erkeklerde külot giymenin zararları / Erkeklerin "Boxer" Giymeyi Bu Kadar Önemsemesinin Altında Yatan 16 Sebep

Erkeklerde Külot Giymenin Zararları

erkeklerde külot giymenin zararları

kilotun zararları

0

Dar iç çamaşır veya dar boxer giymenin zararları, son yıllarda bu tekstil ürünlerinin moda olmasıyla birlikte gündeme gelir oldu.

Kadınların dar iç çamaşır ya da boxer giymesinin zararları
Uzun süre giyilen iç çamaşır ve boxer’lar, kadınlarda damar sıkışmasına bağlı olarak varis ve sistit riskini zirveye ulaştırıyor. Uzmanlar, bayanları daha geniş ve rahat iç çamaşırlar tercih etmesi konusunda sıklıkla uyarıyor. OECD ülkeleri arasında yapılan istatistiksel çalışmalara göre kadınlarda görülen varislerin %30’unun sorumlusu dar iç çamaşırı ve pantolonlar.

Erkeklerin dar iç çamaşır ya da boxer giymesinin zararları
Erkeklerde ise dar iç çamaşır giyilmesinin sonuçları daha vahim. Ülkemizde, erkeklerin %15’i kısırlıkla mücadele ediyor. Bu %15’lik dilimin böylesine yüksek olmasının sebeplerinden biri de özellikle gelişmiş ülkelerde dar iç çamaşırı ya da boxer giyen erkeklerin bunu bir “moda” haline getirerek bu durumu bir alışkanlık haline dönüştürmeleri.

Dar boxer’ın zararlarının esas sebebi ise özellikle yaz aylarında üreme organı ve çevresindeki sıcaklığın en fazla derece olması gerekirken, bu sıcaklığı 40 ve üzerine bir dereceye çıkartarak sperm kalitesini düşürmesi ve buna bağlı olarak sperm üretimini sağlayan testislerin zarar görmesi. Zarar gören testisler ise hücreleri yenileyerek yeniden sperm üretmekte zorlanıyor.

Yüksek sperm sayısı için hangi tip iç çamaşırı tercih edilmeli?

T24 Haber Merkezi

Erkeklerin giydikleri iç çamaşırına göre sperm sayılarını ele alan bir araştırma, iç çamaşırı seçiminin sperm sayısını artırabileceğini ortaya koydu. Harvard Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre bol iç çamaşırlarını tercih eden erkeklerin sperm sayısı, dar iç çamaşırı giyenlere oranla daha yüksek.

Testislerin yüksek sıcaklığa maruz kalmasının sperm kalitesini olumsuz olarak etkilediği biliniyor. Harvard Üniversitesi’nden araştırmacılar bu kez iç çamaşırı tercihinin de benzer bir etkisi olup olmadığı üzerinde durdu.  Araştırmacılar, Fertility Clinic at Massachusetts Hastanesi’nde doğurganlık tedavisi gören çiftler arasından yaşları 32 ile 39 arasında değişen erkeği örneklem olarak ele aldı.

Newsweek’te yer alan makaleye göre, katılımcılardan, sperm ve kan örnekleri alındı ayrıca son üç ayda en çok giydikleri iç çamaşırı tipine (boxer, jokey, slip v.b.) ilişkin bilgi istendi. Buna göre, boksör giydiğini söyleyenlerin yüzde 53'ü, diğer iç çamaşırları giyen erkeklere kıyasla yüzde 25 daha yüksek sperm konsantrasyonuna ve yüzde 17 daha yüksek, toplam sperm sayısına sahipti. Ayrıca boxer giyen erkeklerin spermlerim daha iyi hareket ettikleri belirlendi. Araştırmada en büyük fark, boxer giyenler ile  jokey veya külot giyen erkeklerde bulundu.

katılımcıdan alınan kanın daha ileri analizi, öncelikle boxer giyen erkeklerin, erkek doğurganlığı ve sperm üretimiyle bağlantılı olan Folikül Uyarıcı Hormonu’nun (FSH) daha düşük seviyelerde bulunduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya dahil olmayan Sheffield Üniversitesi’nden Androloji Profesörü Dr. Allan Pacey bu verinin, sıkı iç çamaşırı giyen erkeklerin vücutlarının, testislerin sperm üretmede daha fazla çalışmasını sağlamak için daha fazla FSH oluşturduğunu düşündürdüğünü söyledi.

Human Reproduction Dergisi’nden yayımlanan araştırmanın yazarı, Harvard T.H. Chan School of Public Health’ten araştırmacı Lidia Mínguez-Alarcón araştırmaya ilişkin "Sıkı iç çamaşırı giyen erkeklerin daha önceki literatürle tutarlı olarak daha düşük sperm sayılarına sahip olduklarını keşfettik" yorumunda bulundu. Mínguez-Alarcón’a göre, bir spermin gelişmesi yaklaşık 90 gün sürer ve bu süreçte bol iç çamaşırı giymek sperm sayısının artmasına yardımcı olabilir.  

“Doğurganlık oranı azalıyor”

Imperial College London okutmanlarından Dr. Channa Jayasena ise nedeni bilinmeyen bir şekilde doğurganlığın her geçen düştüğüne dikkat çekerek,  “İlk kez, boxer şort giyen erkeklerin daha sağlıklı sperm kalitesine ve daha düşük FSH seviyelerine sahip olduklarını” söyledi. “Düşük FSH'nin iyi bir şey olduğunu, çünkü vücudun yeterince sperm ürettiği anlamına geldiğini” belirten Jayasena  “Doğurganlık sorunları olan erkekler sıkı iç çamaşırlardan kaçınmalıdır" diye konuştu.

“Her iki gruba mensup erkekler de normal kabul edilen sayıda”

Shady Grove Fertility Hastanesi şefi, sağlık memuru Dr. Eric A Widra ise söz konusu araştırma her ne kadar boxer ve slip külot giyen erkekler arasında bir sperm sayısı farklılığına işaret etse de her iki gruba mensup kişilerin de normal kabul edilen sayıda sperm ürettiklerini ve bu kişilerin partnerlerinin hamile kalma beklentilerinde bir farklılık beklenmediğini kaydetti. Widra “Sınırda sperm sayıları olan ve slip külot tercih eden erkeklerin bu yaşam tarzı değişiklikleri ile küçük bir iyileşme görebileceğini” bildirdi.

Tanga giyimi yaz aylarında daha zararlı

Bir diğer adıyla g-string, seksi görünümü ve erkekleri cezbedici yönüyle, birçok kadının vazgeçilmez iç giyim tarzını oluşturuyor. Zararları gün geçtikçe ispatlansa da, kullanım yönünden bir azalış söz konusu değil. Eğer siz de bir tanga tutkunuysanız ya da tanga kullanmayı düşünüyorsanız, sizin için hazırladığımız bu yazıyı okumadan geçmeyin.

Tanganın, en bilinen zararı vajinal enfeksiyonlara sebebiyet veriyor olmasıdır. Cinsel hayatı canlandırmak adına kullanılıyorsa da kadının cinsel sağlığına faydası olmadığı gibi zararlıdır. Özellikle uzun süreli kullanım, hemoroid ve idrar yolu hastalıklarının adeta tetikçisi konumunda.

Daha dar ve ip modelli tangalar bel kemiğinize baskı yaparak kalçada ağrıya neden oluyor. Ayrıca ip kısmının değdiği deri, sıkılıktan dolayı tahriş olabiliyor.

Kavurucu bir yaz kapıda beklerken, ilk tercihiniz tanga olmasın. Böylece sıcağın etkisiyle zaten artacak olan bakteri üretimini artırmamış olursunuz.

Yine de tanga tutkunuzdan vazgeçemiyorsanız, seçim aşamasında özen gösterin. Sentetik yapıdaki ürünlerden kesinlikle uzak durun ve pamuklu dokuya sahip ürünleri tercih edin. Daha önce de belirttiğimiz gibi dar çeşitler yerine rahat ve fazla yapışmayanları tercih edin. Uzun süreli kullanmamak da dikkat edilmesi gerekenlerin başında geliyor.

False

etiket Erkeklerin "Boxer" Giymeyi Bu Kadar Önemsemesinin Altında Yatan 16 Sebep

Haberler

Genel Kültür

Bilim

Erkeklerin "Boxer" Giymeyi Bu Kadar Önemsemesinin Altında Yatan 16 Sebep

Gizli bir güç sürekli erkeklere boxer giymesini empoze ediyor. Slip don tu kaka ilan edilmiş durumda, boxer giymeyen erkek erkekliği özümsememiş birey olarak kabul görüyor. Oysa bilim bize tam tersini söylüyor, bilim bize slip don giymenin erdemlerini, faydalarını, faziletlerini anlatıyor her gün. Yine de iç çamaşırı almak için bir siteye girdiğinizde karşınıza boxer, buna karşın epi topu 12 tane de slip don modeli çıkıyor. Anlayacağınız moda da boxer için çalışıyor. 

Peki bilim dünyası, annelerimiz, vs. tamamen tersini söylerken neden erkekler boxer giymek için adeta birbirini eziyor? Renkli, komikli, çeşit çeşit boxer'lar mağazalardan, pazarlara kadar her yere girmişken, slip don sadece asker donu kıvamında kalıyor? Erkekleri boxer don almaya iten, boxer'dan başkasını giyemeyen nesil üreten bu sistemin dinamikleri nelerdir hiç merak ettiniz mi? Etmediyseniz bile şimdi içinize bir kurt düştüğünden eminiz. İşte erkekler üzerinde boxer tahakkümü yaratan o yıkılası sistemin çarkları.

UYARI: BOXER İÇERİĞİNDE HALİYLE RAHATSIZ EDİCİ GÖRÜNTÜLER OLABİLİR, GARDINIZI ALIN LÜTFEN!

1. "Kızların boxer giyen erkeklerle sevişme ihtimali daha yüksek" gibi saçma bir inanışın varlığı.

2. Haliyle boxer'ın erkekleri daha seksi yaptığına dair de

2. Haliyle boxer'ın erkekleri daha seksi yaptığına dair de

3. Boxer'ların modelleri, renkleri, çeşitleri, vs. çok daha fazla.

3. Boxer'ların modelleri, renkleri, çeşitleri, vs. çok daha fazla.

4. Erkekler neden slip don gibi çağ dışı bir şey (!) giydiklerini izah etmek istemiyor.

4. Erkekler neden slip don gibi çağ dışı bir şey (!) giydiklerini izah etmek istemiyor.

5. Boxer'ın aşağılarda yaşattığı serbestlik hoşlarına gidiyor.

5. Boxer'ın aşağılarda yaşattığı serbestlik hoşlarına gidiyor.

6. Düşük belli pantolon modası slip don ile birlikte gitmiyor, oysa boxer'ın kalın kuşaklı bel kısmı harika duruyor.

6. Düşük belli pantolon modası slip don ile birlikte gitmiyor, oysa boxer'ın kalın kuşaklı bel kısmı harika duruyor.

7. Erkeklerin romantik komedilerde şahit olduğu "erkeğinin boxer'ını giyen kız görüntüsü" hafızalarından silinmiyor.

7. Erkeklerin romantik komedilerde şahit olduğu "erkeğinin boxer'ını giyen kız görüntüsü" hafızalarından silinmiyor.

8. Hakeza bir zamanlar Bruce Willis'in kıçında görünen "kalpli boxer" bugün hala en çok aranan iç çamaşırı.

8. Hakeza bir zamanlar Bruce Willis'in kıçında görünen "kalpli boxer" bugün hala en çok aranan iç çamaşırı.

9. Vücuda yapışan, boxer türevi Trunk donlar "dar kot" modası ile çok uyumlu.

Mahzun Kırmızıgül'e atfedilen "slip mi verelim / hayır zaten yıkayıp giyeceğim ben" esprisi erkekleri slip dondan iyice uzaklaştırdı.

 Mahzun Kırmızıgül'e atfedilen "slip mi verelim / hayır zaten yıkayıp giyeceğim ben" esprisi erkekleri slip dondan iyice uzaklaştırdı.

Sürekli empoze edilen "rahatlık algısı" oysa herkes biliyor ki, gün içinde boxer zamanla tangaya dönüşmektedir.

İç çamaşırı ile uyuma atraksiyonlarının vazgeçilmez figürü olması.

 İç çamaşırı ile uyuma atraksiyonlarının vazgeçilmez figürü olması.

Boxer giyen erkekler için oluşan "büyük olduğu için slip dona sığdıramıyorum" algısı paha biçilmezdir.

Slip don mantara sebep olur görüşü ürkütücüdür.

"Boxer giyen erkeğin aktif cinsel hayatı vardır" yönündeki algı yönlendirmesinin ekmeğini yemek istemek.

 "Boxer giyen erkeğin aktif cinsel hayatı vardır" yönündeki algı yönlendirmesinin ekmeğini yemek istemek.

Filmlerde, dizilerde seksi erkeklerin alayının boxer giyiyor oluşu.

Bonus - Bazen sadece sürü psikolojisidir

Bonus - Bazen sadece sürü psikolojisidir

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır