mevlüt kandili nedir / Mevlid Kandilinde ne oldu? Mevlid Kandilinin fazileti ve önemi nedir?

Mevlüt Kandili Nedir

mevlüt kandili nedir

Mevlid Kandilinde ne oldu? Mevlid Kandilinin fazileti ve önemi nedir?

Mevlid Kandilinin fazileti ve önemi, bu kutlu gecenin yıl dönümünde yeniden gündeme geldi. Kandiller; Günahlara tövbe etmenin, Allah yoluna yönelişin ve gönüllerimizi arındırmanın imkânlarını sunan kutlu zaman dilimleridir. Peki Mevlid Kandilinde ne oldu? İşte Müslümanlar için Mevlid Kandilinin fazileti ve önemi

MEVLİD KANDİLİNDE NE OLDU?

Mevlid, "doğum zamanı" demektir. Kuranı kerimde yer almamaktadır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğduğu geceye Mevlid Kandili denir.

Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir. Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır.

İslam'da Hz Muhammed (sav)'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır.

Sünniler Rebiülevvel ayının Onbirinci gecesini Onikinci'ye bağlayan geceyi, Şiiler ise günü Mevlid günü ve 17'ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar.

Bu iki tarih arasındaki haftayı da Kutlu Doğum Haftası olarak ilan etmişlerdir. Peygamber Efendimiz (sav)'in doğumu tüm Müslüman Alemin de kutlu doğum haftası olarak adlandırılarak bir hafta kutlanılır. Bu hafta Müslümanların bayramıdır.

Bu kutlu gecede Peygamber Efendimiz (sas)'e salât ü selâmlar getirilmeli; O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

"Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selâm edin."Ahzab suresi ayet

MEVLİD KANDİLİNİN FAZİLETİ VE ÖNEMİ

Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir.

Mevlid Kandilinde Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (SAS) bir kez daha mevlidi şerifi idrak edilecek.

Mevlid Kandili, insanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı rahmet elçisi Hz. Peygamberin (sav)'in doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme zamanıdır.

Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu?

Mevlid Kandili de insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Cuma ve Mevlid Kandili mesajları (Resimli ve dualı)

Mevlid Kandilinde okunacak sureler ve dualar nelerdir? Mevlid Kandili'nde hangi ibadetleri yapmalıyız?

Mevlid Kandili namazı nasıl kılınır?

MEVLİD KANDİLİ ANLAMI VE ÖNEMİ: Mevlid Kandili nedir, ne demek? Yılın son kandili

Mevlid Kandili’nin ne oldu&#;u arama motorlar&#;nda sorgulan&#;yor. Mevlid Kandili anlam&#; ve önemi birçok ki&#;i taraf&#;ndan merak konusu oldu. &#;slam peygamberi Hz. Muhamme'in (s.a.s) dünyay&#; te&#;riflerinin y&#;l dönümü olan Mevlid Kandili bugün idrak edilecek. Birçok ki&#;i bu önemli günde bol bol ibadet edip, dualar okuyacak. &#;&#;te Mevlid Kandili anlam&#; ve önemi

MEVL&#;D KAND&#;L&#; ANLAMI VE ÖNEM&#; NED&#;R?

Hazreti Muhammed'in dünyaya te&#;rifi dolay&#;s&#;yla rebiülevvel ay&#;n&#;n 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, &#;slam dünyas&#;n&#;n önemli gün ve geceleri aras&#;nda yer al&#;yor.
Mevlid Kandili insan&#; insan yapan bütün güzelliklerin odakland&#;&#;&#; bir &#;ahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin do&#;umunu kutlad&#;&#;&#;m&#;z, onun bireysel ve toplumsal hayat&#;m&#;z&#; ayd&#;nlatan insanl&#;k ve merhametini, insaf ve adaletini, sab&#;r ve metanetini, kerem ve cömertli&#;ini, k&#;saca insanl&#;&#;a sundu&#;u de&#;erleri anlay&#;p hayat&#;m&#;z&#; onun yüce ahlâk&#;yla güzelle&#;tirece&#;imiz bir tazelenme mevsimidir.

MEVL&#;D NE DEMEK?

Sözlükte “do&#;um yeri ve zaman&#;” anlam&#;na gelen mevlid kelimesi, &#;slâm kültüründe özellikle Hz. Peygamber’in do&#;umunu, bu vesileyle yap&#;lan törenleri ve yaz&#;lan eserleri ifade etmek için kullan&#;l&#;r. Ayr&#;ca M&#;s&#;r ba&#;ta olmak üzere Arap dünyas&#;nda özellikle tasavvuf çevrelerinde mevlid kelimesi velî kabul edilen sûfîlerin do&#;um y&#;l dönümlerini de kapsayacak &#;ekilde geni&#; bir anlam kazanm&#;&#;t&#;r. Mevsim kelimesi de Arap ülkelerinde hem mevlidi hem di&#;er bayram kutlamalar&#;n&#; ifade eden geni&#; bir mâna ta&#;&#;r.

MEVL&#;D KAND&#;L&#; ORUCU HAKKINDA AÇIKLAMA

Diyanet &#;&#;leri Ba&#;kanl&#;&#;&#; Din &#;&#;leri Yüksek Kurulu Uzman&#; Mehmet Kapukaya, AA muhabirine, Hz. Muhammed'in do&#;umunun bütün insanl&#;k için rahmet oldu&#;unu söyledi.
Hz. Muhammed'in do&#;umundan önce dünyada haks&#;zl&#;k, adaletsizlik ve zulüm oldu&#;unu belirten Kapukaya, "&#;nsanlar adeta bu zulüm düzeninden b&#;km&#;&#;lard&#;. Ayn&#; zamanda manevi anlamda da bir zulüm söz konusuydu." dedi.
&#;nsanlar&#;n bir kurtar&#;c&#; bekledi&#;ini an&#;msatan Kapukaya, Hz. Muhammed'in dünyaya gelece&#;i bilgisinin Hz. &#;sa taraf&#;ndan da verildi&#;ini ifade etti.
Hz. Muhammed'in ald&#;&#;&#; vahiyle insanlar&#;n hayat&#;n&#; de&#;i&#;tirdi&#;ini vurgulayan Kapukaya, Allah'&#;n Hazreti Peygamberi bir &#;ahit ve müjdeleyici olarak gönderdi&#;ini dile getirdi.
Mevlit Kandili'nde oruç tutulabilece&#;ini dile getiren Kapukaya, "Bu sene cuma gününü cumartesiye ba&#;layan gece kandil gecesi oldu&#;u için oruç tutmak isteyenler o gece Mevlit Kandili'ni idrak ettikten sonra cumartesi gününü oruçla geçirmeleri gerekir. Sadece cuma gününü oruçlu geçirmek mekruhtur. Yani kandil için oruç tutanlar&#;n cuma günü de&#;il, cumartesi oruç tutmalar&#; gerekir." bilgisini verdi.
Mevlit Kandili'ni idrak ederken Hz. Muhammed'in rehber ve yolu ayd&#;nlatan bir kandil oldu&#;u bilincinde hareket etmek gerekti&#;inin alt&#;n&#; çizen Kapukaya, "Hz. Muhammed, Allah'a ve ahiret gününe iman edenler için en iyi örnektir. Peygamber Efendimizi örnek alma noktas&#;nda kandil gecesinde yeniden tefekkür etmek gerekir." ifadelerini kulland&#;.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir