aracın önceki sahipleri / SMS ile Sorgulama - Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi

Aracın Önceki Sahipleri

aracın önceki sahipleri

Aracın Önceki Sahiplerini Öğrenme

Aracın önceki sahiplerini öğrenme nasıl yapılır? Araç alımı satımı yaparken aracı satın alacağımız kişilerin doğru ve eksiksiz bilgi verdiğinden şüphe duyuyor olabiliriz. Son günlerde araç satışında yaşanan birçok dolandırıcılık olayı sebebiyle doğru ve eksiksiz bilgiye erişebilmek çok önemli bir hale geldi.

Aracı satın almak için görüştüğünüz kişinin aracın gerçek sahibi olup olmadığını öğrenmek ya da aracın önceki sahiplerini öğrenmek herhangi bir yanlış adım atmamak adına son derece önemli bir durum. Son derece pratik ve kolay yöntemlerin yanı sıra kısa dakikalar içerisinde plakaların ait olduğu sahiplerini öğrenebilmek de çok kolay.

Araç satın alırken herhangi bir sebepten dolayı araç sahibinin kim olduğu bilgisine doğru bir şekilde erişmek isteyebiliriz. Bu bilgilere farklı yöntemler kullanarak erişim yapabilmek mümkün. Gelir İdaresi Başkanlığı plaka sorgulama, Emniyet Genel Müdürlüğü online plaka sorgulama, kasko şirketlerinden plaka sorgulama, kısa mesaj ile plaka sorgulama, e-devlet sistemi aracılığı ile plaka sorgulama.

Sunulan bu hizmetler sayesinde araç plakasının sahibini kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Hizmetlerin hemen hemen hepsi internet üzerinden yapılıyor. 7/24 yapabileceğiniz bu hizmetler çok kısa süreler içerisinde tamamlanıyor. Burada aracın kaç kez el değiştirdiğini de pratik bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Aracın Kaç Kez El Değiştirdiği Nasıl Öğrenilir?

Araç sahibine erişim yolları üzerinden aracın kaç kez el değiştirdiği bilgisi de edilebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel müdürlüğü, kasko şirketi ya da e-devlet sistemi aracılığı ile internet üzerinden kolay erişim yöntemini kullanarak satın alacağınız aracın kaç kez el değiştirdiğini öğrenebiliyorsunuz. Alacağınız aracın kaç kez el değiştirdiği bilgisine doğru bir şekilde ulaşarak aklınızdaki sorulara yanıt bulacak herhangi bir dolandırıcılığa maruz kalmadan araçlarınızı gönül rahatlığı ile alabileceksiniz.

İnternet üzerinden hizmet alarak aracın kaç el değiştirdiği bilgisine saat ve gün fark etmeksizin ulaşabiliyorsunuz. Böyle bir imkânın bulunması zaman kısıtlaması olmadan işlerinizi kolayca halledebilmek fırsatını size sunuyor. Çok kısa süre içerisinde işlemler tamamlanarak doğru bilgiye erişim sağlayabiliyorsunuz. Aracın önceki sahiplerini öğrenme konusunda detaylı bir araştırma yaptığımız zaman farklı alternatif seçeneklerden söz edebiliriz.

Alacağınız ikinci el aracı toplam kaç kişi kullanmış merak ediyor olabilirsiniz. Bu bilgiyi bazı satıcılar verebiliyor ancak bazıları da gizleyebiliyor. Satın alacağınız aracın kaç kez el değiştirdiğini en sağlıklı şekilde öğrenebileceğiniz yöntem kısa mesaj yöntemidir. SMS yöntemini kullanarak doğru bilgiye ulaşabilirsiniz. 5664 numarasına detay yazdıktan sonra boşluk bırakarak bilgi edinmek istediğiniz aracın plakasını girmeniz gerekiyor. Çok kısa süre içerisinde mesajınıza dönüş yapılarak aracın kaç el değiştirdiği ve diğer bütün bilgiler tarafınıza iletilecektir.

blank

Aracın Eski Sahiplerini Öğrenme

Bir Arabanın Geçmişini Nasıl Öğrenirim?

Plaka üzerinden taşıt ile alakalı farklı bilgilere erişim yapabilmek için kişilerin yardım alabileceği farklı yöntemler bulunuyor. Özellikle de plakadan araç sahibine ulaşabilmek çoğu kaza durumlarında en büyük ihtiyaç halinde olabiliyor. Bu tarz olaylar karşısında emniyet müdürlükleri ile iletişime geçip doğru sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. Ancak elinizde plaka bulunuyor ise emniyet müdürlükleri haricinde de bazı yöntemleri kullanarak araç sahibine ulaşabileceğiniz gibi araç ile alakalı bütün geçmişi öğrenebilmeniz de mümkün.

Sadece kaza durumlarında değil yeni bir araç satın alacaksanız hasar kayıt bilgilerine, kaç kez kazaya karıştığına ve kaç kez bu aracın el değiştirdiği bilgilerine bu yöntemleri kullanarak da erişebilmeniz mümkün. Unutulmamalıdır ki ikinci el araç satın almadan hemen önce ayrıntılı bir araştırma yapmak önemlidir. Bu tür araştırmalar plaka üzerinden kısa süreler içerisinde yapılabilir halde.

Bir aracın geçmişini e-devlet hizmetleri sayesinde öğrenebiliyorsunuz. Bu hizmeti kullanabilmeniz için e-devlet şifreniz olması gerekiyor. E-devlet şifreniz yoksa PTT şubeleri aracılığıyla yeni bir şifre alabilirsiniz. TÜVTÜRK muayene istasyonları sayesinde de araç geçmişine ulaşabilmeniz mümkün. Aracın önceki sahiplerini öğrenme konusunda kritik soru; plakadan araç sorgulama nasıl yapılır? Sorusudur. İşte bu soruya dair merak edilenler.

blank

Aracımın Önceki Sahiplerini Nasıl Öğrenebilirim?

Plakadan Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden plakadan araç sorgulama işlemleri kolay bir şekilde yapılabiliyor. Bunun için kullanılan en çok yöntemlerden bir tanesi e-devlet sistemi üzerinden sorgulama yapmaktır. Öncelikle e-devlet hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Daha sonra trafik poliçe ve hasar bilgileri sorgulama sayfasını açmanız gerekiyor.

Açılan sayfada sizden bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgileri eksiksiz olarak doldurduğunuzda karşınıza bir sonuç sayfası açılacak. Plakadan araç sorgulaması yaptırdığınızda detaylı bilgiler açılan sayfada size sunulacaktır. İsterseniz bu sonucu yazıcıdan da yazdırarak elinizde bulundurabilirsiniz.

Araç sorgulama işlemi yaptığınızda aracın kimin üstüne olduğu bilgisine doğru bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Özellikle ikinci el araç alım satımlarında dolandırıcılık olaylarının çok yaygın olması sebebiyle plakadan araç sorgulama yaparak satın alacağınız aracı doğru kişiden mi satın alıyorsunuz bunu öğrenebilmek için bu işlem gayet gereklidir.

İkinci el araç alım satımlarında sorgulama işlemi yaparak alacağınız aracın herhangi bir çarpma veya kaza gibi durumlarda ne kadarlık hasar ve fiyat aldığı bilgilerine erişebiliyorsunuz.

Edinmiş olduğunuz doğru bilgiler ışığında yapılan kazaları göz önüne alarak değeri çok düşük olan araçlara çok fazla fiyatlar ödemek zorunda kalmayacaksınız. Doğru araca doğru fiyat ödeyebilmek için bu sorgulamaların mutlaka yapılması gerekiyor. Böylece pratik bir şekilde aracın önceki sahiplerini öğrenme konusunda bilgi alabilirsiniz.

e-Devlet Plakadan Araç Sahibi Sorgulama Öğrenme 2023 (EN BASİT YÖNTEM)

Araç sahibini plakadan öğrenen ve araç sahibini sorgulayan detaylı araç sahibine sahibiz. Bu sayfada araç satın alma, plaka bulma ve sorgulama ile ilgili tüm detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

2. el araç almak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri de aracın özellikleri ve alınacak aracın araçta olması durumunda aracın plakasından alınabilecek verilerdir. çarpışma veya kaza durumunda veya aracın fiyatının düşmesi durumunda. Yine aracı almak isteyen kişilere araç sahibi bulunarak, sorgulama yapılarak, plakası öğrenilerek araç hakkında bilgi verilmektedir.

Plakadan Araç Sahibi Bulmanın En Kolay Yolu

Plakadan araç bulmanın en kolay yolu tüm operatörlerden 5664 ‘ten sorgulama yapmaktan geçiyor. Araç plaka bilgilerini sorgulamak için 5664 numarasını kullanabilirsiniz. Böylece plaka numarasından kısa sürede sorgulama yapabilirsiniz. Yine, plakanın kimin adına kayıtlı olduğunu bulmanın pratik bir yolunu bulacaksınız.

Plakayı yazın, TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONEgönderin. Aracın plakası değişse bile hasar kaydı anında cebinizde olacaktır.

Taşıt Plaka Sorgulama Yöntemleri Nelerdir?

Plakadan araç sahibini bulma yöntemi ile aracın kime ait olduğunu bulmak mümkün değildir. Aşağıdaki sorgulama yöntemleri ile plakadan aracın hasar kaydı, poliçe kaza kaydı vb. bilgilere ulaşmak mümkündür.

Araç plaka sorgulama yolları aşağıdaki gibidir:

  • e-Devlet plakadan araç sorgulama.
  • GİB plaka sorgulama.
  • EGM online plaka sorgulama işlemi.
  • SMS ile plaka işlemi sorgulama (5664’e kısa mesaj ücreti: 19,90 TL)
  • Kasko şirketleri tarafından Araç Plaka Sorgulaması yapılabilir.

Araç için plaka sorgulama yöntemleri aşağıdaki gibidir ve listelediğimiz yöntemleri kullanarak araç plakasının durumunu sorgulayabilirsiniz.

Plakadan Araç Sahibi Sorgulama Öğrenme Nasıl Yapılır?

Araçların plaka bilgilerini kısa mesaj yöntemini kullanarak öğrenebilirsiniz. Araçların plaka sorgulama işlemleri için 5664 numarasını SMS olarak kullanabilirsiniz. Sorunuz kısa süre içinde çözülecektir. Bu sayede plakanın kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz.

e-Devlet Plakadan Araç Sahip Ceza Hasar Sorgulaması Nasıl Yapılır?

e-Devlet’ten sadece kendi aracınız için sorgulama yapabilirsiniz. Plakadan araç sahibi sorgulama yapabilmek için e-Devletkapısına giriş için e-Devlet şifresi -Mobil imza -Elektronik imza ile giriş yapmanız halinde diğer işlemler sıralamasını geçerek, e-Devlete giriş yaptıktan sonra arama kısmına araç plaka yazılmalı ve ardından ekrana gelecek sayfa EGM Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait olup kişinin üzerine kayıtlı araç hakkındaki tüm bilgilere ve kayıtlı araç plakasına ulaşabilir. Ayrıca ceza hasar bilgileri sorgulaması için E-devlet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi sayesinde araca ait bütün bilgileri plaka sorgusu yaptırarak öğrenebilirsiniz.

Araç sahibi sorgulaması ile:

  • Plaka Bularak: PTT üzerinden verilen şifre ile hem e-Devlet hizmetlerinden hem de plaka hizmetinden faydalanmış olursunuz.
  • Sorgulamada Trafik poliçe hasar bilgileri gösterilir: Araç plakası sorgulama ile alınacak bilgiler ilgili araca yönelik olup araca yönelik kaza veya çarpma durumu hakkında bilgi edinilir.
  • Kendi aracınızın bilgileri gösterilir: Ancak belirtilmelidir ki e-devlet üzerinde yapılacak sorgulama, sorgu yapacak kişinin kendisine ait olan araç veya araçlar için geçerlidir.

e-Devlet Plaka Sorgulama (Poliçe Hasar Bilgisi)

e-Devlet sistemine giriş yapıp plaka numarasını girerek plaka sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

E-devlet üzerinden plakadan araca ait Ceza poliçe hasar sorgulaması yapmak için aşağıdaki adımları uygulayın.

  1. Öncelikle E-devlet şifresi edinin.
  2. PTT üzerinden şifre alın ve şifrenizi oluşturun.
  3. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi sayfasına giriş yapın.
  4. Bunun için geçerli e-Devlet şifresi – Mobil imza – Elektronik imza ile giriş yaparak Arama kısmına ”Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama (Gerçek Kişi)” yazın. Yada doğrudan bu linke tıklayın.
  5. Bu hizmet ile adınıza kayıtlı bir araca ait plaka numarasını aralarda boşluk bırakmadan girin. (ÖRN.06AA1234)
  6. Kendi aracınızın cezai hasar durumunu size kayıtlı araçlar hakkında sorgulayarak öğrenebilirsiniz.

Yeni Sorgulama sayfasında trafik poliçeler listesinde aşağıda ki bilgiler görüntülenecektir.

  • Sigorta şirketinin ismi,
  • Poliçe numarası
  • Y.no
  • P.ek no
  • Ek türü
  • Basamak türü, (1,2,3,4,5,6,7)
  • Başlangıç tarihi
  • Bitiş tarihi
  • Ek başlangıç tarihi ve
  • Detaylı bilgiler kişileri bilgilendirme amacıyla görüntülenecektir.

Bu sayfada sorgulama plaka için trafik poliçe ve hasar bilgileri öğrenebilirsiniz.

GİB Araç Plaka Sorgulama Ücretsiz 2023 Güncel

Gelir İdaresi Başkanlığı GİB tarafından yapılacak araç sorgulama işleminde GİB resmi sitesi üzerinden araç plaka sorgulama ücretsiz olarak yapılabilmektedir.

Resmi internet sitesindeki sorgulama sürecinde sorgulama yapacak kişinin doldurması gereken alanlar aşağıdaki gibi olmalıdır:

  • Plaka: Sorgulama yapılacak aracın plakası bitişik şekilde doldurulmalıdır.
  • Özel Plaka: Şirket ismi ya da kişi ismine yönelik plakalar doldurulmalıdır.
  • T.C. Kimlik Numarası: Sorgulama yapacak kişinin T.C kimlik numarası yazılmalıdır.
  • Vergi Numarası: Sorgulamaya tabi olacak aracın yabancı ve tüzel kişilerce sorgulanması durumunda T.C Kimlik numarası yerine vergi numarası doldurulmalıdır.
  • Tescil Tarihi: İkinci el araç plaka sorgulanmasında noter satış sözleşmesindeki satış tarih ya da araç ruhsatı esas alınırken sıfır yani yeni araçlarda trafiğe çıkış tarihi doldurulmalıdır.

Kaybolan veya çalınan araç plakaları hakkında hazırlanan araç plakam kayboldu ne yapmalıyım isimli içeriğimiz okuyarak plaka zayi işlemleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Daha önce de belirttiğimiz gibi araç plaka sorgulama işlemleri e-devlet kapısı üzerinden de yapılabilmektedir.

EGM İnternetten Plaka Nasıl Öğrenilir?

Online olarak plaka sorgulama işleminizi hem Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından sunulan internet sitesindeki hizmet bölümünde pratik bir şekilde yapılabilir.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan bu sistem sayesinde, plaka sorgulama ve online araç sorgulama işlemleri yapılırken aracın trafik cezaları ve hasar kayıtları ile ilgili bilgilere ulaşılabiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden başkasına ait bir plaka için kesin bir suretle sorgulama yapılamaz. Kişisel verileri koruma ve kanunu kapsamı gereği emniyet güçleri araca ait herhangi bir bilgi veremez. Kaza ya da başka bir durum için arabaya dair plaka ve diğer bilgiler EGM’ye verilir.

Ancak öncelikle ad, soyad, T.C kimlik numarası ve doğum tarihinin sisteme girilebilmesi için doğru ve eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.

Araç sorgulama internet üzerinden yapılmayacak ise SMS ile plaka sorgulama da bir diğer alternatiftir.

SMS ile Plaka Sorgulama İşlemi

Plaka sorgulama SMS ile yapılabilmektedir. Araç alacak kişiler, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin geçmiş yıllarda açtığı sistem ile araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerini SMS göndererek yapabilmektedir.

Araç sorgulama işleminin yapılabilmesi için SMS atılması gereken numara 5664 olacaktır. Sorgulanacak aracın plakası doldurularak 5664’e mesaj gönderilmektedir. Bu sayede araçla ilgili sorgulamaları alabilir ve hasar kaydı bilgilerine buradan ulaşabilir.

SMS ile Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Plaka değil de Şase no ile araç sorgulama işlemi yapılacaksa eğer yine SMS gönderilmesi oldukça kolay olacaktır. Ancak şase o ile yapılacak sorgulama işleminde göndereceğiniz mesajın bedeli 5 TL olacaktır. Bu tutar hat sahibinin bağlı bulunduğu operatöre yansıtılmaktadır. Mesaj göndereceğiniz numara ise yine 5664 olup hasar kaydı için “HASAR S ŞASİ NO” yazılacaktır.

SMS İle Detaylı Kayıt Sorgulama Nasıl Yapılır?

Plaka sorgulama hakkında sorgulama yapacak kişi daha detaylı bilgiye sahip olmak istemesi halinde yine SMS yoluyla mesaj göndererek detaylı bilgiye erişebilir. Detaylı bilgi için 5664’e “DETAY S ŞASİ NO” yazılarak sms gönderilmelidir.

Detaylı kayıt sorgulamasında aşağıdaki bilgiler öğrenilir:

  • Aracın markası
  • Aracın modeli
  • Trafiğe çıkış tarihi
  • Araç kaskosu ile ilişkin durumlar
  • Kaskonun süresi
  • Kaskonun olmadığı toplam
  • Aracın sahip olan son kişi
  • Sahip olan son kişinin araç kullanım süresi
  • Plaka değişikliği detaylı tescil sorgulama sürecine dahildir.

Sadece Plaka İle Araç Sahibi Öğrenmek Mümkün mü?

Araç sahibine doğrudan plaka numarası ile ulaşmak ve böyle bir sorgulama yapmak mümkün değildir. e-Devlet ile kişi kendi adına kayıtlı araç bilgilerindeki hasar poliçesi gibi bilgileri sorgulayabilir.
Bunun dışında başkasına ait plakadan kişinin kimlik bilgilerine ulaşılamaz. Olumsuz bir durumla karşı karşıya kalırsanız Emniyet Müdürlüğüne başvurarak bu konuda yardım alabilirsiniz.

5664 numarası üzerinden araç hakkında hangi bilgiler öğrenilir?

SMS 5664’e kısa mesaj göndererek, araç hasar, araç detay, değişen parçalar, poliçe, kazazede, ömür poliçesi ve poliçe vade hatırlatma bilgilerine ulaşılabilir.

11880 Plakadan Araç Sahibi Sorgulama nasıl yapılır?

Araç sahibi 11880 plakasından öğrenim hizmeti vermemektedir.

Plakadan Araç Sahibi Bulunur mu?

Sadece plaka ile aracın sahibini bulmak mümkün değildir ve bu mümkün değildir. Olumsuz bir durumla karşı karşıya kalırsanız Emniyet Müdürlüğüne giderek bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Plaka ve araç sahibi hakkında bilgi alabilirsiniz.

Plaka ile Aracın Nerede Olduğunu Nasıl Bulunur?

Kullandığınız operatör üzerinden mesaj yazara PARK yazıp bir boşluk bırakarak 1550’ye gönderin. Aracınızın nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. Aracınız çekişi tarafından çekildiyse gelen mesajda hangi otoparkta olduğu iletişim bilgileri ve neden çekildiği hakkında bilgileri görebilirsiniz.

Plakadan Araç Sahibi Bulma Kasko Şirketi Tarafından Yapılıyor Mu?

Araç sigorta şirketlerinin çoğu plaka sorgulamasında bulunmaz. Kasko şirketleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı anlaşmalar ile sigorta şirketleri, plaka üzerinden kişisel bilgilere ulaşabilmektedir.
Aynı zamanda kasko şirketleri, aracın sahibine ait kişisel bilgilere ulaşabilir ancak belirtilmelidir ki bu durum kanunen yasal değildir. Plaka sahibinin şikayet etmesi durumunda herhangi bir izin söz konusu olmadan kişisel bilgilere ulaşma gerekçesiyle için sorgulama yapan kişi için hukuki yollara başvurularak adli işlem süreci başlatılabilir. Buna benzer herhangi bir durumda kesin bir şekilde kasko şirketlerinden bilgi talep edilmemelidir.

Devlet Destekli

Devletdestekli Medya Grup adına 2023 yılında yaşanan ekonomik dalgalanma sonrası Devlet tarafından verilen destekler ve güncel fiyatlar hakkında içerikler hazırlamaktayım.

FacebookPinterestLinkedInInstagramYouTube

Birçoğumuzun hayali olan araç sahibi olma isteği,  maalesef günden güne zorlaşan ekonomik şartlardan ötürü bir hayli zorlaştı. Fakat gene ne olursa olsun bir şekilde birikim yapıp belki hayalimizdeki değil ama ona yakın bir aracın sahibi olma olasılığımızda var. Tabi araç aldığın zaman, “aracı aldım ve artık iş tamamdır” diye kendimizi avutmamamız gerekli yoksa bir sürü sorun ile karşılaşırız. Bunlardan en önemlisi tabii ki aracı almadan önce. Hem araç hem de sahibi hakkında bir fikir edinebilmek için elimizde net bir biçimde delil olması gerekli bu delilde tabii ki ancak ve ancak aracın geçmiş bilgisiyle ortaya çıkmaktadır. Bununla beraberde istediğimiz şey aracın sahibini bulmave sorgulama öğrenme tekniğidir.

birevim faizsiz araba

Peki, bu işlemi neden gerçekleştirmeliyiz?

Düşünsenize bir araç beğeniyorsunuz ve almaya kalkıyorsunuz, ancak aracın üstüne herhangi bir geçmiş işlemden dolayı ve sahibinden ötürü haciz gelmiş ve sizde bundan habersiz o aracı almaya kalkıyorsunuz, bunun ötesinde aracın hiç bir kazası gözükmüyor ve uzman incelemesi tarafından onaylanmamış ancak herhangi bir araç ustasından yasal olmayan şekilde işleme girmiş ve bu işlem doğrultusunda devlet nezdinde hiç bir şekilde hasar almadan gözüküyor. Bu da aldığınız araçta birçok probleme yol açacaktır. Bu nedenle önce kendi güvenliğiniz sonra ise aracın size vereceği konfordan muzdarip olmamanız için, bu işlemi gerçekleştirmelisiniz ki plakadan araç sahibi bulmasorgulama işlemini uygulamak durumunda olasınız.

Gel gelelim bu bahsettiğimiz (Plakan Araç Sahibi Bulma Sorgulama Öğrenme) işlemi nasıl yapılır?

Evet! Adı üstünde Plakadan araç sahibi bulma sorgulama öğrenme. Bu işlem tamamen yasal olacağı için devlet onaylı olmak zorundadır. Bulacağınız yöntemde kilit rol ise devletin bize sunmuş olduğu kolaylık ile gerçekleşiyor. Tabii ki bu konuda gene teknoloji bize yardımcı oluyor. Bu da internet ve mesaj üzerinden olabiliyor.

Hangi teknoloji bize yardımcı olacaktır? İnternet mi Mesaj işlemi mi?

Bahsettiğimiz gibi Plakadan araç sahibi bulma sorgulama öğrenme için öncelikle internet üzerinden devletin kurduğu Emniyet Genel Müdürlüğü yani (E.G.M)  tarafından kurulan web sitesine girdiğinizde bu konu ile alakalı size yardımcı olacak başlığı görebileceksiniz. Hatta E-Devlet uygulaması da yardımcı olacaktır. Gelir İdare Başkanlığı yani (GİB) ile birlikte araç plaka sorgulamasını gerçekleştirebilirsiniz. Tabii ki araç sorgulama işlemleri sadece internet ortamı üzerinden değil SMS yolu ile plaka sorgulama da diğer alternatiftir. Bunun içinse 5664 e mesaj atabilirsiniz. Burada da araç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz ve hasar kaydı size yardımcı olacaktır.

İnternet üzerinden yapacağınız işlemlerde dikkat edilmesi gereken noktalar tabii ki mesaj ile de aynı şekilde

1) Plaka; Sorgulama yapılacak aracın plakası bitişik şekilde doldurulmalıdır.

 

2) T.C Kimlik Numarası; Sorgulama yapacak kişinin T.C kimlik numarası yazılmalıdır.

 

3) Vergi Numarası

 

4) Tescil Tarihi

 

İşte bu bahsettiklerimiz ve anlamda bize teknolojik olarak yardımcı olacaktır.

Plakadan isim sorgulama nasıl yapılır? E-Devlet veya SMS ile ücretsiz plakadan araç sahibi sorgulanabilir mi?

Haberin Devamı

Gizlilik ilkeleri sebebiyle tek başına plaka numarası araç sahibine ulaşılması ve sorgulanması açısından yeterli değildir. Fakat online plaka sorgulama yolu ile plakaların kimlere ait olduğu sorgulanabilir.

Plakadan İsim Sorgulama Nasıl Yapılır?

 Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom gibi operatörler üzerinden SMS aracılığı ile vatandaşlar araçlar ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilir. Ayrıca e devlet sistemi ile araç plaka hizmeti de vatandaşlara sunulmaktadır. E devlet ile sisteme giren vatandaşlar e hizmetler bölümünden Emniyet Genel Müdürlüğü bölümüne giriş yapması gerekir. Buradan Arap Plaka Sorgulama kısmında sorgulama işlemi başlatılabilir.

 Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan hizmet bölümünden de online plaka sorgulaması yapılmaktadır. Sisteme girecek olan kişiler ad, soy ad, TC kimlik numarası gibi bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurması gerekmektedir.

Haberin Devamı

E Devlet İle Ücretsiz Plakadan Araç Sahibi Sorgulanabilir mi?

 Plakadan araç sorgulama işlemleri en çok e devlet üzerinden yapılmaktadır. E devlet ile sorgulama turkiye.gov.tr internet adresinden yapılmaktadır. E devlet uygulamasına giriş yapan kullanıcılar şu işlemleri gerçekleştirmesi gerekmektedir:

 - E devlet bağlantısında yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü sayfası açılmalıdır.

 - Burada Araç Plaka Sorgulama bölümüne gidilmelidir.

 - Daha sonra istenen bilgiler girilmelidir.

 - Bu işlemlerin ardından plaka sorgulaması yapılabilir.

SMS İle Ücretsiz Plakadan Araç Sahibi Sorgulanabilir mi?

 SMS ile plaka sorgulaması ise her operatörlerden yapılmaktadır. Fakat bunun için vatandaşların 7 TL gibi bir ücret ödemesi gerekmektedir. SMS ile araç sorgulamak için araç plakası bitişik bir şekilde yazılmalı ve 5664'e gönderilmelidir. Burada araç plakası tam ve eksiksiz bir şekilde mutlaka bitişik olarak yazılmalıdır. Bu sorgulama ile araç plakası üzerinden tüm bilgilere ulaşmak mümkündür.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır