yufkadan yumurtalı gözleme / Yumurtalı Gözleme - Nefis Yemek Tarifleri - #

Yufkadan Yumurtalı Gözleme

yufkadan yumurtalı gözleme

HAZIR YUFKADAN YUMURTALI GÖZLEME

MALZEMELER Kişiye göre hazır yufka Kişiye göre yumurta yarım çay bardağı süt Çok az sıvı yağ YAPILIŞI

seafoodplus.info


MALZEMELER
Kişiye göre hazır yufka
Kişiye göre yumurta
yarım çay bardağı süt
Çok az sıvı yağ
YAPILIŞI
Bir gözleme için
Bir kaseye  bir yumurtayı kırıp içine sütü koyup şöyle bir çırpın fazla değseafoodplus.infoğer taraftan yufkayı düz bir zemine serip yumurtalı harçtan her yerine sürün  yufkaların sağ ve sol tarafını  bir birlerinin üzerine gelecek şekilde ortada birleştirin tekrar yumurtalı harçtan tekrar sürün sonra alt ve üst taraflarını da ortada üst üste gelecek şekilde katlayıp çok sıvı yağ konmuş teflon tencerede alt ve üstü kızarana dek pişirin .Sıcak veya soğuk  servis yapın
AFİYET OLSUN

GönderenGüloanne mutfakta

En Kolay ve En Lezzetli Yumurtalı Gözleme Tarifi

Hamur İşi Tarifleri

En Kolay ve En Lezzetli Yumurtalı Gözleme Tarifi

Recipe by köyden lezzetlerCourse: Cuisine: Difficulty:

Malzemeler

  • 2 yumurta

  • Yarım çay kaşığı tuz

  • Yarım çay kaşığı pul biber

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 adet böreklik hazır yufka

  • 50 gram kaşar peyniri

  • Bir kaç dal taze soğan

  • Aralara sürmek için;
  • Sıvı yağ

  • Üzerine sürmek için;
  • Tereyağı


Tarif Videosu

Tarif için köyden lezzetler Youtube kanalına teşekkür ederiz.

Ecem Güneş

doğumluyum, üniversite eğitimimi Celal Bayar Üniversitesi’nde tamamladım. Çocukluğumdan bu yana mutfakta zaman geçirmekten zevk duyarım. Zamanla kendime ait tarifler yaratarak yeni lezzetler keşfetmeye başladım. Daha çok kek ve pasta tariflerini severim. Birbirinden sağlıklı ve lezzetli tarifleri resimleri ile birlikte sizlerle paylaşmak istedim.


Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi, Nasıl Yapılır?

Hazır yufkadan gözleme nasıl yapılır? Hazır yufkadan gözleme nasıl katlanır? Ananevi olarak gözleme ince açılmış yufkanın değişik içlerle doldurulup sac üzerinde odun ateşinde pişirilmesiyle yapılan bir tür ana yemek dışı yenilen Türk böreğidir. Kıymalı, patatesli, peynirli gözleme hazır yufkadan da yapılabilir. Gözleme hamuruna vakti olmayanlar! "Hazır yufka ile ne yapabilirim? Hazır yufkadan gözleme olur mu? Yufkadan ne yapsam? Hazır yufka ile neler yapılır?" diyenler! İşte hazır yufkadan gözleme tarifi; kıymalı, beyaz peynirli, lorlu gözleme tarifi

HAZIR YUFKADAN GOZLEME

Hazır Yufkadan Kıymalı Gözleme Malzemeleri - Hazır Yufkadan Lor Peynirli Gözleme

İki adet hazır yufka

Bir su bardağı rendelenmiş kaşar, beyaz peynir veya lor peyniri + maydanoz karışımı

Bir çorba kâsesi çiğ kıyma

Bir küçük kuru soğan

Tuz

Çay kaşığının ucuyla karabiber

Gözlemelerin üzerine sürmek için tereyağı

HAZIR YUFKADAN GOZLEME 1

Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi - Hazır Yufkadan Gözleme Nasıl Yapılıyor? - Lor peynirli gözleme nasıl yapılır? Hazır Yufkadan Tavada Gözleme Tarifi, Tavada Pratik Gözleme

  1. Kıymalı gözleme harcı nasıl yapılır? Kıymalı gözlemeler için soğan rendelenir. Suyu çıkmışsa süzdürülerek suyundan arındırılır.
  2. Kıymaya tuz ve biber konularak soğanla birlikte hafifçe yoğrulur.
  3. Gözleme nasıl kapatılır? Gözleme nasıl katlanır, gözleme katlama şekilleri var mıdır? Yufkadan gözleme yaparken farklı katlama şekilleri olsa da zarf şekli daha yaygındır. Yufkacılardan alınan yufkalar büyük ve ince olduğu için bu gözlemeler için daha uygun olur. Tezgaha serilen yufkanın bir tanesi dörde bölünür. Üzerine kıymalı harçtan her tarafına gelecek şekilde yerleştirilir.
  4. Yufkanın kenar kısımları ortaya doğru mektup zarfı şeklinde kapatılır. Önce sağ kenar sola doğru katlanır, sonra sol kenar sağa doğru katlanır. Daha sonra üst kenar alt tarafa doğru, alt kenar da bir miktar üst kenarın üzerine denk gelecek biçimde kapatılır. Böylece zarf biçiminde gözleme yufkaları hazırlanır. Yufkaların kenarlarının açılmaması için katlama yeri alta gelecek şekilde kızdırılan teflon tavaya yerleştirilirler. Hazır yufkadan gözlemeler bir yüzü kızarınca diğer tarafı çevrilerek iki tarafı da kızarana kadar kısık ateşte pişirilir. Pişme tamamlanıncaya kadar ne lezzet için ne de yufkaları birbirine yapışsın diye yağ kullanmıyoruz.
  5. Tavadan alınan gözlemeler sıcakken her iki tarafına yumuşamış tereyağı sürülür. Peynirli gözlemeler için de aynı usul izlenebilir. Sadece kıymalı harç yerine peynir konulur. Hazır Yufkadan Gözleme sıcak olarak soğuk EVDE NANELİ AYRAN🥛🧊la veya çayın yanında servis edilir. Karabük ve diğer bir çok ilde ramazan iftar sofralarında yer alır.

"Hazır Yufkadan Gözleme Tarifi, Lor Peynirli Hazır Yufkadan Gözleme" ile Alakalı Diğer Hususlar ve "Hazır Yufkadan Gözleme Nasıl Yapılıyor?" Püf Noktaları

  1. El Açması Yumurtalı Gözleme, Mayasız El Açması Gözleme, Gözleme Hamuru Mayalı mı Olur Mayasız mı? Gözleme hamurunu mayalı veya mayasız olabilir. Mayalı biraz daha yumuşak olacaktır. Gözleme hamurunun en mühim hususu, hamurun biraz cıvık olmasıdır. Fakat bu, hamur ele yapışmayacaktır. Beş - on dakika kadar el sıyrılarak yoğurulursa hamurun toparlanacaktır. El açması yumurtalı gözleme hamuru için un, tuz ve su ve maya gerekir. Beş su bardağı unu, tuz ve bir paket instant mayayla karıştırıp üzerine ,5 bardak kadar suyu ağır ağır ekleyip hamur iyice yoğrulur. Hamur bezelere bölünüp üzeri nemli bir bezle örtülür. Her bir beze unlanmış tezgahın üzerinde ince şekilde açılır. İstenirse tezgaha açılan yufkaya fırça yardımıyla çok az yağ sürülebilir. Yumurta bir kaseye kırılır çok az tuz ekleyip çırpılır. Araya konulacak bu malzeme bir kerede konulacaksa yufkanın bir yarısına iyice serpilip yufkanın diğer yarısı üzerine kapatılır. İki seferde sürülmek istenirse yumurtanın yarısı yufkanın ortasına dökülüp fırçayla biraz yayılır. İki taraftan katlayıp orta bölüme geri kalan yumurta dökülüp yine fırçayla yayılır. Tekrar iki taraftan katlayıp kare şekline getirilir. Gözleme aslında sacda pişirilir lakin evde sac lezzetine ulaşmak da mümkündür. Gözleme yağsız tavada sallana sallana iki taraflı olarak pişirilir ve tavadan alır almaz üzeri tereyağı ile yağlanır. Elbette istenirse çok az yağ eklenip ısıtılmış tavada da iki taraflı kızartılabilir. Hazır Yufkadan Yumurtalı Gözleme aynı şekilde yapılabilir. Lakin yufkaların çok ince olması durumunda iki kat olarak kullanılabilirler. El açması peynirli gözleme için kaşarlı, beyaz peynirli, lorlu maydanozlu içler kullanılır. İç konmadan el açması sade gözleme de gayet nefistir.
  2. 1 gözleme kaç yufkadan yapılır? Normalde bir yufkadan yapılır. Yarım Yufkadan Gözleme olur mu? Tereyağlı Evet: Yufkaları ortadan ikiye bölünür. Yarım ay şeklindeki yufkanın her yerine ufak ufak tereyağı serpilir. Ortasına iç malzeme konulur. Sonra uzunlamasına ikiye katlanır. Tekrar tereyağı serpilir. Kenarlardan ikişer santim katlanır. Sonra kare olması için sağ ve sol kısımlar birbirinin üzerine kapatılır. Tekrar üzerine tereyağı serpilir. Yağlanan tavada çevirerek pişirilir. Yarım yufkaların bir tarafı açık kalsa da yağ yapıştırır ve malzemeler dökülmez.
  3. Hazır Yufkadan Sucuklu Kaşarlı Gözleme İç olarak rendelenmiş sucuk ve kaşar karışımı kullanılır.
  4. Hazır Yufkadan Kaşarlı Gözleme Bir yufka açılır. İçine bir su bardağı rendelenmiş kaşar her yerine serpilir. Bohça kapatır gibi dörde kapatılır. Az sıvı yağ konulmuş teflon tavada, önce bir tarafı, sonra diğer yüzü pişirilir.
  5. Hazır Yufkadan Tahinli Gözleme Yufka ortadan ikiye bölünür. Bir kasede güzelce karıştırılan tahin yufkanın her yerine eşit şekilde sürülür. Üzerine bol şeker serpilir. Gözleme tarzında katlanıp kapatılır. Tavaya az sıvıyağ gezdirilip yufka iki taraflı kızartılır. Dilimlenerek sunulur.
  6. Hazır Yufkadan Ispanaklı Gözleme Ispanaklar yıkanır, süzülür, inçe doğranır, tuzla hafifce ovulup, suyu sıkılır. İçine lor peyniri, çökelek ve ya beyaz peynir, karabiber ve kırmızı toz biber eklenip iç olarak kullanılır
  7. Hazır Yufkadan Patatesli Gözleme Patatesli börek içini kullanarak hazır yufkadan patatesli gözleme de yapılabilir. Patatesler yıkanıp haşlanır, soyulur, çatalla ezilir. Sıcakken içine bir yemek kaşığı tereyağı, tuz ve karabiber de ilavesiyle iyice ezilir.. İstenirse bu içe beyaz peynir, kaşar, kavrulmuş soğan, pul biber, nane, maydanoz da eklenebilir. Bakınız: BAKLAVALIK YUFKADAN PATATESLİ🥔 BÖREK
  8. Gözleme Çeşitleri Peynirli, kıymalı, ıspanaklı, közlenmiş patlıcanlı, sucuklu, salamlı, kaşarlı, pırasalı, otlu, pazılı, patatesli, kavurmalı, ballı, tahinli, tarhanalı, pastırmalı gözlemeler mümkündür.
  9. Hazır Yufkadan Sac Böreği Sadece pişirilmenin sac üzerinde yapılmasıyla farklıdır.
  10. Hazır yufkadan gözleme kaç kalori? 1 adet yufka gözleme kaç kalori? Az yağlı gözleme kaç kalori? 1 yufkadan peynirli gözleme kaç kalori? Hazır yufkadan gözleme kalori gramı kcal civarındadır. Lorlu Gözleme Kalorisi olarak ifade edilense gramında kcaldir. gramlık bir yufka gözleme kcal seviyesindedir. Yumurtalı Gözleme Kalorisinin de bu seviyelere yakın olması beklenir.
  11. Fırında gözleme yapılır mı? Gözlemeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve üzerlerine yağ sürülerek derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
  12. Tavada Yumurtalı yufkaYUFKALI YUMURTA🍳.
  13. Kahvaltılık Omaç🥣OVMAÇ ÇORBASI (Oğmaç Çorbası)🍲 yazısı Püf Noktaları kısmında yedinci maddede izah edilmiştir.

HAZIR YUFKADAN GOZLEME 3

ISIRGAN OTLU GÖZLEME ve PAZILI LEMİZ (Lemis, Gümüşhane Gözlemesi) makaleleri de ilginizi çekebilir.

Kolay Yumurtalı Gözleme Tarifi
Yufkadan Yumurtalı Gözleme
Yumurtalı Gözleme Tarifi

yumurtalı gözleme
Kolay Yumurtalı Gözleme Tarifi

 

Merhaba dostlar sabah kahvaltılarında,öğrenci evlerinde canı çabuk ve lezzetli tarif arayanların 10 dakikada yapıp yenebilecek yumurtalı yufka tarifini anlatacağıseafoodplus.info büyük oğlum yumurtalı yufka tarifine bayılıseafoodplus.infonler içerisine kaşar veya beyaz peynirde seafoodplus.info ve çok ucuz olan yumurtalı gözleme tarifinin kişi sayısına göre artırabilirsiniz ben sizlere 1 kişilik tarif hazırladım umarım beğseafoodplus.infoımızı kolaylaştıracak kolay tarifler, olması çok iyi oluyor çat kapı misafiriniz geldiğinde bile yumurtalı gözlemenin yanına bir de çay demlendi mi tamam olur.Özellikle öğrencilerimizin tercih ettiği fiyatı uygun pratik ve kolay tarifler sıralamasına girebilir
.Bundan önceki tariflerimizi hatırlamaya ne dersiniz..

Sponsorlar




Kolay Pizza TARİFİMİZE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ
Kapya Biberli Omlet  TARİFİMİZE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ
Patatesli Tost TARİFİMİZE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ
Tereyağlı Yumurta Kapama  TARİFİMİZE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ
Kahvaltı  TARİFLERİMİZE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ
Kolay Pişi  TARİFİMİZE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Şimdi kolay yumurtalı gözleme tarifimize geçmeye ne dersiniz?

Kolay Yumurtalı Gözleme İçin Malzemeler:

  • 1 tane yufka
  • 1 tane yumurta
  • Bir çimdik tuz
  • Yeterince sıvı yağ
  • Teflon tava
yumurtalı gözleme
Kolay Yumurtalı Gözleme Tarifi

Kolay Yumurtalı Gözleme Nasıl Yapılır:

  • Yumurtayı bir kaseye kıralım çok az tuz ekleyip çırpalım.
  • Tezgahın üzerine yufkamızı açalım fırça yardımıyla yufkaya yağ sürelim çok fazla seafoodplus.infoanın yarısını yufkanın ortasına dökelim fırçayla biraz yayalım.
  • İki taraftan katlayıp orta bölüme geri kalan yumurtayı dökelim fırçayla yayalım.
  • Tekrar iki taraftan katlayıp kare elde edelim.Fırça yardımıyla tavaya yağ sürelim tavayı ısıtalım ve gözlemeyi tavaya ekleyelim ve kızartalım üst tarafına da fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim ters çevirip diğer yüzünü de pişirelim ve servis tabağına alalım.
  • Resimli, nefis, kolay tarifler için sayfamıza seafoodplus.infoşi sayısına göre malzemeleri  bire bir artıra bilirsiniz.
yumurtalı gözleme
Kolay Yumurtalı Gözleme Tarifi

Afiyet Olsun

Kolay Yumurtalı Gözleme Tarifi
Yufkadan Yumurtalı Gözleme
Yumurtalı Gözleme Tarifi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir