dr kemal fındıkçıoğlu / Kemal Fındıkçıoğlu - Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi - Ankara | seafoodplus.info

Dr Kemal Fındıkçıoğlu

dr kemal fındıkçıoğlu

ESTETİK BURUN AMELİYATLARINDA MEVSİMSEL ETKİLERE DİKKAT

Dünyada ve Türkiye’de insanların büyük sorunlarından biri olan burun estetiği, en sık yaptırılan estetik ameliyatların başında seafoodplus.info Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktüf ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Fındıkçıoğlu, burun estetiği ameliyatlarında nelere dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Kemal Fındıkçıoğlu, yüze yapılacak olan estetik müdahalelerin yüz iskelet gelişiminin tamamlanmasının ardından yapılmasının doğru olduğunu belirtti. Fındıkçıoğlu, 16 yaşından sonra teorik olarak yüze yapılan müdahalelerin daha uygun olduğunu ancak söz konusu ameliyatın estetik bir prosedür olması durumunda birçok cerrahın hastanın 18 yaşını doldurmasını beklemesi gerektiğini söyledi.
“Kendi pratiğimde hastanın 18 yaşını doldurmasını istiyorum” diyen Doç. Dr. Kemal Fındıkçıoğlu, “Daha erken yapılan müdahaleler ebeveyn rızası gerektirdiğinden, hastanın vücudunda gerçekleştirilecek böylesi bir işlemde kendi onayının ve imzasının olmasının daha doğru olacağını düşünüyorum” dedi.
Estetik burun ameliyatlarında kullanılan açık ya da kapalı teknik tercihinin hastanın burnunda düzeltilmek istenen deformeye göre değiştiğini kaydeden Fındıkçıoğlu, hangi tekniğin kullanılacağına hastayı detaylı olarak muayene ettikten ve neleri düzeltmesi gerektiğini saptadıktan sonra karar verdiğini söseafoodplus.infoatları gerçekleştirmeden önce hastayı burun fonksiyonları açısından değerlendirdiklerini ifade eden Doç. Dr. Fındıkçıoğlu, “Değerlendirmedeki amacımız hastanın ameliyat öncesi burun fonksiyonunu ortaya koymak ve ameliyat esnasında düzeltilebilecek problemleri tespit etmek” diye konuştu.
Estetik burun ameliyatlarında bir komplikasyon olarak burundan nefes alma kalitesinin bozulması ile karşılaşılabildiğini belirten Kemal Fındıkçıoğlu, bu komplikasyonların eski tekniklerde daha sık görüldüğünü, modern teknikte ise görülme sıklığının bir hayli azaldığını söyledi.
Estetik burun ameliyatlarında her mevsimin kendine göre avantajının ve dezavantajlarının olabileceğini ifade eden Fındıkçıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Yazın gerçekleştirdiğimiz bir ameliyatta hastanın bir süre güneşten sakınmasını önermekteyiz. Bu kış ayları için daha kolay yerine getirilebilen bir öneri.Kış aylarında da gerçekleştirilen ameliyatlarda, bazı hastalarda ameliyat sonrasında geçirilebilen bir üst solunum yolu enfeksiyonu biraz rahatsız edici seafoodplus.infoında böyle bir ameliyat için en önemlisi, hastanın kendisi için ameliyat sonrası dinlenebileceği bir haftalık bir zaman ayırabilmesi.”
Ameliyat sonrası hastaların erken dönemde göz kapaklarında morluk ve şişlik olmasının beklenen bir durum olduğunu söyleyen Doç. Dr. Kemal Fındıkçıoğlu, bunun sadece gerçekleştirilen cerrahi ile ilgili olmadığını aynı zamanda hastanın cilt yapısı ile de ilgili olduğunu söyledi.
“Şişliğin ya da morluğun az yada çok olması cerrahinin başarısı için bir gösterge değildir” diyen Fındıkçıoğlu, “Şişlik ve morluk genellikle de bir hafta içinde tamamen iyileşen bir durumdur” şeklinde konuştu.
Uzun dönem sorunlarının ise burun derisindeki ödeme bağlı olduğunu, sonucu görmek için biraz sabretmek gerektiğini belirten Doç. Dr. Fındıkçıoğlu, ödemin çözülmesinin hastadan hastaya değişmekle birlikte altı ay ile bir yıl arası bir zaman gerektirdiğini, bazı hastaları ameliyat öncesindebilgilendirmesine rağmenhastaların sonuç için sabırsızlanabildiğini ifade etti.
Kemal Fındıkçıoğlu, burundan nefes alma sorunu olan bir hastanın estetik burun ameliyatı olmayı istemesi durumunda anestezinin olası yan etkileri düşünüldüğünde iki ameliyatı birlikte olmanın daha akıllıca olduğunu söseafoodplus.info Fındıkçıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Burun içinde tıkanıklık yaratan bir hadise varsa, biz bunu ameliyat esnasında düzeltiyoruz. Aynı zamanda tıkanıklığa sebep olduğu için burun içinden çıkardığımız kıkırdak ve kemik parçalarını, burnu şekillendirirken kullanıyoruz. Dolayısıyla bu iki ameliyatın eş zamanlı ve tek bir cerrah tarafından yapılması daha uygundur.”

Institutional Information: Tıp Fak&#;ltesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Plastik,Rekonstr&#;ktif Ve Estetik Cerrahi

Research Areas: Health Sciences


Names in Publications: Findikcioglu K.

Metrics

Publication

Open Access

11
UN Sustainable Development Goals

Plastik cerrahi uzmanlarına kadavra &#;zerinde eğitim

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneğince, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanlarına yönelik "Taze Kadavra Diseksiyon Kursu"nda kadavra üzerinde ip askı yöntemiyle yüz germe işlemi gerçekleştirildi.

Hacettepe Üniversitesinde dün başlayan kursta 58 uzman tarafından, yaklaşık kursiyere uygulamalı eğitim verildi. Kadavra üzerinde ip askı yöntemiyle alın, kaş, boyun ve yüz germe ile dolgu eğitimi alan kursiyerler eğitimin ilk aşamasını tamamladı.

Yarın başlayacak ikinci etapta Gazi Üniversitesinde "Yüz Estetiği ve Rinoplasti" kursu düzenlenecek.

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Vargel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, plastik cerrahi uzmanları ve asistanlarının bilgi, beceri, donanım ve tecrübelerinin, dünyadaki evrensel kriterlere taşınmasına katkı sağlamayı ve plastik cerrahların her türlü hukuki ya da pratik sorunlarında kılavuzluk yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Vargel, her sene asistan eğitimi ve asistan okulları gibi eğitimlerin yanında yüz estetiği ve burun ameliyatları gibi rinoplasti ameliyatları için rutin kurslar düzenlediklerini ifade etti.

Derneğin başkan yardımcısı Prof. Dr. Cenk Demirdöver ise son yıllarda estetiğe ilginin giderek arttığını söyledi.

Sağlık turizmine yoğun ilgi gösterilen ülkeler arasında yer alan ve dünyada en fazla burun estetiği yapılan ülkelerden biri olan Türkiye'de hastalara "A sınıfı" tıbbi hizmet verdiğini vurgulayan Demirdöver, "Bununla birlikte ne yazık ki yetkinliğe sahip olmayan kişiler, kendilerini plastik cerrah olarak tanıtıp hem cerrahi hem de minimal invaziv boyutta merdiven altı estetik girişimler yapabilmekte. Özellikle bu konuda farkındalığı artırmayı arzu ediyoruz." diye konuştu.

Gazi Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Fındıkçıoğlu, eğitimle hem mevcut bilgilerini güncellemeyi hem de yeni doktorlara temel konuları aktarmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kursun teorinin yanında kadavra eğitimiyle de desteklendiğine işaret eden Fındıkçıoğlu, "Kadavra eğitimi, gerçekten bu konuda olabilecek en üst düzey eğitim. Burada yeni teknikleri ve teorik temel konuları uygulamalı olarak katılımcılara aktarıyoruz." ifadesini kullandı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Uzun da "Kursumuzda hem yüz bölgesinin bütün yapılarını ameliyatla tek tek kadavra üzerinde gerçekleştirdik. Ayrıca kadavra üzerinde ip askı yöntemiyle yüz germe işlemlerini gerçekleştirmiş bulunuyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir