bilgisayarda metre kare nasıl yazılır / Microsoft Word’de metre kare işareti nasıl yapılır?

Bilgisayarda Metre Kare Nasıl Yazılır

bilgisayarda metre kare nasıl yazılır

Windows bilgisayarların klavyesinde metrekare işareti yapmak için önce M tuşuna basarak M harfini yazın ardından Alt +  tuşlarına basın. Böylece aşağıdaki gibi metrekare işareti yazmış olacaksınız.

Kısacası m harfini yazdıktan sonra Alt tuşuna basılı tutarak numpad alanındaki sayılardan sırasıyla ve 8 tuşlarına peş peşe basmanız yeterlidir. İsterseniz üstteki metrekare işaretini fareyle seçip kopyalayarak yapıştırmak suretiyle istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

Yukarıda anlattığım bu basit işlemin uygulanışını canlı olarak görmek için aşağıdaki videoyu mutlaka izleyiniz.

 

  • Telefonda metrekare işareti nasıl Yapılır
  • iPhone metrekare yazma
  • M2 Nasıl yazılır
  • M2 klavyede nasıl yazılır
  • Matematik kare işareti
  • Metrekare işareti
  • Kare işareti 2
  • Metrekare kısaltması
  • Klavyede Metrekare İşareti (m²) Nasıl Yazılır ?

    Klavyeden metrekare işareti nasıl yapılır ? Klavyede metrekare (m²) işareti nasıl yapılır ? Bu yazımızda sizlere klavye üzerinden nasıl metrekare işaretini yapabileceğinizi anlattık. İşte detaylar..

    Bilgisayar klavyeleri üzerinden yüzlerce tuş bulunmaktadır. Klavyeler üzerinde bulunan bu tuşların bir çoğu harf ve rakamlardan oluşmaktadır. Klavyeler üzerinde harf ve rakam tuşlarının yanı sıra fonksiyonel tuşlar ve bazı işaretler bulunmaktadır.

    Klavyeler üzerinde yer alan simge ve işaretler ise tek bir tuş üzerinde yer almayıp, harf ve rakamların üzerinde yer almaktadır. Bu sebeple de klavye üzerinde yer alan bu sembolleri oluşturmak için bazı tuş kombinasyonları yapılmaktadır.

    Klavye üzerinde yer almayan diğer semboller ise farklı tuş kombinasyonları ile oluşturulmaktadır. Bu sayede klavye üzerinden yapacağımız tuş kombinasyonları ile yüzlerce, binlerce sembolü ve işareti klavyemiz üzerinden basit bir şekilde oluşturabiliyoruz.

    Klavye üzerinde yer almayan işaretlerden biri de konu başlığımızın ana teması olan metrekare işaretidir. Metrekare işareti klavyeler üzerinde yer almamaktadır. Ancak metrekare işareti klavye üzerinde farklı bir yolla oluşturulabilmektedir. Şimdi hep beraber klavye üzerinden metrekare işaretinin nasıl oluşturulacağına bakalım. İşte klavyeden metrekare işareti nasıl yazılır..

    KLAVYEDEN METREKARE (m²) İŞARETİ NASIL YAZILIR ? 

    m² işareti klavyeler üzerinde yer almamaktadır ve ne yazık ki Windows işletim sisteminde bir bütün olarak m² işareti bulunmamaktadır. Yani bu işareti klavyeler üzerinden direkt olarak yazma imkanı yoktur. Ancak bunun farklı bir çözümü bulunmaktadır.

    Klavyeniz üzerinden metrekare m² işaretini yazmak için; ilk önce &#;m&#; harfini yazın ve ardından &#;üstü 2 işaretini&#; yazın. Üstü 2 işaretini oluşturmak için uygulayacağınız tuş kombinasyonu ise;  ALT+ tuş kombinasyonudur.

    Yani m² işaretini yazmak istediğiniz yere oluşturmak için; ilk olarak m harfini yazın ve ardından üstü 2 işaretini hemen yanına koyun. Üstü 2 (²) işaretini oluşturmak için ise klavyeden ALT+ Tuş kombinasyonunu yapın.

    Üstü 2 işareti (²) nasıl oluşturulur ? 

    Üstü 2 (²) işaretini oluşturmak için; Klavyenizin sol tarafında yer alan &#;alt&#; tuşuna basılı tutarken klavyenizin numara pad kısmından sırasıyla rakamlarına basın. Bu tuş kombinasyonu ile üstü 2 işaretini hemen oluşturabilirsiniz.

    m² İŞARETİNİ  KOPYALA-YAPIŞTIR METODU İLE KULLANMA !

    Dilerseniz metrekare işaretini &#;- &#;- buradan sırasıyla sağ tık- kopyala- yapıştır metodu ile dilediğiniz her yerde oluşturabilirsiniz. Bu da farklı bir çözüm yolu. Tercih sizin.

    &#;Bu yazımızda sizlere bilgisayarınızın klavyesi üzerinden metrekare işaretinin nasıl yazılacağını anlattık. Konu ile ilgili tüm soru ve sorunlarınızı bizlere aşağıdan &#;yorumlar&#; kısmından belirtebilirsiniz.

    monash.pw Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır