thassos tur / Thassos adası Turları

Thassos Tur

thassos tur

Thassos Turları

Thassos

Taşöz Adası ya da Taşoz Adası olarak da bilinen ve Kuzey Ege’nin en sevilen tatil merkezlerinden biri olan Thassos, hem anakaraya yakın konumuyla hem de her bütçeye uygun, birbirinden güzel tesisleriyle oldukça ilgi çekiyor. Son yıllarda ülkemizden de pek çok turisti ağırlayan bu güzel Ege adası, kimi capcanlı kimi el değmemiş kumsalları, gezmeye doyamayacağınız güzellikteki köy ve kasabaları, taş evleri ve tarihi kalıntılarıyla oldukça hoşunuza gidecek.

Thassos turlarında deniz kenarında yer alan birbirinden güzel restoran ve tavernalarda nefis yemekler yedikten sonra romantik bir yürüyüşe çıkabilir ya da sahil boyunca yer alan birbirinden farklı ve eğlenceli barlardan birinde keyifli saatler geçirebilirsiniz. Thassos, hem doğası hem de insanları ile aklınızı çelecek ve bu güzel adaya tekrar tekrar ziyaret etmenizi sağlayacak. Kavala üzerinden feribotla ulaşılan bu güzel ada, Yunanistan ada turlarının en sevilen fırsatlarından birini oluşturuyor. 2023 Thassos turlarında yerinizi şimdiden yerinizi ayırtın, keyif dolu bir tatil yapın. 

Thassos’ta Gezilecek Yerler

Thassos adası turlarının güzellikleri Limenas’ta yer alan limana girdiğinizden itibaren kalbinizi fethedecek. Adanın en canlı bölgesi olan ve bolca restoran, dükkan, bar, taverna ve plaj barındıran Limenas’ın mimarisi ise Ege’nin güzelliğine yaraşır şekilde. tarihi limanı, Arkeoloji Müzesi ve tepede yer alan antik Agora’sı ile gezmeye doğamayacağınız Limenas, adanın ruhunun en renkli şekilde yaşadığı bir yer.

Adanın ikinci büyük kenti olan Limenaria da benzer şekilde popüler bir turizm durağı. Tarih öncesi kalıntılardan Osmanlı yapılarına kadar sayısız farklı yapıyı gezebileceğiniz Limenaria’nın sahil bölgesi de oldukça canlı. Thassos’un eski merkezi olan ve güzel binaları kadar doğal ürünleriyle de dikkat çeken Panagia’da birbirinden güzel tatlıları, meyveleri ve sebzeleri yiyebileceğiniz tavernalar ve köye ismini veren eski bir kilise bulunuyor.

Bu yerler dışında Thassos’taki her köy ve kasabada birbirinden güzel manzaralar, leziz yemekler ve sıcakkanlı bir karşılama sizi bekliyor olacak. Theologos’taki Folklor Müzesi ve Aya Paraskevi Kilisesi, Livadi’de nefes kesici bir manzaraya sahip tepede yer alan Başmelek Mikail Manastırı ve Potamia’da yer alan Vagis Heykel Müzesi de Thassos’un kültür, sanat ve mimari açıdan ilgi çekici taraflarını oluşturuyor.

Bir tatil merkezi olan Tasos’ta elbette birbirinden güzel kumsallar da deniz keyfi için sizi bekliyor. Adanın en ünlü kumsalı olan Altın Plaj (Golden Beach), yazları eğlenceyle dolup taşan Makriamos Plajı, Cennet Plajı, Livadi Plajı, Alyki, Potos ve Limenaria plajlarının her biri Thassos turlarınızı unutulmaz hale getirecek. Bunların yanı sıra çeşitli dalış merkezlerinde Ege denizinin mavi sularına dalma keyfi yaşabilir, suyun atındaki sayısız güzelliği kefe çıkabilirsiniz.

Thassos’ta Ne Yenir?

Ege lezzetlerinin tümünü bulabileceğiniz Thassos turu ile aynı zamanda birbirinden güzel kırmızı et çeşitleri ve tavuk yemekleri de sizi bekliyor. Ciğerden kuzu pirzolaya, çeşitli sosislerden oğlak çevirmeye kadar sayısız lezzeti bulabileceğiniz sofralarda mezeler de ayrı bir güzellik katıyor. Birbirinden güzel otlar, yaprak sarma, kabak ve patlıcan kızartmaları,  zeytin ve barbunya benzeri soğuk mezelerin tadına doyamayacaksınız.

Kuzu ya da keçi etinin domates ve makarnayla fırınlandığı Pastitsio, soğanlı dana eti Stifado, ızgara kaburga Paidakia, ızgara edilmiş ya da kızartılmış kalamar, mürekkepbalığı ya da ahtapot gibi lezzetlerden başka Ege’nin en güzel balıklarının da tadını birbirinden güzel şaraplar ya da uzo eşliğinde çıkarabilirsiniz. Adada bolca bulunan her bütçeye uygun tavernalarda ve restoranlarda Ege ve Akdeniz’in en güzel tatları sizi bekliyor.

Thassos'ta Alışveriş

İster Thassos'un güneyindeki Potos'tan isterseniz şehrin sessiz sakin merkezinden alışveriş yapabilirsiniz. Thassos'un merkezindeki mağazaları gezebilir, kendinize ya da sevdiklerinize ufak hediyelikler alabilirsiniz. Eğer bolca alışveriş yapmak isterseniz, Limenas ve Limenaria bölgelerini tercih edebilirsiniz. Bu bölgeler hem daha canlı hem de birçok seçenek bulundurması açısından cazip gelebilir.

Thassos Eğlence Hayatı

Adanın gece hayatı, genel olarak kıyılardaki büyük merkezlerde canlı olarak yaşanıyor. Limenas, Potos, Limeraria ve Skala Prinou gibi bölgelerde birbirinden güzel barlarda nefis içkiler içebilir ve adanın tadını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz adadaki sayısız fazla olmayan ama büyük eğlence sunan Thassosgece kulüplerinde günün ilk saatlerine kadar müzik ve dans keyfi yaşayabilirsiniz.

Daha sakin bir eğlence içinse adadaki her köyde ve kasabada bulunan tavernalar ve restoranlar sizi bekliyor. Aynı zamanda bazı plajlarda da bulunan bu yerlerde yemekli, içkili, buzuki notalarının renklendirdiği eğlenceli bir gece geçirebilirsiniz. Popüler merkezlerde plaj ve deniz kenarı yollarının çevresi, eğlenceyi en rahat bulabileceğiniz adresler arasında yer alıyor.

- Bu turu satın alan herkes aşağıdaki koşulları kabul etmiş sayılır.

- Katılım gösteren misafirlerimizde mutlaka tur süresi boyunca geçerli Schengen vizesi bulundurma zorunluluğu vardır. (Yeşil Pasaport sahipleri vizeden muaftırlar.)

- Tur esnasında programda bulunan tüm ülkelerde alışveriş ve harcama yapılabilmesi için, Euro bulundurmamız yeterlidir. Yerel para birimi kullanılan bölgelerde Rehber para çevrilmesi konusunda yardımcı olacaktır.

- Gezi süresince rahat yürüyüş ayakkabısı veya spor ayakkabı tercih edilmelidir. Gece için yanınıza hırka v.b bir kıyafet bulundurmanızda fayda vardır.

- Tur programında Rehberler hava ve yol şartlarına bağlı olarak, programda belirtilen heryeri göstermek şartı ile program akışında değişilik yapabilirler.

- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’den ki merciler den alınan hastane raporu, iş yeri izin belgeleri v.b evraklar, Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.

- Tur Programımız minumum 25 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur FMK Tour tarafından bildirilecektir.

- Bu tur FMK Tour ve Viya Travel ortak organizasyonu olarak gerçekleştirilmektedir.

- Tur programında otel ismi belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 2 Gün önce FMK Tour tarafından bildirilecektir. Otellerin şehir merkezinde bulunma sözü verilmez.

- Fuar, kongre, konser,  etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen km’ lerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce Viyatravel tarafından bilgi verilecektir

- 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1 ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.

- Tur programında dahil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.

- Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin  genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine,  girilmesine izin verilmeyen veya her hangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, veya hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından FMK Tour sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda  imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

- Seyahat esnasında karayolu ile geçiş yapılan gümrük kapılarında bekleme süresi standartları aşabilir, bu bekleme sürelerinden kaynaklı yaşanan olumsuzluklardan FMK Tour sorumlu tutulamaz.

- Ekstra turlar , servis aldığımız yerel acenta Viyatravel tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamaktadır veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerdeki  müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.

- Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, otelde veya yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.

-Turlarımızda Kullanılan Araç Tipleri Kişi Sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.

Otobüsler: (25 - 46 Kişi Sayılarında Kullanılır)  *Mercedes Travego/Tourismo   *NEOPLAN Cityliner/Tourliner -*Temsa Safir/Maraton *Man Fortuna 

Midibusler: (17 - 24 Kişi Sayılarında Kullanılır) *Isuzu Turkuaz , *Otokar Mega 

Minibusler: ( 16’ya kadar Kişi Sayılarında Kullanılır) *Vw Volt , *Mercedes Sprinter

-Tüm misafirler, yukarıda belirtilen maddeleri kabul ederek turun satışını gerçekleştirmiş sayılır.


İptal Şartları

Rezervasyon için tur bedelinin tamamının ödenmiş olması gerekmektedir.

Turun başlangıç tarihinden 20 gün öncesine kadar yapılan iptallerde, uçak bileti ücretleri düşülerek geri kalan ücret iade edilir.

Turun başlangıç tarihinden 20 günden az kaldığı andan itibaren yapılan iptallerde iade yapılmamaktadır.

Tura katılımcı sayısının 10 kişinin altında kalması durumunda tur ipta edilir. Bu durum size en az 4 gün öncesinden bildirilir ve ödemiş olduğunuz ücretler %100 iade edilir.

Rehberimiz gerekli görüldüğü durumlarda tur içeriğini eksiltmeyecek şekilde, grubumuzun rahatı ve güvenliği için programda gerekli değişiklikleri yapmaya yetkili tek kişidir.

 


Vize Bilgileri

Vize işlemlerinizi bizim yapabilmemiz için daha önce bir vize başvurusunda parmak izi vermiş olmanız gerekmektedir. Bu şartı yerine getirdiğiniz taktirde 
talep etmeniz durumunda, sizin için işlemlerle biz ilgileniyoruz. Konsolosluğun talep ettiği evrakları bize sağlamanız gerekmektedir.


Thassos Turları

‘Juzdan ile Öde’ye Özel 1.000 TL’ye Varan Chip-para!

‘Juzdan ile Öde’ye Özel 1.000 TL’ye Varan Chip-para!

‘Juzdan ile Öde’ye özel, 30 Haziran'a kadar yapacağınız Gezinomi.com veya Gezinomi mobil uygulaması üzerinden 10.000 TL ve üzeri alışverişinize 1.000 TL'ye varan chip-para fırsatını kaçırmayın!

Detaylı bilgi
  • Popülerliğe Göre
  • Ada Göre
  • Fiyata Göre
Yunanistan - Selanik, Kavala, Thassos Adası Turu
‘Juzdan ile Öde’ye Özel 1.000 TL’ye Varan Chip-para!

Yunanistan - Selanik, Kavala, Thassos Adası Turu

3* 4* Oteller

Lüks Otobüsleri İle

2 gece 3 gün

Tur Kalkış Yeri:İstanbul

Selanik(1)

Tur Periyotları
  • 23.06.2023 - 25.06.2023 Talep Et
  • 30.06.2023 - 2.07.2023
  • 7.07.2023 - 9.07.2023
  • 14.07.2023 - 16.07.2023
  • 21.07.2023 - 23.07.2023
  • 28.07.2023 - 30.07.2023
  • 4.08.2023 - 6.08.2023
  • 11.08.2023 - 13.08.2023
  • 18.08.2023 - 20.08.2023
  • 25.08.2023 - 27.08.2023
  • 1.09.2023 - 3.09.2023
  • 8.09.2023 - 10.09.2023
  • 15.09.2023 - 17.09.2023
  • 22.09.2023 - 24.09.2023
  • 29.09.2023 - 1.10.2023

Oda + Kahvaltı

79,00 EUR2.062,00

Tatil Danışmanı

Size en uygun tatili seçmek için tatil danışmanımızdan destek almak ister misiniz?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır