ortaöğretim kpss ile alım yapan kurumlar 2018 / KPSS Ortaöğretim Puan ile Alım Yapan Kurumlar | Öğrenci Gündemi

Ortaöğretim Kpss Ile Alım Yapan Kurumlar 2018

ortaöğretim kpss ile alım yapan kurumlar 2018

Memur Alım Şartları, Başvuru (Lise Mezunu Memur Alımı)

memur alım şartları neler? 10 bin memur alımı yapılacağının açıklanmasının ardından memur olmak isteyenler  memur alım şartları, lise mezunu memur alımı, memurluk başvurusu, KPSS'siz memur alan kurumlar gibi bir çok başlığı aratıyor. Adayların Memurluk için bazı şartları taşıması gerekli. En az lise mezunu olanlar başvuru yapabilecek. KPSS'ye girmiş olan ve olmayan da memurluk başvurusu yapabilir. Bununla birlikte ön lisans ve lisans mezunlarının bu kadroları almak için ilgili fakültelerden mezun olmaları gerekiyor. İşte memur alım şartları ve KPSS'siz memur alan kurumlar

MEMUR ALIM ŞARTLARI NELER?

Şubat ve Mart ayı içerisinde lise mezunları dahil KPSS şartı koyulmaksızın memur alımları yapılacak. Kamu kurumu ve kuruluşlarında açılan eksiklikleri gidermek isteyen devlet, Şubat ve Mart ayı içerisinde en az lise mezunu olmak kaydıyla çalışanı işe alacak. Normalde memur alımlarında KPSS şartı koyan kurumlar, bu sefer hem KPSS’ye girenler hem de girmeyenlerin başvuruda bulunabileceğini duyurdu. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyenler başvuruda bulunmadan önce aşağıdaki kriterleri sağlamış olması gerekiyor: sayılı devlet memurları kanunun Maddesindeki şartları taşımaları, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olacak hiçbir sağlık probleminin olmaması (engelli alımları hariç), Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgili bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Bu şartlar dışında KPSS, YDS, yaş, eğitim gibi niteliklere sahip olanlar özel olarak incelenecek. Eğitiminiz tam olmasına rağmen KPSS’ye girmediyseniz bile başvuruda bulunabiliyorsunuz. Memurları alacak bazı kurumlar KPSS’den yeterli taban puanını isterken, bazı kurumlar KPSS’ye girme zorunluluğu koymuyorlar

MEMUR OLMA ŞARTLARI

Kamuya başvurup memur olarak çalışmaya başlamak için belirli şartlar altında eğitiminizi tamamlamış olmanız gerekiyor. Bu minvalde başvuru yapacak adaylar en az lise mezunu olmalılar. Bununla birlikte ön lisans ve lisans mezunları bu kadroları almak için ilgili fakültelerden mezun olmaları gerekiyor. Yani, güzel sanatlar fakültesinden mezun olarak memurluğa başvurmanın bir yararı yok.

EĞİTİM ŞARTI NEDİR?

Kamuya başvuru yapabilmek için belirli şartlar arasında eğitim şartı yer almaktadır. Buna göre başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. Fakat lisans ve ön lisans mezunları da belirtilen kadrolara başvuru yapabilirler. Alım kadrosuna göre Lisans mezunu olan adaylardan 4 yıllık eğitim veren ilgili fakültelerden mezun olmuş olmaları şarttır. Lise mezunu alımlarda ise kadrosuna göre meslek liselerinden veya düz liselerden mezun olmuş olmaları yeterlidir.

PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Söz konusu olan ilanların bir çoğunda adaylar başvuru şartlarına göre ve KPSS puan türlerine göre yapılacak sıralama sonucuna göre, Sözlü, Uygulamalı veya yazılı sınava katılarak bu sınavlardan geçeli not almaları gereklidir. KPSS ile yapılacak sıralamalarda adayların almış oldukları puan durumuna göre kadro sayısının kat sayısı kadar aday dereceye alınır.

MEMURLUK BAŞVURU NE ZAMAN?

Kamuda çalışmak isteyen insanlar, memur alımları için ilgili kurumların belirledikleri başvuru tarihlerini takip etmeliler. Her kurum ayrı olarak memur alımları yapacağı için girmek istediğiniz kurumun başvuru tarihini araştırmanız gerekiyor. Başvurular, e-posta ve posta yoluyla yapılacak. Her kurum, bu başvuru ile birlikte ayrıca özel belgeler isteyebilir. Bu yüzden başvuruyu yapmadan önce istenilen belgeleri tamamladığınızdan emin olmalısınız.

 

KPSS sonuçlarının açıklanmasından itibaren adaylar, hangi kamu kurumların KPSS puanı ile alım yaptığını araştırmaya başladı. Ortaöğretim (lise), Önlisans ve Lisans düzeyinde KPSS sınavına katılım sağlayanlar, devlet kurumlarında memur olarak çalışmak için aylarca bu sınava hazırlandı. Bizler de seafoodplus.info olarak, Kasım ayı itibari ile alım yapan kamu kurumlarını sizler için derledik. Peki KPSS puanı ile nasıl başvuru yapılır? Hangi kurumlar KPSS ile alım yapıyor? İşte söz konusu ilanlar ve detayları…

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

KPSS puan sonuçlarına göre aşağıdaki ilanlara başvuru yapacak adayların genel olarak taşımaları gereken bazı şartlar yer almaktadır. Bu şartlar arasında Sayılı Devlet memurları kanunun maddesinde göre;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, -Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlikle ilgisi bulunmamak,

- Yapılacak olan Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, şartları yer almaktadır.

HANGİ KURUMLAR KPSS İLE ALIM YAPIYOR?

KPSS puanı ile alım yapacak kurumların yayımlamış oldukları ilanlar aşağıda yer almaktadır. Söz konusu ilanlara tıklayarak detaylarını ve başvuru şartlarını görebilir ve buna göre başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İşte alım yapan o kurumlar:

- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Meslek Personeli Alacak

- Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği 20 Uzman Yardımcısı Alacak

- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı 50 Memur Alacak

- Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Sözleşmeli Personel Alımı

- Çekmeköy Belediye Başkanlığı 15 Memur Alacak

- Sahil Güvenlik Komutanlığı 10 Memur Alımı Yapıyor

- TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ YILI DIŞ KAYNAKTAN MUVAZZAF SUBAY ADAYI TEMİNİ

- TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ DIŞ KAYNAKTAN MUVAZZAF ASTSUBAY ADAYI TEMİNİ

- Ardeşen Belediye Başkanlığı 3 Memur Alımı Yapıyor

- Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu Başkanlığı 47 Bilişim Uzman Yardımcısı

- Şırnak Belediye Başkanlığı 10 Memur Alımı

Ankara - ÖZEL HABER

KPSS Memurluk Kursları

KPSS-B Grubu Hakkında

KPSS-B Grubu Hakkında

Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır. Bu nedenle; A Grubu Kadrolar ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların  KPSS'ye girmeleri gerekmemektedir. Çift yıl puanları A grubu, B grubu ve öğretmenlik atamalarında kullanılmaktadır.

Tek yıllarda yapılan KPSS'ye sadece lisans (4 yıllık) mezunları katılabilirken, çift yıllarda yapılan KPSS'ye lise, ön lisans ve lisans mezunları katılabilmektedir.

B Grubu (Lisans) Memurluk atamaları “merkezi atamalar” ve “kurumsal atamalar” olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. Kurumsal atamalar da dediğimiz ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır.

B Grubu Lisans kadrolarına P3, B Grubu Ön Lisans kadrolarına P93, ortaöğretim mezunlarına ayrılan B grubu kadrolara ise P94 puan türü ile atama yapılmaktadır. Bu puanlar 2 yıl geçerlidir. Örneğin,  KPSS B (Lisans) puanı  KPSS sonuçları açıklanana kadar geçerlidir. KPSS-Lisans sonuçlarıyla geçerliliğini yitirmiştir.

B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorundadırlar.

KPSS Ortaöğretim

KPSS Ortaöğretim sınavına, liselerden mezun olanlar ve sınava başvuru sırasında henüz mezun olamayan ancak sınavın iki yıllık geçerlilik süresi içerisinde mezun durumda olabilecek adaylar başvuru yapabilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS’ye giremez.

KPSS Ön Lisans

Ön lisans 2. sınıf okuyanlar ile ön lisans mezunları çiftli yıllarda yapılan KPSS’ye girebilirler. Ön lisans mezunu olup şu an lisans okuyan öğrenciler (mezun olmamış), isterlerse ön lisans KPSS'ye, isterlerse de lisans KPSS'ye girebilirler. Ön lisanstan mezun olan adaylar ortaöğretim KPSS’ye giremez. Lisans mezunu olan bir aday ön lisans/ortaöğretim sınavına giremez.

KPSS Lisans

KPSS Lisans sınavına, herhangi bir bölümde lisans programı okuyan 3 ve 4. sınıf öğrencileri ve lisans mezunları girebilir.

Sınava Girmek İçin Mezun Olmak Şart Mı?

Sınav puanı 2 yıl geçerli olduğu için, sınava girecek adayda mezuniyet şartı aranmaz. Ancak tercih işlemlerinin yapılacağı son tarih itibariyle mezun olmak gerekir.

 KPSS Ne Zaman?

ÖSYM  Sınav Takvimine göre

KPSS Lisans (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ) 23 Temmuz ,

KPSS Alan Bilgisi oturumlarının Temmuz ,

KPSS ÖABT’nin 6 Ağustos ,

tarihlerinde yapılacaktır.

KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları

A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

Genel Yetenek Genel Kültür soru sayıları ve testlerin cevaplama süreleri aşağıdaki şekilde olacaktır:

 

Sınavda Uygulanacak Testler

Soru Sayısı

Sınav Süresi

Genel Yetenek (60) ve Genel Kültür (60)

dakika

 

KPSS P3 Puanıyla Başvuru Yapabileceğiniz Bazı kurum ve Kadroları

• Gümrük Müsteşarlığı
• Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
• Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
• Maliye Bakanlığı
• Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü
• T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü
• Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü
• Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
• Petrol İşleri Genel Müdürlüğü
• Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu
• Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü
• Orman Genel Müdürlüğü
• Gençlik Spor Genel Müdürlüğü
• Makina Kimya Endüstrisi
• Adalet Bakanlığı Adliyeler (Kâtiplik, Mübaşir, İnfaz koruma…)
• Polislik (POMEM)
• TSK (Sözleşmeli subay, astsubay, uzman çavuş)

 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir