metin2 onur madalyası / Versiyon - Metin2 Wiki

Metin2 Onur Madalyası

metin2 onur madalyası

Metin2'de Lonca Hakkında Genel Bilgiler

Loncalar diğer oyuncularla ortak bir çatı altında savaşıp, ganimetler elde etmemizi sağlar. Seviyeye ulaşmışsak ve Yang sahibiysek Köy Gardiyanına giderek Lonca sahibi olabilirsiniz.

Loncanın lideri loncada kimin hangi yetkiye sahip olacağını, Lonca ganimetini toplaması, Lonca yeteneklerini yükseltmesi, Loncaya üye alma ve Lonca simgesi koyma gibi yetkilere sahiptir. Loncanızı kurduktan sonra Loncadan çıkmanız gerekirse Nesne Markette 95 Ejder Parası karşılığında satılan Yer Değiştirme Yüzüğünü EpinSultansatın alarak Loncanın liderini değiştirebilirsiniz.

Sitemiz aracılığıyla güvenilir ve uygun fiyatlara Ejder Parası satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Nasıl Lonca Logosu Eklerim?

Loncanız 4. seviyeye ulaştıktan sonra oyunun kayıtlarında bulunan 16x12 boyutlarında logodan birini yükleyebilirsiniz, ama bu logolar haricinde oyun dosyalarına girip upload dosyasına 16x12 pixel boyutlarında kendi hazırladığınız logonuzu ekleyerek oyunda o logoyu kullanabilirsiniz. 

Nasıl Lonca Seviyesi Arttırılır?

Loncanıza Seviyeye gelene kadar kendi EXP'nizi kullanarak seviye atlatabilirsiniz. Loncanız Seviyeye geldikten sonra Loncanıza itemler aracılığıyla belirli sürelerde bağış yapabilirisiniz.

EpinSultan

Küçük Bağış; 3 adet Temel Taşı

3 adet Kontraplak

3 adet Gövde

Yang, karşılığında 3 adet Onur Madalyası ve Loncanız için EXP kazanırsınız.

Orta Bağış; 5 adet Temel Taşı

5 adet Kontraplak

5 adet Gövde karşılığında, 10 adet Onur Madalyası ve Loncanız için EXP kazanırsınız.

Orta Bağış yapabilmek için Nesne Marketten 19 Ejder Parası Orta Bağış Belgesi satın almanız gerekir

Büyük Bağış; 15 adet Temel Taşı

15 adet Kontraplak

15 adet Gövde karşılığında, 30 adet Onur Madalyası ve Loncanız için EXP kazanırsınız.

Büyük Bağış yapabilmek için Tombaladan veya Nesne Market Çarklarından Büyük Bağış Belgesi elde etmeniz gerekir.

Günde en fazla 3 defa bağış yapabilirsiniz. (Daha fazla bağış yapıp Lonca seviyenizi hızlı arttırmak için Loncanıza yan hesaplarınızı alabilir veya Lonca üyelerinin bağış yapmasını isteyebilirsiniz.

Eğer aynı gün içerisinde çok fazla kişi bağış yaparsa daha fazla Onur Madalyası elde edersiniz.

EpinSultan

Yani günde 70 kişi bağış yapar ve 3 adet Küçük Bağış yaparsanız günde 21 Onur Madalyası kazanabilirsiniz. Biriktirdiğiniz Onur Madalyaları ile Element Güçlerine sahip olabilirsiniz. (Element Güçleri hakkında bilgiler makalenin devamında)

Metin2 Lonca Arsası

Lonca Arsasına sahip olmak için Loncanızın en az Seviyeye ulaşmış olması gerekiyor ve alacağınız Lonca Arsasına göre minimum Yang'a sahip olmanız gerekiyor.

Lonca arazileri Warjang, Joan, Imga, Pyungmoo, Yongan ve Jungrang bölgelerinde bulunur. Araziler eğer boş ise Emlakçılar aracılığıyla Lonca Arsasına sahip olabilirsiniz.

Dikkat; Lonca Arsasına sahip olduktan sonra hiçbir Lonca üyesi 90 gün boyunca oyuna giriş yapmazsa Lonca Arsası silinir!

İşte Lonca Binaları ve Gereken Malzemeler;

EpinSultanAna Bina

Yang

20 adet Temel Taşı

30 adet Gövde 

25 adet Kontraplak karşılığında sahip olabilirsiniz.

Silah, Zırh, Kuyumcu Ustası

EpinSultan

Yang

20 adet Temel Taşı

30 adet Gövde

20 adet Kontraplak

Bu ustalar yükseltilen itemleri sahip olan başarı şansına %10 ekleyerek yükseltmeyi dener ve normalden daha fazla yang miktarı ister.

Biriken yang miktarını Lonca Lideri çekebilir eğer Lonca Bankası doluysa bu ustalardan kullanıcılar yükseltme işlemi yapamaz!

Lonca İşleyicisi

EpinSultan

Yang

15 adet Temel Taşı

20 adet Gövde

25 adet Kontraplak

Lonca işleyicisi madenleri işler ve karşılığında bir miktar para alır, bu işlem başarısız olabilir.

Madencilik ve cevherler ile ilgili makalemize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Güç Sunağı

EpinSultan

Güç Sunağı loncada bulunan üye sayısını arttırmanızı sağlar. 

Yang

25 adet Temel Taşı

25 adet Gövde

25 adet Kontraplak

Lonca Simgesi

EpinSultan

Lonca arsalarının estetik görünüşü için kullanılır bir bonus veya özellik kazandırmaz.

Yang

5 adet Gövde

5 adet Kontraplak

Taşlar

EpinSultan

Lonca arsalarının estetik görünüşü için kullanılır bir bonus veya özellik kazandırmaz.

Yang

5 ile 9 arası Temel Taşı (Koyacağınız taş sayısına göre değişir)

Ağaçlar

EpinSultan

Lonca arsalarının estetik görünüşü için kullanılır bir bonus veya özellik kazandırmaz.

Yang

5 ile 9 arası Gövde (Koyacağınız ağaç sayısına göre değişir)

Element Güçleri Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Element Güçleri, Tılsımlarda ve Mitsi Simyalarımızda bizimle birlikte olan bonuslardır. Bu bonuslar;

Karanlığın Gücü

Şimşeğin Gücü

Toprağın Gücü

Ateşin Gücü

Rüzgarın Gücü

Buzun Gücü olarak 6'ya ayrılır.

Tılsımlarla ilgili tüm detayları buraya, Simyalarla ilgili tüm detayları buraya tıklayarak sitemiz aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

Element Güçleri yazı şeklinde bulunur ve Silahlarınıza eklebilir yani Silahlarınızda 1 adet Element Gücüne sahip olabilirsiniz.

Bu güçler en fazla %18'e kadar yükseltilebilir ve minimum artış %1 şeklindedir.

Element Yazılarını, Imha bölgesinde bulunan Madalya Korucusundan alabilirsiniz.

EpinSultan

EpinSultan

Madalya Korucusunun sattığı Yazılar ve Fiyatları;

Karanlığın Yazısı; Onur Madalyası (Loncanız Seviyeye ulaşmış olmalıdır) Başarılı olma durumunda Karanlığın Gücü +% ve Saldırı Gücü + kazanırsınız.

Şimşeğin Yazısı; Onur Madalyası (Loncanız Seviyeye ulaşmış olmalıdır) Başarılı olma durumunda Şimşeğin Gücü +% ve Saldırı Gücü + kazanırsınız

Toprağın Yazısı; Onur Madalyası (Loncanız Seviyeye ulaşmış olmalıdır) Başarılı olma durumunda Toprağın Gücü +% ve Saldırı Gücü + kazanırsınız

Buzun Yazısı; Onur Madalyası (Loncanız Seviyeye ulaşmış olmalıdır) Başarılı olma durumunda Buzun Gücü +% ve Saldırı Gücü + kazanırsınız

Ateşin Yazısı; Onur Madalyası (Loncanız Seviyeye ulaşmış olmalıdır) Başarılı olma durumunda Ateşin Gücü +% ve Saldırı Gücü + kazanırsınız

Rüzgarın Yazısı; Onur Madalyası (Loncanız Seviyeye ulaşmış olmalıdır) Başarılı olma durumunda Rüzgarın Gücü +% ve Saldırı Gücü + kazanırsınız

Lanetin Yazısı; Onur Madalyası (Loncanız Seviyeye ulaşmış olmalıdır) Eklediğiniz Elementin başlangıç bonusunu bir seviye düşürür yani +3 olan Element Gücünü +2'ye düşürür bu şekilde +1 ve +0'a kadar düşürebilirsiniz.

Değişiklik Yazısı; Onur Madalyası (Loncanız Seviyeye ulaşmış olmalıdır) Eklediğiniz Elementi değiştirebilirsiniz, yani Şimşeğin Gücünü eklediğimizi düşünelim bunu Buzun Gücüne çevirebiliriz.

  • E. Tarihi :
  • Okunma :
Metin2'de son yapılan güncellemeyle birlikte artık silahlara ekstra güçlü özellikler ekleyebiliyoruz. Yani silahlara özel ateş, buz, toprak vb. element güçleri basabiliyoruz. Haliyle bunlar sayesinde silahlar daha fazla vuruş yapmış oluyor. Saldırı hasarları artıyor. Bu elementer güçleri silahlara ekleyebilmek için öncelikle Lonca İmha bölgesine gidip oradaki "Madalya korucusu" na gitmemiz gerekiyor. Ardından oradan istediğimiz element gücü satın alabiliyoruz ve silahımıza basabiliyoruz. Fakat bu itemlerden satın almak için "Onur Madalyası" 'na ihtiyacımız olacaktır. Peki onur madalyalarını oyun içinde nasıl kazanabiliriz şimdi onu anlatalım.


Metin2 Onur Madalyası Nasıl Kazanılır?

Metin2'de onur madalyası kazanmak için öncelikle bir loncamızın olması gerekmektedir. Yani klana girmiş olmanız lazım yoksa ne onur madalyası kazanabiliriz ne de itemlere element güçleri basabiliriz. Loncaya girdikten sonra lonca penceresini açmamız gerekiyor. Onun için sağ alttaki arkadaşlar butonuna tıklıyoruz. Ardından en sağdaki lonca penceresi açma yerine basıyoruz.

Lonca penceresini açtıktan sonra aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "Katılım ödülü" butonu mevcuttur. Ona tıklıyoruz ve otomatikman 1 adet onur madalyası kazanmış oluyoruz.

Onur Madalyası ödülü günde 1 kere alınıyor ve her gün saat 'da yenileniyor. Fakat art arda ödülü almak için bu butona tıklarsanız diğer günlerde ödül sayısı katlanmaktadır.

Ek olarak Lonca'ya bağış yaparak da onur madalyası kazanabilirsiniz. Bağış seviyesine göre vb. miktarlarda onur madalyası kazanabilirsiniz.

Onur Madalyaları Nerede Kullanılır ve Ne İşe Yarar?

Onur madalyalarını biriktirdikten sonra harcamak için öncelikle Lonca-İmha bölgesine gidip oradaki "Madalya Korucusu" NPC'sine gitmemiz gerekiyor. Lonca bölgesine ışınlayıcıdan direkt olarak gidebilirsiniz. Zaten ışınlayıcıdan gittiğinizde madalya korucusu da direkt karşınıza çıkacaktır.

Madalya korucusunda aşağıdaki itemler yer almaktadır:

  • Ateşin yazısı
  • Buzun yazısı
  • Toprağın yazısı
  • Rüzgarın yazısı
  • Karanlığın yazısı
  • Şimşeğin yazısı
  • Lanetin yazısı
  • Değişiklik yazısı
  • Süs taşı

Bu yazı itemlerini kullanarak silah itemlerine + güç ekleyebiliyorsunuz. İllaki denk gelmiştirsiniz genelde değerli olan Zodyak silahlarına bu güçlerden eklerler. Çünkü bu itemler onur madalyası karşılığında alınabiliyor. Bu da çok değerli olduğu anlamına gelmektedir. Ayrıca eklendiğinde bildiğimiz kadarıyla patlama olasılığı da var. Yani yazının patlama olasılığı var yoksa iteme bir şey olmuyor tabii ki.

Bu şekilde onur madalyaları biriktirerek bu itemlerden alabilir ve elinizdeki silahlara, kılıçlara, yaylara vb. itemlere bu yazılardan ekleyebilirsiniz.

  • Silahlar için olan element yazılarının ticaret getirilsinmi ? 66

      Şayet şöyle bir durum var item güvencesi isteyip silahlarına element yazısı ekletmek isteyenler itemi bizde bırakıp bizden aldığı itemi alıp kaçanlar oluyor. Düşünceleriniz nelerdir?

    1. Evet güvence büyük bir sorun oluşturuyor. Ticareti yapılabilir biraz ticaret de canlanır.

    2. onur madalyasını, lonca seviye 21 oluncamı levelin oranında veriyor, loncam 11 lvl hep 1 tane onur madalyası veriyor

    3. onur madalyasını, lonca seviye 21 oluncamı levelin oranında veriyor, loncam 11 lvl hep 1 tane onur madalyası veriyor

      Yok hocam loncadan ne kadar çok kişi bağış yaparsa o kadar fazla madalya veriyor. 90 kişilik loncada herkes bağış yapınca ertesi gün 14 madalya veriyor mesela.

    4. onur madalyasını, lonca seviye 21 oluncamı levelin oranında veriyor, loncam 11 lvl hep 1 tane onur madalyası veriyor

      20 lvl de başlıyor günlük bağış.

    5. Destekliyorum. Ticareti olsun hatta direk paraza koyulsun alan razi satan razi kimseye bir zararı olmaz.

    6. Bu oyunda oyuncuları soğutan diğer bi husus bu ticareti olmayan eşyalr yüzünden güvenip de adma verdiğin itemin çalınması sonucu oyundan sogumadır efsun değişme vs bunların tici yok hadi tamam ama yavaş yavaş bazı şeylerin pazara konulmasada tici açılması çok daha zevkli olucak ve ticaret biraz daha zevkli olucak güzel öneri .

      seafoodplus.info

    7. Kendi adıma ticareti olmasını destekliyorum ancak bu ne yazık ki mümkün değil. Şöyle düşünelim:

      Elementler için bir güncelleme geldi ve bu güncelleme sadece loncası seviye ve üzerindeki kişileri kapsadı. Zaten fark etmişsinizdir bir loncada değilseniz veya bulunduğunuz lonca seviyesi seviye ve üzeri değilse yazıları NPC den alamıyoruz. Bu yazıları silahlara ekleyebilme yetkisi sadece gerekli şartları taşıyan kesime verilmişken böyle bir eşyanın ticaretinin olması mümkün olamaz. Mümkün hale getirmek adına yaptığınız çalışmaların sonuçlarına da katlanmanız gerekir.

    8. Yok hocam loncadan ne kadar çok kişi bağış yaparsa o kadar fazla madalya veriyor. 90 kişilik loncada herkes bağış yapınca ertesi gün 14 madalya veriyor mesela.

      13 madalya veriyor 90 kişide ve bağış yapmakla alakalı değil lonca katılım ödülünü günde 70 kişiden fazla kişi alırsa oraya tıklarsa sonraki gün 13 madalya veriyor

    9. 13 madalya veriyor 90 kişide ve bağış yapmakla alakalı değil lonca katılım ödülünü günde 70 kişiden fazla kişi alırsa oraya tıklarsa sonraki gün 13 madalya veriyor

      Sonraki gün loncadaki herkezimi 13 madalya vericek ve bu sürekli böylemi devam edicek?

    10. Sonraki gün loncadaki herkezimi 13 madalya vericek ve bu sürekli böylemi devam edicek?

      Aynen öyle kimse aksatmazsa eğer gün de olsa misal sürekli öyle devam eder.

    11. Lonca üye sayısını nasıl çoğaltabiliriz loncam 20 lvl üye sayısı 60/78 lonca arazım de güç sunağı var seviye 1 yazıyor bunu nasıl geliştiriyoruz?

    12. Lonca üye sayısını nasıl çoğaltabiliriz loncam 20 lvl üye sayısı 60/78 lonca arazım de güç sunağı var seviye 1 yazıyor bunu nasıl geliştiriyoruz?

      Loncan lvl aldıkça şuan için 21 lvl ve üstü ise günlük bagışlar yapıldıkça zaten lonca exp oranı artar ve lonca lvl aldıgında üye sayın artar. Üye sayısınıda 30 lvl e char kasıp loncaya ala bilirsin.

    13. Loncan lvl aldıkça şuan için 21 lvl ve üstü ise günlük bagışlar yapıldıkça zaten lonca exp oranı artar ve lonca lvl aldıgında üye sayın artar. Üye sayısınıda 30 lvl e char kasıp loncaya ala bilirsin.

      Lonca 20 lvl olduğun da başlıyor günlük bağışlar. Lonca sisteminde ğüç sunağı var bazıları bunun seviyesini geliştiriyor ve sunak üye sayısını çoğaltıyor.

    14. Lonca 20 lvl olduğun da başlıyor günlük bağışlar. Lonca sisteminde ğüç sunağı var bazıları bunun seviyesini geliştiriyor ve sunak üye sayısını çoğaltıyor.

      lonca deposunda olduğu gibi üzerine tıklayınca geliştir seçeneği var ordan yapılıyodu denedin mi

    15. Sonraki gün loncadaki herkezimi 13 madalya vericek ve bu sürekli böylemi devam edicek?

      kısır bir döngü gibi sonraki gün 13 madalya almak için tıkladığında aynı anda katılmışta oluyorsun , olurda bir gün almazsa loncadakiler sonrasında 1 madalyaya düşüyor, tekrar herkes tıklayınca sonraki gün 13 madalya alınıyor. Yani hergün tüm lonca üyelerinin en az 70 kişinin katılım ödülüne tıklaması lazım

    16. Dediğiniz gibiyse düşündüğüm kadar zor değilmiş madalya kasmak katılım ödülünü aksatmadan yapar aynı zaman da bağış yaparsak her karakter 2 hafta gibi bir süre de 1 tane element yazısı alacak kadar madalya kasıyor. Bizim sunucu da element eklemenin tanesine 3won diyorlar kolay bir şekil de eklenen bir şey değil bu +3 e kadar ekleyecek 30 won para tutacak silahın değeri kadar para vermiş oluyoruz element yazısı ekletmek delilik resmen. Bu yüzden kendim uğraşıp yapıcam loncamı 20 lvl yaptım günlük bağışlar açıldı altın top dönüştürme çarlarım vardı onları 30 lvl e kasıyorum birazını kastım ful 30 lvl çarla dolduracam loncayı sonra lonca 21 lvl olunca element yazılarını eklerim sadece görünüş için vs lik silahlarıma eklicem kendi silahlarıma ekledikten sonra element yazılarını satarım artık keşke ticareti olsaydı işte pazara koyar satardım kolayca, insanlarla uğraşmak sıkıntı adam vericek itemi güvence isteyecek, ekran görüntüsü isteyecek benim hiç uğraşmak istemediğim şeyler

    17. Adramis

      Changed the title of the thread from “ELEMENT YAZISI.” to “Element yazısı”.
    18. lonca deposunda olduğu gibi üzerine tıklayınca geliştir seçeneği var ordan yapılıyodu denedin mi

      Lonca deposuna nasıl tıklıcam sizin dediğiniz eski sistem olabilirmi? lonca deposundan parayı köy gardiyanından çekiyoruz yada yatırıyoruz artık böyle. Hala çözemedim ğüç sunağının seviye mevzusunu

    19. Lonca deposuna nasıl tıklıcam sizin dediğiniz eski sistem olabilirmi? lonca deposundan parayı köy gardiyanından çekiyoruz yada yatırıyoruz artık böyle. Hala çözemedim ğüç sunağının seviye mevzusunu

      Birleşimden önce arazim vardı. Lonca deposuna o şekilde seviye atlatmıştım ve para yatırma harici depoya item ekleyip yetki verdiğim karakterlerle item çekebiliyodum. Ama güç sunağını denemedim sadece tıkladığımda depodaki gibi geliştir seçeneğini gördüm o sıra ihtiyaç duymadığım için de geliştirmedim.

    20. Adramis

    21. Öneriler

      Önerinin nasıl bir işleyişte olabileceği vb. yazılmadığından istek olarak değerlendirilmiştir.

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir