depremde zemin katta oturmak / Zemin katta oturanlar bakabilir mi?-Deprem - Happy Kids Forum

Depremde Zemin Katta Oturmak

depremde zemin katta oturmak

depremde zemin katta yapılacak en mantıklı eylem

  • zemin katta oturan biri olarak kaçmak geliyor aklıma başka da şansımız yok gibi. depremde ilk zemin katların çöktüğünü düşünürsek bana tamamen içgüdüsel olarak kaçmak mantıklı geliyor öbür türlü binanın en üst katının zemine indiği bir durumda nereye saklanırsan saklan kurtulma şansın sıfıra yakın. deprem şiddeti ve süresi de önemli etken o an yürüyebilir durumda olacak mısın o da var. 99 depremini yaşayan herkeste olduğu gibi bende de fobi kaldı nerden denk geldim deprem anı videosuna kaç saattir bahçelievler'in içini dışını öğrendim fakat bütün doneler olumsuz durum istanbul geneli için de çok vahim.

  • depremde kaçmaya çalışmayıp hayat üçgeni oluşturmaya çalışın. hatta afet farkındalık eğitimi adresinden ne yapabileceğinizi ayrıntılı öğrenebilirsiniz

  • allahu ekber diyip ecelini beklemek

  • zemin katta hayatta kalma ihtimali çok düşük fakat yok değil. siz ne yapıp edin, bir şekilde hayat üçgenini oluşturmaya bakın mutlaka.

  • yumurta dayandığında fayda sağlamayacak eylemdir.

    şu hayatta yapmanız gereken en mantıklı şeylerden biri, yılı sonrası yapılmış bir katlı binada oturmaktır. bu yapılar eksik mühendislik görseler bile depremde kolay kolay yıkılmazlar.

    daha yüksek bir yapıda ise işin içine mühendislik girmeye başlar ve düzgün mühendislik görmüş olması şartıyla herhangi bir binada oturabilirsiniz. mesela ben, tasarımını yaptığım 50 katlı binaların birinde oturmak isterdim.

    neyse, eski bir binada zemin katta sizi hayat üçgeni muhtemelen kurtarmaz çünkü göçme genellikle zayıf kolon sebebiyle olacağı için tepenizdeki döşeme, ayağınızı bastığınız temel ile birleşip dümdüz olacaktır.

    çelik kasa gibi dolu ve dayanımı yüksek şeyler anca fayda sağlayabilir. mobilya ve beyaz eşyalar ezilir, faydasızdır. paketli a4 kağıt gibi boşluksuz kağıt stokları gayet sağlamdır ama hangimiz evimizde 50 top kağıt saklıyoruz ki?

    işin özü arkadaşlar, deprem öncesi tedbir alın ve güvenmediğiniz, sağlam olmayan binaları güçlendirin veya kiracıysanız başka yere taşının. hiçbir şey can güvenliğinizden önemli değildir.

  • bina yıkılacak gibiyse yapılacak en mantıksız eylem kaçmaya çalışmaktır. zira yıkıcı büyüklükteki bir depremde koşarak kaçamazsınız hatta ayakta dahi durmanız çok zordur, haliyle kapıya pencereye koşma ihtimaliniz yoktur. bu dediğimi yıkıcı büyüklükteki bir depremi tecrübe etmiş kişiler (bu tecrübeyi ne yazık ki yaşamış biri olarak) gayet iyi bilecektir, yer ayağınızın altından kayıyor gibi olur ve denge kuramazsınız. 7 büyüklüğünde bir deprem ile 4 büyüklüğündeki bir depremi kıyas ederek koşarak kaçağınızı düşünmeyin yani, ikinci adımınızda daha kapaklanıp yere yapışırsınız.

    haliyle en mantıklı eylem yatak ve kanepe gibi evinizde bulunan en sağlam eşyanın yanında hayat üçgeni kurup beklemektir.

  • deprem dalgalari binalari en alttan itibaren kese kese yıkar. ılk önce temel bölümü yıkar, sonraki dalga zemin, sonraki 1, 2, 3, 4, evim zemindeyse ve bina kolonlarinin ciddi ciddi oynamaya basladigini görürsem zemin kat penceremden atlarim ve gidebilecegim uzakliga yuvarlanmaya calisirim. ev yıkılmazsa yaralanip en fazla bir ay hastahanede kalirim o kadar. ama on katli bir bina da zemin katta yasam ucgeni kalabilmesi cok zor. 8 katli bina çökse, yasam ücgeninin varolabilmesi belki 5. katta mümkün ama zemin katta zor. en iyisi en üst katta oturmak. üzerinize en fazla tugla vs ile cati tahta ve kiremitleri duser.

    duzeltme: yazar arkadaslarin dedigi gibi ayakta kalabilmek bile zor. hatta demir pancurlar da olabilir. ben sadece mümkünse pencereden atlarım diye duzelteyim.

  • yıkıcı depremden maalesef koşarak kaçamazsınız. yukarıda bir yazar da yazmış bunu. ben de 99 adapazarı depreminde tecrübe ettim. bırak koşmayı, ayakta bile duramazsınız. kendinize, evde hayat üçgeni olabilecek bir kaç yer belirleyin ve ulaşabilirseniz oraya ulaşın.

  • zemin katta oturuyorum. tahmini olarak yapacak bişeym olmayacak

  • aslında zemin katlar, pencereden kaçmaya oldukça müsait lakin büyük bir çoğunluğunda pencere demiri olduğu için pek mümkün değil. hayat üçgeni de işe yarasa bile en dipte bulunmak sebebiyle yaşam savaşı süresi oldukça uzun olabilir. bu süre içerisinde en azından su ihtiyacını karşılayabilmek gerekir. aslında çok ihmal ediliyor ama deprem çantası gerçekten çok hayati önem taşıyor.

  • yeni bina depreme dayanıklılık testini geçmişse ve zemin de sağlamsa katta oturmak hala çok mu kötü?

    merhaba süslüler, ev arayışındayım ve maalesef fiyatlar uçmuş. bir ev buldum tanıdıkla, deprem testini yeni yapmışlar başlıkta yazdığım gibi deprem açısından sıkıntı yok ama ev -1de, yani binadan girince bir kat aşağı iniliyor, bir oda küçük camlı sokağa bakıyor ama salon ve 1 odası bahçeye açılıyor, bahçeye kaçılabilir. sizce deprem açısından yine de kötü bir fikir mi ne dersiniz? çok teşekkürler

    1. Hayır değil. Ben olsam anında tutardım


    2. Deprem anında bahçeye açılan kapıdan kaçabilirsiniz ama mervidenlerden çıkıp inemezsiniz


    3. bahcesi olması cok guzelmiş canım. oraya koyarsın bir masa sandalye. oh mis. aksamları arkadasını cagırırsın guzel bi yemek açarsın bi sarap bira hafif bi müzik.

    bahceye cıktıgında uzerine devrilecek bir duvar falan var mı?



    4. Depreme dayanıklılık açısından sorun yoksa fay hattının dibinde bile ev olabilir demişti naci görür. Tutun bence evi.


    5. kattaki eve güneş girmez Güneş girmeyen eve doktor girer. Oturduğunuz ev güneş ışığı almalıdır, güneş ışığı mikropları yaşatmaz güneş almayan evde ise hastalık eksik olmaz.


    6. Anonim 4 icin yazıyorum sene bodrum katta nerdeyse yarım pencere bir evde yaşadım aradan ufacık bir güneş giriyordu oda belli saatlerde aksi durumda karanlık oluyordu ama hiç hasta olmadım.


    7. Saçmalama a4 evim çok az güneş alıyor çünkü ben eve güneş girmesinden hoşlanmıyorum, 3 senedir çok da sağlıklıyız. 



    8. A4 senin teorin evde oturup duranlar tarafından yazılmıştır, atasözleri eski zamanlara dayalı malum. Her gün mecburen günün 8 saati dışardayız. İşimiz/okulumuz var. Güneşe hasret yaşamıyoruz. Evim de güneş görüyor bu arada ama evde güneşten çok hoşlanmıyorum. Perdeler hep black out perdesi. Zaten dipdibe apartmanlarda güneş yerine komşunun yüzünü görüyorsun çoğu zaman. Neyse; süslü eğer bahçe kullanımı sana aitse evi tut bence. Bahçeye ufak bir dekor yapıp mükemmel zamanlar geçirebilirsin. 


    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir