iett paso randevu / İETT öğrenci kartı başvurusu nasıl yapılır?

Iett Paso Randevu

iett paso randevu

İstanbulkart öğrenci başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte öğrenci akbili çıkarma

Okulların açılmasıyla İstanbul'da öğrenciler ve veliler İstanbulkart başvurusu yapmak için İETT'nin internet sitesi ve başvuru merkezlerini ziyaret ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öğrenci İstanbulkart başvurusu, bireysel ve internet olmak üzere iki şekilde yapılabiliyor.

İSTANBUL ÖĞRENCİ AKBİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrenciler İBB'nin seafoodplus.infoul adresindeki başvuru formuna kişisel bilgilerini ve fotoğrafını kaydederek online başvuru yapabilir.

İstanbulkart ve 6 TL kargo ücreti ödemesini başvurunun son adımında kredi kartı ile yapabilir. EFT ve havale ile yapılan ödemeler kabul edilmediğini belirtelim.

Üyelik sayfasından giriş yaparak başvuru durumunu kontrol edebilir ve başvuruyu güncelleyebilirsiniz.

Başvurunuzun 2. adımında kartınızı teslim alabilmeniz için; İstanbulkart Başvuru Merkezi'nden şahsen teslim alma veya kargo bedelini ödeyerek adresinize teslim şeklinde iki seçenek sunuluyor.

Online başvurunuz tamamlandıktan sonra, İstanbulkart Başvuru Merkezleri'nden teslim alma talebinde bulunduysanız; kartınız oluşturulduktan sonra, size gelecek SMS doğrultusunda seçtiğiniz İstanbulkart Başvuru Merkezi'nden size bildirilen tarih ve saat aralığında şahsen giderek kimlik ibrazı ile teslim alabilirsiniz.

Online başvurunuz tamamlandıktan sonra, kargo gönderimini seçtiyseniz; kartınız 2 iş günü içinde üretilerek PTT Kargo'ya verilir. Kartlar PTT aracılığı ile adreslere teslim edilir. Kargo ücreti müşteri tarafından online başvuru esnasında ödenir.

ÖĞRENCİ AKBİL ÜCRETİ NE KADAR?

İBB'nin öğrenci İstanbulkart başvuru ücreti 10 TL'dir. Öğrenci kartı vizeleme ücreti 5 TL, yenileme ücreti 10 TL olup, kayıp bedeli ise 20 TL'dir.

İSTANBULKART ONLINE BAŞVURU SAYFASI

5bae45ab0ac82fjpg

KİMLER İNDİRİMLİ ÖĞRENCİ ULAŞIM KARTI ALABİLİR?

Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler, Açık İlköğretim, Açık Lise, Kur'an Kursu öğrencileri İBB'nin indirimli İstanbulkart'ını almak için başvuru yapabilir.

Açık İlköğretim, Açık Lise ve Kur'an Kursu öğrencilerinin Öğrenci Kartı alabilmeleri için;

* 20 yaşından gün almamış olması

* Sosyal Güvenlik Kurumu çalışan kaydına sahip olmaması gerekmektedir.

İSTANBUL TOPLU ULAŞIM ÜCRET TARİFESİ

ucrettarifesiakasim-kopyavertjpg

İSTANBULKART iPHONE MOBİL UYGULAMASI

İSTANBULKART ANDROID MOBİL UYGULAMASI

Güncelleme: 

İlgili Haberler

İETT otobüs hatlarının numaraları baştan aşağı değişiyorM7 Mecidiyeköy istasyonundan kesintisiz ve aktarmasız yolculuk başladıHer İstanbullunun bilmesi gereken İstanbulkart ücret tarifesi29 Ekim'e toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, metrobüs ücretsiz mi?İstanbul metrosunun simgesi nedir? Bakanlıktan kafa karıştıran uygulamaİBB faizsiz kredi başvurusu nasıl yapılır? İşte Destek Avans başvuru sayfasıİstanbul'da gece çalışan İETT otobüsleri hayat kurtarıyorİstanbul'da bu İETT otobüs hatları 7/24 ücretsiz

İndirimli Öğrenci Kartı (İstanbulkart) Temini

Avcılar

Avcılar Metrobüs İstasyonu Çıkışı

Bağcılar

Bağcılar Belediyesi Güneşli Mah. Kirazlı Cad.

Bahçelievler

Bahçelievler Metro İstasyonu

Beşiktaş

İETT Beşiktaş İskele OtobüsDurakları

Beylikdüzü

Beylikdüzü Son Durak Metrobüs İstasyonu Çıkışı

Bostancı

Bostancı Metro İstasyonu

Eminönü

İETT Eminönü Otobüs Durakları

Gayrettepe

Gayrettepe Metro İstasyonu

Kadıköy

Kadıköy Rıhtım-Minibüs Durakları Arkası

Kadıköy Metro

Kadıköy Metro İstasyonu

Karaköy

İETT Genel Müdürlüğü Karaköy Gar Binası (Tünel Yanı)

Kartal

Kartal Metro İstasyonu

Pendik Sahil

Pendik Sahil ALO İletişim Merkezi İçi

Sultanbeyli

Fatih Cd. Yanyolu No, Sultanbeyli/İstanbul
(Fatih Cad. Zabıta Müdürlüğü Yanı)

Topkapı

İETT Topkapı Garajı-Fatih

Ümraniye

Haldun Alagaş Spor Tesisleri

Üsküdar

İETT Üsküdar Hareket Amirliğii Mihrimah Sultan Camii Önü

Yenibosna

İETT Yenibosna Otobüs Durakları Arkası

Zeytinburnu

Zeytinburnu Metro İstasyonu Çıkışı

Gaziosmanpaşa

Merkez Mah. Aladağ Sokak. No: 3
(Gaziosmanpaşa İski şubesi içi)

Taksim

Taksim Metro Meydan Girişi Yanı Beyaz Masa İletişim Noktası

Sarıyer

Merkez Mahallesi, Meser Burnu Caddesi No: A Sarıyer / İstanbul

Beykoz

Kelle İbrahim Caddesi, On Çeşme Meydanı, Beykoz/İstanbul

İETT &#;ğrenci kartı başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

EFT, havale ve bankamatikten yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.

ONLINE BAŞVURU FORMUNU DOLDURMA

Online Başvuru Formu’nu doldurarak başvurunuzu tamamlayınız.

KARTI TESLİM ALMA

Kartınızı seçmiş olduğunuz Başvuru Merkezine 5 iş günü sonunda gelerek alabilirsiniz. Kartınız hazır olduğunda size e-mail aracılığıyla bilgilendirme yapılacaktır. Kartınızın tesliminde aşağıdaki belgeleri yanınızda getirmeniz gerekmektedir.

Öğrenci Belgesi
Nüfus Cüzdanı
Dekont (2 nüsha)
Lütfen kartınızı teslim alana kadar dekontlarınızı muhafaza ediniz.

NOT 1: Öğrenci belgesine alternatif olarak Seyahat Kartı İstek Formu’nu indirip öğrencisi olduğunuz okula onaylatıp başvuruda kullanabilirsiniz.

NOT 2: Öğrenci belgesi son 1 ay içerisinde alınmış, mühürlü ve onaylı olmalıdır.

NOT 3: 3 ay içinde teslim alınmayan kartlar imha edilmektedir.

BİREYSEL BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Öğrenci Belgesi
Nüfus Cüzdanı
1 Adet Vesikalık Fotoğraf
ogrenci kart

NOT : Öğrenci belgesi son 1 ay içerisinde alınmış, mühürlü ve onaylı olmalıdır.

NOT : Nüfus cüzdanına alternatif olarak üniversite öğrencileri öğrenci kimlik kartı, yabancı uyruklu öğrenciler pasaport kullanabilirler.

Öğrenciler talep edilen belgeleri ve kart ücretini Başvuru Merkezleri’ne ileterek başvurularını gerçekleştirirler. Belirlenen süre içerisinde kartlarını teslim alırlar.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ KARTI BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Öğrenci Kartı ücreti tüm öğrenciler için 10 TL’ dir.

Kartların herhangi bir sebeple yenilenmesi talebinde (eski kartın ibrazı şartıyla ) 10 TL, ilk çalıntı/zayi durumunda 10 TL ücret alınmaktadır, ikinci ve üçüncü çalıntı/zayi durumunda 20 TL, dördüncü çalıntı/zayi durumunda ise 40 TL ücret alınmaktadır.

Vize Ücreti 5 TL, Usulsüz Kullanım Bedeli ise öğrenci Kartı aylık dolum bedeline eşittir.

TARİFE ÜCRETİ

Ulaşım : 1,00 TL
1. Aktarma : 0,40 TL
2. Aktarma : 0,35 TL
3. Aktarma : 0,35 TL
4. Aktarma : 0,35 TL
5. Aktarma : 0,30 TL
Aylık Dolum TL ( biniş hakkı)

&#;ğrencilerin ulaşım kartlarına kolayca erişebilmesi i&#;in, &#;ğrenci İstanbulkart başvurularına kolaylık getirildi. Başvurular artık İstanbulkart Başvuru Merkezlerine yerine sadece online olarak yapılacak. Kartlar, kayıt sonrasında ev veya okul adreslerine g&#;nderilecek. Dileyenler, İstanbulkart Başvuru Merkezlerinden de &#;ğrenci İstanbulkartlarını teslim alabilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yaşam kartına dönüştürdüğü İstanbulkartta bir yenilik daha hayata geçiyor. Öğrenci İstanbulkart başvuruları, İstanbulkart Başvuru Merkezlerine gitmeye gerek kalmadan sadece seafoodplus.infouladresinden gerçekleştirilecek. Kart sahipleri, başvuru süreci tamamlandıktan sonra arzu ettikleri teslimat seçeneğiyle yeni kartlarına ulaşacak. Teslimat tercihine göre ücretsiz olarak kampüse veya kargo bedelli olarak adrese gönderim yapılacak. Online başvuru ve ödeme sonrası İstanbulkart Başvuru Merkezlerinden de teslimat gerçekleştirilecek.

BAŞVURMAK ÇOK KOLAY

Yeni dönemde Öğrenci İstanbulkart başvuruları, İstanbulkart Başvuru Merkezleri yerine web adresinden yapılacak. Öğrenci İstanbulkart almak isteyenler, seafoodplus.infoul adresini ziyaret ederek birkaç adımla başvurularını gerçekleştirebiliyor. İlk adım olarak web adresinden telefon numarasıyla giriş yapması ya da kayıt olması isteniyor. Bireysel İstanbulkart profili oluşturulduktan sonra ana sayfada yer alan ‘Kart Başvurusu’ seçeneğine gidilerek, başvuru seçenekleri arasında ‘Öğrenci’nin seçilmesi ise diğer adımı oluşturuyor. Yönlendirmeler takip edilerek gerekli bilgiler doldurulduktan sonra teslimat tercihi yapılarak başvuru sonlandırılıyor. Üç farklı teslimat seçeneği sunulduğu Öğrenci İstanbulkart başvurularında İstanbul dışında teslimat yapılmıyor. Mevcut Öğrenci İstanbulkart sahipleri yeni kart başvurusunda bulunmadan mevcut kartlarını kullanmaya devam edebilir.

FİZİKİ KART HENÜZ ULAŞMAYANLAR İSTANBULKART MOBİL’İ KULLANABİLİR

İstanbulkart Mobil, fiziksel kart olmadan da dijital kart sayesinde  İstanbul içi tüm ulaşım ödemelerini QR kodla yapabilme imkânı sunuyor. İstanbulkart Mobil üzerinden kişiye özel tanımlanan dijital kart tüm indirim, aktarma ve mesafe bazlı ücretlendirmeleri saklı tutarak ulaşım ödemelerini gerçekleştiriyor. Dijital Öğrenci İstanbulkart üzerinden QR kodla yapılan ulaşım ödemeleri öğrenci tarifesi üzerinden hesaplanıyor.

Dijital kart, aktif öğretim hayatı bittikten 6 ay sonra tam tarife üzerinden hesaplanmaya başlıyor. Öğretim hayatına 6 aydan uzun süre ara vermiş ancak tekrar öğrenci olan kullanıcıların Dijital İstanbulkartı, belirli aralıklarla sistemden sorgulanarak Dijital Öğrenci İstanbulkartına dönüşüyor. Dijital kartın tam tarifede kalmaya devam etmesi durumunda aktif öğrencilik statüsü olan kullanıcıların ALO Çözüm Merkezi üzerinden kayıt açması gerekiyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir