köpükten süs havuzu yapımı / Pina Havuz Ekipmanları | Ürünler

Köpükten Süs Havuzu Yapımı

köpükten süs havuzu yapımı

Süs Havuzu Yapımı Hizmeti

Süs Havuzları Yapım ve İnşaatı

Süs Havuzu Çeşitleri:

Süs havuzları 1 ♦ Taban kro betonu dökülür ve drenajları yapılır.
♦ Fıskiyeli Süs Havuzları (Cascade Köpük Fıskiyeli, Komet Su Jeti Fıskiyeli, Su Küresi Fıskiyeli, Yelpaze Fıskiyeli, Lava Şemsiye Fıskiyeli, Volkan Fıskiyeli vb.)
♦ Şelaleli ve Su Perdeli Süs Havuzları (Curtain Lace Su Perdeli, Duvar Şelaleli, Ağlayan Su Duvarı Şelaleli, Camlı Su Perdeli, Dere Şelaleli, Kaskat Şelaleli vb.)
♦ Fıskiyeli, Işıklı, Müzikli ve Danslı Süs Havuzları
♦ Jumping Jetli ( Atlayan Sular ) Süs Havuzları
♦ Praz Nozullu Frekans Kontrollü Süs Havuzları
♦ Döner Dans Eden Fıskiyeli Süs Havuzları
♦ Pound Jet ( Yüzen Fıskiye Sistemli ) Süs Havuzları
♦ Su Kubbesi Süs Havuzları
♦ Nilüferli Süs Havuzları
♦ Gölet Havalandırıcılı Süs Havuzları
♦ Su Küreli Süs Havuzları – Havuz Su Küresi (Tam Su Küreli, Yarım Su Küreli vb.)

Süs Havuzları 2Süs Havuzları 3

Süs Havuzu Yapım Aşamaları

Bir süs havuzu arka bahçenizin peyzajını geliştirmek için harika bir yoldur. Bir süs havuzu tasarlanırken olanaklar sonsuzdur. Süs havuzu tamamlandıktan sonra bulunduğu alana renk katar. Üstelik süs havuzunun yapım süresi çok fazla değildir.

Süs havuzunun yapım aşamaları projenin büyüklüğüne ve detaylarına göre değişiklik gösterir. Ancak her boyuttaki süs havuzunda ortak olan belirli aşamalar vardır. İdol Havuz size sözünü verdiği süs havuzunu başarılı bir şekilde yaparken bu aşamaları takip ederek hayalinizi gerçeğe dönüştürür.

Süs Havuzları Yapım AşamalarıAşama 1: Süs Havuzunun Alanın Kontrolü
Süs havuzunun inşa edileceği alanın altında yer alanları bilmek çok önemlidir. Bu nedenle alan kontrolü yaptıktan sonra planlama aşamasına geçilmelidir. Süs havuzu inşa edilirken yerin altında yer alan su ve elektrik tesisatına zarar verilmemelidir.

Aşama 2: Yerin Belirlenmesi
Süs havuzunun yapıldığı yerin özenle seçilmesi gerekir. Süs havuzunun belirli bir yerden kolayca görünür olması istenebilir. Süs havuzu bir arka bahçeye yapılacaksa onu çocukların ve evcil hayvanların oyun alanından uzak tutmak gerekir. Ayrıca süs havuzunun güneş ışığı alması gerektiği için onun büyük ağaçlardan uzak olmasına dikkat edilmelidir.

Aşama 3: Boyutun ve Derinliğin Belirlenmesi
Suyun temiz olabilmesi için süs havuzuna ait boyutun en iyi şekilde belirlenmesi gerekir. Ayrıntılı bir tasarım isteniyorsa veya süs havuzu modellerinden birisinde ısrar ediliyorsa buna uygun planlama yapılmalıdır. Aksi durumda süs havuzu normal işlevinden uzak kalır.

Aşama 4: Kazı İşleminin Yapılması
Kazı işlemi süs havuzu için oluşturulan planda yer alan boyuta, şekle ve derinliğe göre yapılmalıdır. Havuzun kenarlarda yeterli eğimin bırakılmasına dikkat edilmelidir. Su bitkileri kullanılacaksa kazı işlemi sırasında bitkilerin büyüyebileceği alanlar oluşturulmalıdır.

Aşama 5: Kum Katmanının Oluşturulması
Kazı işlemi tamamlandıktan sonra kum katmanı oluşturulmalıdır. Bu kum katmanı havuz için kullanılacak olan astarı koruma görevini görecektir. Bu kum katmanı olmazsa zeminde yer alan sivri taşlardan dolayı astarın yırtılması söz konusu olabilecektir.

Aşama 6: Astarın Yerleştirilmesi
Süs havuzunda kullanılacak olan astarın havuz için oluşturulmuş alandan büyük olması gerekir. Astarın yerleştirilmesi işlemi oldukça basittir. Astar kazılan alanın merkezine yerleştirilir ve dışarıya doğru açılır. Böylece astar yerleştirilme işlemi kolayca tamamlanmış olur.

Aşama 7: Su Karıştırıcısı Özelliğinin EklenmesiSüs Havuzları Yapım Aşamaları
Süs havuzunda tercih edilecek olan su karıştırıcısı ne olacaksa bu özelliğin astar yerleştirildikten sonra eklenmesi gerekir. Eğer suyun üzerinde yer alan bir şelale oluşturulacaksa bu planlamaya göre sonraya bırakılabilir. Her ne olursa olsun süs havuzunda bir su karıştırıcısı özelliği kullanılmalıdır.

Aşama 8: Filtrenin Yerleştirilmesi
Süs havuzu için doğru filtre seçimi yapılmalıdır. Mekanik filtre boş bir havuz için idealdir. Havuzda canlılar olacaksa biyolojik filtre tercih edilmelidir. Filtre havuzun kirlenmesine engel olacaktır. Aynı zamanda havuza yerleştirilecek olan pompanın sağlıklı kalmasını sağlayacaktır.

Aşama 9: Süs Havuzuna Su Doldurulması
Bir bahçe hortumuyla veya otomatik bir sistemle süs havuzuna su doldurulmalıdır. Havuzun özelliklerine göre ihtiyaç duyulan su miktarı farklı olabilecektir. Havuz suyla doldurduktan sonra astar artık sabitlenmiş olacaktır.

Aşama Süs Havuzunun Tamamlanması
Süs havuzunun kenarlarının plana uygun mimari özelliklerle kaplanması gerekir. Böylece suyun etrafa sıçraması gibi durumlar engellenir. Doğal bir süs havuzu seçildiyse buna uygun taşlar ve bitkiler, biçimli bir süs havuz seçildiyse beton kullanılarak süs havuzu tamamlanır.

Hayalinizdeki süs havuzuna kavuşmak için tüm bu aşamaları eksiksiz bir biçimde takip edecek ve uygulanması gereken her şeyi kaliteli bir biçimde uygulayacak bir firmayla çalışmalısınız. İdol Havuz dünden bugüne ulaşmış olan deneyimiyle size bu konuda yardımcı olabilecektir.
Süs havuzları maliyeti ve fiyatları gibi bilgiler için lütfen firmamı'mızla iletişime geçiniz.

Havuz Kimyasalları Satışı

Süs Havuzu Fıskiyesi Köpük Nozul E 1,5''

KÖPÜK NOZUL E 1,5''

Sığ havuzların görsel dizaynı için ideal olan köpük nozullar, su seviyesinden bağımsız olarak hareket ederler. Üretimi sırasında krom malzeme kullanıldığı için dayanıklılığı iyi durumda olur. Köpk nozulların çok iyi havalandırma yapma etkisi vardır. Derinliği olmayan havuzlarda etkili bir kullanım gerçekleştiren köpük nozullar, ışıklandırıldığı zaman çok güzel bir görüntü sağlar. Hem görsel hem duyusal anlamda hoşluk yaratan nozulların kullanım alanı oldukça geniştir.

bahçe süs havuzu,bahçe ekipmanları,doğal süs havuzu,gölet ve süs havuzu,süs havuzu ekipmanları,süs havuzu malzemeleri,süs havuzu fiyatları,süs havuzu,havuz fıskiye fiyatları,havuz fıskiye modelleri,püskürtme nozulları,nozul fiyatları,nozul modelleri,köpük nozul,gölet süs havuzu,bahçe dekorasyonu,havuz fıskiyeleri

Ağaç Dostu

 
karinca70's Avatar
 

Giri&#; Tarihi:

Şehir: İstanbul

Mesajlar: 3,

Şelale Süs Havuzu memlekette olduğu için ve senede birkaç hafta gidebildiğim için tamir yerine iptali seçtim. Babam şelale ve dereyi sökmüş, sadece süs havuzu duruyor; üstü nilüferlerle tamamen kaplamış, bir sürü nilüfer varmış ve balıklar da içinde yaşıyorlarmış. (Bu sene tatile gidemediğim için göremedim).

PU köpükler su geçiriyor mu bilmiyorum; ancak püskürtmeli pu köpükleri ile ilgili bir broşür gördüm praktiker'de. Şelale ve dere yapımlarında bu püskürtmeli köpük kullanılabilir belki. (Püskürtmeli köpük'ten kastım, püskürtmeli boya gibi sıvı olarak püskürterek yüzey kaplayan yeni bir izolasyon şekli, tavanaraları ve bahçe duvarlarında izolasyon için düşünülmüş, püskürtülen sıvı birkaç saat içinde santim kalınlığa ulaşıyor; ve yekpare bir izolasyon sağlanıyor; sadece su izolasyonu sağlıyor mu bilmiyorum. Ancak su izolasyonu sağlamasa bile; süs havuzlarında ve şelalelerde kullanılabilir (üzeri yosun kaplayacağı için doğal bir görünüme ulaşacaktır). Bazı akvaryum meraklılarının; pu köpüklerle akvaryum içi kaya şekilleri oluşturduklarını okumuştum.


Süs Havuzu Yapımı


HAVUZ


Süs havuzu yapımı, onlarca projeyi hayata geçirdiğimiz ve yoğun çalıştığımız alanlardan birisi

Sade ve şık görünümlü yansıma havuzlarından, farklı fıskiyelerden oluşan;

- Parmak Nozulu

- Volkan Nozulu

- Çağlayan Nozul

- Gayzer Nozulu

- Kaskat Nozulu

- Köpük (şampanya) Nozulu,

- Su Çanı

- Jumping Jet

yaptığımız süs havuzları çeşitlerinden bazılarıdır.

Su ve ışık oyunları hatta bazı özel projelerde müzikli animasyonlu fıskiye sistemleri ile desteklenen estetik amaçlı inşaa edilen havuzlar da süs havuzları içerisinde tercih edilmektedir.

Süs havuzlarında kaplama malzemesi olarak Serapool porselen seramikler, cam mozaikler ya da liner ile genelde betonarme yapı ile yapılır. Süs havuzları için talep edilen geometrik şekil, su oyunları ve aydınlatma sistemlerine göre projelendirilip, imal edilir.

Ayrıca yapay şelale, su perdesi veya kuru havuz gibi farklı görsel şölenleri sunan havuzlar için de bizimle iletişime geçebilirsiniz.



nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir