köpeklerin karnı neden guruldar / Köpeğinizdeki Sindirim Sorunu Belirtileri | Royal Canin

Köpeklerin Karnı Neden Guruldar

köpeklerin karnı neden guruldar

Köpeğinizin mide rahatsızlığı nasıl önlenir

Yetişkin köpeklerde mide rahatsızlığının önlenmesi

Yetişkin köpekler, yavru köpeklere göre daha sağlam bir sindirim sistemine sahip olmalarına rağmen yine de mide rahatsızlığı geçirebilirler. Özellikle Alman Çoban Köpeği, Danua ve İngiliz Setteri gibi daha büyük ırklardaki köpekler mide problemlerine daha yatkındır.

Yetişkin köpeğinizdeki mide rahatsızlığını önlemenin en iyi yolu, onu yüksek kaliteli ve sindirimi kolay proteinler ile "yararlı bakterilerin" gelişimini destekleyen mayalanabilir lifler gibi bileşenleri içeren, besin açısından dengeli bir diyet ile beslemektir. İnsanların yediği yiyecekler, köpeklere uygun değildir. Sindirimi güçtür, köpekler için tam ve dengeli değildir ve özellikle yağ oranı yüksekse mide rahatsızlığına neden olabilir.

Olgun köpeklerde mide rahatsızlığının önlenmesi

Köpeğiniz yaşlandıkça, mamasını düzgün bir şekilde sindirebilme kabiliyeti azalabilir ve dişleri daha hassas hale geldiğinden etkili bir şekilde çiğnemekte zorlanabilir. Mamaların düzgün bir şekilde çiğnenmemesi veya çok fazla, çok hızlı bir şekilde yutulması kusmaya veya rahatsızlığa neden olabilir. Ayrıca herhangi bir kronik hastalığının olması da sindirim sisteminin etkili bir şekilde işleyişini etkileyebilir.

Yaşlı köpeğinizde mide rahatsızlığı olmamasını sağlamak için, kendi ırkına ve yaşına göre tasarlanmış, mama taneleri veya parçaları doğru büyüklükte olan bir mama verin. Bu, köpeğinizi mamasını çiğnemeye teşvik edecektir. Ayrıca, sindirim sistemi üzerindeki etkileri azaltmak için köpeğinizi her gün birkaç küçük öğünde de besleyebilirsiniz.

Evcil hayvanınıza yaşına, büyüklüğüne, ırkına ve yaşam tarzına uygun olan iyi bir diyet uygulamanız, sindirim rahatsızlıklarını önlemenin en basit yollarından biridir. Bununla birlikte, köpeğinizin yeme davranışında önemli değişiklikler olduğunu fark ederseniz, bu değişiklikler altta yatan sağlık sorunlarının göstergeleri olabileceğinden veteriner hekiminizi ziyaret etmeye dikkat edin.

Köpeğinizdeki sindirim sorunu belirtilerinin tespit edilmesi

Köpeğinizde kusma ve yediğini çıkarma

Bazı sindirim sorunları, köpeğinizde farklı nedenlerden kaynaklanan iki farklı bedensel işlev olan yediğini çıkarmaya veya kusmaya neden olabilir.

Yediğini çıkarma, yuttuktan hemen sonra olabilecek pasif bir aktivitedir ve köpeğinizin sindirilmemiş katı haldeki yiyeceği çıkarmasıyla sonuçlanır. Ayrıca yutma sırasında acı belirtileri de gösterebilir. Kusma; bulantı, öğürme ve aşırı tükürük salgılamanın birlikte görüldüğü bir reflekstir; besinler ve sıvılar çıkarılır; yiyecekler mide asidinde kısmen sindirilmiş olabilir. Bu semptomlar genellikle besinlerin yemek borusu yoluyla mideye taşınmasında ve mide, hatta daha geniş anlamda gastrointestinal sistemdeki problemler gibi sindirim sorunlarıyla ilişkilidir.

Köpeğinizin davranışları ve görünüşü

Köpeğiniz; ishal, kabızlık, kusma ve yediğini çıkarmanın yanı sıra davranışlarında ve görünümünde sindirim sorunlarına işaret edebilecek değişiklikler sergileyebilir. Örneğin kronik sindirim sorunları, vücudun ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerinin alınamamasına neden olarak kilo kaybına ve tüylerin kuru, mat ve kırılgan bir hale gelmesine yol açabilmektedir.

İştah değişiklikleri; şişkinlik ve karında rahatsızlık ile birlikte ince bağırsaktaki bir sorunun belirtisi olabilir ve köpeğiniz bu semptomların çoğunu sık sık sergiliyorsa, bu, kronik gastrointestinal sorunları olduğunu gösterebilir.

Yeme alışkanlıklarını ve diğer bedensel süreçlerini tanımak, köpeğinizin sindirim sorunları olduğunda bunu fark etmenin ilk adımıdır. Davranışları; kusma, kabızlık veya ishal belirtileri göstermek de dahil olmak üzere önemli ölçüde değiştiyse, veteriner hekiminize danışarak yapılabilecek doğru şeyleri öğrenmeniz önemlidir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir