sirke kepeği geçirir mi / Kepekten kalıcı olarak kurtulmanın doğal yolları nelerdir? - Sağlık Haberleri

Sirke Kepeği Geçirir Mi

sirke kepeği geçirir mi

Kepekten kurtulmanın 9 doğal yolu

Pek çoğumuz kepeği saç derisinde bulunan yahut omuzlarımıza dökülmüş beyaz nesneler olarak biliriz ancak ondan nasıl kurtulmamız gerektiğini bilmeyiz.

Kepek problemi sandığınızdan daha yaygın bir problem ve hepimizin hayatında bir kaç defa başımıza geliyor. Saç derisindeki ölü hücrelerin aşırı üretiminden kaynaklanan kepek, kışın cildi kurutan soğuk havadan, vitamin bakımından eksik bir beslenme düzeninden, sağlıksız şampuanlarda bulunan sert kimyasallardan kaynaklanıyor olabilir.

Kepek Nedir?

Kepek, dünya nüfusunun %50’sini etkileyen bir cilt rahatsızlığıdır ve saç derisinden aşırı miktarda ölü hücre topaklarının dökülmesi olarak tanımlanıyor. Genellikle biraz kaşıntıya sebep olabilse de kızarma veya hasar görüntüsü de bırakmıyor.

Kepek genellikle sonbahar ve kış aylarında daha yaygın hale geliyor çünkü kışın kuru hava saç derisine hasar veriyor. Temel olarak ölü hücrelerden kaynaklansa da daha ciddi vakalarda maya benzeri organizmalar sebebiyle iyice artabiliyor. Normalde bu mikroplar herkesin saç derisinde bulunsa da, aşırı çoğaldığında rahatsızlık verebiliyorlar.

Pek çok çalışmada, hindistan cevizi yağı gibi doğal çözümlerin kepek problemine iyi gelebildiği görülmüştür ve bu ürünlerin sentetik kepek ürünlerine katıldıkları da gözlenmiştir. Her ne kadar tam tersi düşünülse de, saçları daha sık şampuanlamak kepek probleminin üstesinden gelinmesine yardımcı olabilmektedir. Bunun yanında stres ve anksiyete ise kepek probleminin artmasına sebep oluyor.

Kepeğin Sebepleri ve Belirtileri

Kuru cilt: Kepeğin en popüler sebebi kuru bir cilttir. Kuru cildin belirtilerini saçlarınız haricinde kollar ve bacaklar gibi vücudun diğer bölgelerinde de görebilirsiniz.

Yağlı cilt: Garip gelebilir ancak yağlı cilt de kepeğin en büyük sebepleri arasındadır. Bu durum kızarık, yağlı görünen ve beyaz döküntülere sahip saç derisi ile kendini gösterir. Cildin yağını engellemek için daha sık yıkayabilirsiniz ancak aşırı yıkayarak yağsız kalmasına da engel olmalısınız.

Cilt problemleri: Egzema gibi cilt problemlerinin kuru cilde sebep olmaları, kepek probleminin ortaya çıkmasına sebep olabilir.
Maya benzeri mantarlar: Bu mantarlar pek çok yetişkinde bulunuyorlar ancak bazen cilt hücrelerinin aşırı çoğalmasına sebep olarak kepeği ortaya çıkarıyorlar.

Saç bakım ürünleri: Pek çok saç bakım ürününde kimyasallar bulunur ve bunlar saç derisine zarar verirler. Dolayısıyla kepeklenme problemi görülebilir.

Kepekten Kurtulmak İçin 9 Doğal Reçete

Su İçin

Vücudumuzda ciddi bir su eksikliği bulunması cildi kurutur ve bu nedenle su içmek gerekir. Hem ciltteki kurumaya engel olmak hem de sağlığı iyileştirmek için her gün bol miktarda su içmelisiniz.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağının içerisinde orta-zincirli yağ asitleri bulunur ve bunlar antiviral, antimikrobiyel ve antimantar etkileri gösterirler. Bu sayede mantar, virüs ve bakteriler ortadan kaldılabilirler.

Öz Yağlar

Pek çok öz yağın mantar, virüs ve bakteri karşıtı etkileri bulunmaktadır ve bunlar enfeksiyonları, inflamasyonları bastırarak kepek konusunda fark yaratabilirler. Lavanta, keklik üzümü, kekik, limonotu, selvi, güveyotu ve çay ağacı yağı gibi öz yağları bu konuda değerlendirebilirsiniz.
yaş arasındaki kepekli bireyler üzerinde limonotu öz yağı ile yapılan çalışmalarda, yedi günlük kullanımın kepeği ciddi oranda azalttığı görülmüştür. Ancak yağları seçerken % saf olduklarından emin olmalısınız.
Bu yağlar saf oldukları sürece doğrudan içilebilirler de, bunun için bir kaç tanesinden bir kaç damlayı suya damlatın ve içebileceğiniz güzel bir tonik yaratın.

Aloe Vera Jeli

Aloe veranın faydaları büyüktür ve genellikle cildi rahatlatmak, yatıştırmak için kullanılmaktadır.

Zeytinyağı

Zeytinyağı kepekleri geçici olarak ortadan kaldırabilmek için kullanılmaktadır. Rafine edilmemiş organik zeytinyağını saç derinizdeki kepekten etkilenmiş bölgelere sürün ve bir saat bekledikten sonra bir fırça kullanarak saç derisine masaj yağın.
Eğer çok fazla sürerseniz onu tekrar yıkamanız gerektiğini de unutmayın.

Rahatlayın

Cilt rahatsızlıkları genellikle depresyon, anksiyete ve stresten kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla cildinizdeki değişimlere dikkat edin ve stres karşıtı teknikler kullanarak stresle mücadele edin. Yoga, yürüyüşler, spor, masaj terapisi, lavanta koklamak gibi seçenekler ruhsal anlamda rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Elma Sirkesi


Elma sirkesi kepeklere sebep olan mantarların yok edilmesine yardımcı olmaktadır. Zira uzun süredir kaşınmalara karşı çok hızlı bir çözüm olabildiği bilinmektedir.
Eşit miktarda su ile elma sirkesini karıştırın ve saç diplerinize masaj yapın. Bir kaç dakika durduktan sonra suyla durulayın. Bir hafta boyunca bunu uyguladıktan sonra farkı görebilirsiniz.

Probiyotikler

Yediğiniz şeylerin probleminizin bir parçası olması da çok mümkün. Bu nedenle faydalı probiyotikler içeren besinleri tüketin. Bu sayede kepeği önleyebileceğiniz gibi bağırsaklarınızdaki faydalı bakterilere destek olabilir ve genel sağlığınızın da daha iyi hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

Omega-3 Yağları

Beslenme düzeninize taze balıklar veya chia tohumları ile omega-3 yağlarını eklemeniz, cildinizin içeriden nemlendirilmesine yardımcı olacaktır ve bu sayede kepek probleminiz de azalabilir.
Ayrıca vitamin, mineral ve diğer besinlerin eksiklikleri de maalesef kepek problemine yol açabilmektedir. Balık yağı tüketerek cilt sağlığınıza katkıda bulunabilir ve kepeklere karşı daha etkili bir mücadele yürütebilirsiniz.

Ayşe Tolga

Doğal Kepek Tedavi̇leri̇: Elma Si̇rkesi̇ Kepeğe İyi̇ Geli̇r Mi̇?

Pek çok kişi karbonat, ağız çalkalama suyu, limon suyu, elma sirkesi kullanarak – kepekten kurtulmaya çalışmıştır - ama bu gerçekten işe yarar mı?

Elma Sirkesi, güçlü bir asittir ve insanlar onu saç ve saç derisinde pH dengesini sağlamak için kullanır.

Nedeni, bunun pH dengesinin sağlanmasına yardımcı olabileceği ve kepeğe neden olan mikrop olan Malassezia globosa 'ya karşı koruma sağlayabileceği düşüncesidir.

Fakat işe bunlar yaramaz.

Saç derisinin pH dengesini düzenlese de bu durum geçicidir. Saç derinizin pH dengesi o kadar sık değişir ki, bakımınıza Elma Sirkesi eklemenin yaratacağı etki hemen kaybolacaktır.

Bunun yerine, sorunun kökenine inen bir aktif madde içeren bir şampuan kullanın.

Head & Shoulders şampuanları  dünyanın önde gelen düzenleyici kurumları tarafından Malassezia globosa mikrobuna karşı etkili olduğu defalarca kanıtlanan çinko pritiyon içerir.

Ayrıca,  Mentol Ferahlığı gibi harika kokan şampuanlar sayesinde saçınız da harika kokacaktır (sirke ile kesinlikle mümkün olmayan bir unsur!).

LİMON SUYU KEPEĞE İYİ GELİR Mİ?

Kepekten kalıcı olarak kurtulmanın doğal yolları nelerdir?

Kepekten sorunundan doğal yollarla kolayca kurtulmak isteyenler seafoodplus.info&#;a bir göz atın deriz! Elma sirkesinin bu mucizevi faydasına inanamayacaksınız!

Abone ol

Kepek sorunu, birçoğumuzun mustarip olduğu bir konudur. Özellikle de siyah tişört giydiğimizde bu sorunumuz gözle görünür bir hal almaktadır. Bu da bir hayli kötü görünmektedir. Birçoğumuz pahalı şampuanlara para harcayarak ya da dışarıda yaptırdığımız bakımlarla kepekten kurtulmaya çalışırız. Fakat ne yazık ki kesin bir çözüme kavuşamayız. İşte tam da bu nokta da elma sirkesi imdadımıza yetişiyor. Siz de ''elma sirkesinin faydaları nelerdir?'' diyorsanız seafoodplus.info'un bu yazısına muhakkak göz atmalısınız!

ELMA SİRKESİ KEPEK İÇİN İDEAL

Kepek, kafa derisinde pullanma, kaşıntı gibi belirtiler veren, mütemadiyen görülen saç sorunlarındandır. Kepeğe çözüm sirke! Kepekli saçımıza elma sirkesinin uygulamasını yapıseafoodplus.infoızın derisinde kepek oluşumunun en önemli sebebi parazit veya mantarlar olduğundan, bunları yok edecek, saçın ph seviyesini dengeleyecek sirkeye ihtiyacımız vardır. Elma sirkesi kepek için en ideal olanıdır.

KISA SÜREDE KURTULACAKSINIZ 

Sistemli kullanımda kısa sürede kepeğinizden anında kurtulacaksınız. Şimdi başlayalım saçımızı duru suyla iyice yıkıyorsunuz. Bir çay bardağı su ve bir çay bardağı sirkeyi karıştırıyoruzSaçınız çok sık ve uzunsa 1 su bardağı suya 1 su bardağı sirkeyi karıştırıp kullanabilirsiniz. Bu karışımı saçlarımıza döküp, iyice saç diplerine yediriyoruz masaj yaparak tıpkı şampuan gibi sirkeyi iyice sürüyoruz ve üç ya da dört dakika elmalı sirkeli su saçlarınızda kalıseafoodplus.info sonrasında isterseniz hemen suyla saçınızı durulayabilirsiniz. Şampuan kullanıp daha sonra da durulayabilirsiniz. Yalnızca su ile durularsanız saçta sirke kokusu kalabilmektedir.

KURU SAÇA UYGULAMAYIN

Kepeğinizden kurtulana kadar her gün sistemli olarak sirke karışımlı su ile saçı yıkamaya devam etmelisiniz.
Bu karışım sayesinde kepekte zamanla belirgin bir azalma olacaktır sonrada yok olacaktır. Sizlere kolay kullanım sağlaması için sirke su karışımını küçük bir fiskeli bir şişeye koyarsanız daha kolay kullanabilirsiniz. Kepek için elmalı sirkeyi sakın ama sakın kuru saçlara uygulamayınıseafoodplus.infozi tahriş edip kızarmalara yanmalara neden olabilir. O yüzden saçını yıkayıp uygulamanız gerekmektedir.

PARLAK VE PIRILTILI SAÇLARA KAVUŞUN

Saçlarında çok fazla kepek bulunan kişiler bu karışımı saçında 20 dakika beklemelidirler bone yada streç film de kullanabilirsiniz. Parlak ve pırıltılı saçlara kavuştunuz hayatınız dan artık kepek sirkenin gücü ve sizin düzenli kullanımınız sayesinde kurtulmuş oldunuz.

Kaynak: seafoodplus.info

kepekkepekten doğal kurtulma yollarıelma sirkesinin saça faydaları

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir