muayene olmadan araç satılır mı / Araç Muayenesi ve Noter Satışı Hakkında | DonanımHaber Forum

Muayene Olmadan Araç Satılır Mı

muayene olmadan araç satılır mı

20 sigorta şirketinden 1 dk. içinde trafik sigortası teklifi almak için trafik sigortası fiyatları, kasko teklifi almak için kasko sigortası fiyatları sayfamızı ziyaret edin.


Araç Muayenesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • Araç muayene randevu ve raporlama işlemleri TÜVTÜRK tarafından yapılır.
  • Araç muayenesi sonucunda çıkan raporda araçta ağır hasarların yer aldığı ya da emniyetsiz olduğu tespit edilirse muayene onaylanmaz. Araçlara yalnızca hasarsız ya da az hasarlı hallerde muayene raporu verilir.
  • Araç muayene ücretlerinin ödemesi nakit, kredi kartı ya da banka kartıyla yapılabilir. 
  • Kişiden istenen belgelerden biri olan egzoz ölçüm belgesinin eksik olması halinde araç muayene raporuna ağır hasarlı olarak işlenir.
  • yılında muayenesiz araç kullanmanın cezası TL üzerinden ücretlendirilir. Araç muayene fiyatlarını öğrenmek için araç muayene ücreti sayfamızı ziyaret edin.
  • Muayenesi olmayan arabanın trafiğe çıkması yasaktır. Arabanın yasaklı durumda trafiğe çıkması halinde plaka yetkililer tarafından trafik dışı tutulur.

Araç Muayene İçin İstenen Belgeler

Araç muayenesinde kişiden istenen belgeler arasında; 

  • Trafik sigorta poliçesi
  • Ruhsat
  • Egzoz muayene belgesi 
  • Ruhsat sahibinin kimlik belgesi bulunur. 

Muayene randevusu hakkında daha detaylı bilgi almak için araç muayene randevusu sayfasını ziyaret edin.


Araç Muayenesi Nasıl Sorgulanır?

Arabanın muayene bilgisi e-devlet üzerinden ve ücretsiz muayene sistemi TÜVTÜRK’ün internet sitesinden ulaşılabilir. Aracın muayene bilgisini almak için ilgili alana;

  • 19 haneli plaka tescil belgesi seri numarasını veya
  • Muayene rapor numarasını girmek yeterlidir. 

Araç muayene randevusu da yine TÜVTÜRK üzerinden alınabilir.

Muayene kapsamında ağır kusurların ne olduğunu öğrenmek için araç muayenesinde ağır kusurlar sayfasını ziyaret edin.

Araç Muayenesinin Faydaları Nelerdir?

Araçların düzenli olarak muayeneden geçmesi hem trafiğin hem de araç içindekilerin güvenliğini koruma altına alır. TÜVTÜRK tarafından belirlenen periyotlarda yapılan muayeneler sayesinde arabalar büyük hasarlara karşı korunur ve araç hasarından kaynaklı trafik kazalarının önüne geçilmiş olur. 

Araç Muayenesi Kaç Gün Gecikir?

Muayene zamanı gelen aracın trafikten men edilmemesi için en kısa sürede muayenesinin yapılmış olması gerekir. Muayene süresi 1 gün gecikmiş bile olsa araç muayene gecikme cezası uygulanabilir. Trafik yetkilileri tarafında muayene süresi tanınabilir fakat günü geçmeden yaptırmak her zaman önemlidir. 

Muayenesi (Vizesi) Olmayan Araç Satılır mı?

Son Güncelleme:

Günümüzde araç satışına engel olan pek çok durum vardır. Bu durumlardan birisi de muayenesiz araç satışı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Vizesiz Araç Satılır Mı?

Vizesiz araç satışı yapılır mı?
Her yıl kanunlarda yapılan düzenlemelerle araçların satışı için aranan şartlar belirlenmektedir. yılındaki düzenlemeler de önceki düzenlemeleri destekler şekilde noterde muayenesiz araç satış işlemlerinin gerçekleştirilmemesi gerektiğine değinmektedir. Bunun başlıca nedeni araç muayenesinin hem araç sürücüsü hem de trafikteki diğer sürücüler için hayati öneme sahip olmasıdır. 

Araç Satışına Engel Olan Durumlar

Eğer aracınızı satmak istiyorsanız, aracınızın muayene zamanı geçtiyse mutlaka aracınızı muayene ettirmelisiniz. Aynı zamanda muayenesi olmayan araçların satışı yapılamayacağı gibi trafik cezası olan, üzerinde rehin bulunan ya da MTV borcu olan araçların da satışı yapılamaz. Bu işlemleri gerçekleştirmeden notere giderseniz araç satış işleminiz hiçbir şekilde ve şartta gerçekleştirilemez. Bu nedenle aracınızı satışa çıkarmadan önce satışa engel bir durumun mevcut olup olmadığını araştırmanız çok önemlidir. Bu sorunların giderilmesi alıcı ile aranızdaki güven ilişkisinin sarsılmaması bakımından çok önemlidir. 

İlgili İçerik: Muayenesiz Araç Bağlanır Mı?

Yakıt Fiyatları 24 Haziran




Araba Karşılaştırma sayfası


seafoodplus.info aracılığıyla, otomobil dünyasından markaları, markalara ait modelleri, motor ve donanım seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

seafoodplus.info araba fiyatlarını, markaların güncel liste fiyatlarına ait son değerleri burada takip edebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir