selülit ve çatlaklara bitkisel çözüm / Hamileler için çatlak önleyici doğal yağlar

Selülit Ve Çatlaklara Bitkisel Çözüm

selülit ve çatlaklara bitkisel çözüm

Selülit Hakkında

Değerli kadın  takipçilerim, bu yazımda selülit, sebepleri ve bitkisel çözümlerinden bahsetmek, sizlerin bu sorunun çözümüne  bilimin ışığıyla  katkıda bulunmak istiyorum.

Özellikle bayanların basen bölgesinde yağ birikmesi ile karakterize olan ve portakal kabuğu görünüm gösteren selülit ciddi estetik ve sağlık  sorunlarına yol açmakta, alt ekstremite de kalça  bölgesindeki kalınlaşmalar kişilerde estetik kaygılara yol açmaktadır.

Peki neden selülit sadece bayanlara özeldir ve erkeklerde çok nadiren görülür. Bu sorumuzun cevabı östrojen hormonunda gizli. Sadece bayanlara özel olan bu hormon selülit yapısının oluşmasına neden olur ve erkeklerde östrojen bulunmadığı için bizler bayanlara göre bu konu da daha şanslıyız

Peki bu bilgiler ışığında çözüm nedir ve nasıl bir yol izlenmelidir sorusuna sıra gelince,

* Östrojenle ilgili bölgesel yağ birikimi önlenmeli

*Sürekli dıştan bası (masaj) uygulanmalı

* Bağ doku metabolizmasını hızlandırarak çatlak izi ve portakal kabuğu görüntüsü engellenmeli

Bu işlevleri sağlayan bitkisel ve sentetik maddeler diyet ve sporla birleştirilirse selülit sorununu çözmek kolay olmaktadır.

Bu etkin maddelerimize örnekler ise

* Retinol ve Retinoik asit: A vitamini türevidir ve kan akımını artırarak, derideki hücre çoğalmasını artırarak selüliti azaltır

* Soya yağı ve özü deriye uygulanırsa dişilik hormonlarının etkisi azalır fakat soya yağının genetiği ile oynanması ile bu özelliğine güven azalmıştır.

* Laktik asit ve Glikolik asit kan dolaşımı ve deri yenilenmesini artırarak selüliti azaltırlar

*At kestanesi ekstresi damar koruyucu ve antiinflamatuar etki ile selülit i azaltır.

*Ginkgo biloba dolaşımı hızlandırarak selülit i azaltır.

* C vitamini kolajen sentesizni artırarak selüliti azaltır.

* Niasinamit (B3 vitamini) haricen sürülürse (topikal kullanım)  incelmiş epidermisi kalınlaştırarak ve kan dolaşımını artırarak selüliti azaltır.

* Ve son olarak hemen hepimizin tükettiği kafein jel formunda güne 1 gr olarak selülit bölgesine masajla uygulandığında anlamlı yanıtlar alınmıştır.

Sonuç olarak gerek östrojen yapısını etkileyen, gerekse de kan dolaşımı artırarak ve hücre yenilenmesini sağlayarak etki eden maddeleri içeren ve haricen masaj yapılarak kullanılan krem veya yağ gibi formülasyonlar diyet ve sporla desteklenirse  bayanların bu can sıkıcı özel sorununa bilimsel bir çözüm önerisi sunmaktadır.

Umarım sizlerin bu sorununa bir miktarda olsa yön gösterici olarak çözüm üretmişimdir. Sizleri saygıyla selamlıyorum, bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

Fitoterapi Kozmetoloji Uzm. Eczacı M. Kutlu Kaytan

etiket Bir Türlü Kurtulamadığın Selülit ve Çatlakların Çözümü İçin Yapman Gerekenler

Haberler

Vitrin

Kozmetik

Bir Türlü Kurtulamadığın Selülit ve Çatlakların Çözümü İçin Yapman Gerekenler

Bacaklarımızla barışma zamanı geldi!

'Bu içerikteki ürünler, Onedio editörleri tarafından seçilmiştir. Beğeneceğinizi umuyoruz! Alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.'

Kendimizi seviyoruz aslında.

1. İlk yapmamız gereken yağlı-tuzlu yiyeceklerden uzak durarak bol su içmek.

2. Çekici ve zararlı yiyeceklerden uzak durmak ise her zaman o kadar kolay değil.

3. Nerede hareket orada bereket.

4. Ama elbette hepimiz spor yapmayı sevmiyoruz.

5. Fırçamaladan sonra selülitler için özel olarak geliştirilmiş krem ve losyonları kullanabilirsiniz.

6. Diğer bir yöntem ise masaj.

6. Diğer bir yöntem ise masaj.

7. Bacaklarınızın ölü derilerden arınması içinse banyo da mutlaka kese yapıyoruz.

8. Tüm bu fırçalamalar ve keselemeden sonra teninizin nemlendirilmesi gerekir.

9. Sadece kozmetikler değil havanın nemli olması da cildimize faydalı.

9. Sadece kozmetikler değil havanın nemli olması da cildimize faydalı.

Diyelim ki aklımız başımıza sonradan geldi yeterince nemlendirmediğimiz cildimizde çatlaklar oluştu. O zaman ne yapacağız?

 Diyelim ki aklımız başımıza sonradan geldi yeterince nemlendirmediğimiz cildimizde çatlaklar oluştu. O zaman ne yapacağız?

Araştırmalarca kanıtlanmış bir yöntem olan dermaroller sorun bölgelerde harikalar yaratıyor.

 Araştırmalarca kanıtlanmış bir yöntem olan dermaroller sorun bölgelerde harikalar yaratıyor.

Ayrıntılı dermaroller kullanımı ile ilgili içeriğimiz👇👇👇👇👇

Ben doğalcıyım diyenler bu madde sizin için.

 Ben doğalcıyım diyenler bu madde sizin için.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Çatlaklara Ne &#;yi Gelir, En H&#;zl&#; Nas&#;l Geçer?

Ciltteki ince çizgilerin zamanla derinle&#;mesi ve kal&#;c&#; hale gelmesi olarak tan&#;mlanan çatlaklar cildin a&#;&#;r&#; nem kaybetmesi ve h&#;zla gerilmesi sonucu etkisini çok daha fazla göstermektedir. Özellikle hamilelik dönemi ile birlikte artt&#;&#;&#; dü&#;ünülse de e&#;er cildinize gereken bak&#;m&#; uygulam&#;yorsan&#;z göbek, kar&#;n ya da bacak bölgelerinde çatlaklar ile kar&#;&#;la&#;abilirsiniz.

Çatlaklara Ne &#;yi Gelir?

  • &#;eker Peelingi
  • Aloe Vera
  • Zeytinya&#;&#;
  • Yumurta Ak&#;
  • Kakao Ya&#;&#;
  • Limon Suyu
  • Patates Suyu
  • Vazelin
  • Çay A&#;ac&#; Ya&#;&#;
  • Su
  • Badem Ya&#;&#;

Vücuttaki çatlaklar nas&#;l yok edilir sorusunun en do&#;al ve pratik yollar&#;ndan birisi elbette cildin ihtiyaç duydu&#;u nemin kar&#;&#;lanmas&#;d&#;r. Özellikle vücutta meydana gelen büyük de&#;i&#;imler; hamilelik, kilo al&#;p verme ya da bölgesel olarak ya&#;anan problemler çatlaklar&#;n çok daha derin ve gözle görülür hale gelmesine neden olacakt&#;r.

Aynaya bakt&#;&#;&#;n&#;zda gördü&#;ünüz çatlaklar can&#;n&#;z&#; s&#;k&#;yor ya da çatlak problemine önceden önlem almak istiyorsan&#;z sizler için haz&#;rlad&#;&#;&#;m&#;z yaz&#;m&#;z ile birlikte çatlaklara kesin ve do&#;al çözümler bulacaks&#;n&#;z.

Çatlaklara ne iyi gelir sorusuna birbirinden farkl&#; ve evde uygulayabilece&#;iniz bu yöntemleri çok seveceksiniz! Pürüzsüz bir cilde kavu&#;mak art&#;k çok kolay!

Vücuttaki Çatlaklara &#;yi Gelen 11 Do&#;al ve Kesin Çözüm

1) &#;eker Peelingi

  • Hem do&#;al hem pratik hem de cildi canland&#;ran bir formüle ne dersiniz?
  • Zamanla kal&#;nla&#;an cildi ölü derilerden ar&#;nd&#;rmak için en uygun yöntemlerden birisi olan &#;eker, asl&#;nda tek ba&#;&#;na etkili bir peeling görevi görmektedir.
  • Kar&#;n, kol ve bacak bölgesini ar&#;nd&#;rmada oldukça etkili olan &#;eker sayesinde zamanla derinle&#;mi&#; çatlaklar&#; h&#;zl&#; bir &#;ekilde en aza indirgeyebilirsiniz.
  • Ayn&#; zamanda kullanaca&#;&#;n&#;z &#;ekeri içerisine tercihe göre ilave edece&#;iniz do&#;al ya&#;lar sayesinde a&#;&#;r&#; kuru ve gergin olan çatlaklar&#; ekstra nemlendirerek ortadan kald&#;rabilirsiniz.
  • A&#;&#;z kenar&#;ndaki çatlaklara ne iyi gelir diye dü&#;ünenler de &#;eker peelingi yöntemini deneyebilirler.

Peeling Maskesi: Cildinizi Yeniden Canland&#;racak 5 Do&#;al Formül

&#;eker peelingi

2) Aloe Vera

  • Söz konusu cilt bak&#;m&#; ise aloe vera olmadan olmaz!
  • Çok uzun y&#;llard&#;r pek çok cilt problemini iyile&#;tirmede etkili olan aloe vera, güçlü bile&#;enleri sayesinde çatlaklar için de etkili bir çözümdür.
  • &#;ster aloe vera yapra&#;&#;, ister jel aloe vera jeli kullanarak çatlaklar&#; çok k&#;sa bir zamanda gözle görülür oranda iyile&#;tirebilirsiniz.
  • Aloe vera sayesinde cildiniz hem çatlaklardan ar&#;nacak hem de düzenli kullan&#;mda daha canl&#; ve pürüzsüz bir cilde sahip olacaks&#;n&#;z.
  • Çatlaklara ne iyi gelir bitkisel ve do&#;al yöntem ne olabilir diyorsan&#;z zeytinya&#;&#;, rendelenmi&#; aloe vera ve tuz kar&#;&#;&#;m&#;yla yapaca&#;&#;n&#;z peeling oldukça etkilidir.

Detayl&#; bilgi için: 7 Farkl&#; &#;htiyac&#;n&#;za Özel En &#;yi Aloe Vera Maskesi Tarifleri

aloe vera

3) Zeytinya&#;&#;

  • Çatla&#;a ne iyi gelir sorusu cilde ve tüm vücuda faydalar&#; saymakla bitmeyen zeytinya&#;&#;n&#; da önerebiliriz.
  • Kar&#;n, bacak ya da göbek bölgenizdeki çatlaklardan &#;ikayetçisiniz; ancak cilt bak&#;m&#; için ay&#;racak yeterli zaman&#;n&#;z yoksa zeytinya&#;&#; tam size göre!
  • Pek çok kozmetik ya da kimyasal ürünün cildinize verece&#;i tahri&#;ten endi&#;e ediyorsan&#;z çatlaklar için zeytinya&#;&#; ile do&#;al ve yumu&#;ac&#;k bir alternatif olu&#;turabilirsiniz.
  • Çatlaklara iyi gelen ya&#;lar&#;n ba&#;&#;nda gelen zeytinya&#;&#; cildiniz için mükemmel bir nemlendirici etkisi sa&#;lamaktad&#;r. Bu sayede a&#;&#;r&#; gerilen ve çatlayan deriyi h&#;zla onarabilirsiniz.
  • Ayn&#; zamanda zeytinya&#;&#;n&#; uygulamadan önce biraz &#;s&#;tarak çatlak lekelerine veda edebilir, sorunlu bölgenin her daim esnek kalmas&#;na yard&#;mc&#; olabilirsiniz.

Zeytinya&#;&#; Faydalar&#; Nelerdir?

zeytinya&#;&#;

4) Yumurta Ak&#;

  • Bir cilt bak&#;m rutininiz varsa yumurta ak&#;n&#;n mucizevi etkisini çoktan biliyorsunuz demektir.
  • Ciltteki kusurlar&#; onarmada ve iyile&#;tirmede oldukça etkili olan yumurta ak&#;, içeri&#;indeki aminoasit ve protein sayesinde deri hücrelerini yo&#;un bir &#;ekilde onar&#;r.
  • Siz de &#;ikayetçi oldu&#;unuz bölgeye haftada 2 ya da 3 defa masaj yaparak yumurta ak&#; uygulayabilir, çatlaklardan h&#;zl&#; ve etkili &#;ekilde kurtulabilirsiniz.
  • E&#;er cildiniz a&#;&#;r&#; gerginse bu yöntemi uygulad&#;ktan sonra tercih edece&#;iniz herhangi bir ya&#; ile o bölgeyi nemlendirmekte fayda var.

Detayl&#; bilgi için: Yumurta Ak&#; Maskesi ile Cilt ve Saç Bak&#;m&#; Önerileri

yumurta

5) Kakao Ya&#;&#;

  • Çatlaklara ne iyi gelir do&#;al ve mis kokulu bir çözüm ar&#;yorum mu diyorsunuz; kakao ya&#;&#; tam size göre!
  • Son y&#;llar&#;n popülerle&#;en bak&#;m ürünleri aras&#;nda yer alan kakao ya&#;&#; cildiniz için tam bir nem kayna&#;&#;!
  • Özellikle ya&#;lanma kar&#;&#;t&#; özelli&#;i ile ünlü olan kakao ya&#;&#;, cildi derinlemesine nemlendirir ve nemlendirirken de kan dola&#;&#;m&#;n&#; olumlu &#;ekilde etkiler.
  • Çatlaklar ve çatlak lekeleri için yeterli bir formül henüz bulamad&#;ysan&#;z hiç vakit kaybetmeyin ve kakao ya&#;&#; ile güzel görünümlü bir cilde merhaba deyin!
  • Bu yöntemi cildinizde bir iyile&#;me görene kadar düzenli &#;ekilde ve günde 2 defa uygulaman&#;z&#; tavsiye ediyoruz.

Kakao Ya&#;&#; Faydalar&#; Nelerdir? Ne &#;&#;e Yarar? Nas&#;l Kullan&#;l&#;r?

6) Limon Suyu

  • Özellikle akneli ve sivilceli ciltleri iyile&#;tirmede rol oynayan limon suyu çatlaklar için de etkili bir alternatif olabilir.
  • &#;çeri&#;indeki asit sayesinde cildi yenileme i&#;levi gören limon suyu ayn&#; zamanda derinin toparlanmas&#;nda da ekstra etkili olmaktad&#;r.
  • Gün içerisinde h&#;zl&#; ve pratik &#;ekilde uygulayabilece&#;iniz bu yöntem sayesinde siz de çatlaklar&#;n&#; en aza indirgeyebilir ve sorunlu bölgeyi h&#;zla onarabilirsiniz.
  • E&#;er a&#;&#;r&#; hassas bir cildiniz varsa ya da bu yöntemi uygularken deri üzerinde sanc&#;l&#; bir gerilme hissediyorsan&#;z herhangi bir olumsuz etki olmamas&#; ad&#;na dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Ayaktaki çatlaklara ne iyi gelir diyenler de limon suyu ekledikleri &#;l&#;k su içinde ayak banyosu yaparak topuklar&#;n&#;n yenilenmesini kolayla&#;t&#;rabilirler.

Limonlu Suyun Faydalar&#; Nelerdir?

limon

7) Patates Suyu

  • Daha önce patates suyunun cildi güzelle&#;tirici etkisi ile tan&#;&#;mad&#;ysan&#;z art&#;k do&#;ru yerdesiniz!
  • Pürüzsüz ve &#;&#;&#;l &#;&#;&#;l bir cildin temel formülleri aras&#;nda yer alan patates suyu, tek ba&#;&#;na bile parlak ve canl&#; bir cilde kavu&#;mak için yeterlidir.
    içeri&#;indeki mineraller ve vitaminler sayesinde cildin büyümesine, yenilenmesine ve onar&#;lmas&#;na katk&#; sa&#;layan patates suyu çatlaklar&#; ve çatlak izlerini k&#;sa bir süre içinde ortadan kald&#;r&#;r.
  • Tercihe göre cildinize ister patates suyunu, ister direkt olarak patatesin kendisini uygulayarak ald&#;&#;&#;n&#;z sonuca çok &#;a&#;&#;racaks&#;n&#;z!

Patates Suyunun Faydalar&#;, Zay&#;flatan Etkileri – Hiç Duymad&#;klar&#;n&#;z!

patates

8) Vazelin

  • Nemlendiriciler aras&#;nda do&#;al ve etkili olan vazelin, gerginle&#;en cildi rahatlatmada adeta bir kurtar&#;c&#; niteli&#;inde.
  • Özellikle kar&#;n ve göbek bölgesindeki gerilmeleri h&#;zl&#; bir &#;ekilde ortadan kald&#;ran vazelin, vücudun ihtiyaç duydu&#;u nem dengesini de kar&#;&#;lamaktad&#;r.
  • Çatlaklar&#;n&#;z için önceden önlem almak istiyorsan&#;z, hamilelik dönemindeyseniz ya da mevcut çatlaklar&#;n&#;za veda etmek istiyorsan&#;z sabah ve ak&#;amlar&#; uygulayaca&#;&#;n&#;z bu yöntem tam size göre!
  • Bütçe dostu bu yöntem ile siz de uzun saatler ay&#;rmadan cilt bak&#;m rutininizi rahatl&#;kla olu&#;turabilirsiniz.

Vazelin Faydalar&#; Nelerdir? Cilde Faydalar&#; ve Kullan&#;m&#;

vazelin

9) Çay A&#;ac&#; Ya&#;&#;

  • Son zamanlarda hem kozmetik hem de alternatif t&#;p alan&#;nda s&#;kl&#;kla tercih edilen çay a&#;ac&#; ya&#;&#; sorunlu bölgelerin kökten uca onar&#;lmas&#;na etki etmektedir.
  • Çatlak sorunu ya&#;ad&#;&#;&#;n&#;z bölgenin daha canl&#;, daha pürüzsüz ve yenilenmi&#; görünmesini istiyorsan&#;z çay a&#;ac&#; ya&#;&#;n&#;n mucizevi gücünü mutlaka denemelisiniz.
  • Ayn&#; zamanda bir antibiyotik etkisi de gören bu ya&#;, çatlaklar&#; onar&#;rken vücuda ekstra nem ve esneklik katmaktad&#;r.
  • Tek ba&#;&#;na bile oldukça etkili sonuç veren çay a&#;ac&#; ya&#;&#;n&#; tercihe göre haftada birkaç defa uygulayabilir, di&#;er ya&#;lar&#;n yan&#;nda takviye olarak kullanabilirsiniz.

Çay A&#;ac&#; Faydalar&#; Nelerdir?

çay a&#;ac&#; ya&#;&#;

10) Su

  • Güzel olmak bir yana, benim için do&#;all&#;k çok daha ön plandad&#;r diyenlerdenseniz i&#;te size tamamen saf ve do&#;al bir yöntem!
  • Vücudun gerilmesinin en büyük nedenlerinden birisi ihtiyaç duydu&#;u nemi alamamas&#;ndan kaynaklanmaktad&#;r.
  • Ayn&#; zamanda stres, olumsuz hava ko&#;ullar&#; ya da sa&#;l&#;k sorunlar&#; gibi faktörler de belirli bölgelerde gerilmelere yol açabilir.
  • Hem metabolizmay&#; düzenlemek hem de zahmetsiz &#;ekilde do&#;al ve sa&#;l&#;kl&#; bir cilde kavu&#;mak istiyorsan&#;z su tüketmenizi mutlaka tavsiye ediyoruz.

Su &#;çmenin Faydalar&#;: Düzenli Su &#;çmek Bak&#;n Nelere &#;yi Geliyor!

su

11) Badem Ya&#;&#;

  • Özellikle kilo al&#;m&#;yla olu&#;an beyaz çatlaklara ne iyi gelir ve tamamen eski hale döner mi sorusuna kesin çözüm yoktur ancak hafifletici yöntemler deneyebilirsiniz.
  • Bu yüzden bu çatlaklar olu&#;madan önce önlem almak en iyisidir.
  • Çatlaklara ne iyi gelir &#;brahim Saraço&#;lu acaba bu konuda ne demi&#;tir diyenleri ayd&#;nlatal&#;m; Saraço&#;lu özellikle kilo al&#;m&#;n&#;n oldu&#;u zamanlarda badem ya&#;&#; kullan&#;lmas&#;n&#; önermektedir.
  • Badem ya&#;&#; kilo al&#;m&#;yla gerilen derinin esnekli&#;ini art&#;rarak çatlak olu&#;umunu önlemektedir.
  • Badem ya&#;&#; ayr&#;ca cildi besleyen ve cildi nemlendiren önemli bir destekleyicidir.
badem ya&#;&#;

Yüz Maskesi: Cildinizi An&#;nda Besleyecek Do&#;al ve Etkili 10 Tarif

Aspirin Maskesi: Cilt Lekeleri, Sivilce ve K&#;r&#;&#;&#;kl&#;k &#;çin 7 Farkl&#; Tarif

Siyah Nokta Maskesi: Evde Pratik 5 Do&#;al Maske ile Etkili Çözüm

Gözenek S&#;k&#;la&#;t&#;r&#;c&#; En Etkili 9 Do&#;al Maske ile Pürüzsüz Görünüm

Suna Dumankaya Tarifler, Cilt Beyazlatma Yöntemleri, Do&#;al Maskeler

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir