19 mayıs otobüsler ücretsiz mi 2021 / 19 MAYIS (BUGÜN) TOPLU TAŞIMA ücretsiz mi, (metro, Marmaray, tramvay, vapur, metrobüs) bedava mı?

19 Mayıs Otobüsler Ücretsiz Mi 2021

19 mayıs otobüsler ücretsiz mi 2021

19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi 2023? 19 Mayıs'ta otobüs, metrobüs, marmaray, tramvay, metro bedava mı? Resmi Gazete'de yayımlanmıştı!

19 Mayıs'ta toplu taşımaların ücretsiz olup olmayacağı, o gün ulaşımda otobüs, metrobüs, marmaray, tramvay ya da metro tercih edecek vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Konuya ilişkin karar bir süre öne Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Birçok kişi arama motorlarında sorgulama yapıyor. Toplu taşıma, otobüs, metrobüs, marmaray, tramvay ve metro ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte 19 Mayıs'ta toplu taşıma araçları...

19 MAYIS'TA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ?

19 Mayıs için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından henüz konuya dair resmi bir açıklama yapmadı. İstanbul’da resmi tatil günlerinde ücretsiz yolculuk hakkı sadece kişiselleştirilmiş kart sahiplerine sunuluyor. 19 Mayıs'ta geöen yıl olduğu gibi otobüslerin ücretsiz olarak hizmet vermesi bekleniyor.

19 MAYIS’TA OTOBÜS, METROBÜS, MARMARAY BEDAVA MI?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca yürütülen Gayrettepe - İstanbul Havalimanı metrosu, Marmaray, Başkentray ve İzban seferleri ücretsiz gerçekleştirilecek.

2023 RESMİ TATİLLER

1 Ocak Pazar - 1 GÜN TATİL - Yılbaşı Tatili
23 Ocak - 12 GÜN TATİL - Sömestr Tatili
21 Nisan - 3,5 GÜN TATİL - Ramazan Bayramı
23 Nisan Pazar - 1 GÜN TATİL - Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
1 Mayıs Pazartesi - 1 GÜN TATİL - Emek ve Dayanışma Günü
19 Mayıs Cuma - 1 GÜN TATİL - Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
28 Haziran - 4,5 GÜN TATİL - Kurban Bayramı
15 Temmuz Cumartesi - 1 GÜN TATİL - Demokrasi Bayramı
30 Ağustos Çarşamba - 1 GÜN TATİL - Zafer Bayramı
29 Ekim Pazar - 1 GÜN TATİL - Cumhuriyet Bayramı

19 MAYIS'TA NE OLDU?

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, milli mücadele planlarıyla, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a adım atmıştır.

19

Gençlik ve Spor Bayramı ilk defa 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun'da kulandı, 24 Mayıs 1935'te Atatürk Günü adı altında resmiyet kazanmıştır. Beşiktaş'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir.

20

19 MAYIS NEDEN GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI OLARAK KUTLANIYOR?

Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi'nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni kutlanan Atatürk Günü'nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir. Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk'ün de onayıyla yasalaşmıştır.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? İETT, metro, metrobüs, tramvay bedava mı?

"19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? İETT, metro, metrobüs, tramvay bedava mı?" soruları toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı günü resmi tatil ilan edilen günler arasında yer alırken bugünde toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığı şimdiden araştırılmaya başlandı. İşte merak edilenler..

İSTANBUL'DA 19 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA BEDAVA MI?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ülkemizin milli bayramları ve resmi tatil günleri içinde yer alıyor. 19 Mayıs 2022 yılında Perşembe gününe denk geliyor. İETT geçtiğimiz yıllarda 19 Mayıs'ta tüm seferlerini ücretsiz yapmıştı. İBB yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs’ta otobüslerin ücretsiz olup olmayacağına ilişkin açıklama yapmazken milli bayram olması nedeniyle 19 Mayıs'ta tüm otobüs, metrobüs, metro seferlerinin ücretsiz olması bekleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Marmaray seferlerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda ücretsiz olacağını bildirdi.

Bakanlığın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Marmaray, Başkentray ve İZBAN trenlerimiz 19 Mayıs’ta saat 00.00’dan 23.59’a kadar ücretsiz hizmet verecektir." bilgisine yer verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden henüz konu hakkında açıklama gelmezken geçtiğimiz milli bayramlarda vapur, tramvay, metro, metrobüs ve otobüslerin ücretsiz yapıldığı biliniyor.

19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? İETT, metro, metrobüs, tramvay bedava mı?

İZMİR 'DE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI BEDAVA MI OLACAK?

İzmirim Kart sahibi olan vatandaşlar 19 Mayıs 2022 Perşembe günü otobüs, metro ile İZBAN gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı konusunda şimdiden araştırmalara başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından İzmir 'de toplu taşıma araçlarının 1 kuruş olduğunun müjdesi verilmişti. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Marmaray, Başkentray ve İZBAN seferlerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda ücretsiz olacağını bildirdi.

Bakanlığın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Marmaray, Başkentray ve İZBAN trenlerimiz 19 Mayıs’ta saat 00.00’dan 23.59’a kadar ücretsiz hizmet verecektir." bilgisine yer verildi.

ANKARA 'DA OTOBÜSLER BEDAVA MI?

Ankara 'da EGO Otobüsleri, metro ile Ankaray geçtiğimiz yıllarda 19 Mayıs’ta Ankaralı vatandaşlar için ücretsiz olarak hizmet vermişti. 

Bu yıl için de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Marmaray, Başkentray ve İZBAN seferlerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda ücretsiz olacağını bildirdi.

Bakanlığın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Marmaray, Başkentray ve İZBAN trenlerimiz 19 Mayıs’ta saat 00.00’dan 23.59’a kadar ücretsiz hizmet verecektir." bilgisine yer verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda EGO otobüsleri, metro, Ankaray ve Telefrik'in ücretsiz olarak hizmet vereceğini duyurdu.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan 'İlk Mahalli İdare seçimlerine kadar dini ve milli bayram günlerinde saat 06.00'dan başlayarak gece saat 24.00'e kadar EGO Genel Müdürlüğüne ait otobüs, raylı sistemler ve teleferik ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlandırılması …' kararı gereği vatandaşlarımız, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda EGO Genel Müdürlüğünce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden (Otobüs, Metro ve ANKARAY ile daha önce belirlenen servis saatlerinde olmak kaydıyla Teleferik) ücretsiz olarak faydalanabileceklerdir."

19 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi olacak?

Değerli Haberturk.com okurları.

Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.

Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.

Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.

19 MAYIS'TA BUGÜN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? Bugün vapur, otobüs, metro, metrobüs ücretsiz mi? 19 Mayıs'ta toplu taşıma!

19 Mayıs'ta toplu taşıma araçları ücretsiz mi ücretli mi? Sorusu bir süre önce Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yanıt buldu. 19 Mayıs'ta vapur, otobüs, metro, metrobüs gibi toplu taşıma araçları kullanacak kişiler araştırmalarına hız verdi. İşte otobüsler dahil 19 Mayıs'ta toplu taşıma araçlarında son durum...

o1

19 MAYIS'TA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ?

19 Mayıs için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından henüz konuya dair resmi bir açıklama yapmadı. İstanbul’da resmi tatil günlerinde ücretsiz yolculuk hakkı sadece kişiselleştirilmiş kart sahiplerine sunuluyor. 19 Mayıs'ta geçen yıl olduğu gibi otobüslerin ücretsiz olarak hizmet vermesi bekleniyor.

o2

19 MAYIS’TA OTOBÜS, METROBÜS, MARMARAY BEDAVA MI?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca yürütülen Gayrettepe - İstanbul Havalimanı metrosu, Marmaray, Başkentray ve İzban seferleri ücretsiz gerçekleştirilecek.

o3

2023 RESMİ TATİLLER

1 Ocak Pazar - 1 GÜN TATİL - Yılbaşı Tatili
23 Ocak - 12 GÜN TATİL - Sömestr Tatili
21 Nisan - 3,5 GÜN TATİL - Ramazan Bayramı
23 Nisan Pazar - 1 GÜN TATİL - Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
1 Mayıs Pazartesi - 1 GÜN TATİL - Emek ve Dayanışma Günü
19 Mayıs Cuma - 1 GÜN TATİL - Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
28 Haziran - 4,5 GÜN TATİL - Kurban Bayramı
15 Temmuz Cumartesi - 1 GÜN TATİL - Demokrasi Bayramı
30 Ağustos Çarşamba - 1 GÜN TATİL - Zafer Bayramı
29 Ekim Pazar - 1 GÜN TATİL - Cumhuriyet Bayramı

19 MAYIS'TA NE OLDU?

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, milli mücadele planlarıyla, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a adım atmıştır.

19

Gençlik ve Spor Bayramı ilk defa 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun'da kulandı, 24 Mayıs 1935'te Atatürk Günü adı altında resmiyet kazanmıştır. Beşiktaş'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir.

20

19 MAYIS NEDEN GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI OLARAK KUTLANIYOR?

Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi'nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni kutlanan Atatürk Günü'nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir. Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk'ün de onayıyla yasalaşmıştır.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır