76 plaka nerenin plakası / 76 nerenin plakası? Hangi ilin araç plaka kodu 76? - Yaşam Haberleri

76 Plaka Nerenin Plakası

76 plaka nerenin plakası

76 plaka nerenin plakası? Iğdır plaka kodu ve harfleri

Iğdır ilinin plakası olan 76 kodunu gösteren küçük plaka
76 Iğdır plaka kodu
76 plaka, Iğdırşehrimize ait il plaka kodudur. Buna ek olarak hangi plaka harflerinin hangi ilçeye tahsis edildiği de aşağıda listelenmiştir. Ayrıca bilgi olması açısından bir önceki 75 kodu Ardahan bir sonraki 77 kodu da Yalova illerimize ait plaka kodlarıdır.

Iğdır ilinde yılı Mart ayı itibariyle otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon, motosiklet, traktör ve de diğer özel amaçlı araç olmak üzere toplam adet plakalı taşıt bulunmaktadır. Bu rakam 22,5 milyonluk Türkiye motorlu araç sayısının yaklaşık binde 1'ine tekabül etmektedir. Son bir yılda Iğdır ilinde trafiğe katılan araç sayısı ise 'dür.

Iğdır il isminin kısaltma harflerinden oluşan 76 IGD 76 kodlu Iğdır plaka örneği

Plaka Harf GrubuRakamsal AralıkKayıtlı olduğu yer
76 AC&#;AZ&#;Merkez
(Iğdır VD)
76 M&#;Merkez
(Iğdır VD)
76 T&#;Merkez
(Iğdır VD)

Ayrıca bakınız diğer illerin plaka kodları

( 0 soru/yorum )

76 nerenin plaka kodu? 76 plakası nereye ait, hangi şehir? Iğdır ilçe plaka harfleri

Belli bir yere kadar alfabetik olarak devam eden plaka kodları genel kültür sorularında, bilgi yarışmalarında, eğitim sınavlarında soru olarak karşımıza çıkabiliyor. Bu bakımdan çoğu kişi tarafından il il plakalar merak ediliyor. Ayrıca tüm dünyada araçların belli bir plaka numaraları vardır. Bu kodlara göre işlemler yapılmaktadır. Peki 76 nerenin plakası, hangi şehre ait, ilçelerinin plaka harfleri nedir?

E-5'de, Otobanda, karayollarında ilerlerken insanlar arabaların arkasında bilmediği plaka numaralarını görünce nereye ait olduklarını merak ederler. İşte bu yüzden internetten araştırma yapıp o plakanın hangi ilin olduğunu öğrenmek istiyorlar. Şimdi 76 plakasının detaylarını aktaralım.

76 plakası hangi şehre ait : Iğdır

76 plakası Iğdır iline ait bir plaka kodudur.Otomobillerin, kamyonların, arabaların, motosikletlerin ve diğer tüm taşıt araçlarının arkasında veya önünde 76 plaka kodu görüyorsanız bu plaka Iğdır şehrine ait demektir. Iğdır'ın plakası 76'dır. Iğdır I harfiyle başladığı halde plakası 76'dır. Bunun sebebi Iğdır'ın sonradan il konumuna gelmesidir. Iğdır sonradan şehir olduğu için plaka kodu da alfabetik sıraya göre değil sonradan il olanların listesine dahildir.

Peki Iğdır ilçelerinin plaka harfleri grupları nelerdir?

Plaka Kodu 76 olan Iğdır'ın ilçelerinin de kendilerine özel plaka harf kodları mevcuttur. Bu harflere bakılarak o plakanın Iğdır'ın hangi ilçesine ait olduğunu anlayabilirsiniz. Şimdi 76 Iğdır plaka kodlu ilçelerin plaka harflerini nelerdir onu öğrenelim.

Iğdır Merkez ilçesi plaka harfleri :

76 AC–AZ – Merkez

76 M – Merkez

76 T – Merkez

76 nerenin plaka kodu? 76 plakası nereye ait, hangi şehir? Iğdır ilçe plaka harfleri

Sonuç itibariyle 76 plakası Iğdır şehrimize aittir. İlçelere ait plaka harfleri de yukarıda verilmiştir. Diğer plaka kodlarına sitemizden aratma yaparak bakabilirsiniz.

Iğdır ilimizin plaka kodu 76'dır. Yollarda gördüğümüz 76 plakalı arabalar Iğdır şehrine ait demektir.

Iğdır telefon alan kodu 'dır. Yani numarasıyla başlayan telefon kodları Iğdır şehrine aittir.

monash.pw - Gündem

Plaka KodlarıCep TelefonuPlaka koduIğdırGündemGüncelHaberler

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır