konserve domates rendesi / KIŞLIK DOMATES SOSU VEYA RENDESİ – Her Kalbe Giden Farklı Tarifler Burada

Konserve Domates Rendesi

konserve domates rendesi

Köy Domatesi Rendesi

Köyümüzün domateslerinden(ilaçsız,hormonsuz)&#;.

Topladık, yıkadık, doğradık, rendeledik ve meşe odunu ateşinde az kaya tuzu ile hafif koyulaştırdık.

Çok Al Az Öde!

Stok Kodu: YokKategoriler: Çok Al Az Öde, Doğal Gıda, Doğal Ürünler, Domates salçası, Salçalar ve Konserveler, Tüm ÜrünlerEtiketler: bibersiz menemenlik, doğal, Doğal Köy Ürünleri, Doğal Ürünler, domates, domates püresi, Domates Rendesi, domates sos, ev yapımı, ev yapımı ürünler, geleneksel tarım, katkısız, katkısız konserve, katkısız ürünler, Kışlık Menemenlik Konserve, Köy Ürünleri, menemen, Menemenlik, Organik Ürünler, rende, Yöresel Ürünler

Açıklama

Köy Domatesi Rendesi , köyümüzün bahçelerinde geleneksel yöntemler ile yetiştirilen lezzetli domateslerini meşe odunu ateşinde çok az kaynatarak hazırladık.
İçinde kaya tuzu dışında hiç bir katkı maddesi yoktur. İster yemeklerinize lezzet katın, ister domates çorbası yapın. Katkısız doğal menemenlik ile nefis menemen yapın. Domates püresi ile nefis domates sos yapın. İçinde biber yoktur, biber sevmeyenleri düşündük, isteyen biberi dilediği kadar kendisi doğrasın diye&#;
cc&#;lik kavanozlar içerisinde siz lezzet tutkunlarının beğenisine sunulmuştur.

Salça çeşitlerimizi görmek için tıklayınız.

Köyümüzle ilgili videoları seyretmek isterseniz youtube kanalımızı ziyaret ediniz.

Ek bilgi

Miktar

cc, cc, cc 6 Al 5 Öde, cc 6 Al 5 Öde

İlgili ürünler

Evde domates konservesi yaparken bunlara dikkat!

Sağlık

 Son Güncelleme:

Evde domates konservesi yaparken bunlara dikkat!

Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, yaz aylarında sofraları süsleyen domatesi konservelerle kış aylarına taşımanın püf noktalarını anlattı. Özyaral, "Değişmeyen kapak beraberinde en tehlikeli hastalıklardan bir tanesi besin zehirlenmesini beraberinde getirir. Sonuç ölümle bitebilir" dedi.

Yaz sebzelerini kışın da tüketmek isteyenlerin ilk tercihi konserve yapmak oluyor. Ekonomik ve sağlıklı olarak bilinen bu yöntem ise uygun koşullarda hazırlanmadığı zaman hastalıkları da beraberinde getiriyor. Yaz güneşini kış sofralarına taşımak için konserve yapmanın doğru bir yöntem olduğunu ifade eden Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, domatesin vitamin ve mineral değerlerini kaybetmeden nasıl konserve haline getirilebileceğini anlattı.

LİKOPENİ KAYBETMEMEK İÇİN KABUKLARI KULLANIN

Gıdada ölçülen en güçlü antioksidan, kanser, kalp hastalığı ve maküler dejenerasyonun önlenmesinde rol oynadığı düşünülen likopenin domateste bol miktarda bulunduğunu belirten Prof. Dr. Özyaral, özellikle konserve yaparken domatesin kabuğunun kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

Domatesin kabuğunun ziyan olmaması için konservede rende tekniğini kullanan Özyaral, “Kış domatesi güneşle tanışmamış oluyor ve içinde D vitaminini yaşatmıyor. Olgunlaşması gereken likopen ise olgunlaşmıyor. Biz yazın tarlalardan, seralara girmemiş, tarım ilacı değmemiş domateslerden konserve yapıyoruz. Domates rendesini kaynattığımız zaman kabuktaki birikmiş likopen olduğu gibi gıdanın içine geçecektir. Bütün ürünlerin hepsinde likopen oranı oldukça yüksek” dedi.

YATAY KESEREK DOKUYU HİSSEDİN

Koyu renkli ve parlak domateste mineral ve vitamin değerinin yüksek olduğunu ifade eden Özyaral, “Domatesin dokusunu anlamak ve algılayabilmek için kökündeki saplarının kokusunu almamız gerekiyor. Bu sap kurumamış olacak. Kuruduğu anda yapısal özelliği bozuluyor” diye konuştu.

Domatesin dokusunu anlayabilmek için yatay kesim yapmayı öneren Özyaral, “Domatesi dikey değil yatay kesmeliyiz. Çekirdekten zengin domates doğaldır, bunu görmeliyiz. Bütün domatesleri makinede kabuğu ile çekiyoruz çünkü kimyasal kullanılmayan domatesleri kullanıyoruz” dedi.

ÇİĞ TÜKETİMİNDE ZAYIFLAMA VE ANTİ KANSEROJEN ETKİ

Domatesin çiğ tüketiminde de birçok faydası olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Özyaral, “Domatesi çiğ tüketirseniz, anti kansorejen etkisi de var. Aynı zamanda zayıflamaya da çok yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı.

RAF ÖMRÜ AY ARASINDA

Domates konservesi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Prof. Dr. Özyaral, “Domates konservesi ağır ateşte yapılır ve dibi tutturulmaz. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Konserve haline getirilirken kapak yapısı, şişenin özellikleri, içindeki havanın alınması gibi noktalara dikkat etmemiz gerekiyor. Koruyucu ve destek maddesi koymuyoruz. Bu konserveleriniz raf ömrü 6 ile 8 aydır” dedi.

1 LİTREYE 1 YEMEK KAŞIĞI TUZ

Konservenin daha dayanıklı olması için 1 litreye ortalama bir yemek kaşığını geçmeyecek şekilde tuz koyulduğuna vurgu yapan Özyaral, “Konserveyi kullanırken o yemeye asla tuz ilave etmiyoruz. Vücudun ihtiyacı olan tuzu aşmamak gerekiyor. Koruyucu olarak kullandığımız tuz, yemeğin damak tadımıza göre eklememiz gereken tuza eşit oranda olmalı” diye konuştu.

YAZ GÜNEŞİNİ MASANIZA TAŞIYIN

Prof. Dr. Özyaral, “Bir buzdolabı poşetinin içine de birer bardak domates rendesi doldurursanız ve onu dondurursanız, donmuş taze domates soyup suyu elde edersiniz. Bunu hiç eritmeden direkt tencerenin içine koyduğunuzda güneşe olduğu gibi tencerenin içine koymuş olursunuz” ifadelerini kullandı.

Hazır alınan ürünlerde domatesin özelliklerinin kaybolduğunun altını çizen Prof. Dr. Özyaral, “Hazır ürünlere tatlandırıcı, koruyucu, kıvam verici, renk verici gibi maddeler katılıyor. Biz ne yersek oyuz. Bunların bütün genetik özelliği bizim genetik kodlarımıza ekleniyor. Bunlar genetiği bozulmamış, GDO’lu ürünler olmadığı için bu domatesi yediğimiz zaman benim genetiğim de doğal kalacak” dedi.

ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİR

Konservenin kaynama süresinin önemi kadar, kavanozlama aşamasının da bir o kadar önemli olduğuna dikkat çeken Özyaral, “Domatesler ‘tıkırdayana kadar’ kaynadıktan sonra, en az yarım saat daha kaynamalı” dedi. Domateslerin konserve haline getirilirken muhakkak içerdeki havanın dışarı atılmasına dikkat edilmesini söyleyen Özyaral, şöyle konuştu:

“Kapakların tek kullanımlık olması gerekiyor. Sürekli kullanılan kapak, kapama olayını kaybedecektir. Kavanoz aynı kalmak kaydıyla her sene yeni kapak kullanmanız gerekir. Değişmeyen kapak beraberinde en tehlikeli hastalıklardan bir tanesi; besin zehirlenmesini beraberinde getirir. Sonuç ölümle bitebilir” dedi.

DHA

False

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir