saç boyası alerji ilacı / Sac boyasınaa karşı alerjisi | Kadınlar Kulübü - Kadın Sitesi

Saç Boyası Alerji Ilacı

saç boyası alerji ilacı

Saç Boyası Alerjisi Nasıl Geçer?

Saç boyası yapan kişiler, özellikle de saç boyası alerjisi nasıl geçer? Sorusunun cevabını merak ederler. Çünkü boyamalarda en sık karşılaşılan sorun budur. Boya yapıldıktan sonra birtakım alerjik bulguların hissedilmesi halinde işlemi derhal sonlandırmanız gerekir. Eğer işleme hala devam ederseniz, alerji şiddeti artabilir.

İlk olarak saçlarınızı bol su ile yıkamanız gerekir. Alerjinin ortadan kalkması için antihistaminik tabletlerden kullanabilirsiniz. Bu tabletler, kaşıntınızın kesilmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda kortizon içerikli kremlerde de kullanabilirsiniz. Bu şekilde alerjinizin geçmesi mümkün hale gelecektir.

Saç Boyası Alerjisine Hangi İlaç İyi Gelir?

Bu tip alerjik durumlar için kortikosteroid içeren kremler kullanılabilir. Fakat bu ürünleri kullanırken yan etki durumlarını göz ardı etmemelisiniz. Genellikle uzun süre kullanım yapıldığı zaman yan etkiler oluşmaya başlar. Bu gibi problemlerin ortaya çıkmaması için doktorunuza danışmanız gerekir. Kremi kullanmanız halinde alerjide gerileme olmadıysa ilaç tedavisine başvurmanız gerekebilir.

Saç Boyası Alerjisi Nasıl Geçer?

Saç Boyası Alerjisi Nasıl Geçer?

Saç Boyası Alerjisi Öldürür Mü?

Saç boyasından dolayı kaynaklanan alerjiler, vücudunuzda birtakım etkiler gösterir. Bu etkiler şunlardır:

  • Kulak arkasında, göz kapaklarında ve yüzde kızarıklık
  • Kabuklanma
  • Sulantı
  • Kaşıntı
  • Vücudun farklı yerlerinde ödem

Gibi durumlar meydana geldiğinde boyadan kaynaklanan bir alerji olduğu kesindir. Bazı uzmanlar, kalitesiz saç boyalarının sağlığınıza çok fazla zarar verebileceğini dile getirirler. Bundan dolayı kaliteli boyalar kullanmanız gerekir. Kullanım yapmadan alerji testinizi yaptırmanız önemli bir detaydır.

Etiketler:alerjisaç boyamasaç boyası

Saç boyası alerjisine karşı doğal çözümler

Saçlarınıza yeni bir görünüm kazandırmak veya grilerden kurtulmak istediğinizde, karşınıza çıkan en rahatsız edici şeylerden bir tanesi alerjik reaksiyonlardır ve bu nedenle pek çok saç boyasının üzerinde öncelikle cildiniz üzerinde test etmeniz önerilir. Bu noktada bazıları bu testleri atlıyorlar ve neticesinde kötü görünen, kaşındıran, kızaran, rahatsız eden bir saç derisi ile başbaşa kalıyorlar. Eğer böyle bir sorun karşınıza çıktıysa, yapabileceğiniz şeyler de var.

Saç Boyası Alerjisine Ne Sebep Olur?

Saç boyalarında bol miktarda kimyasal bulunur ve bunlar boyanın saç tellerine tutunmasını sağlarlar. Ancak bu kimyasalların bir kısmı cilt tarafından da emilir ve saç boyası uygulaması yapıldıkça cildin alerjik reaksiyon gösterme riski artar.

Saç Boyası Alerjisinin Belirti ve İşaretleri

• Kaşınma, kepeklenme, gözlerde kızarma, kulak, boyun ve yüzde kızarma
• Yüzde oluşan şişkinlikler
• Saç derisinde soyulma ve kızarmalar

Eğer saçlarınızı boyadıysanız ve böyle problemlerle karşılaştıysanız, alerjik reaksiyon olma riski yüksek. Aşağıdaki çözümler ise bu problemin üstesinden gelmenize yarayacaklardır.

Saç Boyası Alerjisine Karşı Çözümler

Limon Suyu

1 yemek kaşığı limonu 4 yemek kaşığı limon ile karıştırın ve saç derinize uygulayın. 30 dakika bekledikten sonra soğuk su ve kükürtsüz şampuan ile durulayın. Haftada 2-3 defa yapabilirsiniz. Limonun antiseptik ve kanamayı durdurucu etkileri deriyi yatıştıracak, yoğurt ise rahatlatacaktır.

Jojoba Yağı

1 yemek kaşığı jojoba yağını birazcık ısınana kadar ısıtın ve daha sonra saç derinize sürüp gece boyunca bırakın. Sabah soğuk su ve şampuan ile durulayabilirsiniz. Haftada 2-3 defa uygulanabilir. Bu yağ kızarmalara, kaşınmalara ve inflamasyonlara bir son verecektir.

Yemeklik Soda

1 yemek kaşığı yemeklik sodayı aynı oranda su ile karıştırın ve bu macunu ilgili bölgeye sürün. Kuruduktan sonra suyla durulayın. Haftada 1-2 defa uygulayabilirsiniz. Yemeklik soda alerjilere iyi gelir ve kaşınmalara, inflamasyonlara bir son verir.

Papatya Çayı

1 bardak papatya çayına bir kaç küp buz atın ve soğutun. Bu çayı saçınızı yıkamak için kullanın ve kuruması için bekleyin. Papatyanın iyileştirici etkileri inflamasyon ve rahatsızlıklara son verecektir.

Çay Ağacı Yağı

2 damla çay ağacı yağını 1 yemek kaşığı jojoba yağı ile karıştırıp birazcık ısıtın. Bu haliyle saç derinize uygulayın ve gece boyu bekletin. Sabah su ve şampuanla durulayın. Haftada 2-3 defa yapabilirsiniz. Çay ağacı yağı inflamasyonlara, bakterilere ve mantarlar iyi gelir, alerjileri ortadan kaldırmakta kullanılabilir.

Aloe Vera

1 yemek kaşığı aloe vera jelini alerjik bölgeye uygulayın ve 20 dakika bekledikten sonra durulayın. Haftada 2-3 defa yapılabilir. Aloe vera yüzyıllardır saç derisinde kullanılabilen bir bitki ve alerjik reaksiyonları yatıştırmakta çok başarılıdır.

Hindistan Cevizi Yağı

2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını saç derinize ve saçlarınıza sürüp gece boyu bekletin. Sonra su ve şampuan ile durulayın. Haftada 2-3 defa yapabilirsiniz. Bakteri karşıtıdır ve cildin içeriden tedavi edilmesi için nüfuz eder.

Güvercin Ağacı

1 yemek kaşığı güvercin ağacı ekstraktını saçlarınıza ve diplerine uygulayın, 20 dakika bekledikten sonra durulayın. Haftada 2-3 defa uygulanabilir. Rahatlatıcı etkileri iyileşmeye yardımcı olacaktır.

Elma Sirkesi

1 yemek kaşığı elma sirkesi ile 1 bardak suyu karıştırıp kenara koyun. Sonra saçınızı yıkayın ve son durulama suyu olarak sirkeli karışımı kullanın. Bu noktadan sonra artık durulamayın. Haftada 1 defa yapabilirsiniz. Sirkenin inflamasyon karşıtı özellikleri saç derisini yatıştıracaktır ancak çok sık kullanmayın çünkü saçlarda kuruluğa sebep olabilir.

Susam Yağı

2 yemek kaşığı susam yağını birazcık ısıtın ve sonra alerjik bölgeye sürüp 30 dakika bekleyin. Ardından yıkayın. Haftada 2-3 defa uygulayabilirsiniz. Susam yağı saç derisini yatıştıracaktır ve aynı zamanda grileşmeye de engel olur.

Yulaf Banyosu

1 bardak yulafı banyo suyunuza katın ve suyun içinde 20 dakika kadar rahatlayın. Yulafın bileşenleri alerjik reaksiyonların yatışmasını sağlayacaktır.

Zeytinyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağını birazcık ısıtın ve ilgili bölgeye sürüp gece boyu bekletin. Sabah durulayın. Zeytinyağının bakteri karşıtı özellikleri bölgenin temizlenmesine yardımcı olacaktır ve saç derisine iyi gelecektir.

Fesleğen Yaprakları

2 yemek kaşığı fesleğen yaprağı suyunu ilgili bölgelere sürün ve 30 dakika bekledikten sonra durulayın. Bu su kaşınmalara son verecektir ve iyileşmeyi hızlandıracaktır.

Nane Yaprakları

Bir miktar nane yaprağını 1 bardak su ile kaynatın ve soğutun. Çay soğuduğu zaman alerjik bölgelere sürün. Nanenin soğutucu etkisi alerjik reaksiyonları azaltacaktır ve kaşınmalara bir son verecektir.

Dr. Josh Axe

saç boyası alerjisi

1. asla küçümsenmeyecek bir durumdur. tecrübeyle yaşadım. öncelikle sadece hint kınasına alerjim olduğunu biliyordum. annemin boyaya alerjisi var ama annemin saç dipleri kaşınır, kızarırdı. bende de olacağını asla düşünmemiştim. öncelikle şunu da belirteyim bu alerjinin olması için saç diplerime boyanın değmesi gerekiyor. önceden saç diplerimden 5 parmak kadar aşağıdan saçlarımın yanlarını açtırıp maviye boyamıştım ama çok kötü açılmıştı. mavi boya sürdüğümde bir yanım mavi bir yanım yeşil oluyordu ve bu durumdan çok sıkılarak koyu kahve saçlarım biraz daha koyu dursun ve renk eşit olsun istediğimden boyatmak istedim. kuaföre gittiğimde aklımın ucundan dahi bu durum geçmedi. ki annem yıllardır organik boya kullanır annemin durumunu bilen kuaföre gitmiştim o da sende de olabilir gibi bi uyarıda bulunmadı. hiçbir test yapmadan boyadık. ilk defa boya yaptırmanın da heyecanıyla sanırım kaşındıysa da normaldir dedim geçti ama dayanılmayacak hiçbir şey yaşamadım. saçımı boyattığım gün her şey çok güzeldi fakat uyandığımda ise boynum tutulmuş gibi hareket ettirdiğimde inanılmaz bir ağrı vardı. boynum acıyordu ve yanıyordu. baktığımda boynumun enseme kadar kıpkırmızı olduğunu, kabardığını gördüm ve koşarak acile gittim. yalnız şunu da belirteyim; saç diplerimde hiçbir sorun bu noktaya kadar yoktu. boyanın değdiği saç derisi hariç boyun, alnın üst kısmı, kulak arkası ve çevresinde şişlik, kızarıklık ve kabarıklık vardı. Ayrıca kulak arkasında sanırım lefler top top kocaman şişlikler oldu ve boynumun sol kısmında pin pon topuna benzer büyük iki şişlik vardı. kitle gibi. acile gittiğimde kortizon ve alerji ilacı iğneyle yapıldı. acı ve kızarıklık bu düzeyde giderse tekrar gelmem söylendi. şans ki cildiyelerde (ki çevremde 5 dakika yüreme mesafemde 2 büyük hastane 1 km mesafede 2 hastane daha var) randevu yoktu. durum düzelmedi sonraki gün tekrar gittim tekrar aynı iğneler yapıldı. 2. günün akşamı yemek yerken erkek arkadaşım kaşımın üst kısımlarının da şişmeye başladığını fark etti koşarak başka bir acile gittik. çünkü internette bu durumu arattığınızda gözlerin ne kadar şiştiğini görebilirsiniz. ki benim o gün yanaklarım bile kıpkırmızıydı. yine kortizon verildi ve sonraki güne özel hastaneden randevu buldum ve doktor son bir iğneyle kortizon yaptırıp kortizonlu damla, hap ve kızarıklığın olduğu bölgelere merhem vermişti. ve bu yüzüme inme durumu için de saçlarını yıkarken kafanı öne doğru yıkama boya yüzüne değmesin diye tembihledi. bol bol saçlarını yıka boya saçından aksın dedi. ilaçlarla bu durumu atlattım fakat tatlı sevmeyen ben tatlı yemeye başladım(kortizondan dolayı iştahım çok açıldı) bu kısa zamanda ve kendimce aşırı diyebileceğim hiç ulaşmadığım 60 kiloya ulaşmıştım. yavaş yavaş şişlikler indi, kızarıklıklar geçti. 7-10 gün gibi bir süre içinde tamamen iyileşmiştim.

bundan 1 ay kadar önce yine dayanamayarak(saçlarımın açık kısımları tekrar açıldığı için) boya aldım ve kuaföre alerjim olduğunu belirterek diplere değmeden yapmasını rica ettim. gayet çabaladı, dipten 3-4 parmak yukarıdan boyadı fakat sanırım beklerken boya diplere de değdi boynumun sol kısmı ve kulak arkaları beze beze yine şişti. doktorun verdiği ilaçları sakladığım için onları kullandım ve çok şükür çok az acıyla atlattım. (ayrıca canım annem ne olur ne olmaz diye kuaförden gelir gelmez doktorun verdiği ilacı da içirmişti.) her ay saç rengini değiştiren insanlara imreniyorum fakat malesef üşengeç bir insan olarak da organik boyası vs hayatta uğraşamayacağım için koyu renk saçla hayatımı devam ettiriyorum. :(

aman dikkat edin, test yaptırmadan saçlarınızı boyatmayın. eğer bunu alerji olduğunuz için okuyorsanız da internette görsellere bakıp benim gibi paniklemeden hemen cildiyeye gözükün, verdikleri ilaçlar acınızı ve ağrınızı büyük ölçüde dindirip iyileşmeyi hızlandıracaktır. geçmiş olsun.

Saç Boyası Alerjisi Nedir, Neden Olur ve Nasıl Geçer? Saç Boyası Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi Hakkında Bilgi

Genellikle saç rengini değiştirmek amacıyla yapılan bir uygulamadır. Tarihi çok eski zamanlara dayanan saç boyanmanın antik çağlardan bu yana devam ettiği bilinmektedir.

Saç Boyası Alerjisi Nedir?

Saç boyasında kullanılan içeriklere karşı vücudun geliştirdiği bir reaksiyondur. Saç boyalarının içeriğinde bulunan saça istenen rengi vermeyi sağlayan parafenilendiamin maddesi alerjiye neden olabilmektedir.

Saç Boyası Alerjisi Neden ve Nasıl Olur?

Çoğu zaman memnun olunmayan saç rengi, dönemin modasına uygun olmak gibi nedenlerle saç boyası kullanılmaktadır. Bazen de saçlarda oluşan beyazlardan kurtulmak amacıyla saçlar boyanmaktadır. Dış görünüşünde değişiklik yapmak isteyenlerde ilk olarak saçlarından başlamak isterler. Nedenler farklı da olsa günümüzde birçok kişi saç boyası kullanmaktadır. Güzelleşebilmek için kullanılan saç boyaları bazı bünyelerde alerjiye neden olabilir. Saç boyası alerjileri nadir de olsa ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Saç boyalarının içinde genelde alerjiye neden olabilecek etken madde parafenilendiaminin deri yüzeyinde oksitlenmesi alerjik belirtilere neden olmaktadır. Alerjik belirtiler boyama işleminden birkaç saat sonra görülebileceği gibi günler sonra da belirti verebilir. Özellikle saçlı deride oluşan kaşıntı, kızarma ve hatta iltihaplanmaya yol açabilir.

Saç Boyası Alerjisi Nasıl Anlaşılır? Saç Boyası Alerjisi Belirtileri

Saç boyası içeriğinde bulunan kimyasallar nedeniyle alerjen olabilir. Saç boyası alerjisi saçın boyanmasından sonra belirtilerin ortaya çıkması ile anlaşılmaktadır. Alerjisi olabileceğinden şüphe edenler tüm saçı boyamadan önce dirsek içinde test edebilir.

Saç boyası alerjisinin belirtileri;

Saçlı deride, yüzde, kulaklarda kaşıntı, kızarıklık, sulu kabarcıklar

Saçlı deride kepeklenme

Gözlerde kaşıntı

Tüm vücuda yayılan kaşıntı, kızarıklık, ödem

Lenf bezlerinde şişme

Aşırı duyarlılık gösteren hassas kişilerde ise düşük tansiyon, nefes darlığı gibi ciddi belirtiler görülebilir.

Saç Boyası Alerjisine Ne İyi Gelir ve Nasıl Geçer?

Saç boyası alerjisinin oluşmasıyla birlikte oluşan bu rahatsız edici durumun ciddiyetine göre hareket etmek gereklidir. Ağır belirtiler gösteriliyorsa mutlaka doktora gitmek gereklidir. Belirtiler daha hafif seyrediyorsa evde bazı doğal tedaviler uygulamak yeterlidir.

Saç boyası alerjisine bazı doğal yağlar ve ürünler kullanmak iyi gelmektedir. Kolayca bulabileceğiniz zeytinyağını biraz ısıtarak alerjinin görüldüğü bölgeye uygulayabilirsiniz. Bir başka uygulama olarak saçlarınızı duruladığınız suya 1 bardak elma sirkesi katmaktır. Alerji nedeniyle zarar gören saç dipleri için oldukça faydalıdır. Ayrıca hindistancevizi yağı, jojoba yağı, aloe vera kullanmak da saç boyası alerjilerinin geçirilmesinde yardımcı olmaktadır.

Saç Boyası Alerjisi Tedavisi Hakkında Bilgi

Saç boyası alerjisi tedavisi olsa da önceden tedbirli davranmak daha iyi olacaktır. Belirgin maddelere alerjiniz olduğunu biliyorsanız boya seçiminde içeriklerine dikkat ederek seçim yapmalısınız. İlk kez saç boyası kullanılacaksa dirsek içinde test edilerek bir süre bekleyerek alerji reaksiyonu ölçülebilir. Alerji belirtileri görülürse farklı içerikte bir saç boyası kullanılabilir.

Saç boyası alerjisi tedavisi için farklı yöntemler uygulanabilir. Ağır belirtiler görülüyorsa mutlaka doktora gitmek gereklidir. Hafif belirtilerde ise doğal yöntemler uygulanarak belirtilerden kısa süre içinde kurtulmak mümkündür. Doğal bazı yağların kullanımı, elma sirkesi, yemeklik soda gibi ürünlerle saç boyası alerjisinin belirtilerinden kurtulabilirsiniz.

Saç boyası alerjisinin tedavisinde genellikle kortikosteroid içerikli kremler kullanılmaktadır. Fakat bu kremler uzun kullanımlarda yan etki gösterebilir, doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Ayrıca krem kullanarak da belirtilerde hafifleme oluşmadıysa ilaç tedavisi gerekli olabilir.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika›Magazin›Saç Boyası Alerjisi Nedir, Neden Olur ve Nasıl Geçer? Saç Boyası Alerjisi Belirtileri ve Tedavisi Hakkında Bilgi - Son Dakika

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir