rusya türkiye arası vize kalktımı / Rusya Turistik Vizesi

Rusya Türkiye Arası Vize Kalktımı

rusya türkiye arası vize kalktımı

Rusya Vizesi

Evraksız Vize İşlemleri

Rusya vize başvurularımızda turistik vize için tarafımıza sadece pasaport, 2 adet biyometrik fotoğraf, kimlik fotokopisi göndermeniz yeterlidir.

 

Rusya Federasyonuna acil giriş gerektiren olağanüstü durumlarda, vatandaş vizenin erken verilmesi ile ilgili talepte bulunabilir, bu sebeple Rusya vize evraklarının inceleme süreleri Rusya Federasyonu Büyükelçiliğini veya Rusya Federasyonu Başkonsolosluğunun kararına esasen 3 iş gününe veya daha az bir süreye düşürülebilir.

1 Günde Vize

Ekspres Rusya Vizesi başvurularımız da 1 günde sonuç almaktayız.

Rusya&#;ya vize var mı?

Rusya Federasyonu, 1 Ocak tarihinden itibaren umuma mahsus pasaport sahibi olan Türkiye vatandaşlarına yönelik adı geçen 12 Mayıs tarihinde imzalanan Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti Arasında Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının karşılıklı seyahatlerine ilişkin usullere dair anlaşmanın yürürlüğünü kısmen durdurmaktadır.

Rusya vizesi mevzuatı uyarınca 1 Ocak tarihten itibaren söz konusu vatandaşlar, Rusya Federasyonu diplomatik yada konsolosluk temsilciliklerinin birinde Rus vizesini almalıdırlar.

RUSYA VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1. Gidiş-Dönüş Uçak Bileti
2. Otel Rezervasyonu
3. En az 7 Ay Pasaport Süresi
4. Fuar, Seminer Vb. Programlara Katılacaksa Davetiye, Davet Yazısı v.b.

5. Kimlik Fotokopisi

6. Ev Adresi

7. İş Adresi

Söz konusu tedbir, Rusya Federasyonu hudutları dahilinde geçici ikamet izni veya daimi ikamet izni bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, özel ve hizmet pasaportu sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Rusya Federasyonu hudutları dahilinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti diplomatik ve konsolosluk temsilciliklerine çalışmaya gönderilen geçerli özel ve hizmet pasaportu sahipleri ile özel, hizmet ve umuma mahsus pasaport sahibi olan aile fertleri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Rusya Federasyonunda kalış süresince kimliğini kaybetmiş ve Türkiye Cumhuriyeti diplomatik veya konsolosluk temsilciliğinde seyahat belgesi veya geçici pasaportu temin etmiş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uygulanmayacaktır.

Not: Anlaşmanın monash.pwi gereğince 1 Ocak tarihine kadar Rusya Federasyonu’na giriş yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Rusya Federasyonunun topraklarında kalış süresinin giriş tarihinden itibaren 30 günü aşmaması koşuluyla geçerli kimlik ile vizesiz olarak Rusya Federasyonunda bulunabilecek ve çıkış yapabileceklerdir.

Rusya Büyükelçilik Duyurusu ()

Vatandaşlarımızın Görev Bölgemize Yapacakları Seyahatlere İlişkin Duyuru

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Rusya Federasyonu’na yapacakları 30 güne kadarki çalışma ve eğitim amacı taşımayan seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Bu çerçevede, Rusya Federasyonu’na vizesiz olarak gelen vatandaşlarımızın 30 gün içinde ülkeden ayrılmaları gerekmektedir.
2. Türkiye ile Rusya arasındaki 30 güne kadar geçerli olan vize muafiyetinin çalışma, eğitim ve staj etkinlikleri için kullanılması kesinlikle mümkün değildir. Bu nedenle, Rusya’ya bu amaçlarla gelecek olan vatandaşlarımızın geliş amaçlarına uygun olarak vize almaları gerekmektedir.
3. Bununla birlikte, transit seyahatleri de kapsayan vize muafiyeti gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde geçerlidir. Bu kapsamda, Rusya’ya girişlerinden itibaren vatandaşlarımız, bir defada 30 günü aşmayacak şekilde ve giriş-çıkış yapmak suretiyle gün içinde azami toplam 90 gün Rusya’da kalabileceklerdir.
4. Vatandaşlarımızın Rusya’ya gelmelerinin ardından 7 gün içinde ilgili Rus makamlarında kayıt (registratsia) yaptırmaları gerekmektedir. 7 günden kısa süreli seyahatlerde kayıt zorunluluğu bulunmamaktadır. Otelde kalacak olan vatandaşlarımız için bu işlem otel yönetimi tarafından gerçekleştirilmektedir. Ancak, şahısların, arkadaşlarının veya akrabalarının yanında ikamet edecek vatandaşlarımız adına kayıtların ev sahipleri tarafından yaptırılması gerekmektedir.
5. 30 günlük yasal kalış süresini makul gerekçelerle ihlal edenlerin Rusya’dan çıkmak için çıkış vizesi almaları ve para cezası ödemeleri gerekmektedir. Çıkış vizesi işlemlerinin tamamlanması bir haftayı bulmaktadır.
Geçerli bir mazereti bulunmadan vize muafiyeti süresini ihlal edenler ve/veya bu süre zarfında gayri yasal şekilde çalışanlar çıkış vizesi verilmeden sınır dışı edilmektedirler. Bu kişilere Rusya’ya 5 yıl giriş yasağı da konulmaktadır.

Rus vizesi mevzuatı uyarınca, Rusya Federasyonu’na (RF) seyahat eden Türk vatandaşlarının, RF sınırından giriş sırasında doldurulan Göç Kartı’nda belirtilen seyahat amacının “RF’ye geliş amacıyla” uyumlu olması gerekmektedir.
Bu çerçevede, RF’ye resmi ve özel amaçlarla seyahat eden tüm vatandaşlarımızın, Göç Kartı’nda yeralan “seyahat amacı” bölümünü seyahat amaçlarına uygun olarak işaretlemeleri / pasaport memuruna beyan etmeleri önem taşımaktadır.

Rusya vizesi

 

Rusya Federasyonu Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğu Rusya vize dilekçelerini inceler ve tüm evrak takımının teslim edilmesinden ve konsolosluk harcının ödenmesinden sonra, istenen vize tipi için belirlenen süreler içerisinde (4 ile 10 gün içerisinde) vizenin verilmesi veya reddedilmesi yönünde kararlar alır.

Bazı durumlarda vize başvurularının incelenme süreleri Konsolosluk kurumunun kararına göre değişebilir.

 

Konsolosluk kurumları, gerek duyulduğunda, aynı zamanda karşılıklı yardımlaşma prensiplerinden yola çıkarak, Rusya vizesinin alınması ile ilgili evrakların incelemesinde vize işlem süresini 30 güne kadar uzatma ve değiştirme hakkına sahiptir.

Rusya Vize Ücreti

1. Normal pasaportlara vize uygulanmaktadır. Yeşil ( hususi ) Gri ( hizmet ) ve Siyah diplomatik pasaportların tamamına 30 güne kadar vize uygulanmamaktadır.

2. Vize bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport.

3. Otel ve gidiş dönüş uçak biletleri.

4. 30 günün üzerinde yapılacak seyahatler için alınacak teknik veya Business vizelerin orijinal davetiyelerin Rusya Dışişleri Bakanlığından çıkış süresinin minimum 12 iş günü ( 90 günlük davetiye ) maksimum 25 iş günü ( günlük davetiye ) çıkış süreleri dikkate alındığında seyahatinizden en az 30 gün önce firmamıza başvurmanız önemle rica olunur.

5. Rusya Büyükelçiliği randevu sistemiyle çalışmamaktadır.

6. Express vize uygulaması 1 iş günü, normal vize işlemi 4 iş günüdür.

7. Rusya vizesi başvurularında bölge ayrımı yoktur.

Almanya Vizesi, Amerika Vizesi, Avusturya Vizesi, Belçika Vizesi, Çek Cuhm. Vizesi, Çin Vizesi, Dubai Vizesi, Fransa Vizesi, Hindistan Vizesi, Hollanda Vizesi, İngiltere Vizesi, İspanya Vizesi,  İsviçre Vizesi, İtalya Vizesi, Romanya Vizesi, Macaristan Vizesi, yurtdışı vizesi, yurtdışı vize

RUSYA

Genel Özellikleri

  • BaşkentMoskova
  • Telefon Kodu+7
  • Kuruluş Tarihi 
  • Nüfus
  • Milli MarşıPatriotiçeskaya Pesnya
  • Para BirimiRuble
  • Malta Ankara BüyükelçiliğiAziziye, Çankaya/Ankara
Rusya Vizesi Hakkında Genel Bilgiler

Rusya Vizesi için Sıkça Sorulan Sorular

Rusya vize ücreti

Rusya Vize Ücreti Rusya vize ücreti   Dolardır. Grup başvuruları ve daha detaylı bilgi için Detaylı Bilgi

Rusya, T&#;rkiye dahil 19 &#;lkeye vize kolaylığı sağlayacak

Zorunlu &#;erezler

Bu &#;erez, insanlarla botları ayırt etmek i&#;in kullanılır. Bu, web sitelerinin kullanımı hakkında ge&#;erli raporlar hazırlamak i&#;in kullanılmakta olup web sitesi i&#;in faydalıdır.


İşlevsel &#;erezler

Kullanıcının web sitesinin se&#;tiği dil s&#;r&#;m&#;n&#; hatırlar.


Performans/Analitik &#;erezler

Ziyaret&#;inin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak i&#;in kullanılan benzersiz bir kimliği kaydeder. Google Analytics tarafından talep oranını kısmak i&#;in kullanılır.


Reklam/Pazarlama &#;erezleri

Bu &#;erez, Alexa Analytics'e g&#;nderilen t&#;ketici davranışları hakkında bilgi toplamak i&#;in kullanılır. (Alexa Analytics bir Amazon şirketidir.)

Rusya

Rusya Vizesi

Rusya vizesi  yılı başvuruları ve Rusya'ya giriş sırasında yapılması gerekenleri sayfamızdan edinebilirsiniz. Küresel olarak mücadele ettiğimiz covid virüsüne karşı pcr testinin özelliklerini sayfamızdan edinebilirsiniz.

Rusya vizesi ile ilgili tarafımıza en çok “Rusya’ya nasıl giderim?”, ” Rusya Vize Başvurusu”, " Rusya vizesi kalktı mı?" ya da "Rusya vize istiyor mu?" şeklinde sorular gelmektedir. Sizlerin de aklına takılan bu tarz sorular var ise bu soruların cevaplarını almak için en doğru adrestesiniz.

Öncelikle sizlere Vize Merkezi’ni tanıtalım. Vize Merkezi, Rusya vizesinin düzenlenmesi, evrakların toplanması, işlemlerin basitleştirilmesi ve hızlandırılması amacıyla hizmet vermektedir. Vize Merkezi, Rusya departmanı temsilcilerimiz başvurunuzu en hızlı ve doğru şekilde tamamlamanız için size yardımcı olacaktır. Başvurularının değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması yalnızca Rusya Konsolosluğunun inisiyatifi altındadır. Rusya Konsolosluğu’nun vizenizi onaylaması ile hazır olan evrakları Vize Merkezi’nden teslim alabilirsiniz. Eğer alma durumunuz yoksa sizlere kargo ile sorunsuz şekilde ulaştırma yapılabilmektedir.

Bilindiği gibi Rusya ve Türkiye arasındaki vize serbestliği Rusya Federasyonu tarafından 1 Ocak tarihinde sona erdirilmişti. O tarihten sonra Rusya'ya vize almak zorunda kalan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ilgilendiren bir gelişme yaşandı. 

25 Temmuz tarihinde açıklanan yeni kurallara göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasında Hizmet(Gri Pasaport) ve Hususi(Yeşil) sahibi olan kişiler Rusya'ya vizesiz olarak seyahat edebilecekler. 1 Eylül 'dan itibaren yürürlüğe giren bu uygulamayla bu pasaport sahipleri 30 gün boyunca Rusya'ya vizesiz giriş monash.pw Mahsus(Bordo Pasaport) sahiplerinin ise vize alma zorunluluğu devam etmektedir.

Rusya Vizesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişinin pasaportuna işlenir. Kişinin Rusya vizesinde (Rus ve Latin alfabe harfleri ile) doğum tarihi, cinsiyet, vatandaşlık (tabiiyeti), kişinin hürriyetini tasdik eden ana evrak numarası, vizenin veriliş tarihi, Rusya Federasyonu’nda izin verilen kalma süresi, Rusya Federasyonu’na giriş davetiyesi numarası, vizesinin geçerlilik süresi, Rusya ziyaretinin amacı, kişiyi davet eden kurum veya davet eden tüzel kişiye ait bilgiler ve vize giriş sayısı bulunmaktadır.

Rusya Vize Merkezi

Rusya Vize Merkezi vize işlemlerini başvuru sahibi adına planlayarak ve vize başvuru sürecinde gereken tüm işlemlerin takibini yaparak hizmet vermektedir. Rusya’ya seyahat edecek umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşların vize alması gerekmektedir. Bu süreçte konsolosluk şartlarının güncel olarak takibini yapan ve buna uygun bir vize başvurusu gerçekleştirecek kişilerden yardım alınmasında fayda vardır. Vize Merkezi Rusya temsilcileri, Rusya’ya seyahat etmeyi planlayan başvuru sahipleri adına gereken tüm vize işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Konsolosluk tarafından belirlenen başvuru evrak listesi hakkında kişi bilgilendirilmektedir. Başvuru sahibinin evrakları iletmesinin ardından vize başvurusu yapılır. Vize başvurusunda gerekli tüm işlemler, konsolosluk vize prosedürleri hakkında bilgi ve deneyim sahibi kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Vize Merkezi aracılığıyla yapılan vize başvuruları, konsolosluk şartlarına uygun olarak, en doğru ve hızlı şekilde gerçekleştirilmektedir. Başvuru konsolosluk tarafından değerlendirilmektedir. Bu sebeple vizenin onayı konsolosluk inisiyatifine bağlıdır. Fakat vize müracaatında bulunurken konsolosluk gerekliliklerine uymayacak şekilde herhangi bir hata yapılması, doğrudan vize reddine sebep olacaktır. Bu gibi olumsuzlukların yaşanmaması adına muhakkak bir uzmana danışılması gerekmektedir.

Vize başvurusuna ilişkin gerekli tüm bilgiye yazının devamında yer verilmiştir. Vize başvurusu hakkında bilgi sahibi olmayan birinin, bu süreçte kafa karışıklığı yaşaması oldukça normaldir. Bu gibi durumlarda Rusya Vize Merkezi temsilcileri ile yapılan görüşmelerde, kişi konsolosluk vize prosedürleri hakkında anlaşılır bir şekilde bilgilendirilmektedir.

Kişiden mümkün olan en az evrak talebinde bulunularak gerekli tüm işlemler başvuru sahibi adına gerçekleştirilmektedir. Böylelikle başvuru sahibinin çok sayıda prosedürü anlamak ve müracaat ederken bunlara dikkat etmekle zaman kaybı yaşamasına gerek yoktur. Onaylanan vize pasaporta basıldıktan sonra kişiye teslim edilmektedir. Konsolosluğun verdiği vize ile seyahat ederken dikkat edilmesi gereken hususlar, Vize Merkezi Rusya temsilcileri tarafından kişiye detaylı olarak aktarılmaktadır. Başvuru sürecine ilişkin bilinmesi gerekenler için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Rusya Vize İşlemleri

Değerli ziyaretçimiz; Rusya vize işlemleri için yapacağınız başvurunuz için seyahat amacınıza, kalış sürenize ve mesleki durumunuza göre değişen evrakları tarafımıza göndermeniz başvurunuzu gerçekleştirmemiz açısından yeterli olacaktır. İstanbul dışında oturuyorsanız onaylanan vizelerinizi kargo hizmetimizden faydalanarak zahmetsizce bulunduğunuz yerde teslim alabilirsiniz.

Rusya Turistik Vizesi, Rusya Aile Ziyareti Vizesi veya Çalışma ve Eğitim amaçlı seyahat  dahil olmak üzere ticari ve diğer amaçlarla gelen, geçerli umuma mahsus pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Rusya Federasyonu mevzuatı uyarınca verilen vizeler ile Rusya Federasyonu topraklarına girebilmektedirler. Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus pasaport sahiplerinin Rusya seyahatlerinde vize prosedürüne tabidirler.

Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

Rusya vizesi nasıl alınır sorusuna verilecek ilk yanıt; doğru bir vize başvurusu yapılması gerektiğidir. Rusya Federasyonu’nun ülkemizde çok sayıda diplomatik temsilcisi vardır. Ankara’da Rusya Büyükelçiliği, İstanbul, Antalya ve Trabzon’da Rusya Başkonsolosluğu yer almaktadır. Konsolosluğa kişi bireysel başvuruda da bulunabilmektedir. Fakat vize prosedürlerine uygun yapılmayan her başvuru geçersiz sayılmaktadır. Bu gibi aksaklıkların yaşanmaması adına, bilhassa seyahat tarihi yakın olan kişilerin zaman kaybı yaşamaması adına bir uzmandan yardım almaları gerekmektedir. Vize Merkezi uzmanları aracılığıyla yapılan başvurular en doğru ve hızlı şekilde başvuru sahibi adına gerçekleştirilmektedir.

Rusya vizesi almak için vize türü, kalış süresi, ülkeye giriş yapılacak sınır noktası vb. durumları göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Belirli sınır noktalarından giriş yapacak kişilerin elektronik vize ile seyahat edebilmeleri mümkündür. Elektronik vize, Rusya’ya giriş izni tanıyan bir tür elektronik izin belgesidir. Pasaporta basılan vizeye eşdeğer bir vizedir. Fakat e-vize ile yalnızca St. Petersburg, Vladivostok, Kaliningrad’a seyahat etmek mümkündür. 8 güne kadar seyahat hakkı tanımaktadır. E-vize başvuruları online olarak yapılmaktadır.

E-vize ile seyahat etmenin mümkün olmadığı durumlarda Rusya vizesi nasıl alınır sorusunun yanıtı ise, diplomatik temsilciliklere yapılacak başvurudur. Vize başvurusu yapmak için kişinin öncelikle randevu alması gerekmektedir. Randevu günü ve saatinde ise gerekli evraklar ile birlikte temsilcilikte hazır olarak bulunmaları gerekmektedir. Başvuru evrakları ile başvuru formu konsolosluk şartlarına uygun olarak hazırlanmalıdır. Aksi halde başvuru geçersiz sayılmaktadır. Formda yer alan ilgili her alanın eksiksiz ve hatasız olarak doldurulmuş olması gerekmektedir. Başvuru evrakları ise, alınacak vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Bazı durumlarda konsolosluk ek evrak talebinde bulunabilmektedir.

Özetle, Rusya vizesi almanın yolları klasik vize ve e-vize olmak üzere iki türlüdür. E-vize başvuruları online olarak yapılmaktadır. Klasik vize başvuruları ise diplomatik temsilcilere yapılan, müracaat etmek için randevu alınan vize türüdür. Kişi, bireysel başvuru yapacaksa ne türde bir vize alması gerektiği, başvuruda hangi belgeleri sunması gerektiği gibi hususlara hakim olmalıdır. Aksi takdirde vize reddi gibi durumlar söz konusu olabilir. Bu gibi bir problem yaşamamak adına muhakkak bir uzmandan yardım alınmalıdır.

Rusya Vize Türleri

Rusya vize türü Rusya'ya gerçekleştireceğiniz ziyaret amacına göre değişiklik göstermektedir. Öncelikle bu amacın düzgün bir şekilde karara bağlanması gerekmektedir. Rusya’da verilen başlıca vize türleri ise;

  • Rusya Turistik Vize
  • Rusya Ticari Vizesi
  • Rusya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
  • Rusya Çalışma Vizesi
  • Rusya Eğitim Vizesi
  • Rusya Transit Vizesi’dir.

Rusya'ya turistik amaçlı gidecek olan kişiler Rusya Turistik Vizesi, ticari amaçla ziyaret edecek kişiler Rusya Ticari Vizesi, çalışma amaçlı gitmek isteyen kişiler Rusya Ticari Vizesi, aile ve arkadaşlarını ziyaret etmek için Rusya Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi, Rusya'da eğitim görmek isteyen kişiler Rusya Eğitim Vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Vizeler için geçerlilik süresi 15 gün ile 90 gün arasında değişmektedir.

Rusya Transit vizesi ise tek girişli olması halinde uçak ile seyahat eden yolcular için geçerlilik süresi 3 gün, karayolu veya tren ile seyahat eden yolcular için geçerlilik süresi 10 gündür. Rusya transit vizesine sadece Rusya’daki havalimanında yapmış olacağınız kalış süresi 24 saati geçmediği müddetçe almanıza gerek olmayıp Rusya’daki havalimanında yapacağınız kalış süreniz 24 saati geçecekse seyahatinizden önce Rusya transit vizesini almanız gerekmektedir.

Rusya’ya gitmek isteyen kişilerin turist Vizesi, Ticari vizesi, özel vize, aile ve arkadaş ziyareti vizesi sık başvurdukları vize türleridir. Web sitemizin bu vize türleri için özel olarak hazırlanan sayfalarını ziyaret ederek ya da Vize Merkezi temsilcilerimizle iletişime geçerek detaylı bilgiye ulaşmanız mümkün olmaktadır. Bu vize türleri için Vize Merkezi aracılığıyla başvurarak Rusya vize işlemleri daha kolay bir şekilde sorunsuz ve en kısa zamanda gerçekleştirilmektedir.

Mart ’te Kırım bölgesi Rusya’ya dahil olmuş olup bu tarihten beri Kırım bölgesi Kırım Cumhuriyeti altında resmen Rusya tarafından yönetilmektedir. Dolayısıyla Kırım Cumhuriyeti’nde Rusya’nın uygulamış olduğu vize politikası geçerli olmaktadır. Bu sebeple Kırım’a gitmek isteyen kişilerin de seyahatlerinde önce Rusya vizesi alması gerekmektedir.

Rusya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Rusya vizesi için gerekli evraklar müracaat edilecek vize türüne bağlı değişiklik göstermektedir. Rusya’nın turistik vize, ticari vize, çalışma vizesi, öğrenci vizesi, transit vize vb. vize türleri bulunmaktadır. Bunlar seyahat amacına bağlı değişiklik göstermektedir. Seyahatten önce ne tür bir vize başvurusunda bulunulması gerektiğine karar verilmelidir. Vize başvurularında ibraz edilen evrakların, bilgi ve beyanların seyahat amacını kanıtlar nitelikte olması gerekmektedir. Bununla birlikte, tüm bu bilgi ve beyanların ülkeye geri dönüşü garanti etmesi gerekmektedir. Evrakların konsolosluk prosedürlerine uygun hazırlanması gerekmektedir. Rusya vizesi evrakları aşağıdaki gibidir.

  • Vize Başvuru Formu
  • Voucher (Davetiye): Başvuruda ibraz edilmesi gereken en önemli belgedir. Rusya Federasyonu tarafından onaylı, ıslak imzalı bir davetiyedir. Üzerinde belgenin tarihi ve seyahat tarihleri yer almalıdır.
  • Pasaport: Vize bitiminden itibaren en az 6 ay boyunca geçerli olmalıdır. Vizenin basılması adına en az 2 boş sayfası bulunmalıdır.
  • Biyometrik Fotoğraf: 2 adet beyaz arka fonlu, 3,5 x 4,5 cm ölçülerindeki güncel fotoğraf, son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
  • Gidiş – Dönüş Uçak Rezervasyonu
  • Otel Rezervasyonu

Çift girişli vize taleplerinde, Rusya vizesi için gerekli evraklar arasında her iki seyahat tarihlerini de gösterir uçak ve otel rezervasyonları da yer almaktadır. T.C vatandaşı olmayan yabancıların oturma izinlerini ibraz etmeleri gerekmektedir. AB vatandaşları ve Çin vatandaşları için seyahat sağlık sigortası zorunluluğu bulunmaktadır. Konferans ya da fuar katılımcılarının aldığı Amaçlı turizm vizesi için katılım belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir. Ticari Rusya vizesi için gerekli belgeler arasında ise ticari davetiye yer almaktadır.

Tüm bunların dışında, başvuru esnasında bazı durumlarda ek evrak talebi de söz konusu olabilir. Rusya vize başvurusunda planladığınız seyahate ve başvuru türüne uygun olarak güncel evrak listesi hakkında bilgi almak için Vize Merkezi temsilcileri ile görüşebilirsiniz. Rusya vize başvurusu hakkında bilinmesi gereken diğer hususlar için yazının devamını inceleyebilirsiniz. Vize başvurusu, randevu alma, başvuru formu, vize ücreti, voucher belgesi ve vize reddine ilişkin konulara yazının devamında değinilmiştir.

Rusya Vizesi Voucher Belgesi

Rusya vizesi voucher belgesi vize başvurusu için gerekli en önemli belgedir. Rusya’da bulunan bir acentenin ülkemizdeki anlaşmalı bir acenteye göndermesi yoluyla temin edilmektedir. Dolayısıyla vize başvurusu yapabilmek için Voucher belgesini temin etmenin yolu, Türkiye’de bulunan anlaşmalı bir acente ile görüşmek olacaktır. Vize Merkezi aracılığıyla yapılan başvurularda Voucher belgesi, danışmanlık hizmeti kapsamında temin edilmektedir. Rusya turistik vize başvurusu için kişi adına düzenlenen Voucher ile alınan tüm sorumluluk, belgede kaşesi bulunan acenteye aittir.

Voucher Rusya seyahati için zorunlu evraklardan biridir. Sahte ya da sonradan iptal edilmiş evrak ile başvurulması ret gerekçesidir. Rusya’da bulunan acenteler ile sağlanan bu belge, seyahat edecek kişiye referans olmaktadır. Dolayısıyla olmadan bu belge olmadan vize başvurusu yapılması mümkün değildir. Belgenin üzerinde yer alan referans numarası, vizenin üzerinde de bulunmaktadır. Vize Merkezi aracılığıyla yapılan vize başvuru ücretlerine Rusya Voucher belgesi de dahildir.

Vize başvurusu için evrakların konsolosluk şartlarına uygun olarak hazırlanması gerektiği unutulmamalıdır. Aksi takdirde vize başvurusu ret ile sonuçlanacaktır. Vizenin olumsuz sonuçlanması durumunda verilen ücretin iadesi yapılmamaktadır. Bu durumda ise kişi hem zaman kaybı hem de maddi kayıp yaşayacaktır.

Rusya Vize Randevusu

Rusya vize randevusu vize başvurusunun gerçekleştirilmesi için başvuru sahibi adına sisteme tanımlanan tarih ve saattir. Randevu günü kişinin başvuru evrakları ile hazır olarak konsoloslukta bulunması gerekmektedir. Vatandaşların vize başvurularının değerlendirilmeye alınması için randevu alınması şarttır. Adına tanımlanmış randevusu olmayan kişilerin başvurusu alınmamaktadır. Vize Merkezi aracılığıyla yapılan başvurularda, evrak takibi, formun doldurulması ve randevu alımı gibi işlemler başvuru sahibi adına yapılmaktadır. Başvuru sahibinin gerekli birtakım evrakları iletmesi yeterli olacaktır. Güncel evrak listesi hakkında detaylı bilgiye yukarıda yer alan Rusya Vizesi için Gerekli Evraklar kısmından ulaşabilirsiniz.

Rusya vizesi randevu alımı için başvuru sahibinin kişisel verilerinin girişleri online olarak yapılmaktadır. Randevu tarihine başvuru sahibi ile yapılan karşılıklı görüşmeler sonucunda karar verilmektedir. Vize başvurusu yapacak herkes adına ayrı bir randevu oluşturulması gerekmektedir. Randevu tarihi belirlenirken, vize değerlendirme süreci, konsolosluğun yoğunluğu ve seyahat planı göz önünde bulundurulmalıdır. Yakın tarihli bir seyahat için mümkün olan en yakın tarihli randevu seçilmelidir. Başvuru formu ile gerekli evrakların teslim edilmesi ile başvuru tamamlanmış olur.

Rusya Vize Başvurusu

Rusya vize başvurusu Rusya Konsolosluğu’na müracaat etmek gerekmektedir. Ülkemizde Rusya’nın çok sayıda diplomatik temsilcisi bulunmaktadır. Başvuru sahibi bireysel başvuru yapılabileceği gibi, danışmanlık hizmeti almayı da tercih edebilir. Danışmanlık hizmeti kapsamında gerekli tüm işlemler, prosedürlere uygun olarak uzman kişiler tarafından yapılmaktadır. Konsolosluk vize prosedürlerinde zaman zaman güncelleme yapılmaktadır. En güncel vize prosedürlerine uygun bir başvuruda bulunmak gerekmektedir. Aksi takdirde başvuru geçersiz sayılacaktır.

Vize başvurusu için kişi adına randevu alınması ve randevu günü ve saatinde evrakların teslim edilmesi gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken hususlardan ilki, elektronik başvuru formunun eksiksiz ve hatasız doldurulmasıdır. Basit bir harf hatası bile başvurunun geçersiz olmasına sebep olacaktır. Rusya vizesi başvuru formunun doldurulduktan sonra çıktısının alınması ve ıslak imzalı olarak ibraz edilmesi gerekmektedir. Başvuru formu, kişisel – pasaport bilgilerinin, ulaşım bilgilerinin ve seyahat bilgilerinin yer aldığı bir formdur.

Rusya makamları tarafından en önem verilen hususlardan biri ise davetiyedir. Davetiye içeriği vize başvuru türüne bağlı değişiklik göstermektedir. Tüm bu hususlara dikkat edilmediği takdirde, vize reddi ya da başvurunun geçersiz olması gibi durumlar ile karşılaşmak mümkündür. Bu durumda zaman kaybı yaşanmaması adına vize başvurularında deneyimli birinden yardım alınması son derece önemlidir. Vize Merkezi aracılığıyla yapılan başvurularda, gerekli bütün işlemler başvuru sahibi adına en hızlı ve doğru şekilde gerçekleştirilmektedir.

Rusya Vize Başvuru Formu

Rusya vize başvuru formu başvuru evrakları ile ibraz edilmesi gereken evraklardan biridir. Rusya vizesi almak için resmi web siteden yayınlanan başvuru formunun çevrimiçi olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuru formunun tamamlanmasının ardından çıktısının alınması ve ıslak imzalı olarak konsolosluğa ibraz edilmesi gerekmektedir. Rusya vizesi başvuru formu vize başvurusu için en önemli belgelerden biridir.

Eksik ya da hatalı doldurulmuş bir form, başvurunun geçersiz olmasına sebep olacaktır. Özellikle pasaport ve kişisel alanların hatasız doldurulması gerekmektedir. Gözden kaçan ve bu şekilde başvuruya alınan hatalı formlar ise vize reddine sebep olmaktadır. Vize başvuru formu Rusya seyahat bilgilerini, pasaport bilgilerini, kişisel alanları, iletişim bilgilerini içeren bir formdur. Doldurmaya başlamadan önce birtakım bilgilerin ulaşılabilir olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Bunlar; pasaport bilgileri (pasaportun üzerinde yer alan bütün detaylar), davet eden kişi ya da organizasyon bilgileri, daha önceden Rusya’ya gidilmişse son seyahatin tarihi, Rusya’da seyahat edilecek yerler, başvuru sahibinin çalıştığı ya da öğrenim gördüğü kurumun isim ve iletişim bilgileridir. Tüm alanların eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir.

Rusya Vize Ücreti

Rusya vize ücreti talep edilen vize türüne bağlı değişiklik göstermektedir. Vize başvuru ücretleri Rusya Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Vize başvurusu reddedilse dahi vize başvurusu için ödenen tutar iade edilmemektedir. Zaman kaybı ve maddi kayıp yaşanmaması için doğru bir başvuru yapmak oldukça önemlidir. Vize Merkezi aracılığıyla yapılan başvurularda, bütün işlemler konsolosluk gerekliliklerine uygun olarak gerçekleştirilmektedir. Başvuru dosyanın hazırlanması, randevu alımı, Voucher belgesinin temin edilmesi gibi gerekli tüm işlemler danışmanlık hizmeti kapsamında yapılmaktadır. Söz konusu tüm bu işlemler Rusya vize fiyatları dahilinde gerçekleştirilmektedir.

Rusya vizesi ücret aralıkları başvuru yapılacak vize türü, giriş sayısı ve başvuru sahibinin uyruğuna göre değişiklik göstermektedir. Pasaporta etiket olarak basılan vizenin yanı sıra elektronik vize başvuruları için konsolosluk tarafından belirlenen ücretler de pek çok duruma bağlı değişiklik gösterir. Dolayısıyla öncelikle kişinin seyahatine uygun vize türüne karar verilmesi gerekmektedir. Güncel vize ücretleri hakkında detaylı bilgi almak için Rusya vize ücreti sayfamızı ziyaret edebilir ya da Vize Merkezi Rusya temsilcileri ile görüşebilirsiniz.

Rusya Vizesi Reddi

Rusya vizesi reddi vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması anlamını taşımaktadır. Vize reddinin altında yatan pek çok sebep olabilmektedir. Vize reddi gerekçeleri aşağıdaki durumlardan herhangi biri ya da birden fazlası olabilir;

  1. Başvurunun onayı ya da reddi Rusya Başkonsolosluğu inisiyatifindedir. Başvurunun konsolosluk tarafından belirlenen şartlara uygun yapılmaması ret gerekçesidir.
  2. Vize başvurusunu belirleyen en önemli etkenlerden biri seyahat amacıdır. Seyahat amacının doğru bir şekilde belirlenmesi son derece önemlidir. Başvuru sahibinin ibraz ettiği belge ve bilgilerin tutarsız olması başvurusunun reddedilmesine sebep olacaktır. Vizenin yanlış kullanımı, örneğin turistik vize ile giriş yapan kişilerin ticari faaliyette bulunması durumunda yasal gereklilikler uygulanmaktadır.
  3. Vize reddi Rusya başvuru formunda yapılan herhangi bir hatadan kaynaklı olabilir. Formdaki bilgi ve beyanların tutarlı olması, pasaport ve kimlikte yer alan bilgilerle birebir uyuşuyor olması gerekmektedir. Formun eksiksiz ve hatasız doldurulması gerekmektedir.
  4. Eksik ya da hatalı belge ile başvuru yapılması, davet numarasının sahte olması gibi durumlar vize ret gerekçesidir. Bu sebeple randevudan önce evrak takibinin düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir.
  5. Gidiş ya da dönüş uçak bileti rezervasyonlarının, otel rezervasyonlarının, Voucher’ın iptal olması gibi durumlar Rusya vize reddi gerekçelerinden biridir.

Vize başvurusu olumsuz sonuçlanan kişi, tekrar başvuru yapabilmektedir. Rusya vizesi reddi sonrası tekrar başvuru yapılacaksa yukarıda belirtilen ret gerekçelerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Doğru bir başvuru yapılması adına muhakkak bir uzmandan yardım alınması ve konsolosluğun güncel prosedürlerine uygun bir başvuru yapılması gerekmektedir. Yeniden vize başvurusu yapabilmek için herhangi bir bekleme süresi bulunmamaktadır. Rusya vize başvurusu reddedilen kişi bu karara itiraz edebilir. İtiraz mektubunu, belirli şartlara uygun olarak yapmalıdır.

İtiraz dilekçesindeki beyanlar, dilekçenin ekindeki evraklar ile desteklenmelidir. Ret gerekçelerinin düzelten kanıtlar sunulmalıdır. Kişi, dilekçede kararın yeniden değerlendirilmesini talep etmeli ve Islak imzalı olarak konsolosluğa iletmelidir.

Rusya Vize Kaç Günde Çıkar?

Rusya Vizesi için en çok sorulan sorulardan bir tanesi de “Rusya Vizesi Kaç Günde Çıkar?” sorusudur. Vize başvurunun gerçekleştirildiği tarihten itibaren ortalama olarak ortalama olarak 4 - 7 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre Rusya Konsolosluğu’nun özel gün ve tatillerle beraber yoğun olduğu tarihlerde ve konsolosluğun başvuru sahibinden ek evrak talep etmesi veya görüşmeye çağırması gibi durumlar söz konusu olduğunda uzayabilmektedir. Rusya ekspres vizesinin ortalama çıkış süresi ise ortalama olarak 2 iş günüdür. Rusya’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın işlemlerine bir ay önceden başlamalarını tavsiye ederiz.

Vize Çıkış Süresi: 4 - 7 iş günü arasında değişmektedir.

Ekspres Vize Çıkış Süresi: 48 saat

Çok girişli vize ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Rusya’da toplamda ve aralıksız 6 ay içerisinde en fazla 90 gün konaklama hakkına sahip olurlar. Çok girişli vize ile Avrupa Birliği vatandaşları Rusya’da her günde en fazla 90 gün konaklama hakkını elde ederler. Bu kuralı ihlal edenler Rusya’dan ihraç edilir ve daimi olarak Rusya’ya giriş yapamazlar. Bu kurala uymak konaklama hakkını kazanan kişiler için çok önemlidir.

Rusya’da 3 aydan fazla kalmayı planlayan yabancı ülke vatandaşlarında uzun süreli ikamet izni alması gerekmektedir. Bu kişilerin ikamet izni başvurusunda bulunabilmeleri için çalışma vizesi ve öğrenci vizesi başvuru şartlarını karşılamalarını gerekmektedir.

Yabancılar İçin Rusya Vizesi

Türkiye’de yaşayan yabancılar için Rusya vizesinin işlemleri için farklı belgeler istenilmektedir. Rusya Konsolosluğu yasal mevzuata uygun olarak en az 90 gün kesintisiz süreyle Türkiye Cumhuriyeti’nde kalma iznini belgeleyen evrak olarak öğrenci veya çalışma izin belgesi ile geçici süreli ikamet etme izin belgesini beyan etmesini isteyebilir.

Türkiye'de ikamet izni olan İran, Kazakistan, Türkmenistan ve Özbekistan gibi Asya Ülkeleri’nin vatandaşlarının da Rusya turistik vize başvurusunda bulunabilmeleri için Rusya'dan davetiye temin etmeleri gerekmektedir. 

Rusya Vizesi ile İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

Rusya vizesi ile ilgili dikkat edilmesi gereken bazı durumlar da mevcuttur. Vize işlemleri gerçekleştirilmeden önce size verilen vize başvuru formunda bilgilerinizin doğru olarak doldurulması çok önemlidir. Rusya Konsolosluğu başvuru formunda verdiğiniz bu bilgilerin doğruluğuna karşı çok hassas olup başvuru formuna yazmış olduğunuz hatalı bilgi vize başvurunuz işlem süresini uzatabilmekte veya başvurunuzun ret ile sonuçlanmasına yol açabilmektedir.

Rusya Konsolosluğu gerek duyması halinde yukarıda belirtilen evraklara ek evrak talebinde bulunabilir ve başvuru sahibini mülakata çağırabilir.

Vize Merkezi Yanınızda

Siz sevgili müşterilerimiz Vize Merkezi’nin yanınızda olduğunu unutmadan müşteri temsilcimizi arayarak gitmek isteğiniz ülkenin vize işlemleri hakkında bilgi ve randevu alabilirsiniz. Vize Merkezi olarak başvuru formunuzu doğru olarak doldurmanıza yardımcı olmaktayız. Vize başvuru formu hakkında daha fazla bilgi için Vize Merkezi temsilcilerimiz size destek olacaklardır.

Durumunuza uygun gerekli evrak listesini ve vize kategorilerine göre değişiklik gösteren vize ücretleri hakkındaki bilgileri içerir bilgi e-mailini Rusya departmanımızdaki müşteri temsilcimizden talep edebilirsiniz.

Türkiye’nin neresinde olursanız olun Rusya vizesi başvurunuzu sizin adınıza Vize Merkezi olarak biz yapalım. Müşteri temsilcilerimizle hemen gerekli işlemlere başlayabilirsiniz.  05 72

Rusya ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Panodaki Son Yazılar Tümünü GörüntüleSoru/Yorum Yaz

2 YorumAltunizade Rusya VizesiD. O30/12/22,

Merhaba, Anadolu yakasında Üsküdar'da oturuyorum. Daha önce Rusya vizesine 3 yıl önce başvurmuştum farklı bir acente ile çalıştım ancak kapandığı için yeni bir başvuru merkezi arayışım bulunmaktadır. İnternette gezinirken firmanız ile karşılaştım. Altunizade Rusya Vizesi başvurum için yardımcı olur musunuz? teşekkürler.

Cevabı Görüntüle
2 YorumRusya aile ve arkadaş ziyaret vizesiL.Ş/04/22,

Merhaba, Rusya aile ve arkadaş ziyaret vizesi için şartlar nedir? Kız arkadaşım Moskova’da yaşıyor. Bana davetiye gönderecek kaç günde vizeyi alırım?

Cevabı Görüntüle
2 YorumRusya Vizesi Kaç ParaL.G06/04/22,

Merhaba, Rusya vizesi kaç para? Ne kadar ücret karşılığında vizeyi almış oluruz?

Cevabı Görüntüle
2 YorumRusya'ya Gidip İş Bulduğumda Kalabilir Miyim?L.F/04/22,

Merhaba, Rusya’ya gidip iş bulduğumda kalabilir miyim? Turistik vize ile gittiğimde çalışma işlemlerini Rusya’dan tamamlamam mümkün müdür? Bilgilendirmenizi bekliyorum, iyi günler.

Cevabı Görüntüle
4 YorumRusya Vizesi Nasıl Alınır?N.S/02/22,

Merhaba, Şubat sonunda Rusya’ya gitme planımız var. Arkadaşım ve ben çalışan olduğumuzdan dolayı vize için koşturacak zamanımız olmuyor. Rusya vizesi nasıl alınır? Sizler bu konuda nasıl destek veriyorsunuz?

Cevabı Görüntüle

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır