ipad radyasyon yayar mı / Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 22 Soruda Tabletle Eğitim

Ipad Radyasyon Yayar Mı

ipad radyasyon yayar mı

Arşiv Bağlantısı

Okyanus Kolejleri'nde Eğitim Öğretim Yılı’nda uygulamaya girecek olan tabletle eğitim ile ilgili sıkça sorulan sorular ve cevapları bu haberde

Eğitim Öğretim Yılı’nda binlerce öğrencisini tablet teknolojisiyle buluşturacak olan Okyanus Kolejleri, bu konudaki hazırlıkları tamamlarken, öğrenci ve velilerden de tabletle eğitimle ilgili bir çok soru geliyor.

İşte tabletle eğitim konusunda sıkça sorulan sorular ve cevapları:

Okyanus Kolejleri’nde tabletle eğitim zorunlu mu olacak?

Hayır. Tabletle eğitim sadece ortaokul ve lise kademelerinde, veli ve öğrencinin tercihine bırakılarak uygulanacak.

Tabletle eğitimi tercih etmeyen öğrenciler ne yapacak?

Tabletle eğitim istemeyen öğrenciler normal eğitim materyalleri ile eğitimlerini devam ettirebilecekler. Tableti olmayan öğrencilerin akıllı defterlerinde de aynı içerikler olacağı için, öğretmenin anlatacağı tüm bilgiler bütün öğrencilerin görebildiği bilgiler olacak. Tableti olanların avantajı ise öğretmenle daha fazla etkileşim kurabilme imkanı elde etmeleridir.

Tabletle eğitimde hangi program ile öğrenim görülecek?

Tabletle eğitimde, Okyanus Kolejleri için hazırlanmış olan özel bir yazılım kullanılacak.

Okyanus Kolejlerinde iPad satılacak mı? iPad’lerin satış fiyatı ne olacak?

Veli ve öğrencilerimiz iPad'leri isterlerse Okyanus Kolejleri Bahçeşehir Kampüsü'nde 27 Ağustos Pazartesi gününden itibaren stand açacak olan Apple Yetkili Bayisi Elma Bilgisayar'dan Okyanus Kolejleri'ne özel indirimle temin edebilecekler.

Fiyat listesi için tıklayınız

Tabletlerin markası Apple olmak zorunda mı? iPad dışında tablet kullanamaz mıyız?

Android işlemci tabletler iPadler ile uyumlu değildir. Başka bir marka senkronize sorunu oluşturacağından iPad dışındaki tabletler eğitimde kullanılamayacak.

Cihaz kaç inch olmalı?

Apple iPad cihazlarının hepsinin ekran boyutu eşittir. Sadece cihaz modeline göre görüntü kalitesinde farklılıklar olmaktadır. Bizim eğitim yazılımımız için ekran çözünürlüğü fark etmemektedir.

Benim iPad’im 3G’li. Okulda kullanabilecek miyim?

Tabletle eğitimde 3G'li iPad'ler tercih edilmeyecek. Yeni cihaz alacaklara 3G'li cihaz almamaları öneriliyor. Ancak daha önceden 3G'li cihaz alan öğrenciler, SIM kartı takmamak kaydıyla tabletlerini okula getirebilecekler. 3G'li iPad'in SIM kartı sökülerek tabletle eğitim için kullanılabilecek.

Tabletle eğitimde 3G’li iPad neden kullanılmıyor?

3G'li cihazlarla internet erişimi kontrol altına alınamayacağı için 3G'siz cihazlarla eğitim verilmesi tercih ediliyor. Ayrıca çok fazla tabletin bulunacağı ortamda, cep telefonu gibi radyo dalgalarını yayan 3G'li cihazların sağlık problemlerine neden olması riski de bulunduğundan 3G'siz veya SIM kartı takılı olmayan 3G'li cihazlar eğitimde kullanılacak.

Tabletle eğitim 4. Sınıflar’da da uygulanacak mı?

Okyanus Kolejleri'nde tabletle eğitim ilkokul hariç, ortaokul ve lise kademelerinde uygulanacak. 4.Sınıflar’da ise uygulama veli isteği doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Sınavlar da iPad’den mi yapılacak?

Tabletle eğitimde kullanılacak iPadler üzerinde soru-cevap uygulaması yer alıyor. Sınıfta öğretmen tarafından soru ve cevaplar paylaşılacak. Öğrencilerin cevaplaması istenecek. Ancak ilk aşamada bu soru-cevap yöntemi sınav yapmak amaçlı değil, konuyu pekiştirmek amacıyla kullanılacak.

İngilizce ve test kitapları da mı tablette olacak?

Tabletle eğitimde yabancı dil interaktif CD ve DVD'leri hariç, akıllı defter içerikleri sınıfta öğretmen tarafından öğrencilerin iPad'leri ile paylaşılacak.

Sınıf içerisinde bilgi transferi wireless sistemi üzerinden mi olacak? Yani çocuklara aktarılacak ödev veya konular okulunuzun bir database ortamına girilip mi görülecek?

Sınıf içerisinde akıllı tahta ve iPad’ler arasındaki iletişim kablosuz (wireless) üzerinden yapılacak. Öğrencilerimiz eğitim döneminin başında bir defaya mahsus olmak üzere sınıftaki akıllı tahtaya tanımlanacak.

Bu uygulama öncesinde, öğrencilerin bu konuda adaptasyon sağlaması için bir deneme süreci olacak mı? Yani bu cihazları aldıktan sonra ertesi gün belirttiğiniz eğitim veya ödev vs. çalışmaları anında öğreocilerin yapabileceği şekilde pratik olabilecek mi?

Eğitim döneminin ilk haftalarında öğrencilere konferans salonunda toplu olarak tabletlerde çalışacak yazılımın nasıl kullanılacağına dair eğitim verilecek. 1 Ekim tarihi itibariyle de öğrencilerin tabletlerinin sınıflara tanımlanması yapılacak ve ardından sınıflarda tabletler kullanılabilecek.

Öğrenciler kendilerine ait çalışma veya ödevleri kendi adlarına açılacak bir sistem üzerinde mi kayderek data transferi yapılacak? Bu bilgi öğretmene nasıl ulaşacak?

Her öğrenci için okulumuzdaki sunucularımızda veriler depolanacak. Öğrencinin öğretmene veri göndermesi ise sınıf içerisine geldiği zaman yani aynı ağ üzerinde oldukları zaman gerçekleşecek.

iPad'imiz üzerinde oyun varsa silmemiz gerekiyor mu?

iPad'iniz sizin kendi kişisel cihazlarınızdır. Dolayısıyla üzerinde kişisel oyunlarınız, uygulamalarınız, fotoğraf, müzik veya videolarınız olabilir. Tabletin okulda kullanım amacı ise eğitimi zenginleştirmektir.

JB (jailbreak) yapılan cihazlarda yazılım çalışır mı?

Hayır, JB yapılan cihazlarda eğitim yazılımı çalışmıyor.

Wireless bağlantısı olacak ise, internet ulaşımını okul mu sistem üzerinden engelleyecek?

ınıf içerisinde bulunan ağ öncelikli olarak sınıf içerisindeki iletişimi sağlamak için hizmet verecek. Internet erişimi ise ihtiyaç olduğunda sınırlı olarak kullanıma açılacak.

iPad’ler içerisine defter ve kitaplar yüklenecek mi? iPad alan bir öğrenci ayrıca kitap veya defter almak zorunda olacak mı?

iPad’ler üzerine sadece sınıf içerisinde çalışan uygulama yüklenecek. Öğretmen sınıfta ders anlatırken akıllı tahtada anlattığı dersi pdf, video veya ses olarak kaydedip öğrencinin tabletine gönderecek. Aynı zamanda iPad üzerinde çalışan uygulamanın not alma, ajanda gibi ek özellikleri de bulunuyor. Apple firmasının Türkiye'de kitap yayıncılığına müsade etmemesinden dolayı henüz kitaplarımızı Apple Store üzerinden hizmete sunamıyoruz. Dolayısıyla bu sene öğrencilerimizin tabletlerine kitap yüklenemeyecek. Tabletle eğitime geçmekteki en büyük hedeflerimizden birisi de tüm kitap ve defterlerin tek cihazda toplanması. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

Ders notları bu cihazla mı alınacak? Yani el yazıları bu cihaza mı yazılacak?

iPad'ler için hazırlanan yazılım aslında bir defter yazılımıdır. Öğrencinin, öğretmen tarafından iPad'ine aktarılan eğitim içeriklerini alıp, üzerine notlar alması, ajanda tutması ve kütüphane oluşturabilmesi şeklinde tasarlanmıştır.

Okulların açılması ile birlikte tabletle eğitim hemen başlayacak mı?

İlk haftalar sınıfların öğrenci sayılarında değişiklikler olabileceğinden ve öğrencilerin iPad'lerini temin etme süreci devam ettiğinden tabletle eğitim hemen başlamayacak. Öğrencilerin tabletlerini 1 Ekim tarihi itibariyle getirmeleri istenecek. Tabletle eğitimde ilk aşamada öğrencilerin iPad'lerinin sınıfa tanımlanması gerekmektedir. Sınıfa tanımlama işleminden sonra artık öğrencinin iPad'i ile sınıftaki akıllı tahta arasında etkileşim mümkün olacaktır. Tanımlama işlemi, okullarımızda görev yapan bilgi işlem personelleri tarafından bir defaya mahsus yapılan bir işlemdir.

iPad'leri sınıfta nerede saklayacağız?

Bu konuyla ilgili okullarımızın işletme müdürlerinden bilgi alabilirsiniz.

iPad üzerinde çalışacak uygulama ücretli mi?

Hayır, iPad üzerinde çalışacak uygulama, interaktif sayfamızdan ücretsiz olarak indirilip kurulabilir.

Kablosuz internetin yaydığı radyasyon nedeniyle insan sağlığına zararlı olduğu söyleniyor. Bu konuda bir araştırma var mı?

Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi Başkanı Murat Gültekin tarafından yapılan açıklamada, hazırladıkları rapordan elde edilen sonuçlara göre, kablosuz internet teknolojisinin kanser yaptığına dair herhangi bir bilimsel kanıt olmadığı belirtilmişseafoodplus.infouz internette elektromanyetik alana maruziyetin düşük dozda olduğuna işaret eden Gültekin, iddia edildiği gibi kullanıcı sayısının artmasıyla doğru orantılı olarak elektromanyetik alanın artış da göstermediğini vurguladı.

Kablosuz internet teknolojisi ve çocuklara etkisi üzerine bugüne kadar yapılmış tek araştırmanın İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın okullarda yaptığı araştırma olduğunu bildiren Gültekin, şu bilgileri verdi: ''Bu araştırmanın sonuçlarına göre, 1 yıllık kablosuz ağ maruziyeti cep telefonuyla 20 dakika konuşmak kadar düşük bir dozda radyasyona yol açıyor. Eğitim süresinin 6 ay olduğu düşünülürse bu 10 dakikaya tekabül ediyor. Yani 10 dakikalık cep telefonu konuşması kadar düşük bir radyasyona maruz kalıyor. Dünyanın pek çok ülkesinde eğitim sisteminde hatta çocukların okul servislerin de kablosuz internet kullanılır. 'Yasaklayan kullanmayalım' diyen ülke de yok.”

Detaylı bilgi için tıklayınız.

NOT: Tabletle eğitimle ilgili diğer sorularınızı "Haberi Hemen Yorumla" bölümüne yazıp, bize ulaştırabilirsiniz.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
27 Ağustos , Pazartesi
Okunma
:
defa okunmuş

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

Apple Watch, radyo frekansına (RF) maruz kalmayla ilgili test edilmiş ve geçerli sınırlara uygun olduğu belirtilmiştir.

Özgül Soğurma Oranı (SAR), vücudun RF enerjisini içine alma hızını gösterir. SAR sınırı, Apple Watch’un kafada veya bilekte kullanımına göre değişir. SAR sınırı kafada kullanım için ortalama 1 gram doku üzerinde sınırı belirleyen ülkelerde kilogram başına 1,6 vat (W/kg) ve bilekte kullanım için ortalama 10 gram doku üzerinde sınırı belirleyen ülkelerde kilogram başına 2,0 vattır (W/kg).

Testler sırasında Apple Watch telsizleri en yüksek gönderim düzeylerine ayarlanmış ve 10 mm. aralıkla kafada kullanıma ve aralıksız bilekte kullanıma benzer şekilde yerleştirilmiştir. Apple Watch’u yüzünüze yakın yerleştirirken, maruz kalma seviyesini test edilmiş seviyede veya altında tutmak için en az 10 mm. aralık bırakın.

En yüksek SAR değerleri aşağıdaki gibidir:

Model A

1,6 W/kg (1 gr üzeri) SAR Limiti
Baş bölgesi: 0,24

2,0 W/kg (10 gr üzeri) SAR Limiti
Baş bölgesi: 0,11

4,0 W/kg (10 gr üzeri) SAR Limiti
Bilek: 0,20

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir