samsung klima uyku moduna nasıl alınır / Samsung Klima Fiyatları ve Yorumları - Trendyol

Samsung Klima Uyku Moduna Nasıl Alınır

samsung klima uyku moduna nasıl alınır

Klimada Uyku Modu Nedir?

Klima uyku modunda çalıştırıldığında, sıcaklık ortamda uyumaya uygun konfor şartlarını sağlamak için gerektiği kadar artıp azalabilir. Örneğin yatak odasına konulacak klimalarda uyku modu çok önemli bir özelliktir. Çünkü uyku modunda çalışan bir klima, hava akımını ve ortam sıcaklığını otomatik olarak uyumakta olan insanları rahatsız etmeyecek seviyede ayarlar.

Klimada uyku modu ne işe yarar ?

İnsanlar uyurken vücut sıcaklığı derece düşer; böyle bir durumda oda sıcaklığının aynı kalması bazen insanların uykusunun bölünmesine ve kalitesiz bir uyku süreci geçirmesine neden olur. Uyku modunda olan bir klima ise; yarım saat sonra 1 derece, 1 saat sonra da sıcaklığını 2 derece artırır. Klimanın bulunduğu oda da yatanlar da bu uyku modu özelliği sayesinde vücut sıcaklığı düşmüş bile olsa ortam sıcaklığının artması ve hava akımının düzenlenmesiyle üşümeden rahat bir uyku uyurlar. Yaklaşık 6 saat sonra da klima kendi kendisini kapatır. Yani kişi klimayı kapatmak için uyanmayacağı için uykusu da bölünmemiş olur.

Programlama özelliği olan klimaların en önemli yanı gereksiz enerji tüketimini azaltmak ve uyku esnasında kaliteli bir uyku geçirmenizi sağlamak olduğundan hem cebiniz hem de sağlığınız için önemlidir.

Klima uyku moduna nasıl alınır ?

Kumandanızdan SLEEP tuşuna basarak uyku modunda çalıştırabilirsiniz. Bu tuşa basıldığında klima uyku moduna geçer veya uyku modundan çıkar.

Uyku Modu İşlevi

Uzun çalışma sürelerinde klimanızda yapmış olduğunuz sıcaklık ayarlarının kademeli olarak arttırılması ya da azaltılması sağlanır. Bu nedenle ortamdaki sıcaklık artışı ya da azalması engellenmiş olur. Uyku modu ile iç üniteden çıkan havanın hızı da azaltılarak daha sessiz bir hava salınımı sağlanır. Uyku modu aktif edildiğinde kompresörün daha sessiz çalışması için çalışma değerlerinde değişimler olur. Ayrıca iç ünite fan hızlarında da daha düşük ses seviyeleri için azalmalar meydana gelir.

Uyku modunu seçtiğinizde eğer soğutma modunda iseniz klimanız ilk bir saatin sonunda sıcaklığı 1°C, ikinci bir saatin sonunda da 1°C daha arttıracaktır. Klimanız 6 saat daha bu sıcaklık değerinde çalıştıktan uyku modu sona erer. Uyku modunu seçtiğinizde eğer ısıtma modunda iseniz klimanız ilk bir saatin sonunda sıcaklığı 2°C, ikinci bir saatin sonunda da 2°C daha düşürecektir. Klimanız 6 saat daha bu derecede çalıştıktan sonra uyku modu sona erecektir. Uyku modu tamamlandığında klima tamamen kapanacak ve 3 dakika sonra kumanda ekranı da kapalı duruma gelecektir.

kaynak

Anadolu AjansıAnadolu Ajansı

İSTANBUL (AA) - Samsung'un WindFree rüzgarsız serinlik teknolojisine sahip Wi-Fi özellikli klima modelleri bu yaz, doğrudan rüzgara maruz kalmadan serinleme imkanı sunuyor.

Samsung'dan yapılan açıklamaya göre, yenilikçi teknolojilerinin yanı sıra tasarımıyla da farklılaşan WindFree klimalar, planlama aşamasından itibaren fonksiyonlara ve ihtiyaca uygun olarak yenilikçi modüler tasarım teknolojisi tercih edilerek geliştirildi.

Havayı, 23 bin mikro hava deliğinden yumuşak ve sessizce dağıtarak durgun hava ortamı yaratan WindFree özelliği, rahatsız edici soğuk rüzgar hissi oluşturmuyor, konforlu ve homojen bir serinlik hissi sağlıyor.

Ayrıca klimalar Yapay Zeka Özellikli Otomatik Soğutma Teknolojisi sayesinde, klima soğutma tercihlerine dinamik olarak uyum sağlamasıyla dikkati çekiyor.

- Yüzde 77'e kadar enerji tasarrufu

Enerji verimliliği yüksek WindFree soğutma teknolojileri kullanıcıların daha fazla tasarruf etmelerine fırsat sunuyor. Klima WindFree modunda çalışırken, dış ünite 'Hızlı Soğutma' moduna kıyasla yüzde 77'ye kadar daha az elektrik kullanarak minimum güç tüketiyor. Böylece elektrik faturalarını önemli oranda azaltabiliyor.

Kullanıcılar, 'Akıllı Ev' uygulamasını kullanan Wi-Fi Kontrolü ile klimanın fonksiyonlarını uzaktan kontrol edebiliyor ve çalışma şeklini programlayabiliyor. Ayrıca, nasıl çalıştığına dair kullanıcılara canlı bir şekilde geri bildirim sağlıyor ve güç kullanımını izlemeye olanak tanıyor.

WindFree Rüzgarsız Serinlik Teknolojisine sahip 'İyi Uyku Modu' ise rahatsız edici hava akışı olmadan, iyi bir gece uykusu için ideal oda sıcaklığını sağlıyor.

Samsung'un, kullanıcılar odada olsa da olmasa da verimli soğutma sağlayan 'Akıllı Göz' özelliği 20 dakika içinde odada herhangi bir hareket olup olmadığını tespit edebiliyor ve enerji tasarrufu sağlamak için WindFree moduna geçebiliyor.

Ayrıca kullanıcılar, tamamen tercihe bağlı olarak hava üfleme yönünü veya bulundukları odada nereye giderse gitsinler hava üflemesinin kendilerini takip etmesini sağlayabiliyor.


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir