroidlerin metabolik klirensini artırabilir. Oral kontraseptifler ve troleandomisinkortikosteroidlerin karaciğerde metabolize edilmelerini inhibisyonauğratarak ters yönde etki yaparlar. Kortikosteroidlerin amfoterisin B ve potasyum kaybına neden olan diüretiklerle birlikte kullanılması hipokalemiye neden olabilir. Dijital glikozidleri ile birlikte kullanım hipokalemiye bağlı dijital zehirlenmesi olasılığını artırır. Steroidler serum salisilat düzeylerini azaltabilirler.İzoniazidin tüberkülozdaki etkinliği kortikosteroidler dolayısıyla azalabilir. Teofilinlerin farmakolojik etkenliği artabilir.Oral antikoagülanların etkisi genellikle azalır, fakat bazı hastalarda artabilir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz hastalığın türüne, ağırlığına ve alınan yanıta göre değişir. Sistemik tedavinin söz konusu olduğu durumlar çoğunda, tedaviye 1-2 mL ile başlanır ve gerektiğinde tekrarlanır.IM enjeksiyon, derin intragluteal olarak uygulanır. Uygulamanın Dozu ve sıklığı, hastalığın şiddetine ve alınan yanıta bağlıdır.Uygun tedavilerle kontrol altına alınmış olan lupus eritematozus ve status astmatikus gibi ağrılı durumlarda, 2 mL ile başlanması gerekebilir. Dermatolojik hastalıkların büyük çoğunluğu, IM kortikosteroid enjeksiyonları ne yanıt verir. Alınan yanıta göre tekrarlanan 1 mL’lik IM enjeksiyonları etkili bulunmuştur. Solunum yolu hastalıklarında IM enjeksiyondan birkaç saat sonra, semptomlarda düzelme görülmüştür.1-2 mL’lik dozlar, bronşiyal astım, saman nezlesi, alerjik bronşit ve alerjik rinitte, semptomları belirgin biçimde düzeltmiştir.Gerektiğinde tekrarlanan 1-2 mL’lik IM dozlarla, akut ve kronik bursit tedavisinde çok iyi sonuçlar alınmıştır.

Diprospan Ampül 1 ml

Endokrin Sistem - Sistemik Kortikosteroidler - Sistemik Kortikosteroidler - Glukokortikoidler - Betametazon

İlaç Adı:Diprospan Ampül 1 ml
Firma:Merck Sharp ve Dohme
Etkin Madde:Betametazon Dipropiyonat ve Betametazon Sodyum Fosfat
ATC Kodu:H02AB01
Kamu Kodu:A02426
Barkod:8699636750278
Önceki: 8699790750251
Fiyatı:55,52 TL
Reçete Tipi:Normal Reçete
e-Reçete:Aktif
Temin:İlacınızı sadece eczaneden alınız!

Diprospan Ampül 1 ml Endikasyonları

Diprospan doku (kas, eklem, vb) içine enjeksiyon ile uygulanan bir ilaçtır; fakat damar içine yada cilt altına enjekte edilmemelidir. Diprospan'ın içeriğinde etkin madde olarak betametazon dipropiyonat ve betametazon sodyum fosfat bulunmaktadır. Bu maddeler kortikosteroid denilen ilaç sınıfına aittir. Diprospan steril süspansiyon, kortikosteroid ilaçlara yanıt veren asağıdaki aniden şiddetli belirtilerle başlayıp kısa seyir gösteren (akut) ve uzun süredir devam eden (kronik) hastalıklarda kullanılır.
• Astım, alerjik burun iltihabı, anjiyoödem gibi bazı alerjik durumlar
• Ekzema, sedef, ürtiker gibi alerjik cilt hastalıklarında
• Romatoid artrit ve osteoartrit gibi eklem hastalıkları ve romatizmal hastalıklarının çoğunda
• İltihap ile seyreden diğer bazı kas ve iskelet sistemi hastalıkları (bursit, tendinit vb.)
• Bazı hormonal rahatsızlıklarda
• Bazı bağısıklık sistemini ilgilendiren hastalıklarda (kolajen doku hastalıkları vb.)

Diprospan Ampül 1 ml Fiyatı

Diprospan Ampül 1 ml, ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı İEGM (TİTCK) tarafından 23.04.2023 tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı 55,52 TL dir. Merck Sharp ve Dohme firması tarafından satışa sunulan 8699636750278 barkod numaralı bu ilaç Orijinal/Jenerik/Yirmi Yıllık sınıflandırmasında Orijinal ilaç sınıfındadır.

Diprospan Ampül 1 ml ilacının Kategorisi

Endokrin Sistem - Sistemik Kortikosteroidler - Sistemik Kortikosteroidler - Glukokortikoidler - Betametazon

Diprospan Ampül 1 ml Uyarılar

ilaç tr uyarısı: Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. Bu sayfada Diprospan Ampül 1 ml kullananlar veya diğer kişiler ilaç hakkında yorum yapamaz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır