Bilgisayar isletmeni ne is yapar

Bilgisayar Isletmeni Ne Is Yapar

bilgisayar isletmeni ne is yapar

BİLGİSAYAR İŞLETMENİ

Bilgisayar İşletmeni

Çağımızın en büyük gereklerinden biri olan bilgisayarlar artık tüm özel ve resmi kurumlarda % oranında yerini almış durumdadır.

Bilgisayarların tüm kırtasiye işlerinin yerini almaya başlamasından dolayı, bilgisayarların bakımı, onarımı, temel programların kullanımı gibi konularda, kalifiye elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle gerek özel sektörde gerek kamu sektöründe işe giriş koşulları arasında bilgisayar işletmeni sertifikası aranmaktadır.

Bilgisayar işletmeni sertifikası alan kişilere bilgisayar işletmeni adı verilir. Bu bir unvandır.

Bilgisayar işletmeni nedir?

Bilgisayar işletmeni, devlet kurumlarında bulunan bilgisayarların bakım ve onarımlarını yapabilen bu bilgisayarlarda bulunan Word, Excel vb ofis programlarını kullanabilen, kurumun bilgisayarla ilgili beklentilerine cevap verebilen kişilere verilen bir unvandır. Bilgisayar işletmeni olmak için MEB onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası almak gerekir.

Bilgisayar işletmeni ne iş yapar?

Bilgisayar işletmeni, devlet kurumlarında bilgi işlem bölümlerinde çalışır. Bu bölümlerde personel listeleri, mal dökümleri, maaşlar, veri kontrolleri vb ofis programları ile yapılacak işleri yaparlar.

Basılı evrakları bilgisayar ortamına taşırlar. Gelen ve giden evrakların kaydını tutarlar. Belediyelerden, valilik ve kaymakamlıklara, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, İç İşleri Bakanlığı’na kadar devlet kurumlarının çok büyük bir kısmı bilgisayar işletmeni kadrosu bulundurmaktadır Bu işleri yapmak için çeşitli kadrolar oluşturulmuştur. Bilgisayar işletmeni, ön lisans yahut fakülte mezunu olmak zorundadır.

Bilgisayar işletmeni görevleri nelerdir?

  • Bilgisayarların bakım ve onarımını yapmak
  • Word, Excel, Powerpoint gibi programları yetkin bir biçimde kullanmak
  • Yazılı metin ya da verileri dijital hale çevirmek
  • Verileri bilgisayara kaydetmek
  • Sunum hazırlamak
  • Kurumun internet sitesi varsa içeriklerini hazırlamak ya da içerik hazırlanmasına yardımcı olmak
  • Kurum içi programlar var ise çalışma şekillerini öğrenip aktif olarak bu programları kullanmak
  • Bilgi işlem alanında kendi uhdesine verilen görevleri yerine getirmek
  • Kuruma girişi esnasında kendisine atfedilen iş tanımı içinde bulunan görevleri yerine getirmektir.

Bilgisayar İşletmeni

Bilgisayar işletmeni ne kadar maaş alır?

Kurumdan kuruma fark etmekle birlikte en düşük bilgisayar işletmeni maaşı şartlarında lira civarındadır. Bu rakama çocuk yardımı, ek gelirler, sendika ödemeleri vb ekstralar dâhil değildir. Ayrıca belediyede çalışan bilgisayar işletmeni ile Dış İşleri Bakanlığı’nda çalışan bilgisayar işletmeni aynı maaşı almazlar.

Kurumlar arasında farklılıklar olabilmektedir. Kurumlar arasındaki bu farklılıklardan dolayı bu kurumların atama puanları da farklılık göstermektedir. Bir belediyeye girmek için alınan puan ile Devlet Planlama Teşkilatı’ndaki kadro, aynı puanla personel almaz. Burada, özlük haklarına ve kurumun prestijine göre bir puanlama yapılır. Daha iyi kurumlar daha yüksek puanlarla personel alırlar.

Bilgisayar işletmeni sertifikası nasıl alınır?

Bilgisayar işletmeni olmak için MEB onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası almak gerekir. MEB onaylı bilgisayar işletmeni sertifikasını ise MEB’e kaydı olan özel kurslar vermektedir. Bilgisayar işletmeni atandığında doğrudan bilgisayarlar ile haşır neşir olacağından bilgisayar işletmenliği kursu veren kurumlar arasında iyi seçim yapmanız gerekir.

Çünkü sadece belge vermek için yapılan eğitimlerin hiçbir kalıcılığı yoktur. Bu yüzden kurs seçerken, kursu iyi araştırmanız, bu kurstan, bilgisayar işletmeni olanlar varsa onlarla konuşmanız son derece faydalı olacaktır. Kaliteli bir bilgisayar işletmenliği kursu, oturmuş personele sahiptir.

Alanında uzman eğitmenlerle çalışan bu kurslar, size gerçekten bilgisayarı iyi derecede kullanmayı öğretirler. Zaten kendini kanıtlamış kurslar sektörde uzun süredir ayakta kalan kurslardır. Bu kursların verdiği MEB onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası ile bilgisayar işletmeni olanlar diğerlerine nazaran bir adım önde başlarlar. Çünkü işe başladıklarında kimsenin peşinden koşmaya ihtiyaç duymazlar. Kendilerine gereken tüm bilgileri, kurs esnasında öğrenmiş olurlar.

Bilgisayar işletmeni nasıl olunur?

Bilgisayar işletmeni unvanı alabilmek için Milli Eğitim’den onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası almanız gerekir. Bunun için bilgisayar işletmeni sertifikası veren özel kurslara müracaat etmelisiniz.

Bilgisayar işletmenliği kursu için belirlenen süre dâhilinde kursa devam etmeniz gerekir. Kurs sonunda size MEB onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası verilir. Kurs sertifikasında devlet kurumlarının belirlediği bir ders saati yoktur saat ya da saat fark etmeksiniz.

MEB onayı olan tüm sertifikalar bilgisayar işletmeni unvanı için yeterlidir.

Bilgisayar işletmeni şartları

Bilgisayar işletmenleri, devlet dairelerinin bilgi işlem bölümünde görev yaparlar. Ek ödeme olarak günü şartlarına göre 80 ila lira arasında ek ödeme alırlar. Derece olarak düz memur olarak göreve başlarlar.

Ancak unvan sahibi oldukları için 3. dereceye kadar inme şansları vardır. Yani düz memurun 5. dereceye inebildiği düşünürsek Bilgisayar işletmeni olmak çok daha mantıklıdır. Çünkü aradaki iki derece hem emeklilikte maaş olarak hem de pasaport vb özlük haklarında ek imkânlar sağlar.

Bilgisayar işletmenliği ile ilgili sık sorulan sorular

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikasının geçerli olması için saatlik kurs almak mı gerekiyor?

Devletin belirlediği net bir saat yoktur. Dolayısıyla 60 saat de olsa saat de olsa MEB onaylı bilgisayar sertifikası veren bir kurumun verdiği sertifika ile bilgisayar işletmeni unvanı almış olursunuz.

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikasını en geç ne zaman almış olmam gerekiyor?

KPSS kadrolarına atanmak için sertifikanızı ne zaman aldığınızın bir önemi yoktur. Bilgisayar işletmenliği sertifikasını almanız yeterlidir.

Açık öğretim lisesi ya da Açık öğretim fakültesin mezunuyum. Ders olarak bilgisayar dersi aldık. Derslerimizi de geçtik. kodu için yeterli midir?

KPSS kılavuzuna göre aldığınız Bilgisayar dersleri geçerli değildir. O yüzden özel bir kurstan Bilgisayar işletmenliği sertifikası almanız gerekiyor.

Bilgisayar İşletmenliği sertifikasını almak için bir devlet kurumuna başvurmam gerekiyor mu?

Hayır, sadece Bilgisayar işletmenliği sertifikası veren bir kursa başvurmanız yeterlidir.

Nitelik kodu nedir?

nitelik kodu, KPSS başvurularında personel alımı için istenen bir niteliktir. Bu niteliğe bilgisayar işletmenliği denir. Bilgisayar işletmenliği sertifikasını, özel eğitim merkezleri vermektedir. MEB'den Onaylı Bilgisayar Analist Programcı Sertifikası ya da MEB'den Onaylı Bilgisayar Programcısı Sertifikası almak yeterlidir. Bilgisayar dersi alanların ya da bilgisayar mezunlarında bu nitelik aranmaz. Ancak bu durumu ispatlamaları gerekmektedir.

Bilgisayar işletmeni ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Bilgisayar işletmeni ne iş yapar?
  2. Hangi bölüm mezunları bilgisayar işletmeni olabilir?
  3. Üniversitede bilgisayar işletmeni ne kadar maaş alır?
  4. Bilgisayar işletmeni Kamuda ne iş yapar?
  5. Bilgisayar işletmenliği ne demek?
  6. Üniversitelerde bilgisayar Isletmeni ne is yapar?
  7. Veri hazırlama ve kontrol işletmeni hangi puan türü?
  8. Bilgisayar işletmeni nerede çalışır?
  9. Bilgisayar sertifikası alanlar ne iş yapar?
  10. Bilgisayar işletmenliği nasıl bir meslek?
  11. Bilgisayar işletmenliği sertifikası ne işe yarar?

Bilgisayar işletmeni ne iş yapar?

Bilgisayar işletmeni, kamu kurumlarında kullanılan bilgisayarve teknik ekipmanın bakım ve onarımını gerçekleştirir. Meslek profesyonelleri atama ile göreve gelir.

Hangi bölüm mezunları bilgisayar işletmeni olabilir?

Bilgisayar işletmeniya da operatörü olmak isteyenler üniversitelerin 2 yıllık bilgisayar işletmenliğibölümünden mezunolmak zorundadır. Fakat üniversite deneyimi olamayan kişiler ise sertifika programlarına dahil olarakmesleğe adım atabilir.

Üniversitede bilgisayar işletmeni ne kadar maaş alır?

Aylık ortalama maaşlarıTL'dir.

Bilgisayar işletmeni Kamuda ne iş yapar?

Bilgisayar işletmeni, devlet kurumlarında bilgi işlem bölümlerinde çalışır. Bu bölümlerde personel listeleri, mal dökümleri, maaşlar, veri kontrolleri vb ofis programları ile yapılacak işleri yaparlar.

Bilgisayar işletmenliği ne demek?

Bilgisayar işletmeni, kamu kurumlarındaki bilgisayarların bakımını ve düzenlemesini yapar. Onarım ve bakım elemanı olarak bilgisayardabulunan tüm Office programlarına dair bilgilerinin olması gerekir. Bilgisayar işletmeniolmak için onaylı sertifika şartı bulunmaktadır.

Üniversitelerde bilgisayar Isletmeni ne is yapar?

* Göreviyle ilgili programları kullanarak bilgisayara(data, grafik, resim, şekil, harita vb) her türlü veriyi yüklemek. * Kendisine verilen görevleri diğer şube personeliyle işbirliği içinde yürütmek. * Kendisine verilen bilgisayarve diğer donanımı çalışır tutmak ve bunun için gerekli tedbirleri almak.

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni hangi puan türü?

Müracaatlar tamamlandıktan sonra, adaylar lisans mezunları için KPSSP(3) puan türü, ön lisans mezunları için KPSSP(93) puan türüve lise mezunları için ise KPSSP(94) puan türüesas alınarak en yüksek puana sahip adaydan başlanarak tek bir liste halinde puansıralamasına tabi tutulacaktır.

Bilgisayar işletmeni nerede çalışır?

Bilgisayar işletmenine iş yapar? Bilgisayar işletmeni, devlet kurumlarında bilgi işlem bölümlerinde çalışır. Bu bölümlerde personel listeleri, mal dökümleri, maaşlar, veri kontrolleri vb ofis programları ile yapılacak işleri yaparlar.

Bilgisayar sertifikası alanlar ne iş yapar?

Bilgisayarişletmeni, kamu kurumlarındaki bilgisayarların bakımını ve düzenlemesini yapar. Onarım ve bakım elemanı olarak bilgisayarda bulunan tüm Office programlarına dair bilgilerinin olması gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bir sertifikaile atama işlemleri yapılır.

Bilgisayar işletmenliği nasıl bir meslek?

Bilgisayar işletmeni, kamu kurumlarında kullanılan bilgisayarlar ile teknik elemanların bakım ve onarımını üstlenen meslekmensubudur. Bunun yanında bilgisayarsistemlerinin ve donanımlarının işleyişini yönetirler. Bu yönetim kapsamında ilgili sistem ve donanımların en iyi şekilde çalışmasını sağlarlar.

Bilgisayar işletmenliği sertifikası ne işe yarar?

Bilgisayar işletmenliğisertifikası, sizin bilgisayarbilginizin kanıtı niteliğindedir. Bu sertifika, iş başvurularında size kapıları açan bir anahtara dönüşebilir. Kamu kurum ve kuruluşlara, MEB onaylı bir sertifika ve yeterli KPSS puanı ile bilgisayar işletmeniolarak atanabilirsiniz.

Bilgisayar İşletmeni Nedir, Nasıl Olunur? Bilgisayar İşletmenliği Mezunu Ne İş Yapar?

Bilgisayar operatörleri, bilgisayar donanımını korumalı ve ortaya çıkan sorunları çözmelidir. Bir bilgisayar operatörünün görevleri, bilgisayar sistemine bağlı olarak değişir.

Bilgisayar İşletmeni Nedir?

Bilgisayar operatörleri, bilgisayar donanım sistemlerinin işleyişini yönetir. Genellikle mini bilgisayarlar, ana bilgisayarlar ve kişisel bilgisayar ağları dahil olmak üzere çoğu bilgisayar türüyle çalışmaları gerekir.

Bilgisayar operatörleri, bilgisayar işlemlerini yürütmenin yanı sıra bilgisayar sistemlerinin ve donanımlarının iyi çalışır durumda olmasını sağlamaktan sorumludur. Görevleri arasında, programlarını sürdürmek, bilgisayar terminallerine komutlar girmek, rutin bakım yapmak ve sayısız diğer görevlerle birlikte yazılım güncellemelerini kurmak yer alır.

Bilgisayar İşletmeni Nasıl Olunur?

Bilgisayar işletmeni ya da operatörü olmak isteyenler üniversitelerin 2 yıllık bilgisayar işletmenliği bölümünden mezun olmak zorundadır. Fakat üniversite deneyimi olamayan kişiler ise sertifika programlarına dahil olarak mesleğe adım atabilir.

Bilgisayar İşletmeni Bölüm Dersleri Nelerdir?

Bilgisayar operatörleri, eski ana bilgisayarların ve mini bilgisayarların günlük işlemleri için çok önemlidir. Üniversitelerde yoğun bir ders içerikleri bulunur. Bilgisayar donanımı, programlama, yazılım, veri tabanı, web tasarımı office programları gibi dersler bulunuyor.

Bilgisayar İşletmenleri Ne İş Yapar?

Eski ana bilgisayarların ve mini bilgisayarların çoğu, merkezi bir kontrol paneline sahiptir. Bilgisayar çalışırken, bir bilgisayar operatörü, konsolda bilgisayarın düzgün çalışmadığını göstermek için yanabilen hata ışıklarını yakından izler. Bir ışık yanarsa veya bilgisayar durursa, operatör sorunu bulmalı ve çözmelidir.

Bölüm, önlisans dereceleri veya sertifikaları ile tamamlanabilir. Bilgisayar işletmeni için en önemli nitelikler, bilgisayar sistemlerini güçlü bir şekilde anlama, yönergeleri takip etme yeteneği, mükemmel analitik düşünme ve problem çözme becerileri olarak sayılabilir. Bölüm sayısal puanı ile almakla birlikte taban puanları üniversite düzeyinde değişebiliyor.

İşletmen, ekipmanın kayıt defterlerini ve çalışma kayıtlarını tutar ve tüm arıza ve hataları kaydeder. Bilgisayar sisteminin dosyaları ve programları diskteyse işletmen, bilgisayara bu kayıtları aktarır. Deneyimli operatörler, bilgisayar programcılarına veya sistem analistlerine programları test etmede yardımcı olabilir.

Bilgisayar İşletmeninin İş Olanakları Nelerdir?

Bilgisayar operatörleri denetim pozisyonlarına geçebilirler. Tecrübe ve ileri eğitim ile bazı operatörler bilgisayar programcısı ve ağ yöneticisi olup bu alanda kariyerlerine devam edebilir. Kamu kurumların ya da özel işletmelerde sistem kontrol uzmanı olarak çalışabilirler. Hastaneler, okullar ya da fabrikaların dijital ağından sorumlu personel olarak hizmet verebilirler. Bu görevlerde çalışırken çeşitli sorumlukları da yerine getirmek durumundadırlar.

Bilgisayar operatörleri genellikle haftada otuz beş ile kırk saat arasında çalışır. Çoğu şirket, bilgisayar işletimini günde yirmi dört saat planlar, böylece operatörler vardiyalı çalışabilir. Vardiyaları sırasında gözetimsiz çalışabildikleri için, operatörler bağımsız olarak çalışabilmelidir.

İşletmen, bilgisayarlarda ve diğer cihazlarda kontroller yapar, hata oluştuğunda buna göre çözüm üretir. Ayrıca yaygın sorunları analiz eder ve bunları azaltmak hatta ortadan kaldırmak için adımlar atar. Diğer BT personeli ile işbirliği yaparak ilgili çözümleri geliştirmek için amirleriyle iletişim halinde kalır. Güçlü bir iletişim becerisine sahip olmaları beklenen operatörler esnek çalışma saatlerinde hizmet verir.

Bilgisayar İşletmeni (Operatörü) Nedir? Ne İş Yapar? Bilgisayar İşletmeni (Operatörü) Meslek kodu nedir? Görev tanımı nedir?

Bilgisayar İşletmeni (Operatörü) Meslek Tanımı : Bilgisayarın performansını denetleyen, sistem yazılımı ve uygulama programından gelen konsol mesajları algılayan ve gerekli müdahalelerde bulunan nitelikli kişidir.

Bilgisayar İşletmeni (Operatörü) Ne İş Yapar?: İşletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a) Gerekli sistem yazılımıyla bilgisayarı çalıştırmak,
b) Uygulama sistemlerinin gereksinimlerine göre girdi ve çıktıları doğru ve tam olarak sağlamak,
c) Sorunları tanımlamak için işletimi gözleyerek performansı incelemek,
d) Bilgi ve yetkisi dahilinde gereğinde düzeltici işlemleri başlatmak,
e) Sistem yazılımı ve uygulama programlarından gelen konsol mesajlarını anlayarak gereken işlemleri yapmak,
f) Giriş ve çıkış ortamlarında gerekli işlemleri yapmak,
g) Bilgisayar işletim yöntemleri ve işletim standartları konularında güncel bilgi sahibi olmak,
h) Sistem arızalarını tanımlamak ve işletim dizilerinin ve çıktıların bütünlüğünü ve doğruluğunu koruyacak biçimde düzeltici işlemler yapmak,
i) Bilgisayarda yapılan işleri belirlenen zamanlamaya göre yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Bilgisayar İşletmeni (Operatörü) Meslek Kodu :

Meslek Ana Grubu :
Büro Hizmetlerinde Çalışan Elemanlar

Meslek Alt Ana Grubu :
Genel Büro Elemanları İle Klavye Kullanan Büro Elemanları

Meslek Grubu :
Klavye Kullanan Operatörler

Meslek Birim Grubu :
Veri Giriş Elemanları

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :
Ortaöğretim (Lise ve Dengi)

Güncel Meslek :
EVET

Meslek Dosyası Olanlar :
Meslek Bilgi Dosyası bulunmamaktadır.

# meslek kodu nedir?#Bilgisayar İşletmeni (Operatörü) meslek kodu nedir?#Bilgisayar İşletmeni (Operatörü) ne iş yapar?#Operatör Meslekleri

Bilgisayar İşletmeni

ORGANİZASYONDAKİ YERİ: Birim Amirlerine bağlı görev yapar.

GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI:

  • Gerekli sistem yardımıyla bilgisayarı çalıştırmak.
  • Girdi ve çıktıları sistem gereklerine uygun olarak yapmak.
  • Sistem arızalarını tanımlamak, girdi ve çıktıların bütünlüğünü ve doğruluğunu koruyacak biçimde düzeltici işlem yapmak.
  • Bilgisayarda yapılan işleri belirtilen zamanlamaya göre yapmak, sistem yazılımı yapmak ve belirli zamanda yapılması gereken işleri yoğunluğuna göre bilgisayar ortamında optimumda tutmak.
  • Sistem yazılımı ve uygulama programlarından gelen konsol mesajlarını anlayarak gereken işlemleri yapmak.
  • Amirlerince verilecek benzer görevleri yapmak.
  • Görevlerinden dolayı Amirlerine karşı sorumludur.

GÖREVİN GEREKTİRDİĞİ NİTELİKLER:

  • sayılı DMK’ya gore Bilgisayar işletmeni  statüsünde olmak

Üniversitede Bilgisayar Programc&#;l&#;&#;&#; Bölümü’nde e&#;itim alan ki&#;iler bilgisayar i&#;letmeni olarak çal&#;&#;abilir. Fakat devlette çal&#;&#;mak için lise mezunu olmak ve Bilgisayar &#;&#;letmenli&#;i Sertifikas&#; almak gerekir. Bilgisayar i&#;letmeni; bilgisayarlar&#;n ve di&#;er teknik ekipmanlar&#;n onar&#;m&#;ndan ve bak&#;m&#;ndan sorumludur, yap&#;lan i&#;lemlerle ilgili verilerin bilgisayar ortam&#;nda kaydedilmesini sa&#;lar, teknik ar&#;zalarla ilgilenir.

Bilgisayar &#;&#;letmenli&#;i Nedir?

Bilgisayar i&#;letmenli&#;i, her türlü kategoride hizmet sa&#;layan kurumlarda bilgisayar ve benzeri teknolojik aletlerin etkin çal&#;&#;mas&#;ndan sorumlu olan meslektir.

Bilgisayar i&#;letmenli&#;inin en önemli görevi bilgisayarlar&#;n ve di&#;er teknik ekipmanlar&#;n kontrol ve bak&#;m&#;n&#; gerçekle&#;tirmektir.

Bilgisayar &#;&#;letmeni Olmak için Ko&#;ullar Nelerdir?

Bilgisayar i&#;letmeni olmak için gerekenler &#;u &#;ekilde s&#;ralanabilir:

  • Bilgisayarlarda olu&#;an sorunlar&#; çözebilmek
  • Bilgisayarlar&#;n i&#;leyi&#;i hakk&#;nda bilgi sahibi olmak

Bilgisayar &#;&#;letmeni Olmak için Gerekli E&#;itimler Nelerdir?

&#;yi bir bilgisayar i&#;letmeni olmak için üniversitede Bilgisayar Programc&#;l&#;&#;&#; Bölümü okunmal&#;d&#;r. Fakat lise mezunu olan, henüz üniversite okumam&#;&#; ki&#;iler Bilgisayar &#;&#;letmenli&#;i Sertifikas&#; alarak bu mesle&#;i icra edebilir. 

Bilgisayar &#;&#;letmeni Kaç Y&#;l Okur?

Bilgisayar i&#;letmeni olmak için gerekli e&#;itim süresi, ki&#;inin ta&#;&#;d&#;&#;&#; ko&#;ullara göre de&#;i&#;ir.

Nitekim lise mezunlar&#; Bilgisayar &#;&#;letmenli&#;i Sertifikas&#; alarak ve KPSS’ye girerek devlette bu mesle&#;i icra edebilirken üniversitede 2 y&#;ll&#;k Bilgisayar Programc&#;l&#;&#;&#; Bölümü okuyanlar da bu i&#;i yapabilir. 

Kimler Bilgisayar &#;&#;letmeni Olabilir?

Bilgisayar i&#;letmeni olmak için ki&#;inin sahip olmas&#; gereken özellikler &#;unlard&#;r:

  • Teknik alanda ba&#;ar&#;l&#; olmak
  • Ekip ile uyum halinde çal&#;&#;abilmek
  • &#;&#; takibi yapabilmek
  • &#;&#; disiplinine sahip olmak

Kimler Bilgisayar &#;&#;letmeni Olamaz?

&#;u ki&#;iler bilgisayar i&#;letmeni olamaz:

  • Bilgisayarlarda olu&#;an sorunlar&#; çözemeyenler
  • Bilgisayarlar&#;n i&#;leyi&#;i hakk&#;nda bilgi sahibi olmayanlar

Bilgisayar &#;&#;letmeni Olmak için Kaç Puan Gerekir?

Bilgisayar i&#;letmeni olmak için TYT sonucuna göre hesaplanan Bilgisayar Programc&#;l&#;&#;&#; taban puan&#; , olarak belirlenmi&#;tir.

Bilgisayar &#;&#;letmeni Maa&#;lar&#; Ne Kadar?

Bilgisayar i&#;letmeninin maa&#;&#; TL ile TL aral&#;&#;&#;ndad&#;r.

Bilgisayar i&#;letmeni maa&#; aral&#;&#;&#;n&#; çal&#;&#;&#;lan sektör, i&#; yeri ve ki&#;inin mesleki yeterlili&#;i etkiler. Bilgisayar i&#;letmeni özel sektörde TL civar&#;nda maa&#; ile i&#;e ba&#;larken devlette ortalama TL maa&#; al&#;r.

Bilgisayar &#;&#;letmeni Mesle&#;inin Zorluklar&#; Nelerdir?

Bilgisayar i&#;letmeni olman&#;n dezavantaj&#; &#;u &#;ekilde aç&#;klanabilir:

  • Özel kurumlar&#;n baz&#;lar&#;nda sigorta ve emeklilik ko&#;ullar&#; geli&#;memi&#;tir.
  • Kamu kurumlar&#;nda çal&#;&#;mak için sertifika al&#;p KPSS’ye girmek gerekir.
  • Sosyalle&#;meyi seven ki&#;iler bu meslekte dezavantajl&#;d&#;r.

Bilgisayar &#;&#;letmeni Nerelerde Çal&#;&#;abilir?

Bilgisayar i&#;letmeni çal&#;&#;ma alanlar&#; &#;u &#;ekilde s&#;ralanabilir:

  • Özel firmalar&#;n bili&#;im departmanlar&#;
  • Bili&#;im firmalar&#;
  • Üniversiteler
  • Kamu kurumlar&#;

Bilgisayar &#;&#;letmeninin Emeklilik &#;artlar&#; Nelerdir?

Bilgisayar i&#;letmeni özel sektörde çal&#;&#;maya 8 Eylül 'dan sonra ba&#;lad&#;ysa sigortal&#;l&#;k süresi de&#;erlendirmeye al&#;nmaz ve bu ki&#;iler gün prim ödeyip belirlenen ya&#;a geldiklerinde emekli olabilir. Kad&#;nlar 58 ya&#;&#;nda, erkekler ise 60 ya&#;&#;nda emekli olabilir. Bilgisayar i&#;letmeni 1 May&#;s ’den sonra özel sektörde çal&#;&#;maya ba&#;lad&#;ysa gün prim ödemesi gerekir. Bu &#;art&#; yerine getiren erkeklerin emeklilik ya&#;&#; 60 ya&#;&#;ndan 65’e kadar devam eder, kad&#;nlar ise 58 ya&#;&#;nda emekli olabilir.

Kamuda bilgisayar i&#;letmeni olarak çal&#;&#;maya ba&#;layanlar ise 8 Eylül itibar&#;yla sigorta giri&#;leri yap&#;lm&#;&#;sa prim süresini ödeyip ya&#;tan muaf olarak emeklili&#;e ayr&#;labilir. Prim süresi erkekler için 25 sene ve kad&#;nlar için 20 senedir. Bilgisayar i&#;letmeninin kamuda 1 May&#;s itibar&#;yla sigorta giri&#;i yap&#;lm&#;&#;sa gün prim ödeyerek emekli olabilir. Bu durumda erkekler 60 ve kad&#;nlar 58 ya&#;&#;nda emeklilik hakk&#;n&#; kullanabilir.

Devlette Bilgisayar &#;&#;letmeni Olmak için Gerekenler Nedir?

Devlette bilgisayar i&#;letmeni olmak için &#;u kriterleri sa&#;lamak gerekir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatanda&#;&#; olmak
  • Say&#;l&#; Devlet Memurlar&#; Kanunu’nun belirtti&#;i kriterleri kar&#;&#;lamak
  • En az lise mezunu olmak
  • MEB (Milli E&#;itim Bakanl&#;&#;&#;) onayl&#; Bilgisayar &#;&#;letmenli&#;i Sertifikas&#;’na sahip olmak
  • KPSS’den geçerli puan almak
  • Kamu haklar&#;ndan mahrum bulunmamak

Devlette Bilgisayar &#;&#;letmeni Olman&#;n Avantajlar&#; Nedir?

Devlette bilgisayar i&#;letmeni olman&#;n avantajlar&#; &#;u &#;ekilde aç&#;klanabilir:

  • Lise mezunu olan ki&#;iler de çal&#;&#;abilir.
  • Maa&#;lar&#;n&#; düzenli olarak al&#;rlar, ödemeler aksamaz.
  • Y&#;ll&#;k izinleri daha çoktur.

Özelde Bilgisayar &#;&#;letmeni Olmak için Gerekenler Nedir?

Özelde bilgisayar i&#;letmeni olmak için gerekli &#;artlar &#;unlard&#;r:

  • Ön lisans mezunu olmak (Baz&#; i&#; yerlerinde bu &#;art de&#;i&#;ebilir)
  • Bilgisayarlarda olu&#;an sorunlar&#; çözebilmek
  • Bilgisayarlar&#;n i&#;leyi&#;i hakk&#;nda bilgi sahibi olmak

Özelde Bilgisayar &#;&#;letmeni Olman&#;n Avantajlar&#; Nedir?

Özelde bilgisayar i&#;letmeni olman&#;n avantajlar&#; &#;u &#;ekilde aç&#;klanabilir:

  • Özel sektörde daha fazla i&#; olana&#;&#; vard&#;r.
  • Özelde bilgisayar i&#;letmeni olarak çal&#;&#;mak için KPSS puan&#;na gerek yoktur.
  • Çal&#;&#;an&#;n k&#;demine ba&#;l&#; olarak maa&#;&#; da artar.

Yurt D&#;&#;&#;nda Bilgisayar &#;&#;letmeni Olmak için Gerekenler Nedir?

Yurt d&#;&#;&#;nda bilgisayar i&#;letmeni olmak için gerekli kriterler &#;unlard&#;r:

  • Yurt d&#;&#;&#;nda geçerli bir diplomaya sahip olmak
  • Yurt d&#;&#;&#;nda çal&#;&#;ma izni almak
  • Yabanc&#; dil bilmek

Yurt D&#;&#;&#;nda Bilgisayar &#;&#;letmeni Olman&#;n Avantajlar&#; Nedir?

Yurt d&#;&#;&#;nda bilgisayar i&#;letmeni olman&#;n avantajlar&#; &#;unlard&#;r:

  • Mesleki geli&#;ime katk&#;da bulunur.
  • Ki&#;inin kariyerinde kendini geli&#;tirmesi için yurt d&#;&#;&#;nda daha çok seçenek vard&#;r.
  • Baz&#; ülkelerde çal&#;&#;ma ko&#;ullar&#; daha iyidir.

Bilgisayar &#;&#;letmeni Nas&#;l Giyinir?

Bilgisayar i&#;letmeni k&#;yafet tüzü&#;ü yoktur. Bilgisayar i&#;letmeni olarak çal&#;&#;an kad&#;nlar genelde gömlek, pantolon, etek, bluz; erkekler ise gömlek, pantolon giyer.

Bilgisayar işletmeni olarak görev yapmakta olan kimseler genel biçimde kurum dâhilinde yer almakta olan bilgisayarlarının bakım ve onarım işlerini gerçekleştirirler. Burada Office programlarının tamamını iyi bir biçimde bilmeleri çok önemli olacak bir husus olarak dikkat çekmektedir. Yazılı ve basılı olan evrakların tamamını ise bilgisayar ortamına aktarmaları aslında bu kimselerin işlerinin çok büyük bir kısmını da oluşturmaktadır.

Ayrıca kurumlarının internet sitesi ile alakalı olarak bütün işlemleri gerçekleştirmesi tarzında pek çok görevi bulunacaktır. Genel olarak bilgi işlem alanına dâhil olan bütün işlemleri bu kimselerin gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Kimler Bilgisayar İşletmeni Olabilir?

Bilgisayar işletmeni olan kimseler kamu kurum ve kuruluşları dâhilindeki genel bir biçimde bilgi işlem faaliyetlerinin tamamını gerçekleştiren bir memurdur. Bilgisayar işletmeni olan kimseler, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bilgisayarlara dair bakım ve düzenleme işlemlerini yerine getirirler. 

Bir de bunların düzenlemelerini gerçekleştirirler. Bunun yanı sıra aynı zamanda onarım ve bakım elemanı olarak görev yaparlar ve bilgisayarlarda bulunan bütün Office programlarına dair olarak bilgilere sahip olmaları çok büyük bir gereklilik olarak bilinmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı olan bir sertifika ile bu kimselerin atama işlemleri tamamlanmaktadır. Aynı zamanda bir bilgisayar işletmeni olabilmek için mutlaka bu mesleğe sahip olmak amacında olan insanların onaylı bir sertifikaya sahip olmaları gerekmektedir.

Bilgisayar İşletmeninin Maaşı Ne Kadardır?

Bilgisayar işletmeni olan kimsenin maaşı 9/1 derece ile TL olarak belirlenmiştir. Bu maaşlarının üstüne eklenmiş olan çocuk ve eş yardımları da dâhil olduğunda maaşlar kişisel bir biçimde değişiklik gösterecektir.

bilgisayar işletmeni ne iş yapar

Bilgisayar İşletmeni Nedir?

Bilgisayar işletmeni olan kimseler kamu kurumlarında kullanılmakta olan bilgisayarlar ile teknik elemanların bakım ve onarım konularını üstlenmekte olan bir meslek mensubu kimsedir. Bununla birlikte profesyonel bir biçimde bu mesleği icra edecek olan kimseler, atama sayesinde iş başı yapacaklardır. Bilgisayar işletmeni olan kimseler yalnız bilgisayar işlemlerini yürütmezler.

Bu durumun yanında aynı zamanda bilgisayar sistemlerinin donanımlarının işleyişini de yönetmekten sorumlu olurlar. Bu yönetimin kapsamı dâhilinde de ilgili olan sistem ve donanımların en iyi biçimde çalışmasını sağlayacaklardır. Bilgisayar işletmeni olan kişiler aynı zaman dâhilinde bilgisayara son derecede hakim olmalıdırlar. Office programlarının tamamını sular seller gibi bilmeleri de çok önemli olan bir detaydır.

Bilgisayar İşletmeni Nasıl Olunur?

Bilgisayar işletmeni olma amacı güden insanların ilgili olan üniversitelerin iki yıllık olan bilgisayar işletmenliği bölümlerini başarı ile tamamlamalarının ardından buradan mezun olmaları gerekmektedir. Bununla birlikte üniversite deneyimine sahip olmayan kimseler ise sertifika programları içerisine dâhil olarak bu meslek grubu içerisine dahil olabilirler.

Bilgisayar işletmeni olan bir insanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış bir sertifika ile atama işlemleri gerçekleştirilecektir. Ayrıca bilgisayar işletmeni olabilmek adına sertifika sahibi olma durumu da çok önemli olan bir durumdur. Bilgisayar işletmeni olarak atanabilmek ve iş başı yapabilmek adına gerekli olan şartların sağlanması gerekiyor. 

Bu şartlar arasında öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetki sahibi yapılan eğitim kurumları dâhilinden bilgisayar işletmenliği sertifikasının alınması çok önemli olan bir detaydır. Bununla beraber bu sertifikanın alınmasına hak kazanılabilmesi adına sözlü ve yazılı biçimde gerçekleştirilecek olan sınavlardan kırk beş ya da üstü bir not almanız gerekmektedir. Ayrıca şartların arasında Kamu Personel Seçme Sınavı dâhilinden yetmiş ya da üzeri bir puan kazanılması da yer almaktadır.

Bu girdi Eğitim, Kamu Personeli, Meslekler’ te gönderildi. kalıcı linki yer imlerine ekleyin.

nest...

gelişim planı örnekleri 2022 doğum borçlanmasi ne kadar uzaktaki birini kendine aşık etme duası 2021 hac son dakika allahümme salli allahümme barik duası caycuma hava durumu elle kuyu açma burgusu dinimizde sünnet düğünü nasil olmali başak ikizler aşk uyumu yht öğrenci bilet fiyatları antalya inşaat mühendisliği puanları malta adası haritada nerede